icon

Ako mám riešiť túto nepríjemnú situáciu?

1. aug 2022

Požičala som známej pre jej dcérku šaty. Súrne zháňali na svadbu a ja s dobrým úmyslom, som jej Požičala naše. Povedala som si, ze na svadbu oblečie šaty raz a potom už nie je prilezitosr, tak nech urobia radosť 2x. Chcela som urobiť dobrý skutok.
Po tej svadbe som ju týždeň nahanala aby mi ich vrátila a samozrejme, vrátila ich potrhane a špinavé, tu špinu nejde vyprať.
Ja som tie šaty hľadala od januára, boli presne zladené k muzovej košeli a k mojim šatám. Proste peniaze nechcem, ja chcem tie šaty, ale už sa nikde nedajú zohnať. Absolútne, skúšala som všetky eshopy.
Poučila som sa. Viem ze som hlúpa. Ak nechceš mat-požičaj. Teraz co? Mam pýtať celú sumu (39e) späť, alebo len polovicu? polovicu?

Strana
z2
autor
1. aug 2022

Alebo ako to riešiť? My ideme na svadbu o týždeň... už ich proste nezoženiem. Som tak strašne naštvaná, až mi je z toho do plaču

autor
1. aug 2022

Ako by ste to riešili?

bajka16
1. aug 2022

Ja by som dala kamoške týždeň, aby našla buď rovnake alebo podobné. A to len preto, že toto je totálna neohľaduplnosť.

pribinak
1. aug 2022

Normálne by som povedala kamoske že tie šaty sú zničené a ako to chce riešiť
Ty si jej ich požičala bez škvŕn a trhancov.
Čo teraz?

autor
1. aug 2022

Ved práve, čo teraz????
A ja som taka, ze si dávam na takých veciach záležať. Na tu svadbu sa chystáme už dlho a na také detaily som zaťažená. Nezozenie rovnaké. Okrem iného boli veľmi praktické, ľahké, kvalitný materiál.... proste ja som teraz ako male sklamane decko co si dupe nohou ,,nechcem iné, chcem také iste😪"
Viem, toto nie sú skutočne problémy, prežijeme to aj bez nich a aj sa zabavime na tej svadbe. Ale tak strašne ma štve, ako môže byť niekto tak nezodpovedný? A aspoň keby mi ich vrátila pred tým týždňom, ....a nie teraz, 5dni do dovolenky.
A jej odpoveď je, ze hľadá také isté. To je všetko.

autor
1. aug 2022

*dovoelnky- svadby

simonad7
1. aug 2022

Dajte sem foto, ich názov možno náhodou niekto take má. Držím palce!

denda007
1. aug 2022

Záleží aj od toho, či si ich od vás pýtala alebo ste jej ich ,,nanutili'' 🙂

loliki
1. aug 2022

Poškodené šaty si jej mala nechať a vypýtať celú sumu 39 €. Kúp jej nové šaty, to nevadí, že nebude zladená s vami. Ty si daj Magnezko, alebo štamperlík na ukľudnenie. Tvoja dcéra nebude nevestou teraz, tak klídek.

miadi
1. aug 2022

Nemala si jej pozicat nove saty na special prilezitost. Ked je to pre dieta tak Jasne ze je tam velke riziko ze sa nevratia v povodnom stave. Bola by som nasrata na kamosku ale aj na seba . Saty by som jej podala so slovami ze si ich znicene moze nechat a ze si prosim 39e . A zohnala by som ine. Aj ked uz tie iste nevies zohnat nieco podobne. A mala lekciu ze netreba poziciavat maximalne tak pero . 😉

amelie2017
1. aug 2022

To si vazne niekomu pozicala saty, ktore si este nemala a v ktorych si mala ist o 2 tyzdne na svadbu ty???? Prepac, ale si blba.

letfenixa
1. aug 2022

@amelie2017 nie ona, dcéra.

h2
1. aug 2022

Prepáč, viem, že toto ti nepomôže, ale od januára zháňaš šaty a keď ich konečne máš a čoskoro budeš potrebovať, požičiaš ich? Šaty pre malé dieťa, ktoré ich s veľkou pravdepodobnosťou zničí, zašpiní. Ako ti pomôže, keby ti aj kamoška dala plnú sumu? Nijako. Snáď sa poučíš do budúcna.

autor
1. aug 2022

Hlavne som nasrata na seba... jasne ze som blbá. A nie nenanutila som jej ich, ona ich súrne zháňala a prosila ma... a ja som si povedala, že nech nie som skrob ved sú to len šaty, aj tak ich oblečie len raz, čo sa dá na šatách zničiť? Ešte aj s tým flekom by som si možno poradila s agentom praskom, ale roztrhanu cipku proste nezachranim

autor
1. aug 2022

@h2 jednoznačne som sa poučila. Práveže moje deti nikdy takto veci neznicili. Aj teraz po nich predávam, nikdy žiaden flek, žiadne poskodenia, všetko vždy top stav. Jasne, tepláky na dvor, alebo keď spadli z korčúľ áno...to šli rovno do koša. Ale netrhaju oblečenie, maximálne sa pospinia so zmrzlinou. Ja to proste nechápem ako sa tak dá vec zničiť. Oni vyzerajú, akoby sa s nimi hralo nejaké šteňa. Doslova sú zmasakrovane.... to sa mi snáď sníva . Nechaoem ci s nimi robili. To si neviete predstaviť . Počítala som s tým, že ich bude treba vyprať od nejakej čokolády.... ale toto?
Fotku nedám, možno sa tu spozná aj bez fotky...... taky prípad určite nie je bežný

ukulela
1. aug 2022

Skus dat do cistiarne. Potrhane zasi, snad nie su na franforce. Predychaj a pouc sa, deti veci nicia. Ale jasne, kamoska urobila chybu....

lalenka33
1. aug 2022

Za sprostosť sa platí. Zober 39 eur a šaty zanes ku dobrej krajčírke. Možno niečo vymyslí. Nikdy v žibote by som nepožičala šaty dieťatu! A vlastne nikomu.

nnnuuunnn
1. aug 2022

Mňa by ta fotka zaujímala, neverím, že môžu byť až tak zničené.

autor
1. aug 2022

@lalenka33 ešte niečo???

autor
1. aug 2022

Ok, ak si ešte ma niekto potrebu 20x zanadavat nech sa páči....3,2,1...

autor
1. aug 2022

Takže mam pýtať normálne plnú sumu, a nechať jej ich? Alebo ako sa to robí? Ci len symbolicky nech mi dá 15eur a nech ju už nevidím?

loliki
1. aug 2022

Pýtaj celú sumu a rátaj s tým, že ti ju nebude chcieť dať. Veď si jej dala nové šaty, nepoužité. Keby ste ich mali aj vy už na svadbe a potom ich zničí ona, tak by som dala zľavu. Mňa by zaujímalo, čo povie, kde tie šaty tak zničili, lebo si ich chcela využiť na svadbe. Či si mysleli, že sú už len na donosenie na dvore?

h2
1. aug 2022

Plnú sumu určite! Veď šaty nemôžeš použiť. Navyše, ty si prišla o viac, než o tie peniaze. Tie šaty si prácne a dlho zháňala. A teraz môžeš narýchlo zháňať znova a ktovie, aké zoženieš. A toto ti nikto nevráti. A to sklamanie a zlý pocit z celej situácie tiež nie. ☹️

abbey1
1. aug 2022

Ja by som tiež rada videla tie zničené šaty? Skutočne ich nezachráni čistiareň a šikovná krajčírka?

gabu_lienka
2. aug 2022

Ja by som to riesila tak, ze by som zadala Dopyt na tie saty na FB v roznych skupinach. ked su vsade vypredane, tak uz ich urcite niekto kupil aj pouzil a bude ich predavat 😃 a kamoska nech ti samozrejme zaplati tych 39€, co ta saty stali.

xena0
2. aug 2022

Pýtaj celú sumu, zničila ich a sú nepoužiteľné

andreatytler
2. aug 2022

Neverim ze ich znicila naschval. Take veci sa pri malych detoch proste stanu. Takze chyba bola aj na tvojej strane a tak by som nepytala plnu sumu. Tvoja kamoska je ale tiez blba ze pride s takymto napadom. Ja by som neobliekla mojmu decku veci o ktorych viem ze ich bude majetelka potrebovat o par tyzdnov.
Toto si vydebatuj s kamoskou, aby medzi vami neostala zla krv. Ak ti to pomoze k zadostucineniu, pytaj plnu sumu.
Ak boli skutocne tak skvele, snazila by som sa ich zasit a flak nejako zamaskovat. Ak by ta to prilis skrelo ze bude dcerka v poplatanych satach, tak zacni zhanat nove.
Hlavne mas poucenie do buducna ze uz nic nepozicaj co este budes chciet pouzit.

elviku11
2. aug 2022

pises, ze s flakom si mozno poradit, ale roztrhanu cipku nezachranis. Ty nie, ale sikovna krajcirka vie opravit cipku tak, ze to nevidno. Flak zachran a obehaj krajcirstva okolo vas, spytaj sa, ci to opravia. Bola by skoda tie saty vyhodit ak su take krasne a vzacne 🙂

melanta
2. aug 2022

Nie, nepýtala by som ani euro. Ak požičiam niečo dieťaťu, počítam s tým, že to môže zničiť.

sense
2. aug 2022

Ja by som nepýtala peniaze, ak by mi kamarátka sama nedala kompenzáciu za ne sama. Ak by ju to ani nenapadlo svedčí to o jej Charaktere a ty máš poučenie do budúcna, nepoziaciavat veci kt si dlho zháňal a, záleží ti na nich a ešte si ich ani nevyužila.
A tiež by ma zaujímalo v akom stave ti tie šaty vrátila

Strana
z2