Skúsenosti s liekom Mounjaro – Podeľte sa!
Prosím prispejte svojou -najlepšie osobnou skúsenosťou s používaním mounjaro....
Poprosím tých, čo nemajú osobnú skúsenosť s liekom, nekomentovať...neprispieva...pokiaľ máte potrebu rýpať choďte do inej diskusie....
Ďakujem
Ja mam tiez vybornu skusenost, picham si mounjaro asi 2 mesiace a schudla som cca 7 kg, ziadne vedlajsie ucinky. V prvom rade som velmi zmensila porcie a necitim taky hlad. Necvicim zo zdravotnych dovodov zatial.
Moja skusenost je vyborna, schudla som zo 75 na 57 kg co bol moj ciel za pol roka, pri mojej vyske 150 cm som mala nadvahu a bmi okolo 33. upravil sa mi tlak co bolo vlastne prvotnym dovodom zacat s injekciami, lebo som mala tlak ozaj vysoky, prestali ma boliet svaly a klby a tiez mi to ukludnilo reumatologicke bolesti ktore som mala silne, kazdy den na liekoch, teraz uz neberem vobec. Vsetko sposobene nadvahou. Ale ja ak vela cvicim 3-4 krat tyzdenme a stale sa drzim co sa tyka stravy, aj ked po vysadeni injekcii mam ozaj hlad.
@anonym_1420aa prosím ťa,ktorý lekár,alebo ako si sa k nemu dostala? Ďakujem krásne
Ja mam 165cm a vahu skoro 85kg. Pred 3rokmi som kvoli platnickam musela ist na infuzky Solumedrolu a polroka Prednison, hovorili ako po skonceni liecby kortikoidmi splasnem a nic.
Pred 2 rokmi som sa nejako nakopla, viac pohybu, cvicenie doma, pitny rezim a kaloricke tabulky, dala som dole cca 13kg za 2mesiace,neskor este 3.
Potom nova praca kde sa mi system rozbil lebo v sezone vela turistov a ledva stiham do seba rano nieco hodit, obed casto nic a navecer ked pridem domov tak som zbodla vsetko plus nemavam pocit sytosti, najem sa doplna a za hodinu mi vytravi a zas si nieco dam.
Mam problem pit dost vody, kolkokrat si uvedomim ze len 0,5 max liter tekutin vypijem.
Po opke ramena som doma 2,5mesiaca a pohybu menej, nabrala som asi 5-6kg.
Mounjaro mi predpisala diabetologicka, cukrovku nemam ale bmi 31 a obezitu 1.stupna.
Robila mi testy a inBody, podla toho mam mat vahu 63, 4kg cize mam zhodit okolo 21kg.
Idealne som sa citila pri 68-70 a to je ciel.
Dnes mi pichli prvu davku, dalsie uz budem sama s tym ze mam startovaciu 2,5 a neskor predpise 10mg aby to bolo financne vyhodnejsie a bud zostanem na 2,5 alebo prejdem na 3,75 lebo nechcem hned na 5 pokial to nebude nutne.
Sladke nejako extra neoblubujem, posledne dni ani nemam chut, do jedla sa nutim ale to je skor stres zo skusok v skole.
Alkohol velmi malo, snazim sa do seba dostat dost bielkovin, vlakniny, zdrave tuky ale ulietavam na pecive a udenom kare 🙈
Ked som schudla tych 13 tak som vyradila pecivo, sladene napoje ale tie pijem malo aj tak, cukor, sladke slane blbosti, vsetko som vazila az mi z toho sibalo ale malo to efekt.
Teraz som dlho v stadiu kedy som miesto cukru sladila erytritolom, stravu mam ako predtym, obcas ale nejaky kolac, chlebicek,a pecivo normalne, bohuzial kolkokrat sa drzim cely den a k veceru som schopna dohnat kalorie za 2hodiny a aj pohybu bolo menej cize vaha stupla.
O tyzden idem do prace a musim si najst system aby som do seba dostala ziviny a nestratila viac svaly ako tuk, pomaham si proteinom a zacinam zatazovat operovane rameno.
Zatial je skoro pisat o neziaducich ucinkoch ale citim len ako mi mrznu ruky a nohy ale som od prirody zimomriva tak neviem ci to pripisovat Mounjaru.
Beriem ako skor ako psychicku barlicku aby ma to nakoplo udrzat si zdrave navyky a nie ako zazrak na pockanie.
Citala som vela diskusii ako zeny schudli 20kg za 4-5 mesiacov a som trochu skepticka.
Jasne ze bez upravy stravy a pohybu to nepojde ale je zaujimave ze niektore pisu ze nezmenili nic, iba maju mensie porcie a aj bez pohybu chudnu. Ja ale nechcem prist o svaly takze zvyseny pohyb je v plane aj ked neviem ci bude dost chuti a energie po praci, robim od 8-17, vikendy do 19 a v lete raz tyzdenne od 8 do 23 a hned rano znovu na 8 do 19 cize som ko a rada ze si doma lahnem. Pauzu na obed mame 30min a aj to casto nie lebo sme stale na nohach a turisti chodia na vino, pracujem vo vinoteke a neda sa vzdy zamknut predajna ked pridu zrovna v case pauzy, toto je tam hrozne zle nastavene a veduca naschval nezamyka 🙄🫤

Moja skusenost je vyborna, schudla som zo 75 na 57 kg co bol moj ciel za pol roka, pri mojej vyske 150 cm som mala nadvahu a bmi okolo 33. upravil sa mi tlak co bolo vlastne prvotnym dovodom zacat s injekciami, lebo som mala tlak ozaj vysoky, prestali ma boliet svaly a klby a tiez mi to ukludnilo reumatologicke bolesti ktore som mala silne, kazdy den na liekoch, teraz uz neberem vobec. Vsetko sposobene nadvahou. Ale ja ak vela cvicim 3-4 krat tyzdenme a stale sa drzim co sa tyka stravy, aj ked po vysadeni injekcii mam ozaj hlad.