icon

Ako by ste od 1 do 10 ohodnotili tento úryvok?

zzzh
6. máj 2022

Deň kedy sa narodil bol chladný a vlhký, bola škoda že sa z neho nikto neradoval. Cez severnú Itáliu sa valila obrovská víchrica, ba najväčšia akú táto zem kedy zažila.
Amadeo a narodil do mračien, hnevu oblohy. Jeho meno znamená pravý opak času kedy sa narodil, "láska k bohu". Sofia bola odvážna žena, celý pôrod strávila sama na podlahe apartmánu, svojej matke sľúbila že jej zavolá, no z nejakého dôvodu chcela byť sama, na bolesti a samote jej prišlo niečo magické, toto je ich moment, na tento deň nikdy nezabudne.

Strana
z2
limoncino
6. máj 2022

@mikadooo ale ja nikam nepíšem 😀😀

nelca0510
6. máj 2022

@zzzh nesuvisle,zla gramatika,štylistika.

yoxinka
6. máj 2022

@zzzh
Ako človek, ktorý vyštudoval slovenský jazyk a literatúru ako vedecký odbor, ti úprimne hovorím, kašli na to. Určite je niečo, čo ti fakt ide, ale písanie to nebude.

yoxinka
6. máj 2022

@mikadooo
A tebe dávam 10/10 … z toho nič, čo napísala @autorka, si vytvorila celkom slušnú vec. V tvojom podaní to má atmošku aj na tom malinkom kúsku! 🤪

nikolka1986
6. máj 2022

"ba najväčšia akú táto zem kedy zažila" - toto by som vymenila za niečo iné, mám pocit že už vopred viem ako to skončí, ale píšeš pekne, takže 5 b z 10

nikolka1986
6. máj 2022

Nechápem tieto bosorky, takto niekoho hneď demotivovať, keby toto niekto urobil Vašim deťom, ako by ste sa na to pozerali. Autorka ženy ktoré ti toto píšu majú väčšinou nejakú učňovku, to vidíš, tieto ťa nikdy nepochopia.

yoxinka
6. máj 2022

@nikolka1986
No, s tou učňovkou to tak úplne pravda nie je. Ja som na vysokej škole študovala slovenský jazyk a literatúru ako vedecký odbor, štúdium mám ukončené. Len počas tej školy som prečítala a spracovala viac textov, ako väčšina miestnych diskutujúcich žien videlo za celý život. Už na základke som prečítala tak 90 kníh ročne. Milujem literatúru! Autorke nezávidíme, my ju konštruktívne kritizujeme, lebo ten text je vážne zlý. Ja osobne som čítala lepšie veci od 15 ročných detí.

nikolka1986
6. máj 2022

@yoxinka Mne tá scéna trošku pripomína Klobucnikov hrad a to ozaj nebola zlá kniha , autorka nepíše pre mládež ani moderne, no sú skupiny kde by sa jej štýl písania ujal.

yoxinka
6. máj 2022

@nikolka1986
No, len to by najskôr chcelo popracovať na gramatike, štylistike atď. a to dosť zásadným spôsobom 😉.

derdia
6. máj 2022

@zzzh ja to hodnotim ako styl, uplne normalny...ako zaciatok knihy super... Zaujalo ma to. A nedaj sa odradid.

moonlight1210
6. máj 2022

@nikolka1986 klobucnikov hrad bola uzasna kniha. Toto sa na nu nechyta.
Mozno, keby to cele prestylizovala. Zvolila trochu ine poradie, dodrzala gradaciu deja.

A sorry, v tomto falosne povzbudzovat je horsie, ako hned kopnut do zadku.

Jasne, su ludia, co sa urazia, ci ubolene stiahnu. Ale ak raz maju potrebu nieco dat von, tak to nakoniec napisu, i keby to slo “do suflika”.
Dolezite ale je, ze sa uz budu snazit viac. Urobit to lepsie.
A raz to moze ktosi v tom sufliku vykutrat…

Ale falosne sladko ladeny jemny nesuhlas, len aby sa kohosi nedotkol, akurat sposobi to, ze autorka si bude zbytocne doverovat a o to dlhsie sa bude placat v rozvijani nespravneho sposobu pisania.
A hoci namety moze mat dobre, dej putavo vystavany, stylistika to moze cele pochovat. Lebo prave ta dava, alebo naopak kradne tu atmosferu a emocie citatelovi.
Nieco, ako ked citas historicky roman zo stareho Egypta, ale hovor postav je na urovni modernych ludi z 21. storocia. Darmo potom autor v opisoch zdoraznuje chramy, sochy bohov, ked pri dialogu ma citatel pocit, ze sedi na lavicke vedla diskutujucej dvojice kdesi v NY roku pana 2021 po Kristovi.

A preto kolkokrat aj vyborny zahranicny roman doslova pochova nezvladnuty preklad. Uplne zmaze povodnu atmosferu.

Takze ako uvod do romanu - nie, knihu vraciam do police, kupim si radsej inu.
Namet zlahka zaujimavy, ale zatial je to dobre akurat do sekcie Odpad z Wattpadu.

Btw. prve, co mi napadlo, bolo, ze to chce byt stopiaty pokus o beletrizovany zivotopis Mozarta. Ale ten sa nenarodil v severnom Taliansku.
Zato Tesla sa narodil za riadne divokej, velkej burky (co akoby predurcilo jeho osud). Ale v Chorvatsku.

spadnutaslivka
7. máj 2022

@nikolka1986 premýšľaj skôr ako niečo napíšeš.

limoncino
7. máj 2022

@nikolka1986 do Tvojej divnej štatistiky pridávam, že ucnovku nemám 😀😀

vroni
7. máj 2022

@nikolka1986, keď napíšem, že 1+1=5, tak to nie je "vec názoru", "uhol pohľadu" alebo "mierne nesprávne", ale čistá a nefalšovana hlúposť, nezmysel, nepravda. Taky istý "falošny ton" vyludila svojim dielom autorka. Je to jednoducho úplne zle. Štylisticky, obsahovo, gramaticky... Tvoja ničivá kritika Klobucnikovho hradu ma vynikajúco pobavila. Škoda, že jeho autor už nie je medzi nami, inak by sa určite polial smolou a obalil perím, že sa jeho kniha dostala na koni len na úroveň "nie zla". A obávam sa, že je to presne naopak, tento radobymelodramaticky štýl sa môže pozdávať len ľuďom bez literárneho rozhľadu, nie ľuďom s vyšším vzdelaním.

kukipukituki
7. máj 2022

@nikolka1986 ja si dovolím tvrdiť (vyštudovaná editorka), že toto by nevydalo žiadne vydavateľstvo... A na selfpublish by, chúďa, skrachovala 😂 ty, učňovka.🙈😂😂😂

Strana
z2