Ako fungujú organizácie bez podpory Modrého Koníka?
Akoby vlastne fungovali,keby nebolo modrého koníka?
Len tak sa zamýšľam.
Iné overené organizácie vlastne ako fungujú bez modrého koníka?
Čo to vlastne za organizácia, keď všetko sponzorujú dobrí ľudia z MK?
Čo by vlastne robili bez MK.?
Aaaaaaaaa do mňa, že som si dovolila písať pod anonymom
@enmery a čo sa to dieťa naučí tým, že si vyberie darček za XY € a vie, že ho dostane lebo je z azyláku? Nemal by ich prave ten azylák učiť finančnej gramotnosti? Či aj keď opustia azylák, tak sa celý život bude vyhovárať nato, že je z azyláku?
Opakujem ešte raz , ja tým deťom nezávidím. Ja len píšem, že tie darčeky sú cez čiaru a že ja také nekupujem ani vlastným deťom aj keď nato máme. Lebo ich neučim na tom, že sviatky sú o drahých darčekoch a môžu si pýtať, čo chcú.
Nemám problém prispieť na dovolenku, školu v prírode pre takéto deti lebo je to zážitok, spomienka. Ale nie na drahé hračky a blbosti, kde rovnako poslúžia aj lacnejšie veci.
@anonym_13742b Otras...a takíto ľudia bez srdca a pochopenia sa pohybujú medzi nami a vychovávajú deti...
@anonym_autor kedze je to organizacia, ktora pomaha aj detom, tak je logicke, ze su aj na MK. Mnoho zien tu daruje oblecenie len tak, hracky, knihy, veci, co uz nepotrebuju. Taketo organizacie by neprezili, keby nebolo ludi ochotnych pomoct, darovat, alebo pomahat ako dobrovolnik. Tu jednu drahsiu vec, po ktorej tuzia (napr. mobil) , to bude mozno na niekolko rokov ich najdrahsia vec, ktoru budu vlastnit.
@enmery a čo sa to dieťa naučí tým, že si vyberie darček za XY € a vie, že ho dostane lebo je z azyláku? Nemal by ich prave ten azylák učiť finančnej gramotnosti? Či aj keď opustia azylák, tak sa celý život bude vyhovárať nato, že je z azyláku?
Opakujem ešte raz , ja tým deťom nezávidím. Ja len píšem, že tie darčeky sú cez čiaru a že ja také nekupujem ani vlastným deťom aj keď nato máme. Lebo ich neučim na tom, že sviatky sú o drahých darčekoch a môžu si pýtať, čo chcú.
Nemám problém prispieť na dovolenku, školu v prírode pre takéto deti lebo je to zážitok, spomienka. Ale nie na drahé hračky a blbosti, kde rovnako poslúžia aj lacnejšie veci.
@anonym_13742b
Podľa mňa narazas na iPhone, ktorý si prosili. Len si nezachytila podstatnú vec. A to, že to potreboval dieťa, ktoré má autizmus a je zvyknuté na ten mobil, naučiť sa na iný by bolo náročné a často možno neefektívne. IPhone sa práve využíva pre ľudí s diagnózami, keďže má rôzne funkcie a mysli na rôzne znevyhodnenia. Taktiež je intuitívny a rovnaký niekoľko generácií. Zatiaľ čo android je stále iný a človek sa musí trošku učiť.
Takže ak si mala na mysli to. Tak je to nefer, lebo to bola vec ktora bola oprávnená a žiadali použitý...
Ano boli rôzne drahšie veci, nebudem klamať tiež som si párkrát povedala, že sama by som si takúto vec za tie prachy nekupila lebo mi to prišlo zbytočne. Ale vieš čo? Často sú to ich jedine priania, ja ako dieťa som tiež túžila po veciach ale žiaľ neboli na to financie. No ak je ochota pomôcť prečo to nevyužiť? Felinda nikomu nedrží zbraň pri hlave.😀 Kto chce prispeje, kto nechce tak prispeje útulku či inej organizácii. A to je na tom to pekné, že každý má právo voľby. A ty kľudne prispej niekam inam, kde si viac stotožnena s fungovanim.
@anonym_13742b tie deti maju v azylaku asi toho za sebou dost zleho. Tu ide o to aspon raz za zivot sa citit stastne a nemysliet na to, co prezili. Myslim, ze do azylaku sa nechodi na wellness pobyt, ale je to posledna moznost na zachranu.
keby ste radšej napísali koĺko ste už Felinde prispeli , keď si tu takto prihrievate polievočku. Samé blbosti píšete z ktorých nikto nič nemá.
keby ste radšej napísali koĺko ste už Felinde prispeli , keď si tu takto prihrievate polievočku. Samé blbosti píšete z ktorých nikto nič nemá.
@anonym_ddb90b to akoze vazne sa mame zacat predbiehat, ktora dala viac? Aky to bude mat zmyslel? Kto chce da, kolko chce da a ked nechce, tak neda nic a vobec nemusi zdovodnovat preco nedal. Este stale je to dobrovolne
Tak ja si myslím že prečo by tu nemohla byť? Však tu máme podľa diskusií kopu žien čo im muž zarába 5000 eur a viac mesačne, majú 4 nehnuteľnosti vo vlastníctve, tak majú šancu urobiť dobrý skutok a prispieť niečo. A k tým darom, no ako úprimne tiež mi príde zbytočná nejaká trendová handra za 70 eur napríklad z ktorej dieťa vyrastie alebo sa môže zničiť. ALE zase, @felinda tam má 20-30 alebo viac detí a asi je ťažké jednému želanie splniť lebo tá kniha stojí 10 eur a druhému nie lebo je to drahé. Má toho dosť a teda tam nie je proste ani čas na nejaké školenie finančnej gramotnosti pre deti a napríklad vyhľadať lacnú alternatívu z Číny. Proste je to iné ako ked vy máte doma 1-2 deti a viete im vysvetliť, vydiskutovať že prečo sa Vám ten darček zdá nevhodný a že nestojí za tú cenu. Toto je zariadenie, kde toho času na nejaký individuálny prístup nie je a proste pre ne urobí aspoň to, že každý má právo si vybrať darček a snaží sa mu sen splniť, nech cítia že niekomu na nich záleží.
Vyjadrím sa takto, bez odpovedania na konkrétne komentáre, nakoľko nemám úplne na to čas, ale 🙂
V prvom rade, pracujem so sociálne vylúčenou skupinou žien, ktorá je často na okraji spoločnosti. Su tam kvôli tomu, že sa im zhoršil zdravotný stav, stratili prácu, stabilitu, zle sa rozhodli, mali partnera tyrana, pripadne trpia generačnou chudobou. My v zariadení poskytujeme okrem iného aj komplexné sociálne poradenstvo. Snažíme sa ich opätovne zaradiť nazad do života, no cesta je to dlhá. Ich deti boli priamo tam, keď sa dialo to, čo ich oči vidieť nemali s to tu nejdem písať o deťoch, ktoré boli dopálené od ohorkov, mali zlomené rúčky, pripadne rebrá a pod. Všetko to sú moje deti, ktoré vidím a viem, že takýto život by žiť nemali.
K darčekom. Odkiaľ chcú také? Od vás 😀 vy ako matky formujete spoločnosť v ktorej sa hýbu aj moje deti, vidia na tých vašich fajné tenisky, pekné mikiny, monsterky, lafufáky, iPhony a jednorožce, čo je uuuuplne v pohode, no potom to chcú aj oni. Celý život sú segregované, no chcú vypadať ako tie vaše detičky, chcú zapadnúť medzi rovesníkov a jednoducho túžia, veď sú deti.
A mne to potom nedá… bežná rodina kúpi malú mičudinku aj počas roka, veď nech sa potešia, pripadne oblečenie, no moje deti majú len dve šance na darcek- narodeniny, Vianoce a preto si pýtajú…
Neviem či som dostatočne vysvetlila odkiaľ a kam idú moje pohnútky, no verím, že som vniesla aspoň čast vysvetlenia prečo aj moje deti chcú nosiť pekné veci
Nahlasujem tému..hanbite sa, ženy/matky.
Vidím…. Že už aj názov témy sa zmenil… aj obsah 😀
Vyjadrím sa takto, bez odpovedania na konkrétne komentáre, nakoľko nemám úplne na to čas, ale 🙂
V prvom rade, pracujem so sociálne vylúčenou skupinou žien, ktorá je často na okraji spoločnosti. Su tam kvôli tomu, že sa im zhoršil zdravotný stav, stratili prácu, stabilitu, zle sa rozhodli, mali partnera tyrana, pripadne trpia generačnou chudobou. My v zariadení poskytujeme okrem iného aj komplexné sociálne poradenstvo. Snažíme sa ich opätovne zaradiť nazad do života, no cesta je to dlhá. Ich deti boli priamo tam, keď sa dialo to, čo ich oči vidieť nemali s to tu nejdem písať o deťoch, ktoré boli dopálené od ohorkov, mali zlomené rúčky, pripadne rebrá a pod. Všetko to sú moje deti, ktoré vidím a viem, že takýto život by žiť nemali.
K darčekom. Odkiaľ chcú také? Od vás 😀 vy ako matky formujete spoločnosť v ktorej sa hýbu aj moje deti, vidia na tých vašich fajné tenisky, pekné mikiny, monsterky, lafufáky, iPhony a jednorožce, čo je uuuuplne v pohode, no potom to chcú aj oni. Celý život sú segregované, no chcú vypadať ako tie vaše detičky, chcú zapadnúť medzi rovesníkov a jednoducho túžia, veď sú deti.
A mne to potom nedá… bežná rodina kúpi malú mičudinku aj počas roka, veď nech sa potešia, pripadne oblečenie, no moje deti majú len dve šance na darcek- narodeniny, Vianoce a preto si pýtajú…
Neviem či som dostatočne vysvetlila odkiaľ a kam idú moje pohnútky, no verím, že som vniesla aspoň čast vysvetlenia prečo aj moje deti chcú nosiť pekné veci
@felinda Ty prosím ťa sa tu nemáš čo spovedať a ani prečo vysvetľovať! Normálne osoby tušia ako a prečo. Dávaš tým deťom maximum a je to skvelé, že sa ti to darí po väčšine! A aspoň takto budú mať pekne spomienky. Nemusíš nič dokazovať. Tie, ktoré chcú pomôcť si buď ťa overia a pomôžu, alebo pomôžu inam. Zvyšok sú len ľudia, ktorí nikde nepomáhajú a hľadajú problémy v každej maličkosti.
Už si začínam myslieť, že za týmto celým je ublížena pani, ktorá "mala iba huawei" a bola urazena opakovane aj po vysvetlení prečo je potreba iPhone... Ale to je jedno. Užívajte si adventnu nedeľu a naďalej tu napíš, keď budem môcť a vedieť pridam sa aj ja. Ak ešte chýba niečo na Vianoce, napíš to sem. Radi ti pomôžeme. A už sa netráp nad týmito rečami.🍀
@felinda
vďaka za teba🙏♥️
A nie je vám anonynom cocotno riešiť to tu ?
Nechcem, neprispejem.
Toto by ste tiež mali zmazať.
@anonym_autor “Aaaaaaaaa do mňa, že som si dovolila písať pod anonymom”
To znie, ako ze tvoj mozog si uvedomuje, ze pises hluposti, ale zaroven nema kontrolu a volu nad tvojimi prstami, aby to neurobili. 🙂
Mne normálne zostáva rozum stáť nad tým,ako môže byť niekto až takýto tupý 🤦🏻♀️ Všetky takéto organizácie fungujú aj (veľakrát najmä) z darov a príspevkov "dobrých ľudí",ty si čo akože myslíš,že ten,kto tu organizáciu založí,bude všetko financovať z vlastného vrecka?? Odkiaľ by tie peniaze vzal?? To by logicky takéto organizácie mohli zakladať len milionári..Vezmi si takú Ligu proti rakovine,načo je potom Deň narcisov? To ich akože hanba nefackuje žobrať od ľudí peniaze,veď keď si tú organizáciu založili,tak by ju mali aj financovať podľa tvojej logiky,nie? Akože niekedy by sa fakt ľudia mali najprv zamyslieť pred tým,ako do sveta vypustia nejakú sprostosť 🤦🏻♀️ Nikto ti nekaze prispievať,každý si môže slobodne vybrať,koho podporí a koho nie a nemám vôbec pocit,že by zrovna @felinda tu dennodenne "žobrala" a pýtala peniaze/veci..Pri takýchto príspevkoch sa fakt vôbec nečudujem,že tento svet smeruje do takých sračiek,do akých smeruje..
Este jednej veci nerozumiem: preco by dieta z azylaku nemohlo snivat a zelat si drahy mobil. Alebo lego, alebo znackove tenisky, hernu konzolu,…
Ano, viem, zaznelo tu, ze ten telefon ma byt pre autisticke dieta, ktore ma problem si zvyknut na zmenu.
Ale i bez takehoto obhajujuceho vysvetlenia (ze nejde o neskromne zelanie, ale nutnost) - preco by nemohlo?
Preco MUSI ostat skromne?
Ono asi vidi, v akej situacii sa ocitlo. Ale otazka je, co si zela, tak povie, co si zela.
Aj zena z rodiny, kde ziju v najme a dokopy s muzom daju 800€ mesacne, ma svoje sny.
A ano, ak sa spytaju, co si zela na Vianoce, povie ako prve, ze pre deti to a ono.
Ale ked jej poviete, aby bola uprimna, co by si naozaj zelala take pre seba, nie prakticke pre rodinu, tak povie, ze briliantove nausnice. Lebo po nich skutocne tuzi. Nie po nahrade zo sklicok za 10,50€.
To, ze uprednostni cokolvek dalsie potrebnejsie, je uz pristup dospeleho mozgu. Ktory si je vedomy, v akej mizernej situacii je a ze si moze nechat zajst chut na dake nausnice.
Ale toto tlacit na dieta, lebo nam potom pride neskromne, je smutne. Ze od neho cakame predcasne dospele myslenie.
Ak dieta same povie, ze si zela iba aby boli hlavne zase stastni, mali svoj domov a dake teple topanky, je brutalne dojimave na povrchu. Mame v ociach slzy, stisnute srdiecko.
Ale uvedomuje si niekto, cim muselo prejst jeho myslenie, nez toto adoptovalo ako svoje? Ze uz sa uskromnilo s tymto ako hlavnymi radostami zivota?
A musi padnut az tam, aby sme zrazu boli ochotni mu chciet dat viac? Aj ten mobil (chudatku)?
@janai1 ty nebudeš najostrejšie ceruzka že hej 🤦🏼♀️
@mizoko dôvod? Normálne som sa opýtala a @felinda normálne odpovedala. Máš pocit, že Slovensko by podporovalo nejaké OZ v zahraničí? Ja nie. Niekedy mám pocit, že Slovensko nestíha podporovať ani OZ tu na SK, takze áno, prišlo mi zaujímavé že cudzia krajina podporuje iné OZ.
Ale tak keď si to vedela, tak gratulujem.
@mizoko dôvod? Normálne som sa opýtala a @felinda normálne odpovedala. Máš pocit, že Slovensko by podporovalo nejaké OZ v zahraničí? Ja nie. Niekedy mám pocit, že Slovensko nestíha podporovať ani OZ tu na SK, takze áno, prišlo mi zaujímavé že cudzia krajina podporuje iné OZ.
@janai1 norske fondy ficali pred asi 15 rokmi, aj skola, kde som vtedy ucila, z nich cerpala a urobila zelenu strechu. Tak Norsko je asi niekde inde ako Slovensko.
@janai1 norske fondy ficali pred asi 15 rokmi, aj skola, kde som vtedy ucila, z nich cerpala a urobila zelenu strechu. Tak Norsko je asi niekde inde ako Slovensko.
@zuzana76 však dobre. Pred 15 rokmi som sa hrala s Barbinami s kamoškami 😂 takže neviem čo nori ponúkali v tých rokoch pre zahraničie
@janai1 ty si fakt nikdy nepocula o Norskych fondoch? V piatok som pozerala dokument z Rumunska, tam tiez Norske fondy podporili zachranu jednej pamiatky, v Polsku som videla cedulu na niecom co bolo zrekonstruovane vdaka norskym fondom. Aj u nas ich podporili celkom dost rekonstrukcii pamiatok (a nielen tych).
@janai1 ty si fakt nikdy nepocula o Norskych fondoch? V piatok som pozerala dokument z Rumunska, tam tiez Norske fondy podporili zachranu jednej pamiatky, v Polsku som videla cedulu na niecom co bolo zrekonstruovane vdaka norskym fondom. Aj u nas ich podporili celkom dost rekonstrukcii pamiatok (a nielen tych).
@viestta no, tak fakt nie som najostrejšia ceruzka teda keď som o tom doteraz nepočula 👍
@viestta no, tak fakt nie som najostrejšia ceruzka teda keď som o tom doteraz nepočula 👍
@janai1 kde som ťa urážal? To bol komentár ohľadom tvojho rozhladu o všeobecných veciach. Nórske eurofondy sú notoricky známe. Jedine ak sa absolútne nezaujimas o svet okolo seba tak o tom nevieš. Takže ešte raz- kde sú tie urážky ktoré som ti podľa teba adresovala?
@janai1 sama tu píšeš že zjavne fakt nie si najostrejšie ceruzka. Takže? Kde sú tie urážky ktoré som ti mala adresovať? Sama uznávas, že nemáš všeobecný prehľad o takýchto notoricky známych veciach ako nórske fondy. Inak tvoja otázka ohľadom toho bola dosť vyryvacna. Ale to zjavne nevadí. To je ok.
Baby, nehadaje sa

@anonym_13742b
a tebe káže niekto prispievať??? nehanbíš sa pozrieť do zrkadla?? väčší hnoj som tu už dávno nečítala.....nezabudni si zapáliť prvú adventnú sviečku....ty matka👎