Ako pokračuje prípad Judita?
Zaujíma ma ako to pokračuje. Vie niekto niečo? Študuje niekde?
@annelise17 bohužiaľ si myslím, že máš 100% pravdu. Vyjde z basy, založí Instagram a tupí Slováci ju hneď začnú sledovať, na základe čoho bude krásne zarábať zo spoluprác s firmami bez chrbtovej kosti. Ved aj Varholíková ožratá zabila 4 ľudí a teraz je z nej influencerka🤮🤮
@petrahl .....keby bola nevinná,tak nesedí a neposlúcha.Jej vplyvní rodičia by za ňu bojovali.Takto všetci vedia,že o chvíľu je vonku a že obišla veľmi dobre.
Spravila to a práve vďaka celkom benevolentnemu súdnictvu dostala iba 12 rokov.
V USA by dostala doživotie.
O rok je vonku,bez ujmy na zdraví a budúcnosti.
A žiaľ to tak vyzerá,že po svete bude chodiť ďalší sociopat
A jedini,kto si v tomto prípade zaslúži obdiv sú rodičia toho chlapca.
Ja byť na ich mieste tak by som trpezlivo počkala,kým vyjde mladá z basy a zabila som ju osobne.
@doriiis presne. Mne je napríklad až fyzicky zle keď čítam ako sa jej tupci na nete zastávajú (ako aj teraz tu niektoré) a nedokážem si predstaviť čo musí prežívať jeho rodina keď to čítajú 😒 a byť jeho rodina tak Juditu napadnem a bol by mi jedno trest
@petracandle ....ľudí,čo obdivujú vrahov vždy bolo a bude.Je to istá forma poruchy osobnosti.
Tedovi Bundymu pisali ženy zaľúbené listy do basy,chceli sa za neho vydať.
Charles Manson mal svoje fanúšikovské základne až kým nezomrel.Toto vždy bolo.
Smrť nič nerieši a násilie tiež nie,ale ja by som ju holými rukami uskrtila.Byt na mieste jeho rodičov.
Toto vždy bolo a bude.
@petrahl áno, ale ich vrah bol odsúdený za ich vraždu tak, ako Judita za tú svoju. Kočner podľa verejnej mienky túto vraždu objednal, čo nebolo podľa súdu 100% preukázané - opäť sme pri in dubio pro reo. Či tam bola korupcia alebo nebola nevieme ani potvrdiť, ani vyvrátiť, súdy nerozhodujú na základe verejnej mienky ale na základne vyhodnotenia vykonaných dôkazov. Ja súhlasím, že za tou vraždou viac ako pravdepodobne stojí on, ale v práve a na súde nestačí myslieť si.
Taktiež je nevyhnutné uviesť, že Judita bola 16r dievča, nie investigatívna novinárka odhaľujúca daňové podvody osoby napojenej na významné politické subjekty v štáte a zároveň ona ani jej rodina nie je kontroverzný “podnikateľ”, pretože podľa toho čo píšeš by v takom prípade ani nedostala trest. Nemám rada toto zrovnávanie prípadov s Kuciakom, pretože Kuciak je osobnosť hodná úcty a nie argumentačná technika pre spochybňovanie nespochybniteľných vrážd.
Ja sa absolútne stotožňujem so sudkyňou v tom, že sled nepriamych dôkazov vytvoril ucelený reťazec - celý priebeh toho, čo sa skutočne stalo. Jej rodine šlo svojimi článkami presne o toto, vyvolať pochybnosti jednak na súde, ale pre budúci život ich dcéry aj v spoločnosti. Ľúto mi jej ani ich nie je, pretože sa nepriznala a oni lobujú za jej “pravdu”, čo je v takomto prípade vyslovene výsmech do tváre Tomášovej rodiny. Veď mali najatého súkromného detektíva, prečo nenašiel akúkoľvek stopu vedúcu k tretej osobe? Prečo o ňom už vôbec nehovorili? Ty ako matka by si žila kľudne ďalej s tým, že ideš len spochybňovať dôkazy a neriešiš, že na slobode je vrah kamaráta tvojej dcéry a môže si prísť aj po teba alebo nejakého ďalšieho človeka?
@annelise17 nedostala maximum, maximum pre mladistvého je 15 rokov. Ale v jej prípade bolo dosť poľahčujúcich okolností, ktoré jej pomohli. V podstate všetky posudky na ňu boli pozitívne, aj jej doterajší život.
@wintery ale ona dostala maximum, sudca podľa 117 ods. 3 TZ, inak by horná hranica bola max 7 rokov. Všeobecne áno, je maximum vo výnimočných prípadoch 15 rokov, pretože súd môže (nemusí) postupovať podľa 117 ods. 3. Musí prihliadať na poľahčujúce okolnosti, ciže ona dostala maximum čo jej sudca mohol dať. 15 rokov by dostala, ak by to napríklad preukázateľne celé naplánovala, telo po vražde hanobila alebo kanibalizmus.
Hlavne sa upokojte😁
Ja som nikde nenapisala, ze to ona nespravila. Len pripustam, ze je mozna aj ina moznost a cela debata tohto typu mi pride zvratena a chora.
Sedi? Sedi. Tak sa upokojime a zijeme dalej svoje zivoty.
@annelise17 Mladistvý môže dostať max 15r ano, a aj ona mohla dostat 15r, lebo staci splnenie jednej podmienky z viacerych a splnila tú, ze sposob akym vykonala cin je zavrhnutiahodny, a teda 50 bodnych ran to splnuje. Ale ona dostala menej na zaklade polahcujucich okolnosti a inych okolnosti celeho pripadu.
@wintery píšeme to isté inými slovami. Ak by ona dostala 15, koľko by dostal 16 r vrah ktorý telo ešte aj zneužil, rozkrájal a podobne, ako sa bohužiaľ stáva ? Rovnako 15, lebo je to maximum. A to predsa nemôže byť v súlade s právnou istotou a legitímnymi očakávaniami.
Ano, asi sme sa len nepochopili. Ja som myslela celkovo kolko môže dostať mladistvý (15r) a ty si zas myslela kolko mohla dostať konkrétne ona v tomto pripade, kde jej hra do karat vela veci (cize menej ako 15r).
@petrahl a mna by zaujimalo,ako myslis,ze sa to stalo inak? Lebo mne ina verzia nejde do hlavy. Ak by tam bola tretia osoba,tak by bola cela od krvi a stopy by ostali na chodbe,schodoch,vytahu,vo vchode atd. A sam si to tiez urobit nemohol
@petulda333 netusim 🤷♀️ proste len pripustam tu moznost
@petrahl ale aku? Tam ziadna ina moznost nie je
8:26
Ja netvrdím, že sa skutok nestal. Akurát takto skalopevne ako tuto väčšina netvrdím, že sa stal.
🤷♀️🤷♀️🤷♀️ prvá veta nie je jasná?
Druhá je na margo tých všekých, čo sa tu odbavujú na úkor nešťastia dvoch rodín.
Áno, chlapec je mŕtvy. Samozrejme, že ho niekto zabil.
Nie som zas na hlavu padnutá.
@petrahl ale ak si toto myslis,tak musis mat aj inu teoriu akoby sa inak stat mohol.
@petrahl To netvrdia ony, ale súd. Juditiny rodičia skvele využili možnosť spochybňovania. To je celé. V jednom článku sa vyjadril aj prokurátor, po skončení súdu, na ich niektoré spochyňovacie hlúposti a vyvrátil ich. Keby v tej situácii našli mŕtvu juditu a v byte by bol 30ročný muž, absolútne by tu tieto hlúposti nekolovali a nikto by nepochyboval o jeho vine. O to ide. A v celom sa zabúda na jedno-na Tomášovych rodičov.
@petulda333 nemusím 😉
@petrahl 🤨🤨🤨
@petrahl mam pocit, ze ego predbieha intelekt. Tato stat: "Ja netvrdím, že sa skutok nestal. Akurát takto skalopevne ako tuto väčšina netvrdím, že sa stal", si ozaj odporuje. Netvrdis, ze sa nestal, v druhej vete, netvrdis, ze sa stal. Domyslam si, ze si myslela, ze netvrdis skalopevne, ze sa stal s urcitostou tak, ako je prezentovane. Ale to je len moja interpretacia. Myslim, ze nemam problem s pochopenim citaneho textu. Precitaj si s odstupom tie svoje vety