AKo pomôcť vystrašenej dcére?
Dievcence poradte mi lebo ja som uz hotova aj s muzom. Mame 10 rocne sikovne dievcatko. Dcerka je sikovna mudra v podstate nie su s nou skoro ziadne problemy co sa tyka posluchania ale. Nevie sa vysporiadat s emociami a ma na to taky sposob ktory iba podla mojej mami nie je normalny. Dcera sa hojdu v posteli. Teda knise sa dopredu a dozadu a plus ma pustenu hudbu. Ak ju niekto vyrusi okamzite znervoznie a je podrazdena. Peoste kazdy vecer sa hojda dovtedy kim sa neunavy a nezaspi. Bola som u psychologixkh ta vravi,ze sa snazi v sebe tak spracovat emocie a nemame jej v tom branit a tu je to velke ALE...
Moja mamina vkuse vyprava,ze to nie je normalne a spravila istu hlupost ktorou dceru tak vydesila, ze odmieta u nas byt. Ma izbu na poschodi a mamina jej raz ked u nas ich strazila povedala,ze ked sa bude tolko knisat,ze sa zruti plafon aj s nou.
Baby mala sa tak vydesila,ze v ecer len ustrachane lezala v posteli skoro ani nedychala. A kazdym dnom sa to horsilo. Tym,ze sa nekolisala sa u nej stupnovala nervozita a podrazdenost natolko,ze neda sa s nou. Nechce spat na prizemi lebo ked sa pozrie na plafon ma pocit ze padne. V skole je nesustredena stale pozera na strop odmieta byt niekde kde len vidi malj prasklinu. Teraz uz odmietla uplne byt doma a je u svokrovcov pretoze oni nemaju poschodovy dom ale len prizemny byt a strop nie je popraskany no svokra vravi,ze mala je neskutocne nervozna. Cely cas sleduje strop pocuva ci nieco nepraska. Velmi sa s muzom na mamu hnevame. Psychologicka vravi,ze sa to upravi a mame ju niecim zamestnat ale ona sa vobec nezapaja.
Poradte ako jej pomozem. Som z toho uplne hotova

Stav tvojej dcerky si netrufam hodnotit, nie som psycholog ani psychiater.
Ale dovolim si zastat sa babicky, sice to mozno formulovala nestastne, a urcite jej nechcela ublizit, ale verim aj jej, ze je to rozculujuci sposob prejavu dietata, hlavne ak ma dcerka potvrdene, ze nema ziadnu diagnozu. Cize jej to prislo ako taky rozmar, zlozvyk. Tak ju babka chcela trosku "napravit", ved to akoby upozornila dieta, nech si neohryza nechty(tiez je to prepojene s emociami, stresom,nudou atd). Az na to, ze u vas mala tato babkina poznamka dost vyrazny dopad na dcerku, v podstate vam babka dopomohla, aby ste si vsimli, ze nieco nie je v poriadku.