Ako čeliť zhoršujúcej sa situácii?
Ako si dodávate nádej? Čo Vás drží nad vodou? Že raz aj toto skončí? alebo aké máte plány na najbližšie roky? Slniečkárky, ktoré sú spokojné, prosím, neprispievať do diskusie, len tie, ktoré vidia objektívne fakty.
čo ma drží nad vodou je rodina, fantastická široká rodina, ja si pripadám niekedy ako štát v štáte
@petracandle ale treba si uvedomit, ze volici terajsej koalicie sa budu prelievat medzi smerom, hlasom a republikou… malo kto na ich strane prejde k “ tým hnusným progresívcom” aj keby to tu cele padlo … ako povedal ten pán v TV , rozum nie je obočie - nemáš, nenakreslíš
Mňa celkom zaujíma koľko z vás tu diskutujucich bude zajtra na protestoch...
Lebo písať tu môžeme donekonečna je to prd platné.
Ja som stará na odchod a som max nasrrrr..dena,že mám svoj život dožiť v takom sajrajte,že budem potrebovať lekárov a bude to bieda,že vnukov mam a budem mat v zahraničí, že si z celozivotnych úspor zdrav.sestry neviem ani opravit rodicovsky dom...
A totálne sa čudujem mladym,že sú viac či menej spokojni a nič radikalnejsie neurobia,aby sa to tu zlepšilo.Nie su nás státisíce v uliciach,neorganizuje sa celoštátny štrajk.. nič menšie si náš vodca s prepitym ksichtom z tej zlatej vane ani nevšimne.
Sestra žije v Nemecku a veľmi na život tam nadáva. Že je tam veľká kríza. Najradšej by sa vrátila žiť na SK. 😅
@hendikep a hlavne sa vtedy, po 89, zanedbalo vzdelávanie, ako jeden múdry pán povedal pri príležitosti výročia revolúcie. A na to doplácame... niektorí ľudia, najmä voliči koalície neovládajú ani základy politiky štátu.
@yoxinka ked myslíš, počkaj si na voľby… ja osobne Fica neznášam odkedy si pamätám… ale v ŽIVOTE by som si nemyslela, že by si dovolil to čo si dovoľuje teraz… a ver mi že by si to nedovolil ak by nevedel niečo čo my nie. A že si to môže dovoliť… a pada to vo vsetkych statoch, pozri na take rakusko… tam extremisti ziskali vo volbach vyse 30% hlasov, vsetko je to vysledkom hybridnej vojny
Tiez plánujeme odchod do čiech... Len je to zatiaľ v rámci plánovania...
@janinah ja ked som studovala v BA som chodila na kazdy jeden protest, najprv Matovicove, potom Kuciak, sestra na Gorile ked striekali vodne dela ci slzny plyn ci co to bolo … len v mojom meste ziadny protest nie je a ist do BA s dvoma malymi detmi je blbost… A co sa tyka mojich rodicov, ano moja mamka nato kasle.. ale mojho otca este ako 16rocneho sledovala STB lebo posprejoval po meste protistatne napisy… ver mi ze u nas sa nato nekasle… ale nie kazdy je z Bratislavy
@martinka13 mna detto
Som im hovorila, nech tu v ziadnom pripade nezostavaju. Ja to tu snad uz nejako "doklepem". Cele zle. Vsade kam sa clovek pozrie.
@hendikep protesty nie sú len v ba
@hendikep aj môjho ocina vypočúvali, niekoľkrat. Boli partia depešákov, samozrejme všetci v čiernom, vystrihaní. 😁 komunistom sa nepáčili veru
@petracandle áno , máš pravdu, v každej krajine je niečo. Ale, žiadnej z tých krajín " nehrozí" , že sa pričlení k Rusku.
Inak odporúčam si popozerať históriu...ako sa dostal k moci Hitler ci iní diktatori,nič neprišlo zvecera do rána,všetko sa vyvijalo postupne..a ludia to dovolili a nezastavili zlo na začiatku.Mali by sme sa poučiť...
Ale kto by si už čítal o Hitlerovi,ak môže čas využiť na naháňanie akciových tovarov na temu,aliexpresoch a podobnychnskvostoch ci hľadaním ideálnej dovolenky,že...
Toto treba tiež,nepíšem,že nie,ale ak budú putinovci stat na našej hranici a nam tu vladnut absolutna mafia bude už neskoro.
Ide o priority.
@hendikep A bude len horšie, viď. ako sa Facebook postavil k overovaniu správ. Politici, ktorí na hybridnej vojne vyťažili popularitu (snáď výlučne extrémisti), si zákony nezmenia tak, aby šli proti dezinformáciám.
Osobne sa spolieham na to, čo som písala vyššie- Slovensko bude spomedzi EU pravdepodobne najviac a najskôr zasiahnuté touto krízou. Okrem Ukrajiny nevidím inú krajinu, ktorá by mala až také zlé prognózy ako my. Na rozdiel od mnohých západných krajin, navyše absolútne nemáme funkčné mechanizmy na udržanie demokracie. Dúfam, že až padne nová železná opona (a som dosť silno presvedčená, že padne a že SR bude zas na zlej strane dejin) pre západ to bude dostatočná výstraha aby ich prešla chuť na podobné experimenty.
@janinah v tomto máte ale pravdu...ja presne keď som sa nad celou situáciou zamýšľala, napadol ma presne príklad Hitlera a to ako sa mu podarilo zrealizovať ten jeho šialený spoločenský experiment.
Lenže čo keď niektorí Slováci vám povedia že oni si prečítajú radšej infovojnu či ako sa to volá, alebo to veštenie ktorým ich Fico kŕmi na Facebooku...
Úprimne, som sklamaná od volieb, snažím sa to nebrat tragicky. Ale celý rok 2024 sme s manželom debatovali a robili reálne scenáre o tom, čo predať, čo nechať a hlavne kam sa odsťahovať. My počkáme do volieb a ak dopadnú tak na "hovno" ako tie posledné odchádzame natrvalo. Kedysi sme prevracali oči ked na dovolenke nevedeli kde je Slovensko a dnes by som sa k tejto krajine nepriznala.
@janinah
Tak vieš ako to je, kto sa nepoučí z histórie, je odsúdený na to, že si ju zopakuje. Hitler je dobrý príklad. Bol zvolený v demokratických voľbách totálne frustrovanými ľuďmi, tiež šíril koooopec hoaxov (vtedy novinami a tlačovinami) o Židoch a ďalej netreba písať. A áno, dnes sú ľudia totálne ohlúpnutí. Nie sú schopní čítať dlhšie texty, keď čítajú, textu nerozumejú. V tomto ide pecky bomby Čína, ktorá nám tu infiltrovala veľmi účinný nástroj debilizácie - TikTok. Ten robí ľuďom z mozgu totálny šalát. V Číne TikTok funguje úplne inak ako v USA a Európe a to je presne cieľom, aby ľudia ostali totálne sprostí … a veru, aj im to vychádza. No na Slovensku je to totálny extrém, myslím si. Tu sú ľudia skrz slabé vzdelanie, komunistickú minulosť a mentalitu priam predurčení stať sa prvou veľkou obeťou hybridnej vojny.
@janinah problem je ten ze za Hitera to boli zidia ktori “ navyhovovali” teraz sú to imigranti, ukrajinci, pristahovalci atď. Ešte aj tento patern sa opakuje… lebo aj Ficovolicom vadia ukrajinci, beru ich za prizivnikov a pricinu znizovania nasej zivotnej urovne… cize kludne sa historia moze zopakovat. Ficovolici tak strasne chcu “mier” az sa rutia do vojny, a nas tahaju so sebou.
@yoxinka ono ešte vzhľadom na minulosť tejto krajiny a štruktúru populácie Slovenska sa ako tak dá pochopiť prečo niektorí ľudia volia Fica. Ale prečo ľudia volia Danka, tak to ja v živote nepochopím.
To sú úvahy...Vianoce skončili, tak tu zase máme klub zúfalých žien. Hlavne že 🌞 nevie že je 🌞....🤣....mám dosť.
Keď už o tom zdravotníctve. Áno v také USA má špičkové zdravotníctvo ale len ak na neho máš peniaze a veľmi dobrú poistku. Inak k lekárovi nelez a áno zomrieš ak na to nemáš. Ako píšem manžel má amerického zamestnávateľa a bol tam nie raz. Žil aj v Nemecku, Rakúsku, Veľkej Británii. Pracovne navštívil azda každú krajinu od Austrálie po Rusko. Mohol by si vyberať kde chce žiť. Narodil sa v Prahe takže má české občianstvo.
V Rakúsku máš čakacie doby porovnateľné ako na Slovensku. Škôlka je drahá, nájom tiež a žiadne dotácie na energie nemajú. Takto by som mohla pokračovať na niekoľkých stranách o rôznych štátoch na svete.
Alebo inak. Ak chceš hranice sú otvorené. Možností je veľmi veľa.
Bežne nemajú ľudia svoju nehnuteľnosť,žijú v podnajmoch kde si veľa krát musíš kúpiť aj kuchynskú linku. Dokázať že vieš platiť.
Ako píšem dalo by sa písať a písať. V dnešnom svete vieš zdvihnúť zadok a ísť kamkoľvek a skúsiť si to. A potom uvidíš či vyhovuje alebo nie.
A to som volič opozície a vždy som bola liberálne zmýšľajúca ale tiež mi už lezie na nervy to vyplakavanie.

@subartic
@cafelatte damy tlieskam, konecne vidim triezvy pohlad.👏