icon

Ako mamu presvedčiť na kúpu ježka?

jezko250
12. máj 2020

Ahojte, nie som matka ale dcéra. Mám 13 a už sa asi mesiac snažím presvedčiť maminu na to, aby sme si kúpili ježka. Jediný argument, ktorý moja mama má je, že nechce doma zviera. V minulosti som mala škrečkov, proti ktorým tiež najprv protestovala a potom si ich obľúbila. Prosím skúste mi tu poradiť ako na ňu.

Strana
z2
jezko250
autor
13. máj 2020

@simca06022011 chcem si ho kúpiť za vlastné našetrené peniaze. Áno, čítala som, že ho môže byť počuť, ale nemyslím si že to je niečo, čo sa nedá zvládnuť.

janulik2008
13. máj 2020

My ako deti sme chceli mačku. Veď šak deti ... naši nie a nie a nie a raz ako sme sa vonku hrali na parkovisku ... MAČIATKO tak sme ho vzali domov a postavili rodičov pred hotovú vec a odvtedy máme mačky stále ... aj si na prvú mačku spomínam ... volala sa Murka ale každý ju volala Filipa 😁😁😁 vela vody pretieklo v našom potoku odvtedy ... ale pamätám si ako keď šla dnu si labky ak pršalo "vytrepala" a ako mňaukala. Zaujímavé je že keď sme ju mali tak k nám chodil čierny kocúr ako sa ona stratila tak aj kocúr zmizol 🙂
Na našich to platilo raz som šla z roboty a hop mačiatko mňaukalo ... vzala som domov a odvtedy máme Čupa 😁 po kastracii je mierne vyšinuty a trha kalendáre ale inak je super 🙂
Ak oni nesuhlasia a su nekompromisni tak smola 🙂

jezko250
autor
13. máj 2020

@daganov mám približne vybranú strednú školu, ktorú mám 20km, takže bude do školy autobusom. Ty si nepochopila ako to moja mamina myslela. Bolo to myslené tak, že načo budem na internáte, keď je tá škola blízko.

daganov
13. máj 2020

@jezko250 aha, tak sorry, to som fakt nepochopila

iva2451
13. máj 2020

kašli na to a kúp si dikobraza

iva2451
13. máj 2020

myslím že je to v poriadku kupit si ježka takže si ich pkojne kup aj 5

iva2451
13. máj 2020
sticker
anjelaa
13. máj 2020

Ahoj, ja by som ju skusila presvedcit, ze to myslis vazne. Preco ho chces a ako sa budes o neho starat tak, aby ostatni clenovia rodiny nemali pocit, ze ich obmedzuje.
Ja som v tvojich rokov chovala rôzne hlodavce (byvali sme v byte a psa mi nedovolili) a poväčšine som ich domov jednoducho doniesla a predstavila rodicom. Moji rodičia boli skveli a nikdy mi to nevycitali. Starala som sa poctivo o nich. Ale nadseni z nich pri prvom stretnutí nikdy neboli. Som im za ich akceptaciu velmi vdacna. ❤

Drzim palce 🙂

anjelaa
13. máj 2020

😁 Btw teraz v dospelosti pri deťoch stiham aj psa, macku, gekoncikoch, kanarika, rybicku, korytnacku a africkych slimakov 🐕🐈🐌🐢🦎🐤🐠 takze da sa to 😎

karolinakr
13. máj 2020

@jezko250 je, tak vy mate zahradku a mama nechce dovoliť ježka? To su take podarene stvorenia, my sme im v jeseni mali strojit budku na zimu A chces ho držať v izbičke? Lebo na zahradke by mohol mať domček, travu, všetko
Tak to je škoda, že mama nechce zveri. Ukaž jej fotky, že aky je zlaty
Kto nema rad prirodu, toho ťažko presvedčiš
My krmime aj vtačikov, mama tiež nechcela zajka, ale ked videla, aky je zlatý, nakoniec mu aj ďatelinu chodila trhať

jezko250
autor
13. máj 2020

@karolinakr ježko. ktorého ja chcem je vnútorný tvor.Je to tzv. domáci miláčik. Nerobí mu dobre prievan a vietor, lebo môže prechladnúť. Na záhradu by chodil iba príležitostne.

jezko250
autor
13. máj 2020

@anjelaa vďaka za odpoveď

janulik2008
13. máj 2020

@iva2451 dieťa zlaté, ty sa radšej venuj škole lebo Tvoj pravopis je katastrofa. 🤦‍♀️ ... teda pozerám že si tu od roku 2016 tak snáď je popis už "starý" 😉

kulumulu123
14. máj 2020

@jezko250 ked mate zahradu kup vybeh pre jezka taku klietku ktora nema dno domcek a podla mna no mozes mat na dvore. Tusim je to taka ta klietka pre zajaciky ale su aj velke bez dna domcek pre zajkov aby sa mal kde schovat.... Skusim najst link

kulumulu123
14. máj 2020

@jezko250 https://www.slepicar.sk/439-variabilny-vybeh-pr.... Nieco taketo da sa presuvat po zahrade podla potreby

simca06022011
14. máj 2020

Tento ježko potrebuje teplo, tazko bude u nas na zahrade... cca 24°C (?) by mal mat. Cize jedine ho presuvat hore dole,c o je dost komlikovane, kedze on potrebuje KLUDNE miesto a rozne zakutia na zalezenie...

jezko250
autor
14. máj 2020

@simca06022011 to viem. Chcem ho mať vnútri.

jezko250
autor
14. máj 2020

@kulumulu123 ježko, ktorého ja chcem je vnútorný tvor. Písala som to tu už niekomu, tak si to skús prečítať

karolinakr
16. máj 2020

@kulumulu123 inak tu su pekne domčeky.U nas v obchode ma len 1 druh
My mame zajaca, tak možno mu kupim 1

karolinakr
16. máj 2020

@jezko250 mily Ježko.
Teraz na facebooku Radio Expres dalo otázku o domácom zvieratku, a dosť veĺa ludí tam dalo obrázok ježka
Tak skús sa ich spytať do komentu, ako presvedčili rodičov
Kedysi ježko nebol taký populárny
No u nás áno, my máme jedného v parku, ale na chovanie

jezko250
autor
17. máj 2020

@karolinakr vďaka za odpoveď

Strana
z2