icon

Ako pokračuje prípad Judita?

13. nov 2024

Zaujíma ma ako to pokračuje. Vie niekto niečo? Študuje niekde?

petrahl
15. nov 2024

@veltraud 💃💃💃

zuzanockamt
15. nov 2024

@petrahl 🤦🤦🤦

enmery
15. nov 2024

@petrahl Ako jediná absolventka školy života si sa tu odprezentovala práve ty. Vysmievaš tu súdne rozhodnutie, skutok sa nestal/ani nevieš napísať, že iba spochyňuješ, komu to dávajú za vinu, nie že sa nestal/. Nikdy si podľa mňa nečítala vyjadrenie prokurátora na spochybňovanie od rodičov Judity, inak by si zistila, že veľmi radi povedia A, ale nikdy aj B.

petrahl
15. nov 2024

@enmery necitala 🤷‍♀️ ale bavi ma, ako vas tu moje spravy rozhodili 😁

petulda333
15. nov 2024

@petrahl mna nerozhodili,ale zaujima ma akoby to teda malo byt inak. Nejaku teoriu mat musis

petrahl
15. nov 2024

@petulda333 nemusím 😁 fakt nemusím.

negymama
15. nov 2024

@petrahl tak vies, vacsina ludi ma v sebe empatiu a lutost s obetou, preto ich samozrejme rozhodi taka nepriama obhajoba usvedceneho vraha.

a k tej "skalopevnosti" no vies, da sa pochybovat aj o vine Hitlera, a jeho prisluhovacov vrazdiacich v koncetrakoch, da sa pochybovat o vine čikatilu, masoveho vraha z ruska. kadejakzch dalsich kanibalov atd. no co by sme nepochybovali a nechavali skulinku pochybnosti o ich vine??
akurat ze vacsine ludi to pride amoralne vzhladom k ucte k obetiam.

enmery
15. nov 2024

@petrahl Ako píšem-dokonalá absolventka školy života a ešte Ti je aj vtipné, aká si jednoduchá.😄

petulda333
15. nov 2024

@petrahl tak to je chore potom. alebo len provokujes

petrahl
15. nov 2024

@petulda333
@petulda333 choré?
Clovek má právo povedať "neviem". A ja naozaj NEVIEM ako inak sa to mohlo stať. Ale mohlo.

Čo je na tom prosím ťa nepochopiteľné?

petrahl
15. nov 2024

@enmery mne je vtipné, ako vás rozhodí názor iný než váš. Ale čo čakať od niekoho, kto si potrebuje honiť ego na téme tohto typy.

petulda333
15. nov 2024

@petrahl ak by si mala nejaky argument,ze ti nieco nesedi a preto vahas,beriem. Tvrdit ale,ze sa to mohlo stat inak,ale neviem ako,preco atd je cudne,chore...

petulda333
15. nov 2024

@petrahl a ako si honime ego? Ze sa jej nezastavame? Halo,bola obvinena,asi mali dovody a dokazy.

enmery
15. nov 2024

@petrahl Ty to stále nechápeš. Toto nie je náš názor, to je rozhodnutie súdu. Keď sa Ťa niekto opýta, ako to teda bolo podľa teba, svoj názor nieže nevieš vytlačiť, sa smeješ, ako nemusíš a dávaš tancujúcich smajlov. Skutok sa nestal, nerozlišuješ od spochybňovania, komu to dávajú za vinu a prídeš sem ako Gizka Oňová do domova dôchodcov a nazveš ženy absolventkami života.😄Veď ty si nechápajúci chodiaci oxymorón. Agent provokatér.

petulda333
15. nov 2024

@enmery asi tak. Nema zmysel sa dalej nou zaoberat

enmery
15. nov 2024

@petrahl Zopakujem, to nie je náš názor, ale fakt, ako rozhodol súd. Smeješ sa, že na základe bulvárnych článkov tu ženy niekoho "odsúdili". Wtf. Veď my nevieme nikoho odsúdiť, zároveň sama priznáš, že nevieš nič o relevantných vyjadreniach prokurátora, kde nie sú "názory", ale fakty a dôkazy, sama nevieš okrem "mohlo to byť inak" vyjadriť viac a smeješ sa z nás. Prosím Ťa, nerob ešte väčšiu hanbu Tvojej inteligencii.😉

veltraud
15. nov 2024

@petrahl nerozhodili ;) zabavili, zaujali, ale nemyslim, ze noekoho rozhodili. Kazdy ma pravo na nazor (a takisto ma kazdy oponovat a argumentovat proti tomu nazoru). Zial, niektore nazory mozu byt velmi nebezpecne a skodlive (myslim to vseobecne)

negymama
15. nov 2024

@enmery ona nema kapacitu pochopit , ze v niektorych pripadoch "Neviem" znamena podporu zla... to je presne ako hovorit "neviem, ci vobec boli koncentraky"

t

doriiis
15. nov 2024

@petrahl ....vieš,prečo je to viac odsúdenia hodne? Pretože ona nie je psychicky chorá,netrpí žiadnou depresiou,schyzofreniou,poruchou osobnosti.Bola úplne pricetna,keď vraždu pachala,maximálne tak v nejakom afekte.
Ale dôležité je to,čo robila hneď po skutku.To nebol ani afekt ani nič.Boli to premyslené ciny,pri ktorých to buď mala dopredu premyslené,alebo jej to veľmi rýchlo páli a je nadpriemerne inteligentná.A zároveň podľa ďalšieho správania jej chýba alebo je úplne vymiznuta empatia.
Veľmi nebezpečná kombinácia.
Takýto ľudia,ktorí sú plne pri zmysloch ale nedokážu ovládať svoj afekt by nemali chodiť medzi normalnymi ľuďmi.Dozivotne sedenie v detecnom ústave.To je to,čo by si zasluzila

negymama
15. nov 2024

@doriiis absencia empatie, chladnokrvnost pricetnost a zaroven schopnost imitovat emocie a hrat divadlo na inych je typicke pre psychopatov, a to aj v mladom ci detskom veku.
dvoch som v zivote stretla, mam skusenost.

negymama
15. nov 2024

Inak ja som tu nahravku tesne po zatknuti vypocula len teraz v tejto diskusii, predtym som citala len prepis. A presne vidno v tej nahravke ako sa cielene kontroluje, v hlase hra na dojem detskosti a nevinnosti. Pritom evidentne lahostajne prehliada obet, chyba akykolvek zaujem o obet, ci o pripadneho "vraha", nic len sladke recicky s mamickou o svojom vinineni sa.

negymama
15. nov 2024

@doriiis ona podla mna nemala afekt.
ale to si len myslim, ako laik zaujimajuci sa o psychologiu.

nakoniec i teraz su v tlaci pripady, pripade z minulosti ako ti dvaja chlapci z UK, sice ojedinele, ze deti ci teenegeri, zabili niekoho chladnokrvne, prostel len tak mali chut vyskusat si ake to je, pozorovat to.
casto je obet "kamarat" alebo aj neznama osoba, bezdomovec ci mladsie dieta, proste niekto bezbranny ale taky co to necaka.

doriiis
15. nov 2024

@negymama ....aj ja.Ale nie je psychopat,ako psychopat.Ten môj psychopat plakal jak decko,keď mu zdochol pes ale zároveň by najradšej vystrieľal svojich kolegov.Aj takí sú.
Myslím,že ona nemala v pláne ho zabiť.Len sa jej vymkla spod kontroly vlastná hlava ale rýchlo ju dostala späť pod kontrolu.
Potom to už išlo v jej réžii.
To,že to bol afekt a nie nejaká vymyslená tretia osoba alebo sebaobrana je úplne jasné z počtu bodných rán.
A dokonca to môže zájsť až tak ďaleko,že tým,že je taká mladá ona na tú vrazdu časom aj zabudne.Jej mozog to úplne vytesni.Ak sa už tak nestalo

petrahl
15. nov 2024

@negymama "neviem" nemusí podporovať automaticky stranu zla...

"Neviem" obvykle znamená, že neviem.

Súd nejak rozhodol. To je fakt. Na rozhodnutie súdu môžem mať názor. Kľudne aj nesprávny a chybný.

petrahl
15. nov 2024

@negymama "laik zaujimajúci sa o psychologiu"
No! A sme doma 😁.

negymama
15. nov 2024

@petrahl prekrucas.
kde som pisala ze "neviem " je automaticky podpora zla.
!automaticky" a "v niektorych pripadoch" su dve rozne pojmy.

petulda333
15. nov 2024

@petrahl a ty si odbornik? Hlavne,ze sa inym vysmievas ale sama nemas ziadny argument

negymama
15. nov 2024

@petrahl vies co, uz som tvoje "neviem" videla z kazdej strany, spredu aj zozadu.
spravila som si nazor na tvoj nazor. Vdaka za plodnu diskusiu.

negymama
15. nov 2024

@petulda333 kedysi som mala v profile motto: Nehadam sa s ludmi, na nazore ktorych mi nezelezi" Par x som ho v zaujme setrenia energiou pouzila. 😵