Ako mám riešiť túto nepríjemnú situáciu?
Požičala som známej pre jej dcérku šaty. Súrne zháňali na svadbu a ja s dobrým úmyslom, som jej Požičala naše. Povedala som si, ze na svadbu oblečie šaty raz a potom už nie je prilezitosr, tak nech urobia radosť 2x. Chcela som urobiť dobrý skutok.
Po tej svadbe som ju týždeň nahanala aby mi ich vrátila a samozrejme, vrátila ich potrhane a špinavé, tu špinu nejde vyprať.
Ja som tie šaty hľadala od januára, boli presne zladené k muzovej košeli a k mojim šatám. Proste peniaze nechcem, ja chcem tie šaty, ale už sa nikde nedajú zohnať. Absolútne, skúšala som všetky eshopy.
Poučila som sa. Viem ze som hlúpa. Ak nechceš mat-požičaj. Teraz co? Mam pýtať celú sumu (39e) späť, alebo len polovicu? polovicu?
Inak posli fotku, som zvedava, ako dokazu byt saty znicene tak, ze cipka sa neda opravit
Ja by som tiez nepytala. Ale ani by som nepozicala pred nasou akciou, ak by som ich tak dlho hladala, az po nej.
Tak chyba je na oboch stranách. Určite by som nepožicala nové, navyše zrejme ťažko zhanane šaty, aby boli tak detailne doladene, a navyše nepoužité.
Druhá strana tiež nemala súhlasiť (bohužiaľ za dieťa sa nedá až tak ručiť, deti na svadbe skáču, behajú, takže aj hocikde sa zatiahne odev, spadnú, zaspinia sa)
Tak jedine peniaze teraz nech vráti kamarátka, čo iné sa dá robiť?
Ja teda neviem, ale ja keď si niečo požičiam dávam na to pozor, aby som vrátila v pôvodnom stave, aj keby to boli šaty pre dieťa....🤔
Už teraz darmo hľadať vinníka, ja by som si vzala plnú sumu za šaty a hľadala iné, alebo polovicu a šaty skúsila dat opraviť krajcirke. 😉Držím prsty.
Ahoj, skús dať foto na FB do rôznych detskych bazarovych skupín, či ich náhodou niekto nemá na predaj… možno sa niekto nájde, dobrá je aj skupina Pre dievčatko, je tam veľa žien…. Držím palce
Ved daj tu fotku siat, mozno ich niekto najde tam, kde si Ty nehladala. Cipku nemusis opravit, da sa vymenit. Ak si z Kosic a okolia napis mi spravu a pomozem Ti s opravou 🍀😉 vsetko sa da, ked sa chce.
No tiež sa pripájam k ženám ,čo píšu ,že by nepoužívali vec ,ktorú majú pre svoje dieťa pred akciou .Po použití už možno áno ,ale jasne ,že ak by ich zničila úplne devastačne,bola by som asi trochu nahnevaná ,ale žiaľ stáva sa Neviem, aké staré je dieťa .Pri malých deťoch by som čakala ,že sa niečo môže stať,pri starších ,napríklad 10 ročných by som už očakávala ,že si vedia dať trocha pozor .Chyba je na oboch stranách.Ako radia baby obehat krajcirstva,prípadne na Facebooku v skupine nejakej nájsť šikovnú krajčírky čím skôr .Alebo zohnať iné šaty a kamoška by mala.mat charakter a sama od seba alebo kúpiť nové šaty podľa tvojho výberu ,alebo vrátiť peniaze .
Ale veď čo ich neodfotíš ako sú zničené?
Mna tu skor fascinuje, ze ta kamaratka sa nepriznala, ze na satach su flaky a nevie to oprat. Keby mam vracat nieco znicene, tak automaticky ponukam nahradu.
A to kamoska nutne potrebovala rovnaké šaty? To sú jediné na svete? Pekne šaty kúpi fakt hocikde. V takýchto prípadoch sa obvykle prejaví ta naozajstná povaha kamošky. Uz len z princípu, sama by ti mala ponúknuť náhradu škody.
Inak moja malá v sobotu roztrhala nové šaty, ešte sa svadba ani nezačala. Takže by ma ani nenapadlo niekomu požičiavať také veci.
Prečo si jej požičiavala saty, keď si vedela že ich ešte ideš potrebovať?? !
@dagmarovita ...neodfoti lebo neexistuju
Moja malá na svadbe padla do ružoveho kríka a dotrhala šaty, to sa proste stane. A to sa len hrala v domčeku a tak v okolí čo bolo pre deti vyhradené... šaty na svadbu dostanú vždy zabrať, či už ako hosť alebo svadobné. Ale naozaj, ak máš pôvodnu fotku šiat, čo určite máš či už z obchodu alebo keď si kamoške požičiavala tak si jej ich fotila, daj sem, by si sa čudovala ale žienky sú lepšie ako FBI a vysnoria všetko. Veď teraz dať si šiť šaty je rarita čiže skôr sa nájdu také isté 🙂 🙂
Každá jedna vec sa dá opraviť. Stačí ísť krajčírke ak to nevieš sama.
A inak tá kamoška je retardovaná? či to ti podala šaty s úsmevom na tvári a robila sa, že sú ako si jej ich požičala? Veď ak si videla, že sú zničené a špinavé, mala si to riešiť hneď na mieste.
Pre mňa je nepochopiteľné, že si ich požičala pred tým ako si ich sama použila, na to, načo si ich kúpila. Ja rada požičiam, nemám problém ale vždy až vtedy keď viem, že mne už to poslúžilo a vždy počítam s tým, že sa to nemusí vrátiť alebo sa to môže vrátiť v zúfalom stave. Náhoda je blbec a vždy si nájde takúto situáciu. Dieťa v šatách zje čokoládový koláč ale zje ho celým svojím povrchom. Poleje sa malinovou šťavou, zachytí sa o niečo, spadne, vbehne niekam do kríkov.. proste just sa niečo zomelie.
Veď daj foto, aké šaty hľadáš. Možno ich niekto má doma a už ich nepotrebuje.
Pytaj celú sumu,i ked si myslím ze ti peniaze nedá.A na tvojom mieste,sa s ňou uz prestanem kamarátiť.Takych ludi ti do zivota netreba.Hlavne nesmut, určite budete cela rodinka na tej svadbe pekní.🥰🌼Ber to ako poučenie,ale nezufaj.Zelam všetko dobré.
Dala by som ich vyčistiť a opraviť a kamarátke bločky na preplatenie. A zapísať ponaučenie za uši 🤭 Ja si kvôli tomuto neberiem žiadne veci na požičanie, stať sa môže čokoľvek a pokaziť si vzťahy pre kus oblečenia ma neláka 😬 od známych zásadne buď kúpim, alebo si môžu nechať, aby sme sa vyhli nedorozumeniam.
Co je to za charakter žena, keď vráti zničené šaty a neponúkne finančné odškodné? 🤦🏻♀️

Tomu asi nepochopim, ty si ich zhanala kvoli vlastnej akcii, dala si si zalezat aby,si ich pozicala niekomu inemu pred totuto dlho ocakvanou akciou? Fiha
Tvoja chyba no....
Ty si nikdy nevidela deti na akciach, co dokazu robit?
Dao sa rozculujes na radami mamiciek, dostala si radu. Dat opravit a dat preplatit.