Ako podľa vás vyzerá zanedbaná žena?
Ahojte, aka je podľa vás zanedbaná žena? čo si pod tým predstavíte?
Neupravené nechty a špina za nechtami. Mastné vlasy alebo strapaté vlasy. Výrazné odrasty vo farbených vlasoch, hlavne keď sú sivé, tak to pôsobí neupravene. Špinavé, roztrhané oblečenie.
Neumytá tvár, ochlpenie okolo úst, prípadne inde. Neupravené obočie.
Problém s postavou nie vždy znamená zanedbanosť ale môže to dosť ovplyniť celkový dojem.
Roztrhané alebo špinavé oblečenie, špinavé topánky.
Zuby v katastrofálnom stave. Zápach neriešim lebo keď niekto smrdí na sto honov, tak to už musí byť bezdomovec fakt alebo nejaký dementný dôchodca so zanedbanou hygienou.
V súvislosti so zubami som si spomenula na jeden prípad z práce. Chodila k nám jedna mladá žena s dieťaťom. Vždy pekne upravená, tip top nahodená v modernom oblečení, namaľovaná, vlasy, nechty, všetko super. Ale jak otvorila ústa hotová pohroma. Pokazené malé zuby až tmavej farby boli. No katastrofa. A tak mi to nedalo, nevedela som raz pochopiť ako môže mať jedna mladá, upravená žena zuby v tak dezolátnom stave? Vyzeralo to akoby na všetko peniaze má, len na zuby aby si och dala dokopy, to nie. 🤨🫣
ja sa mojmu muzovi najviac pacim v teplakoch a mikine, taky sportovy styl, vtedy vraj vyzeram uplne najlepsie. Teplaky teda nosim, aj do obchodu, ked len tak vybehnem na rychlo, samozrejme slusne, pekny strih.
neupravena u mna: neupravene vlasy, mastne vlasy, nechty v zlom stave, spinave oblecenie, nevhodne oblecenie vzhladom k postave, napr obezna zena, ked si da nieco priesvitne, alebo tak obtiahnute, ze jej vidno faldy na chrbte. Velmi sucha pokozka - netreba makeup, ale ked je pokozka taka akoby zvadnuta, bez zivota.
Neupravené nechty a špina za nechtami. Mastné vlasy alebo strapaté vlasy. Výrazné odrasty vo farbených vlasoch, hlavne keď sú sivé, tak to pôsobí neupravene. Špinavé, roztrhané oblečenie.
Neumytá tvár, ochlpenie okolo úst, prípadne inde. Neupravené obočie.
Problém s postavou nie vždy znamená zanedbanosť ale môže to dosť ovplyniť celkový dojem.
Roztrhané alebo špinavé oblečenie, špinavé topánky.
Zuby v katastrofálnom stave. Zápach neriešim lebo keď niekto smrdí na sto honov, tak to už musí byť bezdomovec fakt alebo nejaký dementný dôchodca so zanedbanou hygienou.
V súvislosti so zubami som si spomenula na jeden prípad z práce. Chodila k nám jedna mladá žena s dieťaťom. Vždy pekne upravená, tip top nahodená v modernom oblečení, namaľovaná, vlasy, nechty, všetko super. Ale jak otvorila ústa hotová pohroma. Pokazené malé zuby až tmavej farby boli. No katastrofa. A tak mi to nedalo, nevedela som raz pochopiť ako môže mať jedna mladá, upravená žena zuby v tak dezolátnom stave? Vyzeralo to akoby na všetko peniaze má, len na zuby aby si och dala dokopy, to nie. 🤨🫣
@larinka552 Za mňa najväčší grc nepravidelne farbené blondínky s pôvodne čiernymi alebo tmavšími hnedými vlasmi a často ako chuťovečka k tomu aj začínajúce sívé korienky vlasov. Tá zmes sivej, tmavej a kuriatkovo žltej to je grc. Ak niekto si farbí vlasy raz za 6 alebo 9 mesiacov nech aspoň si nefarbí na tak výrazne odlišnú farbu od svojej pôvodnej...
Zaráža ma ze považujú chýbajúce zuby u človeka za zanedbanost. Zuby sú drahá vec a nie každý na to má. Zuby odchádzajú vplyvom tehotenstva liekov chorôb hocičoho. V živote mi nenapadlo súdiť človeka podľa zubov. Môj ex manžel si v puberte vybil predný zub inak to bol krásny chlap. Nikdy som ho nenutila nech si to ide urobiť. Zuby nie vždy odchádzajú zlou hygienou.
@anonym_1a0638 áno, občas sa stane, že človek príde o zub úrazom alebo chorobou. Ale povedzme si pravdu, vo väčšine prípadov je to zanedbaniu ústnou hygienou. Nepravidelne a nedostatočne umývanie zubov, nepoužívanie medzizubnych kefiek, dentálnej nite, nechodenim na pravidelné kontroly a hygienu. A potom sa z toho stáva veľmi drahá záležitosť..
Čo čítam vaše komentáre potom aj ja som zanedbaná žena podľa vás , lebo : mám krivé zuby, hold nemám tisíce na strojček
- často mám mastné vlasy keďže nestíham každý deň si umyť pri malých deťoch
- farbím si vlasy sama doma aj sama si striham, nechodím ku kadernícke
- nemalujem sa vôbec nechce sa mi ani časovo, ľudia mi typuju o 10 rokov a viac menej než mám v skutočnosti
- niekedy mám aj špinavé nechty, rada sa hrabem v záhrade v hline je to môj koníček
- nosím rifle mikinu kraťasy topy botasky, som športový typ, žiadne šaty ani sukne
Zaujímavé čítanie kto čo považuje za zanedbané.
@nikoletta1712 peniaze sa možno nájdu ale existujú ľudia čo majú panický strach a dostávajú úzkosti /ataky, naozaj na zuboch krása človeka nestojí, nehovorím o znhnitych zuboch ale keď jeden chyba lebo je vyrazeny alebo nalomeny..
@anonym_1a0638 A ty si myslíš, že ja k zubárovi chodím vysmiata jak lečo ako keď idem k masérke?
@larinka552 Za mňa najväčší grc nepravidelne farbené blondínky s pôvodne čiernymi alebo tmavšími hnedými vlasmi a často ako chuťovečka k tomu aj začínajúce sívé korienky vlasov. Tá zmes sivej, tmavej a kuriatkovo žltej to je grc. Ak niekto si farbí vlasy raz za 6 alebo 9 mesiacov nech aspoň si nefarbí na tak výrazne odlišnú farbu od svojej pôvodnej...
@marsmykkok ako grc by som to nenazvala ale ano, je to proste neupravené a vidno to už zdiaľky 🫸
Výrazná nadváha, chýbajúce zuby, výrazné odrasty na vlasoch a typickým strihom - krátka helma. Spotený zápach v polyesterových handrách, zdutý ksicht. Samozrejme ale rady počujú ostatných, ako treba žiť.
Keď som vyrastala tak také typy boli všade, normálne by si im nevedela určiť vek a to mali tak 30-40. Teraz ich vidno pomenej, akurát vymenili tesiláky za legíny, zvyčajne o dve-tri čísla menšie než by potrebovali.
Zvláštna metrika s tou Niveou....ja ju používam hoc mám na drahé značky,ale proste vyhovuje mi. Zanedbane rozhodne nevyzerám.
Zvláštne že nik tu nespomína mentálne zanedbanie ženy,lebo to by sedelo na veľkú časť (aj Koníka).
@anonym_085ee5 aj ja mam rada niveu🙂
Hm, dobrá otázka. Otočím to na seba. Ja si prídem zanedbaná v okamihu keď mám zarastené telo, kde by nemalo. Nechty každý iný. Na nohách lak z leta. Mastné nezafarbené vlasy v drdole. Neupravené obočie. Nadváhu mám od pôrodu, to je zatiaľ môj štandard.
Pekná myšlienka, zamyslieť sa.
@anonym_10473d To už je asi extrém 😅
U mňa je to asi keď na prvý pohľad vidím že niečo nie je v poriadku... Neupravená primerane - strapatá suché/mastné/šupinaté vlasy, nenalíčená, v ošarpaných handrách, smrdí, obézna a nemusí to byť práve všetko naraz.
@jblheart v živote som sa nelíčila,takže som zanedbaná podľa teba?
@anonym_10473d súhlasím s tebou a pýtam sa preto, lebo som sme sa o tom dnes rozprávali s partiou a každý chápe zanedbanú ženu inak.. Niekto to chápe ako ženu, ktorá nenosí mihalnice, umelé nechty a nie je napichaná a vybotoxovaná a ostala som zarazená.
@anonym_autor hlásim sa do klubu zanedbaných
Za mna aj prilis upravena - vyumelkovana zena, teda prehnane namalovana, vyrazne obocie, nevkusne dlhe nechty, takmer ako pazury, vyzyvave oblecenie, nie je to sice neupravene, ale na mna to tiez neposobi dobre.
@anonym_1a0638 áno, občas sa stane, že človek príde o zub úrazom alebo chorobou. Ale povedzme si pravdu, vo väčšine prípadov je to zanedbaniu ústnou hygienou. Nepravidelne a nedostatočne umývanie zubov, nepoužívanie medzizubnych kefiek, dentálnej nite, nechodenim na pravidelné kontroly a hygienu. A potom sa z toho stáva veľmi drahá záležitosť..
@anonym_3e944d
Ja mam zuby v katastrofalnom stave cierne pokazene, mam takeho onkologa vtipkara a ten .mi povedal ze to je vyhadzovanie penazi mat krasne zuby na cintorine, vianasobna agresivna chemoterapia ich uplne znicila a stale prebieha takze imunita je nula a nikdo to robit nechce
takze dakedy neposudzujte podla zubov.
@anonym_3e944d
Ja mam zuby v katastrofalnom stave cierne pokazene, mam takeho onkologa vtipkara a ten .mi povedal ze to je vyhadzovanie penazi mat krasne zuby na cintorine, vianasobna agresivna chemoterapia ich uplne znicila a stale prebieha takze imunita je nula a nikdo to robit nechce
takze dakedy neposudzujte podla zubov.
@anonym_2a7e51 tak ty si zrovna ten typ, kde by skez zdravotne dovody nikto tvoje zuby neriesil. Myslim, ze kazda z nas myslela ludi, ktori maju zanedbanu hygienu, kefku, pastu, zubnu nit, preventivku u zubara ci dentalnu hygienu asi ani nepoznaju.. tak ked ma potom niekto takyto doslova hnoj v ustach, nemozno o nom nepovedat, ze neposobi zanedbanym dojmom.
Ja len k tym vlasom, ja si doslova umyjem vlasy a uz pri fenovani mi zacinaju mastniet. Mam to tak po babke od malicka. 🙂
@anonym_autor To už asi posúdi každý..nedbalý vzhľad celkovo .Odrasty,mastné vlasy, neupravené obočie,proste ledabolo žena. Netreba zamieňať s prirodzeným vzhľadom bez makeupu ,pekne čisto, jednoducho oblečená žena.
Za mna aj prilis upravena - vyumelkovana zena, teda prehnane namalovana, vyrazne obocie, nevkusne dlhe nechty, takmer ako pazury, vyzyvave oblecenie, nie je to sice neupravene, ale na mna to tiez neposobi dobre.
@zuzana76 Ani mne sa také "dračice z Temu" nepáčia 😃😃
taká čo vyzerá staršie než skutočne je, lebo kaderník je zbytočnosť, nivea stačí a šport nie je nič pre ňu 😏
@biba_18 aj pre mňa je kaderník zbytočnosť 😂 a nekremujem sa ani niveu lebo mam mastnú pleť dostatočne netreba ju krémový stačí sa umyť 🤔 ale teda no ak si niekto hovorí že pohyb nieje pre neho tak si podľa mňa koleduje o problém zdravotný.
Ja mám najradšej lacný mandĺový Astrid na tvár a nelíčim sa odkedy som vyšla z puberty.Vlasy mám v horšom stave bez ohĺadu na starostlivosť a s 10 vlasmi ku kaderníčke nechodím.Umyjem každý druhý deň a zopnem .Cvičím, aby som nebola ako huspenina, nadváhu nemám, k zubárke chodím .. Mám ale sakra šťastie, že sa mužovi sa páčim taká aká som.Preto ani ja jeho niektoré nedostatky nevnímam ako zanedbanosť.Sme to proste my.
@anonym_a4292a krásne ❤️
Pre mňa zanedbaná zena je napr. obézna alebo taká čo smrdí a nosí roztrhané oblečenie.
Akutalne ako ja, cvicenie som nevidela asi dva roky, ak neratam rekreacne veci a prechadzky so psom, na nakup oblecenia a topanok sa chystam uz "urgentne" od septembra, u kadernicky som bola pred necelym rokom.. nechty som si nalakovala sama, pred vianocami naposledy, odvetedy som mala cas az chytit odlakovac a opilnikovat niekde po ceste niekam.. namalovana som minimalne, akutalne neznesiem ani spiralu na ociach a ak si ju adm, za chvilu som ako panda, cize aj ked chcem sa poludstit, dopadne to este horsie :DD No hanba mi.. A ked so nebodaj dva dni doma, a cez den si nasekam povinnosti, nestihnem sa ani ucesat, alebo upratujem este aj v pyzame, vybehnem so smetami a nebodaj niekoho by som stretla, tak strapate monstrum stretne a este aj v spinavom obleceni :DD Ako snazim sa tomu predist :DD najskor po upratovni sa dam do poriadku a potom vyleziem, ale niekedy nevyda :DDD Inak beriem to trosku z humorom, ale idem aj sebe sem tam na nervy :D
@anonym_autor v teplakoch a bez make up na verejnosti
@anonym_autor pre mňa je zanedbanie vyslovene viditeľná špina (napr ruky, oblečenie) a zápach, či už oblečenie, alebo nedostatok hygieny. Ďalej si všímam zuby.
Obézna žena vie byt krásne upravená, obezita nemusí znamenať zanedbanie.
@anonym_aeefd9 my sme vcera sli elektrickou a s nami nastupovala krasne nalicena pani v starsom veku, vobec nevyzerala zanedbane, ale ked si vyzliekla bundu, to bol smrad ze dovi. Pot proste. A nepovedalaba by som, ze sa o seba nestara😀
Neviem, dolezitejsie je pre mna ako sa clovek narodi nez to co so sebou robi. Proste mam urcite preferencie a nikto si to u mna neodmaka a nevytrucuje.
@anonym_autor v teplakoch a bez make up na verejnosti
@klotildabazarik Môže smrdieť,špina za nechtami,hnilé zuby,ale hlavne,že má make-up
😂

@anonym_10473d stav topánok 😅🙈 Vy budete asi starší ročník 😀
@dominikamacakova hej 95 ...