icon

Ako ďalej ohľadom nevykonanej reklamácie?

jankaferancova
2. mar 2014

Ahojte,potrebujem poradiť.Neviem pod akú kategóriu to dať,ale snáď tu nájdem pomoc 🙂 Ide o to,že neviem ako postupovať v prípade nevykonanej reklamácie.Nejdem to tu všetko vypisovať,nakoľko je to moc zdĺhavé,ale natrafili sme na jedného špekulanta - kamenára,ktorý robil dvojhrob pre rodičov,komplet so všetkým a jednou platňou uprostred,tá sa po krátkom čase praskla,pán nebol schopný prísť na to pozrieť celý rok,až potom konečne po nekonečnom množstve mojich telefonátov a upozornení sa dostavil,zobral prasknutú platňu a viac ani chlapa ani peňazí,nakoľko máme na jeho práce nárok na reklamáciu 5 rokov,požadovali sme vrátenie peňazí alebo novú platňu,on samozrejme nesplnil ani jednu podmienku.Na polícii nemôžem podať trestné oznámenie,pretože vraj tam nie je úmysel z jeho strany,či niečo podobné,osobne som tam bola,pretože neragoval na moje telefonáty ani sms,až zdvihol podporučíčke,ktorá sa s ním skúsila kontaktovať a ešte pred ňou jej sľúbil,že peniaze za platňu donesie (medzitým sme dali spraviť platňu inej firme),samozrejme sa tak nestalo a znovu ten kolobeh,neozýva sa,neprichádza,nič...ja už ho mám plné zuby,zastihnúť na jeho adrese to sa mi nepodarí,chcela by som nejako pokročiť ďalej,jedna sa o sumu min.500e,čo je pre mňa dosť...Kde na neho podať žiadosť,čo by ste mi odporučili???Slovenskú obchodnú inšpekciu?máte nejaké skúsenosti s podvodmi tohto typu?Ďakujem veľmi pekne za každú rekaciu!

jasminka548
2. mar 2014

Asi Ta nepotesim, ale mozes to riesit sudne, sud vyhras, potom oslovis s rozsudkom exekutora. Ale nikto Ti nezruci, ze exekutor nieco vymoze. Ja som naletela tiez podvodnikovi, prisla som o ovela vyssiu sumu a uz dva roky marne cakam, ze exekutor nieco vymoze. Bohuzial podvodnici v tom vedia chodit , aby nemuseli platit.

sisaha
2. mar 2014

@jankaferancova iba cez súd.. bohužial...

danielahamar
2. mar 2014

@jankaferancova máš papier, že si to reklamovala od neho? lebo ak nie, neverím, že obch.išpekcia by ti vedela pomôcť bez podkladov

jalucija
2. mar 2014

@jankaferancova posli mu sudnou cestou platobny rozkaz. Na sud donesies ziadost, kolok - sudny poplatok , ak sa nemylim v hodnote 16.5€ podas na podatelny platobny rozkaz. Jemu pride tato ziadost a pokial nezaplati budete sa sudit. Do ziadosti napis, ze ziadas aj preplatenie nakladov a pripadnych sudnych trovov cize 500 + 16+ sudne trovy.

tu mas nejake info
http://www.podnikajte.sk/pravo-a-legislativa/c/...

Ak mas dake otazky pytaj sa, ale nie som pravnicka, len som tym presla v minulosti, aj ked stale cakam na sud.
Myslim si, ze ina cesta tu uz nevedie.

jankaferancova
autor
2. mar 2014

@jalucija tak toto vyzera zaujimavo.Dakujem pekne!takze z toho mi vyplyva,ze sa mam ostavit na okresny sud a tam uz sa dopracujem k dalsiemu postupu co sa toho plat.prikazu tyka.Ja mu chcem ukazat,ze to nenecham len tak

jalucija
2. mar 2014

@jankaferancova jani doma si pripravis ziadost, tusim sa aj vyplnuje nejake tlacivo. Spravis si dve kopie a ides na sud v tvojim bydlisku. Tak je podatelna, vsetko im strcis pod nos, nik sa ta nic nepyta, tetky tam nie su na to aby radili ale aby prijali co donesies a zinkasovali poplatok. NAsledne to putuje na sud do bydliska daneho dlznika a oni posielaju platobny prikaz dlznikovi. ten ma len dve moznosti, bud zaplati alebo sa odvola a v tom pripade sa ide na sud.
napis mi do ip email, poslem ti moju ziadost zajtra ak budem mat cas, mozes sa inspirovat.
NIe je zac .) budem rada, ak to dotiahnete uspesne do konca. Nedaruj to tomu darmozracovi

jankaferancova
autor
3. mar 2014

@jalucija dakujem moja,si moc zlata.naozaj nemam nic ine na praci,len vytahovat z niekoho vlastne peniaze!