Ako na spánok cez deň u 3,5 mesačného
Baby ak máte niečo podobné píšte 🙂 mam 3,5 mes.synceka.ja mam pocit, že čím je starší je horší. Predtým krásne spinkal aj v k očarí, teraz posledný mesiac hrúza.. Mame pevný režim,, takže vie, čo nasleduje. Cez deň mame 2-3spanky sloficky po pol hod, ale ten obedny spánok by som chcela aspoň 1-2hod,co podstate mame, len sa vkuse budí, uspum, zase je hore a takto to je 2hod..mate nejaký tip, alebo ste prišli nato, čo to spôsobilo? Zmena mliečka, zmena polohy čokoľvek?
Sposobilo to to, ze tak male deticky sa vkuse menia a pri 3,5 m sa neda hovorit o ziadnom rezime, ten mas mozno ty, ale nie to babatko. Takze vydrz, o mesiac uz bude situacia uplne ina
@lindusss2016 tak áno ja sa snažím dodržiavať ten režim, ale napr pri tých pol hod spankoch spi v tu istú hodinu, len ma zaujíma preco nevie spať vkuse, že sa vždy mrvi, zobudí, lebo ako ho zoberiem zaspí, takže späť by spal len sa vkuse budi
@jana2210 no pricin je vela, mozno to robia tie.horucavy teraz, uvidis, pride.jesen, trosku podrastie a vydrzi spinkat dlhsie. Ale okolo 3-4 m je podla mna taky zlomovy vek pre babtka, su zivsie, zacinaju lepsie ovladat pohyby, zaujimat sa.o svet okolo seba, uz ich nebavi vylihovat😀
a to máte pred sebou ešte separačnú úzkosť...začala u nás asi v 5 mesiaci a trvala takmer do roka...Noc čo noc vreskot....dosť blbé obdobie...🙄😉
@lindusss2016 ja som už rozmýšľala ci to není mliekom, že by nebol zasyteny, lebo on aj v noci každé 2hod papa, ale ze na min presne, a bude plakať pokiaľ mu nedám.. Od včera sme začali pridávať do um nutriton, ale v noci žiadna zmena
@jana2210 To ze ti nechce spavat v kuse moze byt aj sposobene tym teplom, co je teraz. 🙂 tak mas trochu zivsie dieta :D :D casom sa to mozno upravy a bude ti spavat aj na obed zo dve hodiny, vsetko ide vekom 🙂
U nás prvé dieťa: tlačenie do denného rytmu, no nikdy nevyšlo a obidve sme boli nervózne. U druhej dcére som už bola kľudnejšia, bude čo bude, a ona si vytvorila svoj režim, ktorý bol skoro každý deň rovnaký. Hoci pri takýchto malých deťoch sa všetko vkuse mení. Poučenie: ty sa musíš prispôsobiť im a nie opačne
@paulinoocka on je úplný iný ako prvé dieťa, ta z ničím nemala problém. V tehu som hovorila, že so syncekom si to všetko "obseriem" :D možno sa to zmení, a možno bude nespavac... Teraz mu ešte idú sliny a vkuse sa s nimi duši, takže vkuse som pri ňom
@jana2210 Tak moze byt ze si si to v tehotenstve aj sama privolala :D :D Aspon mozes povedat, ze mas skusenost z dobrym dietatom a aj s takym, ktory v spavanim prave najlepsi nieje :D :D :D
@sense mesiac sme na um, a teraz cez víkend sa po každom papani povrackal-vygrcol si aj 2 hod po papani, čo predtým vôbec nebolo.. Išli sme k Dr. a ta povedala, že je asi skôr prepapany keď deň noc každé 2 hod papa.. Nech mu skúsim dat do mliečka nutriton aby negrckal a aby ho zasytilo.. Lenže aj keď sme nedávali nutriton bolo jedno ci som mu dala 120-150ml aj tak si pýtal každé 2 hod.. Od včera síce už nevygrckal ale tie skoro 3 hod vydrží.. Tak ja už neviiiim
@jana2210 Vravi sa, ze babatko v brusku vsetko pocuje, a preto to mohol byt ten problem. Ze ta pocul, tak ti to teraz robi naschval :D :D Tak teraz to tu mame potvrdene ze je to pravda :D :D
@paulinoocka ďakujem pekne to ma 3 mes a už robí naschvál, čo bude v puberte?! 😂😂😂👌👌
@jana2210 Uz jedine len dufat ze na to do tej puberty aj zabudne 😀😀 Neboj sa, jeho to coskoro prejde, treba mu dat len cas :D :D
Také malé dieťa sa mení každý deň. Režim dodržiavaj, to je ok, ale nečakaj, že bude tak ako ty chceš.
@jana2210 mozno sa mu ten rezim meni.. nam s dcerou ten rezim v takom veku vydrzal vzdy tak 3-4 tyzdne a potom sa pozmenil. Rastu velmi rychlo a rychlo sa menia aj ich potreby, realny rezim nastal, ked sme mali zavedene dva spanky, vtedy som sa mohla na dlhsi cas spolahnut, ze takto to funguje... ale skor nie. Mzno mu ho uz treba upravit.
@saslavka73 jasne, ze nie, to on si podstate stanovil časy kedy chodí späť, ja som len vecerne kúpanie. Ja len neviem prečo sa vkuse budi počas toho poobedneho spanku
@jankalukasova vždy chodí spat do 2hod od posledného spánku, čo zaspí sám od seba a vidno to na ňom že je to jeho čas. Ráno sa budí o 8mej okolo pol 10 spi 30min,potom poobedny spánok a zase dokola po pol hod a už len vecerny
Mať také dieťa skacem po platom od radosti 😂😂😂😂😂 môj mladší celé dni preplakal nič ho ale bolelo len je nespokojné dieťa....režim absolútne žiadny spánku 100x za deň po 10minut....nepáčilo sa mu na rukách na brušku na chrbte v kresielko no proste nikde a nijak...teraz má 2 roky a stále je uhucany a niekedy som z neho prášky..čiže tvoje dieťatko je ešte v pohode 😊 budú kadejaké obdobia lepšie ak horšie a nemyslím že to bude mať nejakú príčinu...proste deti sa menia 😊 len pevné nervy a vydržať 😊
@jana2210 nasa mala nutritin pri refluxe ale bolelo ju brusko....ona v troch mesiacoch pijavala 150-200ml kazde tri hodiny...ono malinke deti sa menia kazdym dnom....pokial vyslovene neplace len.mrnka alebo sa mrvi by som tolko neuspavala...nasa spavala 3x 30min aj tovyhradne v kociku..
@jana2210 môj maly je rovnako starý, paradoxne keď mal 2 mesiace spával menej ako teraz, vždy ma jeden taký dlhy tuhý spánok 3,5hod za den, dopoludnia 2hod a cez obed tie 3,5, do večera ešte zvykne 2x po hodinke pospať. V noci sa budí raz alebo vôbec, boli už noci ktoré celé prespal...vnímam to tak, že všetko trvá iba chvilu a každú chvilu je to iné..takze tiež sa nebudem radšej dopredu tešiť, že mám spachtosa, lebo kedykoľvek sa to môže zmeniť tak v mojom, ako aj v tvojom prípade..čo pomohlo k tomu, že teraz tak pekne spinka ťažko povedat-najradšej spi na brušku, na chrbátiku ani nezaspi, v noci detto, mame monitor dychu tak to neriešim, hlavne že on je spokojny.
No, ja mám dve deti...pri prvom som bola matka, ktorá sa prispôsobila dieťaťu...tak sme si neja k potom vytvorili režim...syn kráásne spával..doobeda 1,50 hod., poobede dal niekedy aj 3...v noci sa budil výnimočne...pri dcére som už chcela ten režim vytvoriť ja....plánovala som si...malá zaspí cca o 9,30...doobeda navarím...poobede poupratujem...dám si v kľude kávičku...aale nič z toho sa nedialo tak ako som chcela...a čím viac som si plánovala, tým viac som bola nervóznejšia, že moje plány " nevychádzali"...čiže bola som nervózna ja a tým pádom aj dcéra...potom som si povedala, že kašlem na to...snažila som sa ukľudniť, dcéra síce nespávala tak dobre ako syn ale časom sa to oveľa zlepšilo....a dcéra tiež dosť trpela na " urieknutie"...nikdy som tomu nepripisovala nejakú vážnosť ale faakt to malo niečo do seba...a práve keď mala nepokojnejší spánok ako zvyčajne , urobila som jej taký " očistný úkon" proti urieknutiu a fakt bol kľud....a mala som už vyskúšané, že najmä ( paradoxne) po návšteve u mojej mamy, bola malá " urieknutá"....
@29simona29 ty mi píšeš pekne časy co spinkať, závidím 😂😂my sme takto drichmali do 2 mes som sa tešila, ako všetko stíham a zrazu bum, on nevie spinkať, že 2 hod vkuse, stále je hore, neviem co sa zmenilo
@jankalukasova To sa môže časom zmeniť. Buď trpezlivá. Je väčší už nie je malé novorodeňa, je zvedavý a ešte zároveň sa nevie hrať.
To sa nedá nasilu. Mojej sa ten spánok stále menil, prvé 2 mesiace spala stále, potom menej trosku a keď mala 4 mesiace, vymyslela si, že spí len na resp. po prse, v kočíku nula bodov, v aute rev, kým nezastavime, neuspím na prse a dám spiacu do sedačky. Večer tiez len tak mi zaspi. Takže to sa bude meniť 🙂

@jana2210 môj syn má 9 mesiacov. Prvé dva len spal. A spal kdekoľvek. Ďalšie tri mesiace sa kedykoľvek v noci zobudil a bolo mu jedno či bola polnoc alebo dve alebo päť hodín ráno a reval kým som neodišla z izby. Potom ostal ticho a obzeral... I keď neviem čo. Denné spánky mal dva po 20 minút... A od vtedy? Kočík akurát na prechádzky. Doma spí ako sa mu chce. Raz hodinu inokedy 20 minút niekedy dve a pol hodiny. Vždy je to iné. Aj napriek tomu, že sa snažím robiť to každý deň rovnako. Ani dnes neviem prísť na to, prečo si robí čo chce 😂