Ako by ste od 1 do 10 ohodnotili tento úryvok?
Deň kedy sa narodil bol chladný a vlhký, bola škoda že sa z neho nikto neradoval. Cez severnú Itáliu sa valila obrovská víchrica, ba najväčšia akú táto zem kedy zažila.
Amadeo a narodil do mračien, hnevu oblohy. Jeho meno znamená pravý opak času kedy sa narodil, "láska k bohu". Sofia bola odvážna žena, celý pôrod strávila sama na podlahe apartmánu, svojej matke sľúbila že jej zavolá, no z nejakého dôvodu chcela byť sama, na bolesti a samote jej prišlo niečo magické, toto je ich moment, na tento deň nikdy nezabudne.
Na evitovku za 3, na sloh na strednej tak za 5, ako literatúra co by človeku niečo dala asi tak na - 3
Pridavam sa hore k hodnoteniu -velmi nesuvisle, skoky hore dole a tie chyby a ciarky, ktore tam neboli a mali byt, ma totalne rusili...
@zzzh hrozná štylizácia, mišung informácií. Ak stupnica 1-10 označuje najhoršie a najlepšie, tak za mňa 2 😬😂
Úprimne? Kašli na to. Zatvorím obe oči nad pravopisom, to by vyriešila korektúra, ale veľa nasilu vytvorených metafor, vôbec neviem, čo si tým chcel/a povedať, chaos, divne to je no...
mne pravopis nevadí až tak ako to skákanie z témy na tému - najskôr opis počasia (OK predstavím si to) zrazu skok na akéhosi Amadea (neviem kto to je ani aký je starý ani akú úlohu tam má zohrávať...) z toho skok na ženu na dlážke, ktorá nezavolala svojej mame, až na 3. prečítanie mi došlo, že to má byť opis osamelého pôrodu počas hroznej búrky
@zzzh Deň, kedy sa Amadeo narodil, bol chladný a vlhký. Škoda že z tohto dňa sa nikto neradoval. Cez severnú Itáliu sa valila obrovská víchrica, najväčšia akú táto zem kedy zažila. Amadeo sa narodil do mračien a hnevu oblohy. Napriek tomu, že jeho meno - "láska k bohu" znamená pravý opak.
Jeho matka bola odvážna žena, celý pôrod strávila sama na podlahe apartmánu. Aj keď Sofia svojej matke sľúbila, že jej určite zavolá, keď zrazu prišla tá chvíľa, cítila, že chce byť sama. Bolesť a samota jej odrazu prišla magická: toto je ich moment. Vedela, že na tento deň nikdy nezabudne.
Nie je za čo.
Ja neviem ci sa nikto neradoval z Amadea alebo z toho dňa. A ak z toho dňa a bolo vtedy hnusne, prečo je to škoda. Plus neviem ci by som deň kedy udrela najväčšia víchrica akú táto zem zažila nazvala "chladný a vlhký ". A ešte keď sa použije výraz Italia, evokuje mi to buď históriu alebo fantasy a tam sa mi zas nehodí apartmán a zavolanie matke. 🙂
Nezaujímavé, plné gramatických i štylistických chýb. Za mňa ak je 1 najhoršie a 10 najlepšie tak 2 - za stratený čas.
Sofia napoly sedela, napoly ležala na podlahe apartmánu, jej vzorku už poznala takmer naspamäť. Vedľa nej schúlený do malého klbka sladko spal malý Amadeo. Hoci Sofia sľúbila, že svojej matke zavolá, keď pôrod začal, cítila, že chce byť sama. Pocit samoty a bolesti bol pre ňu priam magický a na tento deň nikdy nezabudne. Za oknami zúrila víchrica, najsilnejšia za celé roky...
Pribeh moze mat zaujimave pokracovanie... Ale stylisticky je nutne to prerobit, o gramatickych chybach a vynechanych ciarkach ani nehovorim. Ak to chces niekde publikovat, urcite si to daj gramaticky a stylisticky upravit.
Príšerne, od 1 do 10 tak za dva a aj to len preto, že som slusna. Takto stylizuje aj moja dcéra, ale má na to diagnózu a necíti sa byť budúcou spisovateľkou.
@limoncino dobre sa kritizuje, horšie sa dávajú relevantné rady všakže. Zvláštne že noviny sú s mojimi článkami spokojné 😁. Ale predpokladám, že ty máš viac skúseností, takže nechám si poradiť. (PS predpokladala som že autorka vie že Taliansko sa volá Taliansko a názov "Itália" si zvolila zámerne). Čiarku som zabudla, áno.
@panelacikova tak pýtala sa na literárnu hodnotu. Gramatika jasne, ze des a hroza
Znie to ako vety poskladané zo zadaných slov. Známkovanie tak na 4-, za chyby by som to ešte zhoršila na päťku. Ak mám bodovať od 1 do 10, kde 10 je najviac, dala by som minimum, čiže 1 bod. Prepáč.
@mikadooo tak ideš tu korigovať a spravíš chyby, o to horšie, že sa tým teda živiš, to nie je kritika, to je skôr povzdych, ale tak dnes je novinárom už pomaly každý, stačí si prečítať niektoré internetové noviny a tam sú teda niekedy skvosty 😀😀
A radu som dala, nech kašle na to, lebo to nemá zmysel.

trochu chaotické 5