Ako nájsť vieru v Boha?
Ahojte,
Posledné mesiace citim v sebe zvláštnu prázdnotu a potrebu v niečo veriť.. samozrejme, keď som bola dieťa, chodila som každý týždeň do kostola, prvé sv. prijímanie mám, ale ako som dospievala, racionálne myslenie mi vôbec nedovoľuje v nič také ako boh veriť, asi by som to aj chcela veriť, ale vôbec neviem ako začať:/
@dobryden tak poznatky ľudí sa nabaľovala postupne. A vplyv na rozvoj vedy mali niektoré faktory, hlavný však je že musela existovať plodina, ktorá sa dala pestovať do zásoby. A potom zviera ktoré by pomahalo obrábať pôdu. U nás to bola krava a obilie. V Číne ryža a v Amerike nemali udomácnené zviera ale dokázali vyšľachtiť kukuricu. Až keď produktivita jedla dokazala nasýtiť viac ľudí ako len tých čo produkovali, tak mohli sa ľudia venovať spoznávaniu sveta systematicky. V staroveku to bola matematika a prvé technické vynálezy. Technológie. Revolúciou však boli dva faktory: objav šošovky, poťaźmo trochu neskôr guľového zrkadla. Tieto dva vynálezy nám umožnili začať študovať mikrosvet a megasvet astronómie. Ale najdôležitejšie bolo zavedenie dokazovania. Nič sa neoovažovalo za fakt, čo nebolo overiteľné nezávislým pokusom alebo matematickým dokazovaním. Kto študoval matematiku vie že aj a.0=0 je dôkaz na niekoľko strán a nič sa neberie ako samozrejmé. Teda okrem axióm. Matematicky princíp dokazovania prebrali aj prírodné vedy plus experimenty založené na overeni minimálne dvoma nezávislými meracími zariadeniami, najlepšie aj metódami. Napríklad dokaz gravitačných vĺn bol zverejnený až potom čo bola kolízia čiernych dier nameraná na dvoch zariadeniach na dvoch rôznych miestach na zemi a výsledky skontrolované nezávislými vedcami. Einsteinova teória relativity sa vzala ako fakt až kým nebola dokázaná pozorovaniami pri úplnom zatmení slnka. Bolo to veľmi dramatické to dokazovanie a trvalo niekoľko rokov. Až potom sa ľudia dozvedeli že nejaký Einstein existuje. Dovtedy mal veľa kritikov a jeho teória bola len teóriou. Len som chcel vysvetliť, že tak ďaleko sme sa dostali aj zmenou prístupu k poznávaniu a prísnemu KRITICKÉMU MYSLENIU. Na to mladá generacia zabúda a verí blbcom o plochej Zemi ktorú propagujú ľudia čo nevedia ani čo je to vztlaková sila.

@slovakboy je to zaujimave ako to vzniklo ale ako na to ludia aj prisli.Mna smor fascinuje sko ludia dokázali vela veci v priebehu miliónov rokov vytvoriť,je to nieco podobne ako vznik zeme a zivota.Si vezmi ze prví ludia ledva sa najedli a my si tu teraz piseme prostredníctvom internetu.