icon

Ako dlho nosiť čierne oblečenie po smrti rodiča?

rutyruth
6. sep 2024

Viem že je rôzne uvedené koľko by sa malo či nemalo. Mňa však zaujíma ako dlho, kto reálne nosil čiernu. Ďakujem

Strana
z4
lussyl5
7. sep 2024

@sasesoe Práve aj pre tie nákupy to chodenie v čiernom nie je dobré.Lebo ak chceš chodiť v čiernej dlhšie, treba komplet garderóbu.Ako pár kúskov čierneho oblečenia má každý,ale málo kto má komplet na dlhšie nosenie.A tak v období keď je človeku najhoršie a keď je treba stiahnuť sa do súkromia,mať kľud na modlitbu a oddych sa človek musí pustiť na veľké nákupy čiernych handier len kvôli tomu že zobár babiek na dedine povedalo že behať v čiernej "sa musí".

mantilka
7. sep 2024

Moja mamka zomrela pred 8 mesiacmi...a prvý mesiac dva som niekedy zobrala čiernu, snažila som obmedziť krikľavé farby. Som veľmi citlivá na farby, kebyže som stále v čiernom a pozriem do zrkadla dosť by ma to rozhodilo. Človek ma predovšetkým smútok v srdci. Nežijem na dedine o to menej takéto zvyky považujem za nevyhnutnosť. Ja sa radšej za mamku pomodlim.

mantilka
7. sep 2024

Úprimne, ja by som si neželala aby ma v čiernom pochovali ani aby moji drahí chodili v čiernom viac ako v deň pohrebu.

Strana
z4