icon

Ako často meníte posteľnú bielizeň, umývate auto a okná?

juliasb
23. nov 2021

Ahojte. Ako prosím casto:
-meníte posteľnú bielizen
- umývate okná
-umývate auto zvonka
-umývate auto zvnútra?

Nejde o to, či to robite vy, manžel, deti alebo upratovačka ale proste ze ako často sa to robí vo vašej domácnosti? Riadne by ma zaujímalo, či zapadám do nejakej tej normy, či nie 🙂
Dakujem

jaga18
23. nov 2021

1 posteľná bielizeň tak každé 3 týždne cca, teraz, keď je v našej posteli aj takmer 4 mesačný drobec, tak aj 3x týždenne 🙈💩
2 o oknách radšej pomlcim 🙈🙈🙈
3 a 4 cca raz do mesiaca, to je manzelova obľúbená relaxačná činnosť

lotyka
23. nov 2021

Posteľné každý týždeň, ak treba aj skôr.
Okná 4x do roka, ak treba aj častejšie (2 malé deti)
Auto - muž chodí do umývarky cca 4x do roka, ak treba častejšie
Z vnútra najčastejšie umývame v lete, vysávame častejšie.

tifi2324
23. nov 2021

@juliasb postelen- v zime tak 2x do mesiaca a v lete aj kazdy tyzdeb niekdy aj 2x do tyzdna
Auto kazdy mesiac
Okna kazdy 2 mesiac

mima1
23. nov 2021

Postele kazde dva tyzdne.
Okna 3krat do roka vsetky. Obyvackove snad aj tri krat za mesiac prebehnem zvnutra 😂 tam su vecne sliny od maleho alebo tapky.
Auto v lete ked je voda vonku pustena tak castejsie inak cely zimu potom neumyvame.
Vnutro ako koho napadne priemer mozno 5krat za rok 😂

kkovacovak
23. nov 2021

@juliasb posteľ podľa počasia a ročného obdobia. My máme v spálni celoročne otvorené okno 24/7 takže sa periny stále vetrajú. V zime mením asi 1 max 2x mesačne, vankúš ale častejšie, v prípade choroby mením tiež hneď. V lete po 1-2 týždňoch podľa počasia. Ja sa ale moc nepotím takže sa aj riadim podľa toho.
Okná asi 2x do roka. Vonkajšie žalúzie 1x ročne.
Autá umývame podľa toho aké sú špinavé. Manžel má biele takže na ňom vidieť špinu hneď takže to sa umýva častejšie. Moje nechávam aj mesiace neumyté pokiaľ tam nie sú 💩 alebo iné väčšie nečistoty. Vnútri udržiavame poriadok takže tam sa keď tak len vyklepú koberčeky a vysáva sa tiež podľa ročného obdobia a podla toho koľko je tam bordelu. U nás v aute sa neje takže neviem aký iný odpad by tam mal byť. Jedine sa pretrie prach utierkou a to je celé.

mariejenka
23. nov 2021

@juliasb posteľné menim raz na dva týždne, ked sa stane ročnému synovi,ze precika plienocku,hold,plachty idu aj po dni😇
Okná dvax do roka,ale ! Ako uz vieš, mám ročne dieťa co chodí,a capka terasové okno, čiže ako treba ,umyvam ,a mam dva okná do ulice a to su vydajne a prijímacie okienka 😂pre kurierov, čiže parapety,umyvam raz za týždeň nech nesu špinavé od prachu.
Auto z vonku ?? Tak toto co mam je umyté za 2 roky len asi 5x, je to super farba,co neni vidno prach, a nikdy nechodím nikam po blate, nespevnených cestách nemá s kde zajebabrat. Z vnútra ...mam dve deti to 1r. a. 5 r. 😂😂😂 musim priebežne.

brembo
23. nov 2021

auto podla potreby,jazdím denne. 12x do roka,niekedy i viac.

vroni
23. nov 2021

Periny cca raz do mesiaca, okná vtedy, keď nájdem niekoho, kto ich umyje, auto zvonku cca každé dva mesiace, zvnútra len keď stojí u chlapovej sekretárky, ta ho vždy vydrhne. Nuz, upratovanie nie je moja životná priorita....

janka1011
23. nov 2021

@juliasb všetko podľa potreby, nemám to nalinkované ☺

jana_eyre_2
23. nov 2021

- poslelne každý druhý týždeň
- okná raz za rok
- auto raz za čas, keď je špinavé 🤷 možno tak raz za 3-4mesiace.. cez leto menej a cez zimu asi viac..

kulumulu123
23. nov 2021

@juliasb posteľná bielizeň min 1x za týž v lete aj 2x, auto podľa potreby a okná cca 1x za mesiac

legna30
23. nov 2021

Som si povzdychla... Ťažko 😂 kym som bola bezzavazkova, tak som si moje milovane auto "švôňala", minimalne raz mesacne aj vnútro aj vonka, vyzeralo asi 3 roky akoby vyšlo z predajne 😂 od tehotenstva som sa ho ani nedotkla, o chvíľu už nebude ani vidno, že kedysi bolo biele (dcérka bude mať pomaly rok 🙊) 🙈😁

slavomira1980
23. nov 2021

Postelne pradlo, vysavanie postele a dezinfekcia matracov 1x tyzdenne
Okna von+vnutri a auta von+vnutri 1x mesacne

stary_ujco
23. nov 2021

Okná raz rocne, periny kazde 2 tyzdne, auto podla potreby. Niekedy 2x týždenne, niekedy po 4 mesiacoch

aaao
23. nov 2021

1 - cca kazde 3-4 tyzdne
2 - asi 2x za rok
3 - kazdy tyzden

jawinka
23. nov 2021

okna umyvam každe 2/3 mesiace postelne pradlo menim po 2 týždňoch auto každy tyzden aj zvnútra aj zvonka....

xnatalkax
23. nov 2021

@jawinka kedy to stihas 😀😀

lopka1313
23. nov 2021

Postelne raz mesacne - okolo 15. Okna raz rocne - v lete, ale toho roku som neumyvala ani v mojom ani v priatelovom byte (stahovala som sa v lete k nemu). Jazdim kratko, tiez cca od leta a auta som este neumyvala, ani zvonku ani zvnutra. Ale na nich nejak bordel nevidno. Jazdim viac na ciernom 20 rocnom, tak to je v takom stave, ze zvonku ani neviem co je spina a co skrabanec a vo vnutri je povodne svetlucke, ale tiez sice bezove, ale zasedle uz vsetko, ze to ani cistit nevycistim. Inak jazdim rano a poobede cca 2km za tmy, tak to spinu ani neriesim, ked ju nevidim :D Minule priatel vyklepaval kobercek, ked si ho bral :D Este mame tyrkysove s tmavym vnutrom, a na tom zvonku velmi bordel nevidno a ked som mala pocit, ze hej, tak na dalsi den prsalo a umylo sa samo :D inak, aj tankovala som ich len raz (obe auta tankuje priatel, rovnako podla potreby, ako riesi cistenie aut). A este pravidelne cistim umyvacku - raz mesacne, okolo 1., ale zas pracku cistit mi nejak nenapadne...

tncka
23. nov 2021

@juliasb okna 3,4x rocne lebo mam brutalne staztie ze ked prsi slaha rovno do okien...auto davam tak raz za 2 tyzdne do rucnej umyvarky,vycistia zvnutra,umyju,nalestia,milujem ked je cistucke...

simca06022011
23. nov 2021

@juliasb Prádlo kazdych 10-14dní, Okná podla potreby, niekde 2-3x do roka, inde kazde dva tyzdne (mam ich asi 30 aj s francuzkymi oknami/dverami), auto z vonku ked treba ale viac ako raz za mesiac nie, auto z vnutra ked treba, ked tak spominam na tento rok, tak asi 2x sme ho cistili, palubnu dosku si prebehneme hocikedy priebezne, ked cakame v aute a pod. a rovnako rohoz si vyprasim hocikedy ked ma napadne alebo pri umyvani auta zacvakneme, vystriekame... cize zase spina tam na mna neskace, v aute nenosime smeti, nezbierame odpad ani nejeme, cize naozaj vacsinou sa vysava/utiera prach a spina nanosena z vonku a u nas aj psie chlpy :DDD Keby som mala smetisko v aute, ako bezne vidim (flase, obaly, smeti, vo dverach, na sedackach a pod, asi by ma slak trafilo).

calin
23. nov 2021

Periny kazde 3dni ( v posteli sa vala aj pes )
Okna - 2x rocne
Auto - raz za tyzden podla potreby, casu, nevyhnutnosti ..inak to s poriadkom nehrotim.

sylvester01
23. nov 2021

@marcellka32 moja zlata pozor ja som chlap a mam doma cisto a to som uz stary ,okna 3x do roka kazdy vikend sobotu dom cely a auto mam tiez ciste umyte vzdy vysate vycistene

marcellka32
23. nov 2021

@sylvester01 písala som, že sa to hovorí...nie, že ja to hovorím 🙂

xckaret
23. nov 2021

@marcellka32 moj manzel auto po kazdej jazde, aj pneumatiky, ked je odstavene a prsi aj vtedy ho umyje......ja hovorim, ze to uz je diagnoza.

sylvester01
23. nov 2021

@marcellka32
@marcellka32 dobre dobre ja poznam take zeny co su aj bordelarky aj humusackym tym sa tu nechcem doktnut zadnej len pisem ze poznam take aj takych muzov a hlavne ked su rovedeny

vierkainka
23. nov 2021

Obliečky mením každý týždeň a na obliečky používam aviváž so sviežou vôňou,nie sladkou.Pridavam aj trochu škrobu.
Okná umývam 2 až 3 krát ročne,v zime nezvyknem.Mam Kärcher,tak to ide celkom rýchlo.
O auto sa stará manžel a čistí umýva raz týždenne.Chodime na penový raj -do autoumyvarky.Aj v aute máme vlhčené utierky na palubovku a voňavý stromček.Pisem to takto podrobné preto,lebo je to u každého individuálne.Niekto si povie,že je to prehnane a niekto to zoberie ako samozrejmosť.Takto je to u nás,pretože sme takto spokojní.

canerko
23. nov 2021

Pradlo raz tyzdenne
Okna zakazdym ked menim zaclony to je tak raz za mesiac
Auto obycajne v lete raz za dva tyzdne a teraz v zime raz mesacne ale vzdy aj z vonku aj v nutri

zafir01
23. nov 2021

@juliasb postele každé 2 týždne.
Okná na dome 4 - 5 krát ročne
Auto zvonka podka potreby niekedy raz mesačne, niekedy aj po 3 mesiacoch
Auto zvnútra.... Tam sa hanbím napísať, občas to vyzerá vnútri pri deťoch ako v traktore 🤷‍♀️

deti95060810
23. nov 2021

u nás auto umýva len mm ... netuším ako často...😉

simca06022011
23. nov 2021

@sylvester01 no aky sikovny 🙂))