Ako máme postupovať?
Mile maminky. Tu vam posuvam moju skusennost na modrom konikovi. Po tvari mi stekaju slzy sme s muzom v koncoch s nervami.
Muz je stavbar. Tu na MK napisala jedna mamina ze hladaju niekoho na vykachlickovanie kupelne a este na nejake prace. Ozvala som sa jej s tym ze sme tiez z piestan a ze muz im da dobru cenu.
Vsetko vyzeralo v poriadku ona s rodinou odisla na dovolenku a mm pracoval na ich byte.
Preslo 12 dni a nastal neskutocny problem.
Boli takì zakernì ze si vymysleli ze im vykradli druhy byt a ze volaju policiu.
Z hlasu jej muza som uz vycitala klamstvo a nemylila som sa.
Mm zavolal na druhy den kamaratovi z policie v piestanoch a ten potvrdil ze nikto neohlasoval kradez este sa smial ze odkial to mame.
Muz chcel predsa peniaze za pracu ktoru vykonal aby sme mohli zaplatit najom atd.
No oni na surovku povedali ze nedaju peniaze ze nemaju.
Nam nema kto pomoct ako by ste reagovali co by ste spravili(? Nemali napisanu zmluvu. Skuste sa do mojej situacie vzit. Chlap robi od 5 rana do 21:00 nevidi pomaly ani deti aby nas uzivil a tu na MK vas odrbe maminka s malym chlapcekom? Co je toto za svet zeny?
@slecnamarplova nie nemali . vsetko od zaciatku tak krasne zahovorili ze muz mavol rukou a veril im. Na obhliadke boli aj s tym malickym
@kavicka0709 napis jej este pekne od srdca, je to neskutocne svinstvo. Ze majú ludia na to zaludok. Patrajte dalej ako píše emocka, nesmiete sa dat, aj ked to bude zdĺhavé, snad este nieje vsetko stratene. Vyuzili hnusne situaciu, ze zmluva nebola.
Zmluva a nejaka zaloha prijata vopred je zaklad. Skoda, ze ste to podcenili. Aspon to bude pre manzela ponaucenie do buducna. Ludia vedia byt velmi zakerni. Bez zmluvy to bude bohuzial tvrdenie proti tvrdeniu. Existuju a pravne su akceptovatelne sice aj ustne dohody, ale ak by ste to aj dali na sud, tak by to bolo na dlhe lakte. Skusajte vsak dalej vymahat peniaze na vlastnu past - povedzte im o tom, ze mate dokaz, ze klamu, pohrozte im, ze o nich napisete do medii, ze napisete trestne oznamenie....mozno nieco zaberie ☹ Skus to poriesit aj tu na koniku - urob okolo nej trochu halo.
@kavicka0709 Môžeš zverejniť aj jej nick....aby sme vedeli o koho ide. Možno niekto bude poznať.
@kavicka0709 jedna A4ka - zmluva o dielo s dohodnutou zálohou vyplatenou pred prácami a zvyšok po dokončení a odovzdaní.
- teraz už neskoro, ale bez toho by sa asi žiadny človek do takýchto prác ( pokial, samozrejme nejde o známeho, kamosa, suseda atd) nemal púšťať.
- mat vzor v PC, vytlačené za minútku, podpísané po ceste pri rannej káve.
- na SK plati, že aj ústna dohoda, je dohodou asi by som spravila riadne bu bu bu na nich týmto spôsobom.....ak máte navše nejaké tie správy, sms, mail, kde si dohadujete práce - šupnúť im to popod nos, vyplať, lebo ťa ťahám aj pre 100€ po súdoch už len z princípu 🙂
či to zaberie, otázne...
@kavicka0709 zmluva o dielo nemusí byt uzatvorená písomne. Odplata predsa dohodnutá bola ze ? Napísať výzvu na zaplatenie a ak neuhradia, podať návrh na vydanie platobného rozkazu. Snáď máte nejaky dôkaz ze tam muz robil. Určite neradim zverejňovať mena, robiť "zle", este na vad podajú treste oznámenie za ohováranie.
@kavicka0709 aj ustna dohoda je dohoda ... zalohu ste predpokladam nezobrali ... urobil si manzel aspon foto pred a po? mate nejake SMSspravy? mate urobeny nakup daneho materiulu na rekonstrukciu? kedze viete kde byvaju, treba im napisat pisomnu vyzvu - doporucene, a vyzvat ich k uhrade prac v rozsahu .... v obdobi od-do v sume ... v zmysle ustnej objednavky zo dna .... urcit im nahradny termin na uhradu dokedy ... zaroven by som tam napisala, ze v pripade, ze v dany termin nebude pripisana na ucet dlzna ciastka, budete si svoj narok uplatnovat sudnou cestou (navrh na vydanie bezdovodneho obohatenia) s uplatnenim urokov z omeskania ako aj inych suvisiacich nakladov (sudny poplatok, pravne zastupenie) ...
@kavicka0709
urob jej v danej skupine alebo na celom MK verejnú potupu a to poriadne z plných pľúc..
len s aopýtam,oni si kupovali všetkok materál?
a čo ked sa vrátili domov a odovzdali ste im prerobený byt? čo potom?
Viete 😔 obchádzať platenie daní a odvodov sa tentokrát manželovi vypomstilo 😔 ...aj keď to robí veľmi veľa majstrov 😔...neviem ako by ste pochodili na súde, keďže aj manžel "podviedol" štát tým, že bez dokladu by evidentne príjem nezahrnul do daňového priznania...
Každopádne je svinstvo, čo vám daná "rodinka" urobila...neštítila by som sa a išla by som k nim domov s deťmi v náručí a ziadala, čo mi patrí.
Má manžel aspoň fotodokumentáciu stavu pred a po?
Tak ako sa spávajú oni, tak treba ísť na nich. Keď sa správajú ako sviňa, tak sa treba tiež. Zobrať dvoch veľkých kamarátov a zvoniť im pri dverách.
Áno je to normálne, platiť na ruku a bez objednávky a takto to aj vyzerá.
Zase ak je aj objednávka, čo to pomôže ísť na súd, vydajú platobný rozkaz a čo? Ak nič nemajú sa načaká........ Poplatky platiť všetky a pod...........
Zvoniť, volať, móda je aj povedať inde im známym ako platia za robotu a pod.
Presne ako píše dominika6 ...normalne tam ísť aj s náradím,bločky za kúpu obkladaciek určite má,tak si ist po nich...určite by sa im to nepáčilo,keby sa to tam cele zasa rozbilo,ale je možné,že ked su taki...tak by práve oni mohli volat políciu,ze im chcete zničiť byť.no ťažká situácia.drzim palce

Smutné. Nedajte sa. Zistite si o nich. Kto je ich rodina. Zamestnávateľ. Môžete im pohroziť verejnou hanbou. Môžete povedať susedom, rodičom, zamestnávateľovi... Nájdite ich slabé miesto.