icon

Ako pomôcť žene, ktorej chcú vziať syna do domova?

31. máj 2022

Pekný večer prajem, mám známu, ktorá má 6-7 ročného syna vychovala ho sama od narodenia, ona sama má viac súrodencov a vyrastali v detskom domove lebo ich vlastná mama týrala brutálne na nich hasila špačky od cigariet, hladovali a plno ďalších veci.. Sama je na to nemá žiadnu rodinu ktorá by jej pomohla.. Majú menší domček do ktorého sa k nej nedávno priťahovala nutné jej sestra fetakčka s malým babom, táto žena sa starala aj o to sestrine babo ja o svojho syna, ona fetovala a dom úplne zničila, bola tam sociálka a malé bábätko si vzali no povedali že si prídu aj pre jej syna lebo tam nie sú vhodné podmienky na bývanie, dnes išla na čierno bez peňazí do hlavného mesta aj s malým na ubytovňu ku kamarátke kde si sami Číňania a pod cudzinci.. Nemala na výber, s revom do slova s revom plakala a volala môjmu mužovi ktorý je jej brata kamarát a prosila ho aby zavolal jej bratovi a prehovoril mu do duše aby jej pomohol, samozrejme sa na ňu vykašľal... Na otca dieťaťa sa ani nepýtajte toto je príbeh ešte na strašne dlho, iba sa chcem spýtať sú nejaké možnosti nejaké ubytovania na Slovensku ktoré pomáhajú mamičkám s deťmi v núdzi? Tá žena nevie ze sem píšem prosím vás o trocha empatie žiadne reči k tomu že sa mala viac snažiť atď proste sa stalo a nedostane sa nechcem aby ste tu poucovali ale chcem reálne rady či je možné aby niekam šla s malým a v tom prípade jej ho nechali.

tinkavvv
31. máj 2022

Azylove centrum, urcite jej pomozu.

tinkavvv
31. máj 2022

http://www.kmotricky.sk/potrebujem-pomoc/

Tu da daju vyhladat napriklad.

jaga18
31. máj 2022

Napíš mi sukromne

haley7897
31. máj 2022

Komu patrí dom? Nieje možné odtiaľ vysťahovať sestru a pomôcť jej dat dom do poriadku?

autor
31. máj 2022

@haley7897 no to pochybujem aj keby jej dali čas finančne by to vôbec nezvládla, boli aj také časy keď sme bývali v jednom meste že častokrát zháňala jedlo pre syna, ako matka sa snaží ale bohužiaľ sama s dieťaťom v horších finančnych podmienkach je ťažko niečo ušetriť

haley7897
31. máj 2022

Myslela som ci by nestalo za pokus skúsiť zohnať dobrovoľníkov alebo pomoc formou charity a dat dom do poriadku. Z mojej skúsenosti je ľahšie nájsť pomoc keď ľudia vidia výsledky svojej pomoci, menej ludi je ochotných poslat anonymne finančnú pomoc.
Priznám sa ze netuším aké organizácie a aká forma pomoci je na Slovensku dostupná. To azylove centrum by mohla byt možnosť...?

autor
31. máj 2022

@haley7897 no ja si myslím ze ten azyl áno myslela som presne takéto niečo čo im poskytne skôr to bývanie finančnú pomoc som na mysli nemala

autor
31. máj 2022

Lenže všade kde som zatiaľ pozrela aj na linku od pani vyššie som našla len tehotné ženy alebo s deťmi do 3 rokov

kitycat
31. máj 2022

Hmm, ale doteraz nevadilo tejto mamicke byvat v podmienkach, pre dieta nevyhovujuce? Az teraz, ked sa socialka zaujima, co je uz ozaj zle sa zacina zhanat pomoc? O azyl sa mohla zaujimat davno pred tymto vsetkym...

haley7897
31. máj 2022

Moja možno hlupa otázka, keďže naozaj neviem ako to chodí, má nárok na miesto v azylovom dome ak má vlastný (?) dom?
Inak ostáva asi len obvolat všetky možné miesta a pozisťovať. Ak aj náhodou nebudú vedieť ponúknuť miesto, je možné, že vas budú aspoň vedieť nasmerovať kde hľadať pomoc.
Každopádne držím palce

haley7897
31. máj 2022

@kitycat tak nikto len tak neopustí dom a nejde do neznáma. Mat akúkoľvek strechu nad hlavou je aspoň nejaká istota. Problém je, že nezvládla situáciu so sestrou... A teda pravdepodobne tam bude tých problémov trochu viac, škoda ze sa nedostala k pomoci skôr...

autor
31. máj 2022

@kitycat myslím si že dôrazne som napísala v príspevku že o žiadne takéto komentáre nestojím lebo nepomôžu situácii a sú úplne zbytočné .. Nezastavam sa tej ženy lebo moja kamarátka nie je, je iba známa môjho muža. Ale myslím si že tieto témy prečo sa nezaujímala do teraz a prečo takto a prečo nie takto nechám na babky v dedine ktoré sa nudia.

mata122
31. máj 2022

Hovoríš, že sú v BA? Niečo mi ujo Google našiel.. vraj tam ubytujú aj staršie deti.. www.petrzalka.sk/oblasti/socialne-veci/rodiny-s...
Malo by tam byť aj viac možností..

brrrrrciatko
31. máj 2022

Mna napadol Kuffa

joesvk
31. máj 2022

Autorka, viem že o tento typ komentáru nestojíš. Ale, nepomáhala by som jej. Pomoc treba dieťaťu.
A som si istá, že dobre zvážili, že jej ho idú zobrať. To, na aký dlhý čas, bude závisieť len od nej. A kým si zariadi lepšie podmienky, môže ho v domove navštevovať koľko chce.
Možno je to pre ňu konečne nakopnutie, ktoré potrebuje.

elizabet173
31. máj 2022

čí je to dom? Kto je na LV?

andrea_86
1. jún 2022

@joesvk Úplne súhlasím s tvojim komentárom. A možno, mno teda asi určite, bude malému v domove lepšie, dokým sa jeho mama postaví na nohy a bude schopná sa postarať nielen o seba ale aj o dieťa.

zuzliq
1. jún 2022

Skús kontaktovať organizáciu Úsmev ako dar. Pomáhajú presne týmto rodinám, teda keď hrozí odobratie.
Ďalej skús kontaktovať poradňu Alexis. Oni ťa vedia nasmerovať.

struhanka
1. jún 2022

Skúste sa obrátiť na Návrat, či by vedeli poradiť, ako postupovať.

vikusjk
1. jún 2022

Ked je tu v BA, nech sa skusi obratit na krizove centra pre matky s detmi. Dcerina spoluziacka tak byva so svojou mamou a dalsimi troma surodencami. Aj sa tu lahsie zamestna, ved tu beru ludi hadam vsade, aj bez vzdelania, alebo bez nejakych extra vedomosti si najde pracu. Chlapec je uz skolopovinny, myslim, ze by tu mohli zacat ako sa hovori novy zivot.