icon

Ako dlho vám trvala chrípka?

moonlighting
12. feb 2018

Ahojte, viem ze je to individualne ale ako dlho Vam trvala chripka co je teraz? Ja uz od piatku lezim v bolestiach a teplotach do tych 38°C, dnes je pondelok cize je to stvrty den, davam len Paralen a sirup na kasel. Nemam predstavu ako sa s nou vyrovnavaju ludia v okoli, ci je to normalny priebeh/stav 😧😴😤😷😳😢

Strana
z2
chocky11
12. feb 2018

A este ak mozem na tie bolesti co ste pisali tuna ze celeho tela mne dost pomahaju voltaren lieky. Bud 25mg alebo potom 50mg tie su lepsie ake len na recept

poisonblu
13. feb 2018

@metlonka nasa dr.crp nema a nerobi, hned da atb, nerada k nej chodim ale ineho dr.tu v okoli nemame 😳

siska53
13. feb 2018

@moonlighting no ja sice neviem,ci to,co mam,je chripka.zacalo to minulu nedelu..bolest hrdla, v pondelok rano som.ledva liezla,tak k dr.,vzal vyter z hrdla, crp bolo len 4, tak ze sa bydem.liecit,ako som.zacala - nurofenstop grip,cetbe,vela tekutin a florsalmin sprej..plus som.inhalovala silice. V utorok lepsie,v stredu rano fajn..tesila som.sa,lebo v piatok sme mali ist na predlzeny vikend aj s mojou sestrou a mamou....ha-ha! V stredu vecer zrazu jemne skriabanie v hrdle,v noci uz horsie, do rana katastrofa,palenie na hrudi,opat bolest hrdla,zimnica a horuco naraz, ani neviem,aka bola teplota.. Bolest celeho tela.. Vsetko ma bolelo.. Smer dr.. Crp 14,ale vyslesky vyterov boli masivne hemofilus influenza i streptokok. Tak mi dala atb a plus dalsie lieky k tomu. Je utorok a zlepsenie minimalne.. Este sa v noci vzdy potim,este mavam obcas k veceru zimnice a vcera som.si prvykrat merala teplotu a bola zvysena. Teraz nemam sice,ale hrdlo stale boli,stale.kaslem.a soplim.. Od nedele to uz ma aj maly,muz s nim.siel k dr..muz vyzera na spadnutie,on je celkovo sice vycerpany z prace. Mala uz zacala soplit tiez.. Tak netusim..co ja mam. Je to jedno,je to svinstvo.

klaudi31
13. feb 2018

Teraz tu obchádza všade nejaká fakt silná chrípka, ja som ju mala ešte na začiatku tejto epidémie, tesne po vianociach a teda som sa nemohla dva týždne pohnúť, tiež horúčky, ani na záchod prejsť, a takto som bola z tých dvoch týždňov asi jeden a pol, tiež som sa toho nemohla zbaviť a ešte doteraz sem tam zakašlem

moonlighting
autor
13. feb 2018

No ja piaty den dnes a naspat 38°C, ako tak citam Vase bohuzial nepovzbudive prispevky (za ktore ale samozrejme dakujem!!!), tak som mozno/snad na polceste ...

dadulala
13. feb 2018

@moonlighting mne velmi pomohol Tamiflu - je to antivirotikum, predpisuju to pri tazsich chripkach a pomaha to zbavit tela toho virusu. Akurat doplatok je skoro 30 Eur. Ked tak sa skus opytat svojej doktorky..hadam by pomohlo ..skore uzdravenie

uhnakova
13. feb 2018

@siska53 my sme mali streptokokovu anginu cela rodina cez vianoce a nedalo sa toho zbavit. Ja som dopadla najhorsie (lebo som opatrovala celu rodinu), musela som vybrat dvoje atb v rade, kedze sa mi choroba po dobrati prvych behom troch dni vratilo. Manzel uz dalsie atb nechcel, tak sa liecil sprejom do hrdla a mega davkami C, ale teda kasel ho presiel az po mesiaci. Starsi syn sa vyhadzal s poslednou davkou penicilinu, zaver - alergia na penicilin, dcerke zostali zvacsene krcne mandle. Ked sme sa ako tak dali dokopy, chytil syn chripku a od neho aj ja s dcerkou. Dva tyzdne po prvej chripke dostal chudacik syn dalsiu chripku, my ostatni sa zatial drzime, dnes to ma stvrty den a prvykrat mu stupala teplota pomalsie, tak snad mame najhorsie za sebou. Nas aj pediater varoval, ze streptokok je taky zakerny, strasne vycerpa telo a potom sa retazia dalsie choroby. A u nas sa to aj potvrdilo :(. Drzim palce, nech dopadnete lepsie.

siska53
13. feb 2018

@uhnakova neblazni! To fakt? Ja uz aj tak byvam casto chora.. Uz len na ukazku - pnka v: Jun a september,potom ma este 2x po tri dni bolelo hrdlo v decembri a januari,to bez pn,to sa dalo chodit do prace a teraz februar a znova chora na pn.. Cista katastrofa!

uhnakova
13. feb 2018

@siska53 neboj, mozno uz pride jar a choroby trochu ustupia 🙂. My sme praveze vcelku zdravi, deti zvyknu mat len nadchu s kaslom, obvykle to od nich my dospelaci nechytime, takze ten streptokok bol sok a fakt ze cele zle. A sotva som sily nabrala, tak chripka. A syn teraz druhe kolo chripky, normalne to neviem predychat, ako sme sa v tom zacyklili 😕

siska53
13. feb 2018

@uhnakova my sme takto boli zacykleni,ked malemu vybrali nosnu mandlu.. Dostal dontyzdna take horucky,ake v zivote nemal..to bolo leto,potom.tonpreslo a bol klud,ale dosiel oktober a odvtedy sme sa striedali vsetci dokolecka po sebe,raz dokonca naraz a mama mi bud behala k detom,lebo boli chore alebo po deti,lebo som bola.chora ja a ja medzitym s postarat o draheho,ked bol chory on..a to az do dobreho marca... Potom bolo lepsie..a ro bolo v case,ked sme sa dopovaki imunoglukanom a vitaminom C a uplne zbytocne..
No kokybau hnusne,vedia oslabit imunitu,robi to i zlaty stfylokok.

siska53
13. feb 2018

@uhnakova plus ja mam vzdy virusovu chorobu..obcas vyskoci moj zlatusik zlty stafylokok,ale len v nose..preto tieto nove "pokladiky" boli sokom aj pre mna.. O rozsirenie svojej zbierky som nestala..

blairgossip
13. feb 2018

Nikoľko lebo som ockovana priti chripke.. okolo mna kazdy jeden v posteli chory teploty kasle alw mne mozu aj nakaslat do ksichtu kecat na mna a nic proste mi nie je uz 5 rokov takto lebo sa ockujem

uhnakova
14. feb 2018

@blairgossip tak tento rok je ockovanie proti chripke ucinne minimalne. Povedala mi pediatricka, ze do vakcin namiesali kmene chripky, ktore vobec nie su v obehu, naopak koluje novy zmutovany druh chripky typu B plus par dalsich typu A.

uhnakova
14. feb 2018

@blairgossip a to ona si na vakcinach vcelku zaklada.

armeria
14. feb 2018

Moja minulotyzdnova skusenost: 1.den teplota do 38.2,svalova horucka,bolest celeho tela,problem vstat na nohy,bez liekov na zrazanie teploty skoro cely den, len NAC 1200-1800 davka denne, 2 lyzicky ester-C,vecer jeden sacok teraflu. 4 dni som lezala v posteli. Piaty den sa mi vratila sila, siesty den som sa citila zdrava.Brala som len to C a NAC. Po cely cas bez nadchy, zatecene hlieny som vykaslala druhy den. Ine vonkajsie prejavy ziadne.Nebola som ockovana.

alenka7777
14. feb 2018

@ivkaavladko prepac, ale tak sa tu rehocem na tych palickach u doktora. toto som nepocula, aby niekto takto palickami do hrdla sestril.

alenka7777
14. feb 2018

@moonlighting tento rok je preto tolko chorych, lebo koluje iny typ virusu ako po ine roky a ludia nie su nan zvyknuty. taktiso ludia, ktori su zaockovani, tak su zaockovani proti virusom, ktore kolovali po ine roky, cize ani to ockovanie nie je extra ucinne. priznaky chripky su take, ze prve dni ma clovek vysoke teploty, vsetko ho boli. teploty ide tazko zrazit, siahaju az ku 40. potom teploty ustupia, pride kasel, nadcha, potom zase trosku vystupia teploty a potom by uz to malo byt dobre. moje deti mali obe tneto rok chripku. doniesla starsia zo skolky. priebeh mali presne taky ako popisujem, ale obe boli do tyzdna ok. druhy tyzden uz len vykasliavali.

alenka7777
14. feb 2018

@blairgossip okolo mna vsetci chori, obe deti mali tento rok chripku a ja som sa nenakazila. klop klop.neockujem sa nikdy. nie je to len o ockovani.

uhnakova
14. feb 2018

@alenka7777 ja som tiez chripku nemala snad nikdy, absolutne vobec si ziadnu nepamatam. A nikdy som sa neockovala 🙂. Vzdy som zvykla mat len nadchove virozy. Bohuzial tuto sezonu sme vymakli cela rodina streptokoka, dcerka doniesla zo skolky a zjavne nam dost nalomil imunitu, kedze sme nasledne schytali chripku, syn teraz dokonca uz druhy raz. Tak snad uz je to zle za nami a skora jar pred nami 🙂.

alenka7777
14. feb 2018

@uhnakova schytal uz druhykrat? a ja ked sme isli na karneval si hovorim, snad uz druhykrat nechytia, ked uz raz mali ten virus. tiez sa uz tesim na jar

uhnakova
14. feb 2018

@alenka7777 ano, druhy krat, tiez som tomu nechcela verit, tak som s nim v treti den horucok isla na crp a zaver bol: zase chripka. Vraj koluje viac druhov, takze clovek moze chytit chripku viackrat. Ale je to teda riadna smola.

ivkaavladko
14. feb 2018

@alenka7777 ....no ani my sme tomu nechceli verit 😃 .... a ziadne vysetrenia sa nerobili...rovno dostal antibiotika a to je vsetko .. tak doma som mu spravila crp test z lekarni ci vobec su potrebne.....ale uz je vsetko dobre.. tera to schytala dcera. No dufam ze to bude znasat dobre!

alenka7777
14. feb 2018

@ivkaavladko no toto uz je vazne vrchol. ved na chripku su atb uplne zbytocne. a do hrdla nam dr. pozera hadam pri kazdej navsteve. tusim este aj na preventivnej prehliadke. este aj ked som s detmi ako malickymi do poradne chodila, tak aj vtedy pozerala dr. hrdlo palickou.

ivkaavladko
15. feb 2018

@alenka7777 ano tak by to malo byt 🙂 esteze pediatra maju deti skveleho ..

zenulkaaa
15. feb 2018

@moonlighting 4-5 dni v horučkach je pri chripke normálka. Ja som tak ležala minulý rok cez vianoce. 4 dni stále neklesajuca teplota tiež do 38°C, potom sa to začalo akotak zlepšovat, no ešte dva týždne po odozneni teploty som bola slaba ako mucha, stále unavená a kašlala som.

blairgossip
15. feb 2018

@uhnakova no pre mna. velmi ucinna kedze kazdy okolo ma chripju aj mama s ktorou byvam a kazdy mi kasle do ksichtu a som sa nenakazila 🙂 takze tak pre mna

poisonblu
15. feb 2018

Po synovi som chora uz aj ja..dnes som sa zobudila s teploto..maly bol so svokrou, tak som cely den lezala...mam hroznu nadchu, nos uplne zosuchany od smrkania...kasel nie je nejaky silny, beriem uz tyzden kalciovy sirup...snad budem do nedele fit

kikuta
24. feb 2019

Prosím vás, čítam tu že i po dvoch týždňoch je kašeľ a bolesť kĺbov po chrípke takze je to normálne??? Mna opäť začalo všetko bolieť len ležím a kašlem neustále už 2 týždne som týždeň po teplotách ale neviem či to ešte vydržať či ísť zas ku dr...mala som i ATB ale neviem či zabrali

kikuta
24. feb 2019

@kikuta čítam že to bolo minuly rok 🤔🤭

Strana
z2