icon

Ako chápať darovaný pohár zo zaniknutej výroby?

3. feb 2025

Ahojte, skúsim silu koňa. Mala som okruhle jubileum a od blízkej rodiny som dostala ozdobný pohár. Aby ste si nemysleli, že som nevďačná je pekný a je to dar. Ale rozmýšľam, ako k nemu prišli. Je z výroby Glass Dekor Valaská Belá rok 2022, dávno ukončili výrobu. Chcem sa ich na to spýtať a utvrdiť sa v tom, že ho naozaj kúpili, pretože ja na nich, čo sa týka darov nešetrím. Tak akosi to chcem alebo potrebujem vedieť, alebo zistiť. Viete mi poradiť alebo ako si to vysvetliť, kým sa ich to opýtam? Možno sa neopýtam ale chodí mi po rozume ...

Strana
z2
katica06
3. feb 2025

Nebolo by ľahšie opýtať sa rodiny čo za ,, putovný pohár,,.ti darovali ako zháňať kontakt na neexistujúcu firmu?

maranta_leuconeura
3. feb 2025

Ja by som teda nevdacna bola 😄 Lapac prachu, co nemali kam dat, tak ti ho posunuli. Neviem co chces zistovat? Ci skrachovana firma nema dopredaj tovaru alebo co?

karolinakr
3. feb 2025
karolinakr
3. feb 2025

chceli ťa oblbnúť, nevydalo . netušili, že sa zahráš na Monka a boli pristihnutí

karolinakr
3. feb 2025

asi ho ma niekto doma, zapadal prachom, tak čo, šupnu ho tebe, zabiju dve muchy jednou ranou..zbavia sa lapača prachu a ty sa potešíš

karolinakr
3. feb 2025

@katica06 😅

cacianka
3. feb 2025

Vo veľa obchodoch so sklom, porcelanom, darčekmi, domácimi potrebami majú staré zásoby, ktoré sa doteraz nepodarilo predať. Boli časy keď takéto výrobky boli veľmi moderné, potom zase po čase, prebehli vlny keď sa jednej susede veľmi páčil tak aj druhá zháňala, trošku ako davová psychóza.
Alebo možno ho mali doma do rezervy že veď sa zíde niekedy ako dar.
Alebo ho dostali, nehodí sa, nemajú € nazvys tak ho posunuli.
Skús sondovat kde ho kúpili, že si chces dokúpiť 1-2 kusy do súpravy. Alebo sa páči kolegyni, tak jej chces kúpiť podobný.

rozculena
3. feb 2025

mať tvoje problémy....pomyslím si,že mi niečo posunuli a nabudúce už nebudem taká veľkorysá pri darčekoch

stankadu
3. feb 2025

Je to dar, nerieš. Všetci už niekedy dostali nejakú somarinu, že sa rozum zastavil. A čo? Ja mávnem rukou a idem ďalej. Bolo by mi dosť trápne sa na to pýtať.

luccija
3. feb 2025

Veď ho mohli kúpiť prečo nie?určite sú obchody kde ešte majú zasoby

prasiatko30
3. feb 2025

Ze si zacinate darovavat starozitnosti - to za 20-30r bude originalny kusok. Ty hladaj tiez nieco takeho alebo urobte z pohara putovny a na buduce narodeniny ho darujes naspat a oni ti ho pribalia na dalsie aspon usetrite a to prekvapko zakazdym ked otvorite balicek 😂😂😂

martinkatinka
3. feb 2025

Ukaz ten skvost. Ide ti o cenu? Vygooglila si kolko stal?

valiant
3. feb 2025

Mozno ho mali doma a posunuli ti ho. Mozno ho nasli v záložni. Mozno dopredaj niekde.
Ak chces vediet presne, musis sa opytat toho, kto ho kupil.
Povedz im, ze sa ti paci a na policku by sa ti hodilo este nieco v podobnom style, nech ti povedia kde kupili, ze si chces sadu urobit.

janagem
3. feb 2025

Daj fotku aký pohár, ale napríklad kryštál Bohemia tieto poháre stále má a po zľave tá môžu vyjsť na 100+ eur

marsmykkok
3. feb 2025

2 roky a niečo starý pohár ako neviem čo riešiš... Ja som cez víkend vyberala pneumatiky a našla som aj s rokov výroby 2019 a to je tovar čo sa starnutím ničí a napriek tomu staré predávajú stále, prečo by porcelán čo sa časom neničí a nestráca hodnotu nemohli mať v obchodoch alebo eshopoch roky? Ty si fakt myslíš že všetko čo je v obchodoch je z roku výroby 2025?

nevenka
3. feb 2025

Tak ja osobne ulietavam na Zlatej Zuzane a za tu sa aj pp bazaroch plati riadne. A vyroba ukoncena davno. Ak je to kvalitne sklo a mas k tomu vztah, tak ja bybsom nepatrala. Naco? Keby mne dakto doniesol Zlatu Zuzanu, tak mu ruky, nohy bozkavam 😊.

cacianka
3. feb 2025

@nevenka na fcb sa často ponúka, v rôznych skupinách.

katica06
3. feb 2025

@nevenka raz ti donesiem, chodím na ten smer, len už neni komplet sada.😄

majo111222
Odpoveď bola odstránená
paciko9
3. feb 2025

Nerieslila by som. Raz som dostala lampu, co som kupila sestrernici na narodky 😀 Ona toto robi bezne len sa pozabudla,ze ju dostala odo mna.

janagem
3. feb 2025

@paciko9 to fakt? 🤣 Ako si sa zatvarila? Dotuklo jej? 😂

nevenka
3. feb 2025

@katica06 no ale zohnala som nedavno v Stozku, sady, co stali vo vitrine roky, ruzova sa mi strasne paci. Ale sesterka zhana svetlomodru, tak kludne, na 40-ku jej darujem 🙂

janickacrazy
3. feb 2025

Napríklad moja svokra mala kúpené poháre pre mňa a pre môjho muža na 40-tku asi 2 roky dopredu. Ja som jej vravela, že nech mi to nedáva, je to pre mňa gýč, no aj tak mi ho dala, lebo jej sa páčil. No šupla som ho do kontajnera na sklo a je kľud. 😁🫣

oli18
3. feb 2025

Pozri zaloznu Breva, takych gycovych veci je tam milion na par grosov. Taky pohar s cislicou ziadnu cenu nema. Tie sa darovavali k jubileam za komunistov.

katica06
3. feb 2025

@nevenka tie naše sú číre

beata_k
3. feb 2025

Ty naozaj zistujes hodnotu daru? A potom co? Halierove vyrovnanie cez dary?

paciko9
4. feb 2025

@janagem sama som jej to povedala😂. Este sa doteraz na tom smejeme.

ekira1
4. feb 2025

Kúpili, dostali, našli doma.. to fakt toto zisťuješ? Tak nebuď veľkorysá keď potom očakávaš rovnakú hodnotu..

miadi
5. feb 2025

Ja som raz v jednej americkej obchodnej sieti ,v Kanade nieco ako exoticky import , nasla krasne ale dost drahe kristalove pohare made in slovakia . A ked som googlila znacku tak ta firma uz tiez par rokov neexistovala .

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2