icon

Ako dôstojne zomrieť?

23. júl 2023

Ahojte, mám metastázy na pečeni, bolia ma nohy, neviem či to nešlo do kostí... mám podozrenie na rakovinu močového mechúra - zrejme posledné štádium... nemám výsledky z odberov, ale MR ukázala jasne - Dva nádory okolo 10 cm a viac a metastázy na pľúcach, nádor močového mechúra.... Ako sa zmieriť s tým že zomriem, najradšej by som sa hodila do rieky, nevládzem... Chcem ísť do Švajčiarska na eutanáziu ale som veriaca...

vanilkovazmrzka
23. júl 2023

Hmmm to ma velmi mrzi…. Ak ti to financne moznosti dovoluju, chod do Svajciarska 🖤 je to najtazsie rozhodnutie, ake clovek moze spravit, ale ty sama vies najlepsie, ako sa citis a ake mas vyhliadky do buducna…

maca1984
23. júl 2023

V prvom rade...mrzí ma to 😢
Je to veľmi ťažké rozhodnutie ale..Vieru by som z tohto vynechala.
Ak sa má človek trápiť, trpieť bolesťami, chradnúť z minúty na minútu-malo by mu byť umožnené (podĺa mňa) odísť dôstojne.
Možno to vyznie hlúpo, ale mnohí sme nenechali ani psov trpieť, a je mi fakt ľúto, že na Svk nie je umožnené ľuďom zomrieť dôstojne.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
adri266
23. júl 2023

Dufam, ze mas pri sebe rodinu, priatelov, ktori Ta podporuju.🙏

Ale asi nemas este vsetky vysetrenia, vsak? Moja mama ma rakovinu prsnika, neoperovatelnu a nevyliecitelnu, metastazy ma tiez a chodi na chemo uz 9. rok. VDaka Bohu, nevzdala to a bojuje. Neviem si predstavit, zeby sa rozhodla pre ukoncenie zivota pred tymi 9. rokmi.

Zomrieme vsetci, ale nikto z nas nevie, kedy, ako a kde. Je mnoho ludi, ktori si sadnu do auta a domov uz nedojdu. Ktori idu na dovolenku a maju vo vode nehodu. Alebo zaspia a zastavi sa im srdiecko.

Rakovina je strasna diagnoza. Ale to neznamena, ze sa s nou neda dojstojne zit a uzit si ten zivot dokonca. Ked treba, poplac si, ale najdi si niekoho, s kym sa o tom porozpravas. Drzim prsty.