Ako odstrániť čmuhy na farebnom oblečení?

jolie123
24. sep 2013

Ahojte. Potrebujem súrne poradiť. Mám červeno-čierne šaty, ktoré si chcem obliecť budúci víkend na svadbu. Zistila som ale, že na nich mám čierne šmuhy. Sú na tej červenej farbe a predpokladám, že sa to muselo nejako zafarbiť z tej čiernej. Na internete som ale nenašla, ako to odstrániť. Našla som rady na odstránenie všelijakých škvŕn, ale na toto nič :( Je to na dosť viditeľnom mieste :( Vopred ďakujem za rady.

sissy27
24. sep 2013

@jolie123 napadajú ma len dve veci - odfarbovač omylom zafarbeného prádla (dostať bežne v drogérii) alebo ak nepomôže tak nožnice 😅 a vždy sa to dá použiť ako dobrý argument na tému "prečo súrne potrebujem nové šaty" 😉

ichbinich
24. sep 2013

@jolie123: Pozor, odfarbovac odstrani VSETKU farbu, nie len tie smuhy ☹ Mam vlastnu zlu skusenost. Odfarbovala som ruzovy svetrik, nakoniec bol taky sivo-nijaky a flakaty navyse, skoncil v kosi.
Suhlasim s riesenim c.3 od @sissy27: nove saty. Ale najlepsie jednofarebne 😉 😀

janielikk
24. sep 2013

Dufam, ze si to nezehlila!!! Lebo zehlenie ti stabilizuje farbu, aj tu co je tam omylom (takze preto nepustili flaky od mrkvicky, ci hovienka 🙂 )
Za mna - najlepsi odstranovac skvrn, aky som kedy mala, a teda aj hojne pouzivam pri 2 detoch, tj. 7 rokov Tesco Stain Remover - ten odstrani fakt VSETKO a neporusi povodnu farbu. Dostat ho, samozrejme 😉 v Tescu, je to cervena flaska s rozprasovacom, tusim 0,75 l za cca 1,80, ale maju aj velke balenie 3 L, nejako do 5 eciek.
Ked ho vyskusas, vyhodis vsetky vanise a dr.bekmeny, co som skusala a cena uzasna, vysledok nulovy, resp. kamaratkina babka s tym flaky vypalila na dieru 🙂 pravda je, ze skvrna zmizla 😀 😀 😀

penelope2066
24. sep 2013

@janielikk To fakt je ten tesco taky super??Ja mam na jednych sportovych ruzovych nohaviciach cierny flak od krabice ktora bola spinava od spiny z chodnika a nicim mi to nejde dole.

janielikk
24. sep 2013

Vyskusaj, mne s tym zislo fakt vsetko. 🙂 Inac by som ho tak vrele neodpocurala 😀

jolie123
autor
24. sep 2013

no ja som si kúpila aj ten odfarbovač omylom zafarbeného prádla, stál iba zopár centov...ale ako tu čítam, tak neviem, či ho aj použijem 😒 čo mám momentálne doma k dispozícii je vanish v spreji a žlčové mydlo tekuté aj s kefkou na rozotretie... chcem to vyskúšať, ale asi iba na nejakej malej málo viditeľnej časti... no a ak toto už nepomôže, tak skúsim ten z tesca 😕 chcela som sa vyvarovať kupovaniu nových šiat na svadbu, lebo by som ich nemala kam nosiť... a tieto som mala na sebe iba raz 😖