icon

Skúsenosti s liekom Mounjaro – Podeľte sa!

5. mar 2026

Prosím prispejte svojou -najlepšie osobnou skúsenosťou s používaním mounjaro....
Poprosím tých, čo nemajú osobnú skúsenosť s liekom, nekomentovať...neprispieva...pokiaľ máte potrebu rýpať choďte do inej diskusie....
Ďakujem

anonym_1420aa
5. mar 2026

Moja skusenost je vyborna, schudla som zo 75 na 57 kg co bol moj ciel za pol roka, pri mojej vyske 150 cm som mala nadvahu a bmi okolo 33. upravil sa mi tlak co bolo vlastne prvotnym dovodom zacat s injekciami, lebo som mala tlak ozaj vysoky, prestali ma boliet svaly a klby a tiez mi to ukludnilo reumatologicke bolesti ktore som mala silne, kazdy den na liekoch, teraz uz neberem vobec. Vsetko sposobene nadvahou. Ale ja ak vela cvicim 3-4 krat tyzdenme a stale sa drzim co sa tyka stravy, aj ked po vysadeni injekcii mam ozaj hlad.

raghida
13. mar 2026

Ja mam tiez vybornu skusenost, picham si mounjaro asi 2 mesiace a schudla som cca 7 kg, ziadne vedlajsie ucinky. V prvom rade som velmi zmensila porcie a necitim taky hlad. Necvicim zo zdravotnych dovodov zatial.

martulka1990
13. mar 2026
@anonym_1420aa

Moja skusenost je vyborna, schudla som zo 75 na 57 kg co bol moj ciel za pol roka, pri mojej vyske 150 cm som mala nadvahu a bmi okolo 33. upravil sa mi tlak co bolo vlastne prvotnym dovodom zacat s injekciami, lebo som mala tlak ozaj vysoky, prestali ma boliet svaly a klby a tiez mi to ukludnilo reumatologicke bolesti ktore som mala silne, kazdy den na liekoch, teraz uz neberem vobec. Vsetko sposobene nadvahou. Ale ja ak vela cvicim 3-4 krat tyzdenme a stale sa drzim co sa tyka stravy, aj ked po vysadeni injekcii mam ozaj hlad.

@anonym_1420aa prosím ťa,ktorý lekár,alebo ako si sa k nemu dostala? Ďakujem krásne

maminka21
27. mar 2026

Ja mam 165cm a vahu skoro 85kg. Pred 3rokmi som kvoli platnickam musela ist na infuzky Solumedrolu a polroka Prednison, hovorili ako po skonceni liecby kortikoidmi splasnem a nic.
Pred 2 rokmi som sa nejako nakopla, viac pohybu, cvicenie doma, pitny rezim a kaloricke tabulky, dala som dole cca 13kg za 2mesiace,neskor este 3.
Potom nova praca kde sa mi system rozbil lebo v sezone vela turistov a ledva stiham do seba rano nieco hodit, obed casto nic a navecer ked pridem domov tak som zbodla vsetko plus nemavam pocit sytosti, najem sa doplna a za hodinu mi vytravi a zas si nieco dam.
Mam problem pit dost vody, kolkokrat si uvedomim ze len 0,5 max liter tekutin vypijem.
Po opke ramena som doma 2,5mesiaca a pohybu menej, nabrala som asi 5-6kg.
Mounjaro mi predpisala diabetologicka, cukrovku nemam ale bmi 31 a obezitu 1.stupna.
Robila mi testy a inBody, podla toho mam mat vahu 63, 4kg cize mam zhodit okolo 21kg.
Idealne som sa citila pri 68-70 a to je ciel.
Dnes mi pichli prvu davku, dalsie uz budem sama s tym ze mam startovaciu 2,5 a neskor predpise 10mg aby to bolo financne vyhodnejsie a bud zostanem na 2,5 alebo prejdem na 3,75 lebo nechcem hned na 5 pokial to nebude nutne.
Sladke nejako extra neoblubujem, posledne dni ani nemam chut, do jedla sa nutim ale to je skor stres zo skusok v skole.
Alkohol velmi malo, snazim sa do seba dostat dost bielkovin, vlakniny, zdrave tuky ale ulietavam na pecive a udenom kare 🙈
Ked som schudla tych 13 tak som vyradila pecivo, sladene napoje ale tie pijem malo aj tak, cukor, sladke slane blbosti, vsetko som vazila az mi z toho sibalo ale malo to efekt.
Teraz som dlho v stadiu kedy som miesto cukru sladila erytritolom, stravu mam ako predtym, obcas ale nejaky kolac, chlebicek,a pecivo normalne, bohuzial kolkokrat sa drzim cely den a k veceru som schopna dohnat kalorie za 2hodiny a aj pohybu bolo menej cize vaha stupla.
O tyzden idem do prace a musim si najst system aby som do seba dostala ziviny a nestratila viac svaly ako tuk, pomaham si proteinom a zacinam zatazovat operovane rameno.
Zatial je skoro pisat o neziaducich ucinkoch ale citim len ako mi mrznu ruky a nohy ale som od prirody zimomriva tak neviem ci to pripisovat Mounjaru.
Beriem ako skor ako psychicku barlicku aby ma to nakoplo udrzat si zdrave navyky a nie ako zazrak na pockanie.
Citala som vela diskusii ako zeny schudli 20kg za 4-5 mesiacov a som trochu skepticka.
Jasne ze bez upravy stravy a pohybu to nepojde ale je zaujimave ze niektore pisu ze nezmenili nic, iba maju mensie porcie a aj bez pohybu chudnu. Ja ale nechcem prist o svaly takze zvyseny pohyb je v plane aj ked neviem ci bude dost chuti a energie po praci, robim od 8-17, vikendy do 19 a v lete raz tyzdenne od 8 do 23 a hned rano znovu na 8 do 19 cize som ko a rada ze si doma lahnem. Pauzu na obed mame 30min a aj to casto nie lebo sme stale na nohach a turisti chodia na vino, pracujem vo vinoteke a neda sa vzdy zamknut predajna ked pridu zrovna v case pauzy, toto je tam hrozne zle nastavene a veduca naschval nezamyka 🙄🫤