icon

Ako postupovať, ak sa chceme vzdať psa?

nikuska845
30. jan 2020

Ahojte. Neviete mi poradiť aký je postup keď chcem dat preč psa? Je aj cipovany aj nahlásený proste všetko.. Len ja už proste nevládzem co on vystraja doma keď tu nie sme.. Všetko nám ničí aj malého veci ošťal.. Proste pohár trpezlivosti pretiekol.. Vopred ďakujem.

leskovael
30. jan 2020

Ludia dnes už nemajú v sebe poriadnu zodpovednosť... A nie že niekto tu povyšuje psa nad človeka. Moje dieťa je, aj vždy bude na prvom mieste, ale v prvom rade by si už konečne dospelí mohli poriadne premyslieť či nato majú, mať aj zviera alebo nie..ak nie bud si ho nezaobstaram, ak už zaobstaram tak mu dam aj výchovu ak chcem aby sme spolu fungovali .... Veď dnes vám psa vycvičia aj druhí ak je len v tom problém, treba cvičitelov osloviť zaplatiť a vrátia vám psa vychovaného.. Ale vo väčšine prípadov ten pes časom začne zavadzať a potom sa už samozrejme nájde milion dôvodov prečo ho dat preč.

hennyinnsbruck
30. jan 2020

@majoranka24 máš svätú pravdu..... Vo všetkom....

Mam ich sama dvoch plus dieťa a som na 90% sama a da sa to... A prešli sme si nejakými tými problémami u nás hlavne pes + dieťa(mala bude mať 15mes)keďže hygiene atď sú dávno naučený. A dá sa to......
Mala som slabú chvíľku keď som rozmýšľala ich dat preč, ale zároveň mi šlo srdce roztrhnúť. Nevedela by som to spraviť. Každý problém sa dá riešiť ale autorka zjavne riešiť nechce.

lauritkatesty
30. jan 2020

Ja este poopravim jeden prispevok. Nie ,nie je normalne aby pes v byte značkoval. Ak to robi,niekde nastala vo vyhove chyba. To skor mačky ak nie su kastrovane,alebo ak maju zdrav.
pripadne psychicky problem.
Nechcem samozrejme povysovat psa nad dieta, ale oni su tiez ako deti. To znamena,ze vyzaduju v prvom rade lasku,potom vychovu a pozornost. Tiez potrebuju mat urcene hranice.
A takisto citia obrovsky smutok ked stratia svoju rodinu a spolupatricnost k svorke. Zlomite mu srdce a to doslova.
Ale ak to tak ma by,verte, ze on na vas do smrti nezabudne,pretoze pes miluje oddane,bez predsudkov a stale rovnako silne az do konca. Snad este bude stastny v inej rodine,ale.vas pach nezabudne nikdy...♥️

nikuska845
autor
30. jan 2020

@fiafia jasne ze hej.. Lebo oni si myslia ze sú najlepší keď toto svojim dovoľujú a nechávajú to tak.. Ja si veci ani domov ničiť nenechám. Radšej ho dám niekomu kto si ho poriadne vychova. Už ked ja som to nedala.. Ale tak povedz mi.. Ne normálne ze ho len na hodinku nechám doma samého lebo mi treba vybaviť nejaké veci a keď prídem tak oštata podložka s vyvesanymi hračkami na ktorej malý lezi? Ze osrate prádlo ktoré som vyprala a dala z balkóna dnu? Ze mne v spálni ošťal posteľ aj paplóny? Je to podľa teba normálne? Teraz to už zašlo do extrémov keď už na malého veci sa odvážil šťať.. Radšej nech si ho vezme niekto kto si ho poriadne vychova a vie co to obnasa. Ale nenechám si ničiť svoj domov ako som písala.

miriam1983
30. jan 2020

@nikuska845 ale to je separacna uzkost. Typicke prejavy. Akeho mate psika?

nikuska845
autor
30. jan 2020

@miriam1983 civavu.

miriam1983
30. jan 2020

@nikuska845 joj,ved bum do klietky, ked som prec alebo vyvrem na chodbe a vec vybavena. Ja ze mate nejaku dogu.

nikuska845
autor
30. jan 2020

@hennyinnsbruck co vy viete o tom.l ci to chcem riešiť ci nie? Ja som sa snažila rôzne a aj keby som ho dala vycvičiť iným človekom neverím tomu ze by to udržal doma 🙂len toľko k tomu. Neviete nic ale navazate sa. Tlieskam takým ľuďom fakt

nikuska845
autor
30. jan 2020

@miriam1983 ale nieee.. Ja ho hlavne na noc zvyknem pripútať ale to nerobím veľmi rada a dnes zhodov okolností keď som odchádzala som ho zabudla pripútať a bum.. Inokedy sa vedel ovládať a teraz zrazu toto?

miriam1983
30. jan 2020

@nikuska845 ako priputat? Ved stacilo by ho dat do klietky s vodou a jedlom a vybavena vec. Pripadne zatvorit dvere a nechat ho len v chodbe.

abbey1
30. jan 2020

@nikuska845 Zodpovednosť vám chýba. To vám tu ľudia vyčítajú. To jediné.
Ale máte pravdu, že psíka treba dať do lepších rúk. Už len dúfať, že takého človeka nájdete.

nikuska845
autor
30. jan 2020

@miriam1983 no myslím na voditko k budi aby mal aj jedlo a vodu po ruke a spal sebe v domceku.

nikuska845
autor
30. jan 2020

@abbey1 tak to píšu akoby zjedli múdrosť sveta. Akoby boli najlepší.

miriam1983
30. jan 2020

@nikuska845 ako v byte ho priputat... no tak to ma nikdy nenapadlo. Pritom by stacilo zatvorit dvere alebo kupit klietku,kde by mal dost miesta a bebol priskrteny voditkom... ved ked viete,ze toto robi,tak je vasa vina,ze ho nechali volne behat po byte,ja keby som nechala mojich,tak mam tiez byt zdevastovany. Ale uz som to pisala,ked nate takyto pristup,tak sno. Dajte ho prec,pre civavu nebude problem najst novy domov,ako postupovat mate vyssie.

nafka0483
30. jan 2020

@nikuska845 Znie to, ze ste si psika zaobstarali a nemali info o tom ako sa o neho starat, ako ho vychovat, co potrebuje a pod.

Ako dlho ho mate?
Robil toto stale? Nezacalo to napr. narodenim dietata, alebo nejakou inou udalostou?
Ked to uz teda robi a urobil viac veci a teraz uz znackuje aj veci dietata, tak preco mu stale nechavate pristup ku vsetkemu? Preco nezatvorite dvere a nenechate ho napr. len v chodbe, alebo kupelni, alebo v takej miestnosti, kde budu "skody" najmensie? Napriklad chodba s dlazbou - pozmyva sa. Preco ma stale pristup k pradlu, k posteli a pod?
Aky ma pes vycvik? Co ste ho naucili, ake povely ovlada?
Kolko casu mu venujete? Ma vlastny pelech, hracky, svoje pevne miesto?
Akym sposobom je krmeny? Ma celodenny pristup k jedlu a pamlskom, alebo ma pevny rezim?

amelia000
30. jan 2020

@nafka0483 darmo sa snazis, ona sa uz proste rozhodla dat prec bez toho aby sa nejako snazila. Akk aj chvalabohu aspon bude mat lepsich majitelov dufam.

maca1984
30. jan 2020

@nafka0483 velmi mudre otazky👍

miriam1983
30. jan 2020

@amelia000 mne stacilo,ked napisala,ze to je civava. Myslim,ze tym je vsetko povedane. Pochopila by som,keby to bola doga,ze tu nie kazdy zvladne. Ale civava? Ouuu.

miriam1983
30. jan 2020

@nafka0483 precitajte si vyssie. Aj ja som sa to pytala,pani ho privazuje 🤨

amelia000
30. jan 2020

@miriam1983 ja som to uz necitala..ale civava? Vazne? 😂😂😂🙈🙈 ja som cakala ovela vacsie plemeno...ale inam musim potvrdit...civava je narocna na vychovu...aspon ja som sa zatial len s takymi stretla.

tinatitti
30. jan 2020

Daruj psíka niekomu, kto mu dá domov, lásku a starostlivost

smejko25
30. jan 2020

@hennyinnsbruck zatial nepatria ale ked nenajdu nikoho tak ver tomu ze takto skonci 🙂

smejko25
30. jan 2020

@nikuska845 prosim vas akeho mate psa a odkial ste ??? Aby sme vas mohli kontaktovať ked sa najde o par mesiacov niekde priviazany 🙂

nikuska845
autor
30. jan 2020

@smejko25 určite ho nenechám na ulici priviazaneho. 🙂 Sa spamätajte trochu.

kittykat22
30. jan 2020

@nikuska845 na FB su urcite skupiny pre milovnikov psov. Poziadal azyl ci by tvoje fotky nemohol zdielat. A blbych reakcii si nic nerob - ani tu, ani na inych serveroch. Psikovi najdes novu milujucu rodinu - drzim palce.

gubiko
30. jan 2020

Ahoj, ani nečítam komentáre, no podelím sa s tebou. Ja som mala psíka z útulku a po dvoch rokoch, pred svadbou, kvôli tomu, že sme túžili po dieťatku som ho dala inej majiteľke, našťastie som našla úplne skvelú osobu.
Bola som s ním u cvičiteľa, snažila som sa všemožne ho vychovať, čítala si články, trénovala ho. Nula bodov. Nakoniec som v preukaze našla meno jeho pôvodnej majiteľky a napísala jej cez fb. Nevedela som, čo čakať, dala ho predsa do útulku, no čo som mohla stratiť, že. Odpísala mi, že psíka mala rada, ale že to s ním skrátka nešlo. Bol agresívny (bez príčiny), útočil aj na ňu (aj na mňa, to bola moja motivácia to riešiť). Povedala, že keď bola u chovateľky pre neho, že jej nechceli ukázať fenu/matku, a že vtedy jej to prišlo divné, ale neriešila to. Spolu sme prišli na to, že fena ho odvrhla a ten pes tým trpel. Zmenil sa trochu len pri mojom mužovi, ktorý bol k nemu dobrý za každých okolností, nedodržiaval žiadne zásady výchovy, hádzal mu od stola a pod. Pri ňom aj pribral, trochu sa upokojil, no bol stále nevyspytateľný. Ten pes trpel, že ho matka odvrhla a podpísalo sa to na tom, ako sa správal. Dali sme ho novej majiteľke a tá ho vykŕmila ako prasiatko. Nehnevala som sa na ňu, lebo som zároveň vedela, že to je jediná cesta k nemu, veľa preveľa lásky a jedlo, cez ktoré si tento nedostatok lásky sýtil.
Pri všetkých múdrych radách tu, pri radách cvičiteľov si už teraz myslím len jedno. Každý si pozná svojho psa najlepšie, podobne ako dieťa. A každý si zváži rozumne svoje limity, za ktoré už s psíkom nevie ísť ďalej napriek tomu, že ho ľúbi. A za druhé, je to psík, nie je to dieťa. Nezabíjame ho, nikde ho nenechávame zatúlaného, ale hľadáme mu nový domov. Takto za mňa, držím ti palce (PS: to lúčenie bolí).

miriam1983
30. jan 2020

@amelia000 ano,su. Ja im a este jrt hovorim mali teroristi. Ale povedzme si narovinu,kilova civava,nech je akokolvek zuriva ci svojska... ved to je ako morca a urcite tolko neponici. Ja mam dvoch 25kilovych a teda tam uz je iny postup a vychova treba.

miriam1983
30. jan 2020

@gubiko a to ste mali akeho psika?

nafka0483
30. jan 2020

@nikuska845 Nereagujes na moje otazky, chcela som pomoct a skusit ta naviest na to aby sa psik zacal spravat ako treba a aby ste aj vy boli v pohode.

Ale asi si uz rozhodnuta, ze nechces skusat, teda nemas uz zaujem nieco zlepsit, ide o to zbavit sa ho.
Ale aspon dovtedy kym mu najdete novy domov by si mohla skusit, aby ten cas bol co najmenej stresujuci pre vas aj pre psa...

nikuska845
autor
30. jan 2020

@nafka0483 rada by som odpovedala ale je tu veľa komentárov až ma chuť prešla.. Keď tak mi ich pošlite do správy tam vám rada odpíšem.