icon

Akého psa vybrať k malým deťom?

mariavranova8
8. jún 2019

Ahojte mamičky, potrebovala by som poradiť 🙂 Za cca mesiac sa máme sťahovať do domu s veľkou záhradou a chceli by sme si zaobstarať psíka 🙂 máme 16 mesačnú dcérku a druhé bábätko čakáme v novembri ❤ vedeli by ste mi poradiť aký psík sa hodí k takýmto malým deťom ?? Chceme ho hlavne pre malú lebo ona psíky miluje 🙂 vopred ďakujem za každú radu 🙂 prajem vám krásny zvyšok dňa 🙂

Strana
z3
hennyinnsbruck
9. jún 2019

@sofistikovana123 tak autorku nepoznám, ale keď niekto chce psa počítam s tým ze nebude odrezany od svojej "rodiny" ale v kontakte s nou..

hennyinnsbruck
9. jún 2019

@sofistikovana123 inak tvoj príspevok vyššie 👍👍👍 až teraz som ho čítala...

sofistikovana123
9. jún 2019

@hennyinnsbruck Ja autorku chapem, pravdepodobne miluje psiky a chce spravit dietatu radost. Avsak momentalne mi to pride ako sebecke rozhodnutie. Ked sme si nasich zobrali, prve co sa nas chovatelka spytala, ci mame deti a ked sme povedali, ze nie, tak jej odlahlo a povedala nam, ze ked si ku nej pridu pre psika rodiny s malymi detmi, tak jej to trha srdce, pretoze tie steniatka natahuju, prenasaju, robia im zle, nenechaju ich na pokoji.... my sme mali vybratych chovatelov, ktory vybrali psa nam, nie ako to robia vsade, ze si vyberiete psika sami, lebo ku vam pride. Pocas 8-mich tyzdnov, co stena rastie sa ukazuje jeho povaha a na zaklade toho, ako sa prejavuje (dominantny, ustrachany, voraz, velmi aktivny....) sa psiky priradia k zaujemcom, ktory predtym vyplnaju dotaznik, kde su aj otazky na to, kolko casu chce clovek travit so psom, ci ma deti, ine psy, aky ma zaujemca denny rezim. Stalo sa, ze chovatelka psika predat odmietla, pretoze by v rodine trpel. Pokial sa jednalo o rodiny z detmi, psika dala len v tom pripade, ze to bol “drsnak” a dokazal aj ako steniatko ustat manipulaciu dietata, avsak deti museli byt starsie ako 5 rokov.
Je mi jasne, ze nie vsetci chovatelia takto konaju a rozmyslaju, pretoze chovat psie plemena je aktual e biznis, avsak keby bolo viac racionalne zmyslajucich ludi, v utulkoch by bolo menej nestastnych a opustenych dusi.

maminuska
9. jún 2019

@mariavranova8 za mna Leonberg. Skvelý k deťom a nikto k Vám len tak do dvora nevstúpi,

hennyinnsbruck
9. jún 2019

@sofistikovana123 no to je super chovka 👍👍👍 palec hore..

Strana
z3