icon

Akné mi ničí život

17. aug 2020

Dobrý večer prajem,
trápi ma akné. Už asi 7 rokov, od mojich 11ich. Nedokážem sa s tým vyrovnať, nič naň nezaberá (pokojne do komentu dajte nejaké tipy, na 90% z nich Vám odpíšem, že som ich už vyskúšala). Nie je to najhoršie akné, viem, že sú aj horšie stavy, no ide o to, že mne na moje už dlhodobo nič nezaberá. Rozmýšľam kvôli akné o hrozných veciach, nebaví ma žiť, nechodím von, nesocializujem sa, nedokážem to. Objavila som liek s názvom isotretinoin, odmietajú mi ho dávať. Skúsila som už dve kožné, bezúspešne. Som skutočne zúfalá... Nejaké rady od vás?

Akné mi ničí život
adkamama
20. aug 2020

Čiže vyhladenie pleti po vynechaní mlieka, skús

autor
20. aug 2020

@majla87 Nevráti, po isotretinoíne je veľká šanca že sa akné nevráti po prvom raze keď to človek berie. Niektorým sa vráti ale po druhom raze už nie. A antikoncepciu pri ňom netreba brať, len sa podpisujú papiere že nesmie otehotnieť žena.

majla87
20. aug 2020

A ako tu pisu ostatne- zivotosprava je alfa a omega. Najhorsie su sladkosti, ale to asi vies...

autor
20. aug 2020

@majla87 Hormonálne akné nemá so životosprávou nič. Každopádne po toľkých rokoch s akné je snáď samozrejmosťou, že moja životospráva je v poriadku. To sa však o pleti povedať nedá.

martina772
20. aug 2020

Vráti sa ti to podľa mňa. Aj po tých liekoch

martina772
20. aug 2020

A čo znamená podľa teba hormonálne akné? Definuj

altaya
20. aug 2020

Si mladá, skús ten šport... Telo da zo seba von všetko čo tam nepatrí, a vyladíš aj tie hormóny (napriklad na PMS je to na nezaplatenie)

autor
20. aug 2020

@martina772 Vďaka za podporu. Hormonálne akné je akné ktoré vzniká vplyvom hormónov (nečakane), to znamená keď sa v tele dejú nejaké hormonálne zmeny. U žien je to logicky najčastejšie menštruácia. Hormonálne akné vzniká v okolí brady, na lícnych kostiach atď, sú to väčšinou podkožné bolestivé vyrážky, dlho sa hoja a nejdú vytlačiť ani nič. Mne sa začínajú robiť už dva týždne pred menštruáciou a ani sa mi nestihnú zahojiť a už sa o mesiac robia nové.

savmebej
20. aug 2020

@sunny8 presne! prečistiť čreva a dávať si b cko

simca06022011
20. aug 2020

Absolútne nesúhlasím s tvojim názorom, že hormonálne akné nesúvisí so stravou. Hormóny aj to ako naše telo na všetko reaguje su ovplyvnené stravou, veľmi... Ale sledujem túto diskusiu. Máš 18. Najľahšie riešenie sú tbl, inak nič iné nefunguje. Nevieš o tom bohužiaľ veľa ešte. Rozprávaš ako keby si mala skusenosti roky, všetko možné vyskúšala ale bohužiaľ to nie je pravda. A vysledky na pokožke vidno za dlhšiu dobu používania čohokoľvek, kombinácie, spôsoby používania a všetko okolo ako stres, počasie, slnko... vplýva na výsledok. Uvidis co ti povie ďalšia Dr...

simca06022011
20. aug 2020

@savmebej nik na svete nepotrebuje prečistovat čreva 😊

dakamaable
20. aug 2020

Ahoj, aj ja som mala kedysi veľmi škaredú pleť... Chodila som ku kožnej, skúšala všelijaké mastičky, vodičky na predpis.. jedla som aj roaccutane, čo na chvíľu pomohlo ale problém sa po pár mesiacoch vrátil... Skús pozrieť aj Instagram sú tam naozaj skvelé ženy, ktoré sa v tom vyznajú a vedia poradiť, aspoň ja po ich radách mám pleť akú som nikdy nemala 😉 ak chceš napíš mi IP 😉

zuzankkaa1
20. aug 2020

@majla87 ake hrozné neziaduce účinky ma.izotretinoin? Okrem tych ktore su popisane v letáku? Lebo hovoris ze HAK je nic oproti tomu.... Mas nejaku studiu kde su popisane?

martina772
20. aug 2020

@simca06022011 presne ako píšeš

martina772
20. aug 2020

A tebe to niekto diagnostikoval, alebo si si to sama? 🙂

savmebej
20. aug 2020

@simca06022011 ale áno sú tam usadeniny a škodliviny z čoho býva rakovina?

simca06022011
20. aug 2020

@savmebej ziadne usadeniny tam nie su, bola si niekedy na kolonoskopii? Nuz ver mi... su to sprostosti.

savmebej
20. aug 2020

@simca06022011 nuž si naivná, keď si myslíš ze nie sú, strava zhoršuje pleť to už vedia aj malé deti

simca06022011
20. aug 2020

@savmebej nikde som nepisala o tom, ze strava a travenie nevplyva na plet, len o tom, ze ziadne nanosy v crevach nemame.. a nie som naivna, len viem nejake fakty. PRecitaj si nieco od gastroenterologov, kolko nanosov ma clovek v tom creve atd. Ale nejdem ta presviedcat... ver comu chces. Su ludia co veria, ze pitie sava im pomoze vyliecit rakovinu, tak preco nie cistenie criev.

martina772
20. aug 2020

Nie sú nánosy, to sa len tak hovorí že prečistiť čreva, ale strava má súvis. Jednoznačne

savmebej
20. aug 2020

@simca06022011 jasne ze tam máš usadeniny aj ty... Hnilobne bakterie, toxíny, plesne, nie vždy tra iaci systém funguje ako ma a zo stravy máš usadeniny

ro_manka
20. aug 2020

úplne rozumiem tomu, čo prežívaš. aj ja som mala hrozné akné. omnoho horšie, než ty. bez makeupu som nešla ani smeti vyhodiť. tiež mi nasadili roaccutane. tiež sa to zázračne stratilo. rok mi to vydržalo a potom sa mi to vrátilo. ešte horšie. navyše doteraz mávam kvôli tomu lieku extrémne suché pery. takže možno kožná vie, prečo nie. pre niekoho to proste nie je. potom som sa s tým zmierila. akože make up som používala stále, ale akosi som to prijala a nezaoberala sa tým toľko. našla som si skvelého muža, s ktorým sme čakali bábo a za obdobie kojenia sa akné komplet vatratilo. make up už používam veľmi príležitostne. mám inak aj o rok mladšiu sestru, ktorá mala rovnaký priebeh ako ja. aj s roaccutanom a jej sa to tiež vrátilo. ona nemá ešte bejby a stále ju akné trápi, ale myslím, že vekom sa jej to o čosi zlepšilo. ale ona tiež stále pátra, skúša, tiež sa stravuje zdravo, cvičí, skúša všetko možné, ale do roaccutanu by už tiež nešla.

nini1978
20. aug 2020

Ja len toľko,že aj keď si bola 3 mesiace vagan,neznamená ,že si sa zdravo stravovala.je milión obéznych a chorých vegánov na svete,to že vylúčis zo stravy živočíšne produkty ,nie je záruka zdravej stravy.

simca06022011
20. aug 2020

@savmebej ja ta nebudem presviedčať, ver čomu chceš...

siimonella
20. aug 2020

Ahoj začni uživať zinok, tym nic nepokazis, podla typu pleti zinkovu mast, obklady zo salvioveho vyluhu, určite neskusat vsetko co ti kto poradi lebo aj to moze ublizit, mozno keby dlhodobu mas svoju rutinu, ak mas mastnu ale citlivu plet urcite nepouzivaj produkty na problematicku, vacsinou vysusuju. Mam tiez problemy s akne, kozne lek. za nic nestoja, jedine sukromna klinika, Pocula som vela chvaly na the ordinary niacinamid. vyhla by som sa obyc znackam z drogerie.

dakamaable
20. aug 2020

@siimonella niacimid má aj geek and georgeus aj ten si pochvaľujú a takisto nesúhlasím s používaním kozmetiky na problematickú pleť... Je dôležité aby si zistila svoj typ pleti a kozmetiku na ňu určenú aj používala, lebo neznamená hneď že keď mas take akné tak je pleť mastná a problemticka ona s možno len bráni pred nadmerným vysušanim...

simonar91
Autor odpoveď zmazal
marinecka95
21. aug 2020

@simonar91 to asi nebolo mne ale ahoj 🙂

ktochytavzite
21. aug 2020

roacutane tablety si skusila?Ak nie zaberu na 100% ale maju aj neziaduce ucinky