icon

Ako často kupujete a pijete alkohol?

16. júl 2024

Je podľa vás ešte v norme, keď človek konzumuje tvrdý alkohol 2x do týždňa cca 1 dcl (napr. biely rum, becherovku)? Zvyknete si kúpiť alkohol, ktorý vám chutí alebo ho chcete ochutnať a potom ho postupne vypijete? (Nemyslím pivo ani víno).

akvi
16. júl 2024

My alkohol naozaj žiadny nekupujeme, ja nepijem už asi 15 rokov že vôbec a muž v poslednom čase tiež nie, max na návšteve si dá pivo, víno.

simca06022011
16. júl 2024

@cacianka no vies co, ako to mozes... fuj fuj :DD

vroni
16. júl 2024

My kupujeme alkohol, keď nás zaujme. Teda väčšinou na trhoch alebo špeciality a potom ho máme doma až kým zdomácnie. Väčšinou. Víno väčšinou kupuje chlap pred vianocami, nie že by sme vtedy viac pili, ale vtedy chodí viac vinárov a ponúkajú. Sekt a aperol kupujeme priebežne, to sa pije asi najviac. Pivo len pre návštevy. Sama si nalievať nezvyknem, nechutí mi samej. Spolu so občas dáme za pohárik, niekedy aj trikrát do týždňa a niekedy aj dva mesiace nič. Dvakrát do týždňa po jednom poháriku pre mňa nie je rizikové.

stellarstar
16. júl 2024

Áno pijeme, partner pije pivo a ja mom mám mango grepy spritz víno kt pijem s O džúsom. Nalejem si tak 2x do týždňa. A nie, nie sme alkoholici. Ale vyslovene tvrdé ( vodka, rum ... )

daniela2629
16. júl 2024

S manželom sme gurmáni a radi si k výbornému jedlu doprajeme aj dobré a kvalitné vínko a to musí byť len suché. V lete večer na záhrade zas vychladené prosecco. Nevidíme vtom absolútny problém. Niekedy si dáme vínko aj viac dní po sebe(v čase dovolenky, sviatkov, voľna, k dobrému jedlu a pod.), zas na druhej strane, nemáme problém nepiť víno aj niekoľko mesiacov, vôbec to nepotrebujeme.
Tvrdý alkohol ani pivo vôbec nepijeme, nechutí nám to.
Alkoholik má viac priznakov. Napríklad ten kto pije už od rána, schováva alkohol, nemá problém vypiť všetko, hlavne aby to malo nejaké percentá alkoholu a je úplne jedno o aký alkohol ide...taký ľudia potrebujú ozaj pomoc...

lakebabe
16. júl 2024

@stellarstar to mango spritz ma zaujalo😄 to je niečo už namiesane? Ja mam strašne rada tieto spritz drink s ľadom v lete s džúsom

stellarstar
16. júl 2024

@lakebabe to som objavila v Hofer a kúpila na skúšku je to už hotové

daniela2629
16. júl 2024

@lakebabe 😁Áno, priznávam, zabudla som na tieto úžasné drinky v lete..👍

reanda
16. júl 2024

ja pijem skoro kazdy den.. pohar vina k veceri.. ak som podla niekoho alkoholicka, tak potom byt alkoholikom nie je nic hrozne a kludne nou budem 😀

vikusjk
16. júl 2024

Nie, nekupujeme, lebo nepijeme vobec alkohol, ani soft drinky

doriiis
16. júl 2024

Nikdy som alkohol nekúpila a naposledy som alkohol píla pred 16 timi rokmi.Na mojich sladkých 18.😄
A nie tvoj muž nie je v poriadku

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
16. júl 2024

@stellarstar ej toto vyzerá dobre keď bude cesta tade dám mužovi kúpiť 😄

gabikaa96
16. júl 2024

Máme doma kopu alkoholu čo sme dostali,ale nepijeme ho, väčšinou ho podarujeme ďalej. Môj muž nepije vôbec,ja v lete občas si dám nejaký koktail,a keď niečo slávime tak si dáme max jeden pohárik a stačí každému.

petamich
16. júl 2024

my doma mame tri druhy alkoholu a ten vacsinou aj kupujeme - pre navstevy, toho sa vacsinou nikto nechyti, dobre whisky mojho muza a ano aj si uleje obcas 1x do tyzdna, obcas 2x do tyzdna, obcas aj mesiac neuleje a potom moje vino, tam to je rovnako ako s muzom obcas si ulejem a pokojne aj sama (a niekedy si k tomu dam aj jednu vynimocnu cigaretu)

pravda je, ze odkedy mame dieta ulievame si podstatne menej ba az zriedkavo

lavender94
16. júl 2024

Tak ja som asi podľa väčšiny už alkoholička a mala by som ísť na prednú horu. 1x za týždeň si normálne dám. Nie je to pravidlo, ale nejdem sa robiť chrumkavou, že alkohol je fuj fuj a pijem ho len na okrúhle narodeniny. Chuti mi a tak si dám. Nie je to ale tak, že by som mala nejaké nutkanie a musela by som si dať. Vtedy je to podľa mňa problém. Väčšinou sa u nás pije nejaké proseco, sekt alebo rum. Jeden dva krát do roka si zájdeme s mužom aj na párty alebo na chatu s partiou. Občas sa opijem, občas si dám jeden dva poháriky a niekedy som šofér a nepijem vôbec. A áno, priznám si, že sa s alkoholom sa zabavím viac ako na triezvo. Socialku na mňa 😂

mclissa
16. júl 2024

Keby napisem kolko vina, a piva vypijem tak tu zo mna urobia alkoholicku 🙈 kedze to neratas tak som v pohode 😂
Vies co mi velmi vela tvrdy alkohol nenakupujeme, ked ideme na Slovensko tak vzdy kupime liter becherovky, a donesieme si domacu. To nam tak na polroka vydrzi. Vieme si dat s manzelom “na zdravie”, “na vypalenie” a tak. Jeden, dva. Ked na nas nieco ide.
Zato pivo, kvalitne vino v zasobe je stale. Ked sme nemali syna tak u nas v chladnicke bolo len pivo a maslo. 🙈Mame vinnu chladnicku, a aj zberatelske cervene vina. Na to si my potrpime. Pivo musi byt, ja mam rada od smadu ked je velmi teplo. Vzdy sa z chuti napijem.
V lete mam rada prosseco, max. si si urobim aperol spritz. Biele vino moc nemusim, a ked mam musi byt velmi studene. Zato ked sme vonku si dam gin+tonic. Doma si ho nerobim. A este som zabudla, vzdy mame doma jednu kvalitnu brandy. Ale to aj rok vydrzi.

mclissa
16. júl 2024

@lavender94 ja radsej pomlcim niekedy ked tu citam nieco. 😂 asi uz aj ja prechadzam do fazy alkoholicka. 🙈

larinka552
16. júl 2024

otvorime si vecer k serialu vino alebo pivo, tak parkrat do mesiaca 🙂
Ale potom to ma za nasledok ze sice nie som opita ale boli ma hlava, takze ani to nestoji za to..

rozculena
16. júl 2024

@viestta na vianoce a na veľkú noc si nalievam sama vajcový koňak,po zvyšok roka nepijem......je to blikanie?

mclissa
16. júl 2024

@rozculena tak ja potom uz svietim.

cimage
16. júl 2024

My sme na Slovensku extrem, ale u nas nemame alkohol doma, ani pre navstevy. Ponukneme caj, kavu a obcerstvenie, ale alkohol nie. My nepijeme uz vela rokov a nebudem kupovat a nalievat druhym.

viestta
16. júl 2024

@rozculena ked to tu citam, tak nie. Kludne si nalej, ja ostanem za cudnu

beasy
16. júl 2024

Je rozdiel ci sa to opakuje kazdy tyzden a dotycna osoba si to nevie za ziadnu cenu odpustit alebo to berie len ako nejaky prejav relaxu k telke, na terasu, k bazenu a podobne, ja osobne zastavam nazor ze nie je to nic hrozne, sice nepijem ja ani partner, ale ak by si dal toto mnozstvo bolo by to uplne v pohode 🙂 kazdy by mal sam vediet to kde ma hranice a myslim ze rozkazovat niekomu ci si dat ma alebo nie nema zmysel.. je dospely tak nech kona ako uzna za vhodne, samozrejme ak by sa mnozstvo zvysovalo ozvala by som sa s tym ze sa mu to vymyka z pod kontroly a mal by nad tym pouvazovat 🙂

rozculena
16. júl 2024

@viestta áno.si čudná,keď toto moje pitie považuješ za alkoholizmus

gab1sol
16. júl 2024

Za mňa 2x do týždňa tvrdý alkohol je veľa. U nás sa tvrdý alkohol ani nepije. Ani víno si nenalejem len tak. Fakt výnimočne, ak si dáme večer na terase, či k filmu. Pivo si občas dáme od smädu, ale ak vypijeme 12 plechoviek za leto, to je veľa. Skôr si v teplých dňoch/večer dáme Desperádo s limetkou.

majka36912
16. júl 2024

Podla mna je to v pohode, nie je to ani take mnozstvo, ani taka frekvencia popijania, ktora by uskodila.

viestta
16. júl 2024

@rozculena nikde som nepislala, ze je to alkoholizmus

lalilla
16. júl 2024

My nepijeme, teda dam si s kamoskami tak 2-3x do roka tvrdy alkohol, doma mam flasu rok otvorenu 😀 alkohol mi nechuti, nepijem vino, pivo, sampus
Ale moje kamosky bezne vecer piju vino, sem tam aj tvrde a povacsine vzdy cez vik si miesaju drinky s tvrdym alkoholom. Za mna je to vela, ale nestaram sa, pracuju, vyzeraju super, domacnost deti ficia, je to pre ne uvolnenie.

kris_tin257
16. júl 2024

My alkohol nekupujeme vôbec, ani ja ani muž nepijeme, alkohol čo máme doma sme všetko dostali a dávame ho ďalej keď ideme na návštevy alebo keď návšteva príde 😊