icon

Ako beriete ľudí, ktorí majú peniaze a ich polovičky nič okrem chválenia sa nerobia?

22. feb 2022

Dobrý deň. Premyslam nad životom a ako beriete ľudí, ktorí majú peniaze(nič nerobia ich polovičky) a práve tie ich polovičky sa chvália ako sa dobre majú, len sa pred kazdou návštevou chvália a chvalia kam idu, kde boli, čo nové drahé kúpili atd. Nepohnu doma ani prstom. Často pri stretnutí sa smejú stále, vkuse úsmev na tvári ako im je dobre. Čo myslite ako takí ľudia dopadnú? Ja neviem či ja som úplne mimo alebo nerozmýšľam ale akosi neviem pochopiť a neviem prijať tu nespravodlivosť :( sú zdraví ľudia ktorí môžu chodiť do prace a nechodia a potom sú chorí ľudia, ktorí majú bolesti a vlastne, sú spokojní že žijú. 😢 mne srdce trhá, keď sa stretnem s kamarátkou, ktorej mamka je chorá. Ledva žije ale keď sa stretneme s inou kamarátkou, ktorá sa ma dobre, ako keby si kamoska neuvedomovala čo ma a čo nemá povedať pred nami. Sú iste veci, na ktore si treba davat pozor čo pred kým hovoríme lebo toho druhého môžeme silno zraniť :(
Prepáčte za výlev

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mircalla
22. feb 2022

Je mi to u prdele a neriesim. Okrem toho zavist nie je pekna....Ja tvrdo makam a taketo zeny ma nezaujimaju, ani sa s takymi nestykam....Ako dopadnu? Necakaj daku spravodlivost, ci karmu..Odporucam sa ti takymi zbytocnostami nezatazovat a najdi si lepsiu spolocnost. Evidentne dalsia vymyslena hovadina

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
7lenka11
22. feb 2022

A ty mas aku istotu, ze ten vztah je stastny, ze zenu fakt lubi, ze za dverami bytu je skutocny pokoj, ze sa zena neciti osamela? Mam v okoli niekolko kamosiek, ktore sa dobre vydali, boli cele bez seba, ked si predstavovali skvely zabezpeceny zivot. Nakoniec bol z toho pre niektore zivot v zlatej klietke. Doma mali vsetko, cestovali, mali znackove veci. Po par rokoch sa zacali citit velmi nepotrebne, prisli hadky s muzom, spory, muz bol coraz menej doma. Jedna znama sa rozviedla, druha sa postavila na vlastne nohy, zacala pracovat, nasla si robotu, stala sa nezavisla. Zase nemysli si, ze zeny bohacov maju na ruziach ustlane. Mnohe z nich pri muzovi plnia len reprezentativnu funkciu..

bobulka109
22. feb 2022

prestan riesit sprostosti a hned bude zivot krajsi ! Asi mas vela volneho casu, ked sa mas cas zapodievat takouto sprostostou a este o tom zakladat diskusiu na fore. Skus mysliet pozitivne a uvidis zmeny. Niekedy nie su veci tak, ako sa na 1. pohlad zdaju. A dopraj inemu, bude aj tebe dopriate

stanulienkat
22. feb 2022

Preco ta trapia taketo veci? Bud si zavistliva osoba, alebo z otazok v texte dost jednoducha. Nech si ma kazdy penazi kolko ma a kto chce, nech sa chvali... Ako by mali ti ludia dopadnut? Každý dopadne tak ako si zariadi . Máš veľmi jednoduché zmýšľanie. Mna vobec netrapia cudzi ludia, co maju, ci musia pohnut prstom, ci sa staraju, kolko zarabaju.... Cudny vylev.

zun
22. feb 2022

Možno sa ani nechvália.. Sú ľudia čo to majú ako samozrejmosť. Áno je to veľmi nespravodlive

siska53
22. feb 2022

Nestretla som sa s takymi.. a tebe, ked to vadi, tak sa s takymi nestretavaj.

nikolka1986
22. feb 2022

Závisť je úplne normálna, v niektorých prípadoch dokáže človeka posunúť vpred. Autorka má okolo seba takýchto ľudí z nejakého dôvodu, Boh, alebo Vesmír pre tých ktorí neveria využijú všetky prostriedky na to, aby si sa dostal tam, kde sa dostať máš.

hindakus
22. feb 2022

Bola som nedávno v kaderníctve, a nejaká pani začala zvyšovať hlas na kaderníčku (myslím, že ju už nechcela vziať, nebola objednaná) a nakoniec z tej pani vyletelo " A viete vy, čia som ja manželka?" Ja som akurát išla platiť, a prišlo mi to tak smiešne, že som sa nahlas zasmiala. Pani vraždila pohľadom a nasupene odišla. Takže ... ale hej, sú také, ktorých hodnota začína a končí tým, že sa dobre vydali. Nechcela by som. Chlapovi prdne v bedni a z luxusu do obytovne...

mircalla
22. feb 2022

@hindakus Mna by taky zivot ani nebavil...cele dni sa poflakovat a nic nerobit...Takze zavidiet ani niet co....Ziadny pocit sebauplatnenia, ani ze som na seba za nieco hrda...Pre mna nezaujimava skupina zien, vobec neriesim.....Obdivujem naopak zeny, co daco dosiahli....A teraz to nemusi byt len pracovne, ale napriklad obdivujem aj mamicku, co sa stara o velku rodinu a obetuje sa pre nu

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
22. feb 2022

Úprimne? Keby my máme dostatok peňazí, ale že fakt dostatok peňazí, určite by som si neničila zdravie, nervy v práci, bola by som doma s deťmi, manželom, psami, užívala by som si dovolenky a pod. Neviem koľko by ma bavil takýto život, ale určite by som to robila tak.
A keby som mala dostatok, určite by som dávala aj iným , ktorí to potrebujú. Ale to, že ja by som mala peniaze nemôže za to, že je niekto chorý alebo chudobný, tak isto by sa mali aj keby peniaze nemám

hindakus
22. feb 2022

@nykkushka do práce sa nechodí ničiť nervy, ale pre pocit sebarealizácie 🙂

nykkushka
22. feb 2022

@hindakus ono dosť záleží aj od profesie, ja svoje povolanie zbožňujem, neviem si predstaviť inú prácu ale sú dní/nocí, kedy som prišla viac zrobená psychický ako fyzicky...

17alexis
22. feb 2022

Ked uz premyslas nad zivotom, mala by si sa starat o seba, hned ho budes mat lepsi. A druhym nezavid.

janetinka27
22. feb 2022

autorka: ja take zeny nepoznam, ani jednu

marcellka32
22. feb 2022

Závisť je najhoršia vlastnosť, závidíš a nechceš si to priznať, ak sa majú dobre, prečo im nedoprajes? Prečo ťa zožiera čo všetko majú, kam stále idú,..oni sa nechvalia, len chcú aby si zdieľala ich radosť či už z detí, dovoleniek...ak to nedokážeš, tak sa s nimi nestretavaj..

nikolka1986
22. feb 2022

@marcellka32 to je ale blud :D

autor
22. feb 2022

@marcellka32 🤦‍♀️ Nezávidím. Tiež mame dve auta, dobre platenú prácu ako muž tak aj ja, tiež ideme 3x ročne na dovolenku. Ale sa tým nechválim a ani by ma nenapadlo čo i len raz sa pochváliť 😇

rebellefleur
22. feb 2022

Vieš, ono raz je to tak, niektorí majú život ľahší, iní ťažší, to je jednoducho fakt (myslím hlavne teraz veci týkajúce sa ohľadom zdravia).
Mne v 17r zistili neliecitelnu dg, následne ma kvôli tomu partner po 3r vzťahu nechal (diagnózu som sa dozvedela až v 22r) a nasledujúce dva roky boli pre mňa najpremrhanejsie roky života, lebo presne nad takýmito vecami som sa zamýšľala ako ty. Cítila som strašnú krivdu, prečo práve ja a podobne myšlienky.
Teraz budem mat 37, mam dvoch syncekov, nasla som si super prácu, s dobrým platom. Som však pn, lebo stav sa mi po 20 rokoch zhoršil a do svojej super práce sa vrátiť asi nebudem môcť. A vieš čo? Vôbec sa nezamyslam nad tým, prečo a prečo sa iní ľudia majú lepšie a podobne. Som šťastná, že som vydržala 20rokov v pohode fungovať, som šťastná za deti a viem, že nejak sa vynajdem a nezufam, že zrejme keď začnem pracovať, budem zarábať menej.
A ver, že nikto nemá život dokonalý, každý má nejaké to svoje bremeno, ktoré si so sebou nesie, len ty ho nevidíš 🙂
Treba sa sústrediť na svoj život, žiť ho tak aby bol človek šťastný, ostatným, kt. sa majú lepšie než ty, jednoducho dopriať a hlavne sa neporovnavať 😉🙂

juliasb
22. feb 2022

Q teraz si predstav tu nespravodlivost, že ty máš dostupnú zdravotnú starostlivosť. Máš dostupné vzdelanie. Pokiaľ chceš, môžeš ísť do kostola, kadejaké ho chrámu alebo mešity, čokoľvek si vyberieš a nik ta za to nezavrazdi. Máš čo jesť na raňajky a dokonca nie jedno jedlo po celý rok, Máš aj na výber. Nik ti nevybral manžela q neprinutil sa zosobášit. Viac než polovica sveta niečo z toho toto nemá, predstav si tu nespravodlivosť. Život nie je fér

luccija
22. feb 2022

Ty si tu už písala o tej švagrinej nie?keď Ťa irituju netreba sa s nimi stretávať.Asi nemá nič iné čím by sa pochválila, tak sa chváli čo kúpili a čo budú kupovat

marca12
22. feb 2022

Vidis a oni to neberu ako chvalenie,ale normalnu komunikaciu. Ja som to tiez dlho nevedela prijat. Vela ludi len rozprava,co robili,kde boli. Ale ked si tak vezmes,tak o com maju rozpravat? O susedoch? Nadavat,vysomravat? Povypytyj sa ich,co zazili,co tam videli,popozerate fotky a mate hodinu zabratu. Naozaj je to lwn uhol pohladu. Hovorim to z vlastnej skusenosti. Su ludia,ktori nevedia zdielat zazitky a su ludia,ktori zdielaju zazitky a nemyslia to zle,radi sa pochvalia.

larisalarisa
22. feb 2022

A prečo sa s takými ženami stretávate? Ak mi niečo vadí, tak to proste zo života vypustím.

h2
22. feb 2022

Autorka, ja nechcem byť zlá, ale podľa mňa, Ty im závidíš. Lebo teda ja, keď sa stretnem s kamoškami, tak sa bavíme o tom, čo má kto nové, kde kto bol, atď. Keď tie ženy nechodia do práce, tak o čom sa majú s Tebou baviť? Stretnete sa, opýtaš sa, ako sa majú a čo majú nové. Aká odpoveď by sa Ti páčila? "Mám sa zle, nič nemám a nikde sme neboli." ? Potom by si bola spokojná?

autor
22. feb 2022

@luccija aká je to téma? Bola teraz niekedy založená? Lebo na som tu nová.

autor
22. feb 2022

@h2 nezávidím, už viackrat Som písala, že u mna je praca dôležitá. Len nechápem to hlúpe ľudské vystatovanie sa

h2
22. feb 2022

Podľa mňa to, čo nechápeš je, že to nie je vystatovanie sa. Je to konverzácia. O čom by si chcela, aby hovorili? O detských soplíkoch? Alebo, aby sa sťažovali, ako sa majú zle? Keby sa sťažovali, zase by si sem písala, že sa sťažujú a pritom nerobia nič pre to, aby sa mali lepšie.

cucoryedka
22. feb 2022

Ja som na tej druhej strane 🙂 Toho roku pomaly 33 rokov, 2 deti, jednu "neuspesne skoncenu VS v statnicovom rocniku", druhu som spravila. Stale som doma, ale bola to dohoda medzi mojim muzom a mnou. Ma casovo narocnu pracu, byvame 500 km od rodiny, deti byvali casto chore, dorabala som vysku, ... Necitim sa vydrziavana, neuzitocna, nikdy mi to moj manzel nedal pocitit. Je rad, ze som doma, venujem sa detom. Som zamestnana v nasej firme, kde som konatel spolu s muzom, a aj zamestnanec - robim papierovacky, ale nie je toho vela, v pohode by som dala co sa toho tyka full time job. Uz boli reci od mojich kamaratov, ze kedy do prace, a dlho som doma, ... ale ich do toho nic. Citim vsak, ze pomaly prichadza ten cas, a poobzeram sa po "normalnej" praci. No na druhej strane som vdacna svojmu manzelovi, ze som "mohla" byt doma (v principe ma zivi). Pre mna pozehnany cas. Ako protajsok som plne k dispo vsetkym, ked to treba a doteraz to bolo castejsie ako casto. Okoliu neomielam, ze som doma, vedia to kamarati. Nemame zas neviem kolko penazi, ale nic nam nechyba. Tym som len chcela poukazat, ze su ludia a ludia. Su taki, co sa chvastaju, si taki, co len ziju svoj zivot. 🙂 Ja som sa naucila pozerat do svojej kuchyne, neriesit okolie. 🙂