icon

Ako by ste od 1 do 10 ohodnotili tento úryvok?

zzzh
6. máj 2022

Deň kedy sa narodil bol chladný a vlhký, bola škoda že sa z neho nikto neradoval. Cez severnú Itáliu sa valila obrovská víchrica, ba najväčšia akú táto zem kedy zažila.
Amadeo a narodil do mračien, hnevu oblohy. Jeho meno znamená pravý opak času kedy sa narodil, "láska k bohu". Sofia bola odvážna žena, celý pôrod strávila sama na podlahe apartmánu, svojej matke sľúbila že jej zavolá, no z nejakého dôvodu chcela byť sama, na bolesti a samote jej prišlo niečo magické, toto je ich moment, na tento deň nikdy nezabudne.

Strana
z2
lucka_ke
6. máj 2022

trochu chaotické 5

viestta
6. máj 2022

Na evitovku za 3, na sloh na strednej tak za 5, ako literatúra co by človeku niečo dala asi tak na - 3

vevesh
6. máj 2022

Pridavam sa hore k hodnoteniu -velmi nesuvisle, skoky hore dole a tie chyby a ciarky, ktore tam neboli a mali byt, ma totalne rusili...

zafir01
6. máj 2022

@zzzh neviem, co to ma akoze z toho nakoniec, byt. mimo toho, ze si tam zabudla jednu ciarku, ostatne som si nevsimla, tak mne tento uryvok absolutne nic nedal, ani ma nenavnadil cakat, co bude dalej . za mna 1 z 10 . nepostupujes 😀 sorry .. neskusis, nevies

0silvia0
6. máj 2022

@zzzh nie je to dobre, ani stylistika, ani pravopis, ciarky chybaju...

kukipukituki
6. máj 2022

@zzzh hrozná štylizácia, mišung informácií. Ak stupnica 1-10 označuje najhoršie a najlepšie, tak za mňa 2 😬😂

limoncino
6. máj 2022

Úprimne? Kašli na to. Zatvorím obe oči nad pravopisom, to by vyriešila korektúra, ale veľa nasilu vytvorených metafor, vôbec neviem, čo si tým chcel/a povedať, chaos, divne to je no...

pinkgirl
6. máj 2022

tento úryvok ma neoslovil a nemám chuť vedieť čo bu ďalej...

mpg
6. máj 2022

@zzzh Hneď tá prvá veta by neobstala v nijakom hodnotení.

lucka_ke
6. máj 2022

mne pravopis nevadí až tak ako to skákanie z témy na tému - najskôr opis počasia (OK predstavím si to) zrazu skok na akéhosi Amadea (neviem kto to je ani aký je starý ani akú úlohu tam má zohrávať...) z toho skok na ženu na dlážke, ktorá nezavolala svojej mame, až na 3. prečítanie mi došlo, že to má byť opis osamelého pôrodu počas hroznej búrky

asocial
6. máj 2022

Vela, vela chyb! Chaoticke, netusim, co chcel autor povedat

mikadooo
6. máj 2022

@zzzh Deň, kedy sa Amadeo narodil, bol chladný a vlhký. Škoda že z tohto dňa sa nikto neradoval. Cez severnú Itáliu sa valila obrovská víchrica, najväčšia akú táto zem kedy zažila. Amadeo sa narodil do mračien a hnevu oblohy. Napriek tomu, že jeho meno - "láska k bohu" znamená pravý opak.
Jeho matka bola odvážna žena, celý pôrod strávila sama na podlahe apartmánu. Aj keď Sofia svojej matke sľúbila, že jej určite zavolá, keď zrazu prišla tá chvíľa, cítila, že chce byť sama. Bolesť a samota jej odrazu prišla magická: toto je ich moment. Vedela, že na tento deň nikdy nezabudne.

Nie je za čo.

limoncino
6. máj 2022

@mikadooo severné Taliansko si zabudla opraviť

domak2
6. máj 2022

Ja neviem ci sa nikto neradoval z Amadea alebo z toho dňa. A ak z toho dňa a bolo vtedy hnusne, prečo je to škoda. Plus neviem ci by som deň kedy udrela najväčšia víchrica akú táto zem zažila nazvala "chladný a vlhký ". A ešte keď sa použije výraz Italia, evokuje mi to buď históriu alebo fantasy a tam sa mi zas nehodí apartmán a zavolanie matke. 🙂

aduskatt
6. máj 2022

Nezaujímavé, plné gramatických i štylistických chýb. Za mňa ak je 1 najhoršie a 10 najlepšie tak 2 - za stratený čas.

lucka_ke
6. máj 2022

Sofia napoly sedela, napoly ležala na podlahe apartmánu, jej vzorku už poznala takmer naspamäť. Vedľa nej schúlený do malého klbka sladko spal malý Amadeo. Hoci Sofia sľúbila, že svojej matke zavolá, keď pôrod začal, cítila, že chce byť sama. Pocit samoty a bolesti bol pre ňu priam magický a na tento deň nikdy nezabudne. Za oknami zúrila víchrica, najsilnejšia za celé roky...

limoncino
6. máj 2022

@mikadooo aj škoda, že sa z tohto dňa nikto neradoval si neopravila. No na korekture by si veľa nezarobila 😀😀

panelacikova
6. máj 2022

@viestta zabudla si na interpunkciu za 5 😀
@zzzh hrozné.....
@lucka_ke toto znie omnoho lepšie 🙂

panelacikova
6. máj 2022

@zafir01 juj, keby jednu čiarku 😀

aurora33
6. máj 2022

@zzzh musela som to čítať na viackrát, aby som tomu porozumela.

diewcatqoo
6. máj 2022

Pribeh moze mat zaujimave pokracovanie... Ale stylisticky je nutne to prerobit, o gramatickych chybach a vynechanych ciarkach ani nehovorim. Ak to chces niekde publikovat, urcite si to daj gramaticky a stylisticky upravit.

vroni
6. máj 2022

Príšerne, od 1 do 10 tak za dva a aj to len preto, že som slusna. Takto stylizuje aj moja dcéra, ale má na to diagnózu a necíti sa byť budúcou spisovateľkou.

mondolina
6. máj 2022

@zzzh posledná veta zbytočne dlhá.
4

mikadooo
6. máj 2022

@limoncino dobre sa kritizuje, horšie sa dávajú relevantné rady všakže. Zvláštne že noviny sú s mojimi článkami spokojné 😁. Ale predpokladám, že ty máš viac skúseností, takže nechám si poradiť. (PS predpokladala som že autorka vie že Taliansko sa volá Taliansko a názov "Itália" si zvolila zámerne). Čiarku som zabudla, áno.

mikadooo
6. máj 2022

@limoncino ach pardón, ešte raz *zvlástne, že*

viestta
6. máj 2022

@panelacikova tak pýtala sa na literárnu hodnotu. Gramatika jasne, ze des a hroza

spadnutaslivka
6. máj 2022

Znie to ako vety poskladané zo zadaných slov. Známkovanie tak na 4-, za chyby by som to ešte zhoršila na päťku. Ak mám bodovať od 1 do 10, kde 10 je najviac, dala by som minimum, čiže 1 bod. Prepáč.

limoncino
6. máj 2022

@mikadooo tak ideš tu korigovať a spravíš chyby, o to horšie, že sa tým teda živiš, to nie je kritika, to je skôr povzdych, ale tak dnes je novinárom už pomaly každý, stačí si prečítať niektoré internetové noviny a tam sú teda niekedy skvosty 😀😀

A radu som dala, nech kašle na to, lebo to nemá zmysel.

mikadooo
6. máj 2022

@limoncino neživím sa tým. Vzhľadom na to že naša jalová diskusia pravdepodobne nikoho nezaujíma, nebudem ti už viac odpovedať a zbytočne to tu zahlcovať. Kľudne povzdychuj nadomnou ďalej. PS jednu chybu si prehliadla, takže tvoja korektúra, hmm, no tiež nič moc...

monka105
6. máj 2022

@zzzh ba najväčšia - nie, keď už dala by som jedna z najväčších. Tá metafora s tým menom a časom narodenia vôbec nevynikla tak, ako si si to asi predstavovala. K obsahu sa nevyjadrujem, možno je niekomu takáto tematika blízka.

Strana
z2