Ako dôstojne zomrieť?
Ahojte, mám metastázy na pečeni, bolia ma nohy, neviem či to nešlo do kostí... mám podozrenie na rakovinu močového mechúra - zrejme posledné štádium... nemám výsledky z odberov, ale MR ukázala jasne - Dva nádory okolo 10 cm a viac a metastázy na pľúcach, nádor močového mechúra.... Ako sa zmieriť s tým že zomriem, najradšej by som sa hodila do rieky, nevládzem... Chcem ísť do Švajčiarska na eutanáziu ale som veriaca...
V prvom rade...mrzí ma to 😢
Je to veľmi ťažké rozhodnutie ale..Vieru by som z tohto vynechala.
Ak sa má človek trápiť, trpieť bolesťami, chradnúť z minúty na minútu-malo by mu byť umožnené (podĺa mňa) odísť dôstojne.
Možno to vyznie hlúpo, ale mnohí sme nenechali ani psov trpieť, a je mi fakt ľúto, že na Svk nie je umožnené ľuďom zomrieť dôstojne.
Dufam, ze mas pri sebe rodinu, priatelov, ktori Ta podporuju.🙏
Ale asi nemas este vsetky vysetrenia, vsak? Moja mama ma rakovinu prsnika, neoperovatelnu a nevyliecitelnu, metastazy ma tiez a chodi na chemo uz 9. rok. VDaka Bohu, nevzdala to a bojuje. Neviem si predstavit, zeby sa rozhodla pre ukoncenie zivota pred tymi 9. rokmi.
Zomrieme vsetci, ale nikto z nas nevie, kedy, ako a kde. Je mnoho ludi, ktori si sadnu do auta a domov uz nedojdu. Ktori idu na dovolenku a maju vo vode nehodu. Alebo zaspia a zastavi sa im srdiecko.
Rakovina je strasna diagnoza. Ale to neznamena, ze sa s nou neda dojstojne zit a uzit si ten zivot dokonca. Ked treba, poplac si, ale najdi si niekoho, s kym sa o tom porozpravas. Drzim prsty.

Hmmm to ma velmi mrzi…. Ak ti to financne moznosti dovoluju, chod do Svajciarska 🖤 je to najtazsie rozhodnutie, ake clovek moze spravit, ale ty sama vies najlepsie, ako sa citis a ake mas vyhliadky do buducna…