Ako často si mamičky doprajú zábavu?
Pisem anonymne, pretoze sa bojim, ze ma zato budu odcudzovat ludia ktory ma tu poznaju
Som mamicka mojej 7 mesacnej dceri, zajtra sa chystam po dlhej dobe von, poviem to otvorene opit sa, zatancovat a zabavit sa. No uz teraz man strasne vycitky voci malej aj ked na druhej strane mi rozum hovori ze to neni nic zle dokonca by som chodila radsej ako raz za mesiacov. Bojim sa ale s niekym rozpravaz na tuto temu lebo uz dva krat som sa za tento tyzden stretla s nazorom kam ja idem ked mam doma male dieta (bude s otcom). A to vo mne vzbudzuje este väcsie vycitky, isli by ste? Nesli?
Chodite sa takto “vyvencit”?
Inak ja čumim, vcera ci predvcerom tu bola tema kde pisala matka ze chodi pravidelne 1x za mesiac pit a bola som jedina ktorej prislo to pitie vonku ruka hore trosku caste . Dnes je to tu nepochopene vobec...
Komenty mas podla toho kto si precita a komentuje 💁♀️😃
Odkedy som matkou, mala som raz opicu. To som ani nebola opita, vypila som 2 pohariky Jagermeistra, ale asi mi to nesadlo alebo neviem, ale na druhy den ma taaaaaak bolela hlava a zvracala som.. myslela som, ze nadisla moja posledna hodina. A do toho cca 3 rocne dieta vkuse "mami, mami, mami" 😵💫
Takze odvtedy pri dietati len max pohar vina a viac nie. Lebo taketo stavy pri dietati, to nechces.
Takto sa vyvencit nechodim.
Mam silny pocit zodpovednosti voci detom, chcem byt stale schopna soferovat, vazne zivotme udalosti som ustala bez liekov a alkoholu, zastavam nazor ze alkohol vobec nie je k zivotu potrebny.
Chodim bez deti so sestrou na poznavacky po pamiatkach, na niektore koncerty, na vylety ktore by deti nebavili atd.
Mam manzela, ktory sa vtedy postara.
Autorka, mala si ten prispevok napisat bez tej informacie ze sa asi opijes , lebo si tu medzi dokonalostou za alkoholicku :D ale, ja som teda tiez typ co rada chodi na diskoteku a tak, vypustit trocha paru :D a ano, tiez som bola uz asi 3krat, mala ma 2 a pol roka. Prvy krat som tusim sla sama asi ked mala 10mesiacov. No ale aby som ta uistila, ze to je v pohode uplne, tak ked mala 6 mesiacov, boli sme aj s manzelom na svadbe , a dcerka bola u mojich rodicov na vikend , lebi svadba bola na druhom konci slovenska :D netrap sa, chod sa zabavit, neries ostatne dokonale matky 🙂
Zabaviť sa chodím, aj drink dva so dám ale nikdy to nedopadne že sa opijem...a fráza "viete ako to dopadne" je alibizmus a ospravedlnenie pre ľudí ktorí nemajú Kontrolu v piti
A zrejme tvoje okolie vie ako to u teba chodí a preto nadšení nie sú, ale keď to tvojmu mužovi nevadí, tak v pohode. A myslím že výčitky máš preto lebo sama nie si stotožnená s tým vyhodením z kopytka
Chodime s kamoskami raz do mesiaca, ale nie opit sa....vacsinou vecera a sadnut si niekde v meste na drink(malokedy alko) ak ideme vecer, ak cez den na kavu atd. Ja som isla prvykrat az ked mal mladsi syn 1.5 roka a bol odstaveny od kojenia. Prijala by som aj castejsie "vyjazdy", ale vikendy su kratke a extremne nabite, furt daco..sem tam este vybehnem s mamou a sestrou do kina cez tyzden.
Mama som sa stala v 24 . Bábo sme veľmi chceli a snažili sa oň 2 roky .
Keď prišla príležitosť " svadba kamaráta " ročné dieťa n postrážila na celú noc ,a ja som si s kľudomohla dať víno s priateľmi . Nie do totálnej opitosti ,ale do uvoľnenia ,tak aby som hneď ránbola.cerstva a mohla sa starať o dieťa .
Pretože dámy priznajme si , pohár -dva ,možno tri vina s priateľkami vonku , bez detí ,bez toho ,že čakáte ,ktoré z vašich detí sa zobudí . Je úplne iné ,ako pohár vína doma ,keď vám tri deti zaspia ( ako v mojom prípade )
Ja pijem príležitostne možno raz mesačne . Na dovolenke v Taliansku to bolo za 14 noci 14 x 😂 keďže tam bolo víno ,limoncelo , amareto výborné ,a miestni nás vždy ponúkli .
Ale potom prídu si 3 mes ,kedy ani kvapka .
Nechapem ten hejt . Budem mať 40 . Viem , ako sa treba chovať .a ak v rámci zachovania psychického zdravia ,chce autorka ísť napr do baru ,na disco , jej partner s tým problém nemá , tsk nech sa ide zabaviť . Keď to oresvihne s alkoholom , ona bude ďalší deň s opicou sa starať o dieťa ,nie vy ,a ona si nabudúce 100% povie ,že to za to nestalo .
U mňa sú teraz časy ,keď som šťastná ,že spím od 23-5 rána. Keďže najmladšia už prespí celú noc , aktuálne mi je milší pohár vína doma s mužom 😂
Nie, nechodím sa takto zabávať. A pri takom malinkom dieťati už vôbec.
Maximálne 2-krát za rok máme posedenie z práce (nechodím vždy, podľa toho, ako mužovi vyjde služba). To je ale večera a pokec, max.pohár vína. Trvá to tak 4-5 hodín. Takže niekedy celý rok nejdem a niekedy sa podarí absolvovať obidve posedenia. Počas môjho života (a to už mám 40+) som nebola nikdy opitá a ani pripitá. Moje maximum je 1-2 dcl vína alebo pijem len nealko.
Mamou som už 12rokov a pripitá na diskoteke som bola naposledy asi pred 20timi rokmi.. baviť sa dá aj bez alkoholu.. chodievam s kamoškami cca raz za mesiac dva na kávu, ideme večer a vraciame sa okolo pol noci domov, prekecame celý čas, niekedy ideme do kina, prejsť sa a je to premna zabava.. ako sa bavia druhí neriešim, ale som rada že sa nemusím opiť aby som sa bavila..
@simona1306 ake dokonale matky? Ved nech sa ide zabavit,tancovat,aj vypit si. No ist von s tym,ze sa ozeriem? To je hnus. A to nie som ani zdaleka dokonala,ale toto neuznavam
Chodim tak casto ako sa mi podari dohodnut. Nekedy raz za mesiac, niekedy raz za 2 tyzdne. Raz do roka na vikend prec. A ano, nekedy sa opijeme 😅 ked je dobra nalada a skoncime napriklad vo wild things (v ba). Nevidim na tom nic zle, doma mam uzasneho muza ktory ma ja 100% zastupi.
No a prvykrat som bola ked mala mala 2 mesiace, isli sme s babami na noc na Zochovu chatu. Ale to som nepila, lebo by mi bolo luto, ze po prvej noci bez deti by ma bolela hlava 😅
@simona1306 prečo hneď poznámka o dokonalých látkach,len za to že nie každá má potrebu si vyhadzovať z kopytka prípitim sa. Keby bola autorka s tým vnútorné stotožnená tak to nerieši na diskusnom fóre ale ide a nepotrebuje súhlas okolia. A ak ten názor potrebuje musí rátať aj s názormi ktore sa jej nepacia
@petulda333 ved ty si to neuznavaj .... autorka urcite nemyslela opitim sa to, ze sa zgrca ako doga dakde na zachode a pred domom vypadne z taxika .... nech si aj vypije, je to styl jej zabavy, a nechapem preco na nu sa valit hejt a podpichovanie moze, a ja si nemozem trocha rypnut do dokonalych matiek
Poprvé som bola vonku s kamarátkou sama ked dcéra mala 9 r a syn 4 roky. Predtým som nechodila. Maximálne sama ísť na nákup. Aj keď teraz idem niekam tak predtym než idú decká spať som doma.
@simona1306 citala si moje komenty?
Pisem,ze kludne nech si vypije,ale opit sa je za mna hnus. A ona sama pise,ze vie ako to skonci. Cize opita pod obraz bozi. Inak by sa tak nevyjadrovala
Neopi sa, všetko ostatné je ok
Ja nemam s kym chodit do mesta za zabavou, ale ventilujem sa inak a pride mi uplne normalne vypadnut od deti. Muz to robi tiez

Raz mesacne vecer von a 1-2x mesacne cez den nejaka kava,jedlo,nakupy s kamoskami . Nepijem , mne sa chlast vzdy hnusil.
Ked som mala dieta v tom veku tak som takto nechodila vobec ale sli sme raz na 2noci s maleho otcom na wellnes a maly bol u rodicov mojich.