icon

Akej konšpiračnej teórii veríte?

23. máj 2024

Je na svete mnoho konšpiračných teórií. Je nejaká, ktorej veríte?

hiro
28. máj 2024

@jarmilaj "udajne"? 🙂 Neviem ci to pises zo srandy alebo vazne. Lebo to by Indovia, Cinania, Japonci atd museli dokreslovat tie moduly do ich snimok mesiaca ;)
"a po polstoročí sa pomaly nedokáže raketa odlepiť od Zeme"?
To tiez nechapem ako myslis, ich raketa Falcon ma dodnes stovky letov do vesmiru - ci uz na ISS ci na vynasku satelitov atd.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Falcon_9_...
"Bola to tretia alebo štvrtá raketa tohto typu v krátkom období."
A? Vsak robia testy tej novej Heavy rakety.
"Keď sa to dajme tomu na piaty krát konečne podarí, bude to naozaj TROCHU efektívnejšie"? Ohladom rakiet Falcon - z tych stoviek letov len 2 neboli uspesne:
Rakety z rodiny Falcon 9 boli vypustené 348-krát za 14 rokov, čo má za následok 346 úplných úspechov (99,4 %), jedno zlyhanie počas letu (SpaceX CRS-7) a jeden čiastočný úspech (SpaceX CRS-1 doručil svoj náklad do Medzinárodná vesmírna stanica (ISS), ale sekundárny náklad bol uviaznutý v nižšej, ako sa plánovalo...
@jarmilaj "A ľaľa, vesmírny program: bum."? Vsak ide o testy kde sa to predpoklada. Nasledne prakticka prevadzka je bezpecnejsia ako dojazd nasich vlakov do cielovej stanice...

jarmilaj
28. máj 2024

@hiro bože, ty si sa ale do toho zažral. Len si si nevšimol, že táto diskusia tu nie je na to, aby sme si porovnávali svoje vedomosti o vesmírnych technológiách. Tu si na koníku, zlatko. Píšem o tom, že neverím, že boli na Mesiaci a vrátili sa späť.

hiro
28. máj 2024

@jarmilaj Nuz, tak to ze neveris ze boli na Mesiaci je asi toto:
Veris ze existuje napriklad Island ak si tam nebola? Vsak sice existuju ludia co tvrdia ze tam boli, prechadzali sa tam a vraj sa aj vratili ale kto by im veril? Sami zaplateni herci. Maju podpisane zmluvy ze to nikdy nesmu prezradit ze tam nikdy neboli. Dalsie staty sveta sa pripojili k podvodu a vsetky kreslia neexistujuci ostrov na svoje mapy. Dalsi falsovatelia a jutuberi publikuju falosne fotky a videa o tom ako to tam ma vyzerat. Takze z tvojho pohladu Island neexistuje.

jarmilaj
28. máj 2024

@hiro ani týmto príspevkom si ma nepresvedčil, že boli na Mesiaci 😄

hiro
28. máj 2024

@jarmilaj Je to pre mna absurdne a nejako to neviem pochopit ze niekto veri ze sa desiatky tisic ludi spojili z mnohych krajin a 50 dalsich rokov dalsie desiatky tisic ludi ktori pracuju na vesmirnych programoch a ich rozne krajiny spolupracuju aby sirili klamstvo o pristati na mesiaci... Preco sa nenajde jeden co ukaze pofoteny mesiac a aha, nie je tam znamka o pristati - ziadna vlajka, ziadny modul, ziadne vozitko, ziadne vyjazdene cesticky - nejaky Ind to posle a povie - vsetko sme to mali nanutene, museli sme to dokreslovat do fotiek z druzice - preco sa z tych desiatok tisic ani jeden neozval?

lucyliu
28. máj 2024

@hiro perfektne si to popisal, my sme s muzom tiez fanusikovia, ale toto sa mi fakt nechcelo, hlavne, ked tu argumenty nezaberu, to je logika typu nebol som vo vesmire, tak nemozem vediet, ci je zem gulata🙂
pristatie na vesmire bolo nahrane v studiu, sice ta filmarska technika bola o 5 tried vyssie, nez v tom case mali, ale toto uz nikoho nerusi.

jarmilaj
28. máj 2024

@hiro nemusíš to chápať, naozaj nie

sbear
Autor odpoveď zmazal
april171
28. máj 2024

@sbear vyššie, vyššom, vyšší, vyššiemu, vyššieho....

akbara77
28. máj 2024

Ze je Zem plocha,nie je konšpiračna teória, ale tupost ľudí. Takto podľa mňa vyzerá zanedbané školstvo v praxi.

hefo
28. máj 2024

@jarmilaj Keď mi zložíš k nohám toľko peňazí, čo stál program Apollo (cca. 260 miliárd dnešných dolárov), osobne poletíš na Mesiac do piatich rokov!

sbear
28. máj 2024

@april171 to mi dava jasny signal, ze nemam visiet tolko hodin na nete ale radsej pracovat

hiro
28. máj 2024

@jarmilaj Nemusím. Ale rozmýšľam čo vedie ľudí tvrdiť že tráva je červená keď nie sú farboslepí, vidia že je zelená ale budú bojovať za svoj názor. Možno ty ten svoj nešíriš ale prečo niektorí majú potrebu prezentovať očividnú hlúposť silou mocou... Na čo?

veronika2021
3. júl 2024

@majulino ja verim,ze na Mesiaci neboli,lebo ak hej boli by tam odvtedy znovu.Vyhovorky typu,uz nemame tu technologiu su smiesne.Nasli by sa urcite aj ludia,ktori by podstupili niekolkorocny trening a zaplatili si za vylet na mesiac.

veronika2021
3. júl 2024

@akbara77 myslim,ze to je odpor ludi,ani nie tak tupost ale vyhrotena nedovera vo vsetko mainstreamove.

veronika2021
3. júl 2024

@hiro tomu sa hovori too boi to fail.Rovnako ako Covid a to vsetko okolo.
Ak sa aj jednotlivec ozve,tak je ignorovany alebo ak je z vyssej pozicie tak je umlcany.Ja sa pytam,preco tam od vtedy znova neboli? Lebo keby tam boli raz,boli by tam za tie roky uz znova.Neviem si predstavit ziadne lukrativnejsie pouzitie penazi danovych poplatnikov ako vylet na mesiac a tolko ludi by to sledovalo,ze by spadol youtube a ine platformy.Ani keby to stalo tisic miliard,ludia by sa na to vyzbierali.Miliardari by tiez poprispievali nemalymi ciastkami a preprali si tam vysoke financne polozky,ktore by nemuseli danit.Taky program by bol nielen podporovany celym svetom ale aj financne vyhodny pre vsetky zainteresovane strany(okrem obycajnych ludi)

hiro
3. júl 2024

@veronika2021 To som už X krát písal. Na čo by tam išli znovu? Boli to preteky ktoré sa skončili. Stará technológia je preč, načo by lietali na trabante keď máme mercedesy? Ani dnes už nie je jediná fabrika na svete čo by vedela vyrobiť CRT televízor. Na čo by sme ich teraz mali začať vyrábať? Teraz tam a aj na iné planéty posielajú robotov čo tam nie sú 2 dni ale roky a získajú viac údajov. Musk má raketu pre ľudí na Mars to sú nové preteky kde sa sypú miliardy a keď tam poletí tak aj ten YouTube spadne 😉 Kto by sledoval znovu človeka na mesiaci? Nuda.

veronika2021
3. júl 2024

@hiro tak Felixa skakat zo stratosfery sme povazovali za wau ale sledovat ludi na Mesiaci by bola nuda?To silne pochybujem.Hlavne s dnesnymi kamerami a je ine ked tam s kamerou stoji clovek ako nejaky stroj.A isli by tam znovu,clovek je bytost zvedava a ked uz nic ine bol by to dobry biznis,predsa len je Mesiac blizsie ako Mars.Ja osobne si myslim,ze Zem je jedna biologicka ,,bytost ,,a my sme jej sucast,ktoru fyzicky nevieme ,,opustit,, Rovnako ako nase bakterialne kolonie v crevach citia zmeny prostredia alebo aj noveho cloveka(nove bakterie) v nasom zivote,tak clovek odtrhnuty od svojho prostredia podla mna bude stradat a neprezije mimo planety.

hiro
3. júl 2024

@veronika2021 ,, Rovnako ako nase bakterialne kolonie v crevach citia zmeny prostredia alebo aj noveho cloveka(nove bakterie) v nasom zivote,tak clovek odtrhnuty od svojho prostredia podla mna bude stradat a neprezije mimo planety"
Čože? A ako ten Rus čo má rekord tak v pohode prežil na Mire 437 dní? Si myslíš že to jeho baktériám nejako vadilo? 😂

espeo
3. júl 2024

Ja verím, že zem je gulatá

veronika2021
3. júl 2024

@hiro myslim,ze neopustil Zem,nie? Neviem ako vysoko to lieta,500-600 km ci kolko,to nie je ani z Ba do Milana,tak to asi nie je tak daleko ako Mesiac.A ano predpokladam,ze to jeho telo citilo.Ked sa bozkavas s novym clovekom,myslis,ze to tvoja imunita neregistruje?Ked ides na dovolenku do tropov,tvoje telo neciti zmeny v prostredi?A chces mi povedat,ze telo nevnima ked leti vesmirom?
@hiro

emjee
3. júl 2024

@veronika2021 Ked si v urcitej vzdialenosti od Zeme, tak asi uz nebudes "na Zemi", nie? Ci ked ides do Milana a prejdes dvoje hranice, este stale si na Slovensku? Ved je to len niekolko sto kilometrov.

hiro
3. júl 2024

@veronika2021 "neopustil Zem"? Akože vznášať sa v beztiaži vyše roka v umelej stanici ty chápeš akože nepustil Zem? No to mi je novinka. Tak ma pouč v čom by bol rozdiel keby sa nevznášal stovky km nad zemou ale povedzme stovky km nad mesiacom či hocikde inde vo vesmíre... + ešte niečo k tomu ako je možné že to vôbec prežil keď tvrdíš že to prežiť nie je možné 😉

elvia
4. júl 2024

@veronika2021 súhlasím s tým co píšeš 🫶

veronika2021
4. júl 2024

@hiro tak ked nie je rozdiel 600 km a nejakych 400 000 km tak potom mas pravdu.Ak je frekvencia Zeme nedpostatna,ak je vlastne uplne nepodstatna radiacia(ktoru ma samozrejme oblek astronauta vydrzat…)ak je to vsetko nepodstatne tak ano,je jedno ci sme len okolo Zeme ale niekde hobojo vo vesmire.Podla teba je clovek samostatna roboticka jednotka,pre mna je clovek biologicka bytost spata silne s prirodou a matkou Zemou na ktorej sa viac ako milion rokov vyvijala.A nemam potrebu ta o nicom poucovat,ja som nezozrala mudrost sveta,prezentujem svoj nazor a svoje myslienky ,bez toho aby som sa predhanala s Tebou ,kto ma pravdu.Tak skludni ego a neprskaj jak olej na zodratej panvici.

veronika2021
4. júl 2024

@emjee ja som sice v Milane ale v podstate v totoznom prostredi ako aj doma.Ked prejdem na ostrov do stredozemneho mora,citim zmeny klimy,ked prejde do Afriky je tam znovu ina klima ine bakterialne prostredie,cudzie tomu nasmu.A to som stale na Zemi a citim zmeny.V lietadle 8km nad morom je zvysena radiacia a telo vnima,ze je vyssie,v stanici ISS je znovu ina radiacia,hoci maju ochranu,nemoze byt taka ista ako je na Zemi,stav beztiaze tiez nie je priatelsky na svalstvo ,lymfaticky system a obehovy system a teraz si predatavim,ze ludia opustia Zem,lebo ISS je na hranici ale nie je to otvoreny vesmir,inak by nekruzili okolo Zeme,prejdu absolutne inym prostredim vo vesmire a potom pristanu niekde ,kde je zasa totalne ine prostredie,ina gravitacia,ina radiacia.Ja proste tomu neverim,ze tam boli.Ak sa raz bude cestovat vesmirom,tak mentalne ale nie fyzickym telom.To je moj pohlad na vec.

hiro
4. júl 2024

@veronika2021 "frekvencia Zeme"? To co by malo byt podla teba?
Takze ten tvoj nazor ze neveris ze tam boli prameni len z toho ze nemas dostatocne vzdelanie ktore by ti to pomohlo pochopit?

veronika2021
4. júl 2024

@hiro presne tak nemam vzdelanie ledva som zmaturovala v septembri.A ty mas ake vzdelanie,aby si ma zotrel a ja stiahnem chvost poklonim sa ti a poviem,ze si vyhral diskusiu o vymene nazorov,kde ty mas potrebu ponizit hlupu zenu😁lebo teda naucit ma nieco nie je tvojim cielom,na to si moc slaby a nizky,preto ma chces ponizit a myslis si,ze mna to pichne pri srdci😁

hiro
4. júl 2024

@veronika2021 Aj na mojej strednej jeden chlapik maturoval v septembri a nie je blby, stane sa. Na buduce sa mozno stane starostom (asi bude kandidovat) takze ani ty nemusis byt/nie si hlupa. Len tvojim pocitom a pochybnostiam prisudzujes vacsiu hodnotu ako je skutocnost.
Ja v tom vzdelanie nemam - prave preto ma udivuje kto som ja aby som si dovolil spochybnovat tisice vedcov ktori sa tomu venovali a tych ludi tam dostali. Preco by som si mal vygenerovat svoj nazor ktory protireci faktom? Je to znevazovanie ich dlhorocnej prace...

veronika2021
4. júl 2024

@hiro to s maturitou som myslela ironicky,mam daleko presiahnute maturitne vzdelanie a to technickeho smeru z oblasti materialov a konstruovania.Je mozne ,ze mam prilis malo informacii o tom,co sa dialo v 60-tych a 70-tych rokoch ale nedava mi logiku aby sa na Mesiac raz letelo a potom uz nikdy viac s poznamkou,ze uz nemaju tie papiere,dokumentacia sa stratila a bolo by to drahe.Aj vojny su drahe a deju sa,lebo taky chaos aky je vo vojnovom prostredi je velmi vyhodny na pranie penazi,zarabani na vsetkom moznom -zbrane,zeny,deti,organy,drogy,rozkradanie korupcia.System aky mame ma rad prilezitosti,kde sa daju preprat peniaze a k tomu okradnut danovych poplatnikov pre vyssie dobro.Preco by tam nesli Rusi,preco nie Cinania,Indovia? Nechceli by sa tam pozriet a byt druhi kto necha vlajku na Mesiaci?K tomu priprajam svoj nejaky pocit/vnimanie a videnie sveta a to je take-ze sme jedna bytost.
Ja nespochybnujem priamo vsetko ,co ty hovoris,ale vidim to inak,mam nejaky paralelny pohlad na vec.
Dodam este-pojem fakt,je uz velmi sprofanovany.Prispeli k tomu hlavne posledne 4 roky nadmernym uzivanim a ohananim sa slovickami bez realneho zakladu.