Ako postupovať, ak sa chceme vzdať psa?
Ahojte. Neviete mi poradiť aký je postup keď chcem dat preč psa? Je aj cipovany aj nahlásený proste všetko.. Len ja už proste nevládzem co on vystraja doma keď tu nie sme.. Všetko nám ničí aj malého veci ošťal.. Proste pohár trpezlivosti pretiekol.. Vopred ďakujem.
@arcenciell ci pána.. Tak to je dlhá doba.. Aspoň ze nie som sama kto si tým prechádza/l..
@nikuska845 Ja tie otazky nepotrebujem zodpovedat kvoli sebe aby som vam pisala IP. Chcela som pomoct vam...
@nikuska845 no ja som ta posledná co sa do vás bude navažat.
Ja som napísala ze každý problém sa dá riešiť ale vy asi nechcete. To není navazanie sa.to je konštatovanie.A prečo to vy riešiť nechcete - neni moja vec. Nepoznám vás.
Mne sa paci ze ho chcete dať niekomu kto ho dobre výchova (tak ste to písali) pevne verím ze mu nájdete dobrý domov. Držím palce ☺️
@miriam1983 evidovaný bol ako cavalier king charles španiel, ale bol krížený so springer španielom si myslím, bol väčší ako bývajú cavalieri a tiež bol iba čierno-biely.
@nikuska845 jo bolo to strasne tazke tiez som vtedy bola len krocik od toho ho dat prec a po pravde keby starsia dcera nebola tak naviazana na neho uz je z domu ... nastastie sa to ukludnilo je vsak pravda ze doteraz si k synovi nenasiel cestu asi z nich nikdy nebudu kamarati .. ale aspon uz nelikviduje dom....
@nikuska845 zvieratka, co uz su nejaky cas v rodine, toto obcas robia. rodina je pre nich vlastne svorka. od prirody maju vstepene, ze kazdy ma vo svorke svoje urcene miesto. ked dojde k zmene, nenecha to len tak. chce si svoje miesto udrzat. tak sa snazi prejavit svojim najprirodzenejsim sposobom - oznacovanim si svojho teritoria "toto je moje, neberte mi to".
skus si precitat tu, o takychto prejavoch psov a co s tym. ozno vam to pomoze a psika si nechate.
http://www.stastnypes.sk/stastnypes/12-Postrehy...
@nikuska845 ja ťa chápem. K nám sa dostal psík už niekoľkomesačný, manželovi ho bolo ľúto chceli ho zastreliť, tak ho priniesol domov. Plemeno belgický ovčiak, takže náročnejšie, mi bez skúsenosti. Chodili sme s ním na cvičák, radiť sa s chovateľmi, pes doma nevyvádzal, neničil bol v pohode, ale strašne rád zdrhal, rozobral plot ušiel a išiel sa biť do dediny z inými psami a to bol obrovský problém. Tak sme sa tiež rozhodli vzdať sa ho. Dala som inzerát, prišiel si ho vziať pán, ktorý sa profesionálne v armáde venoval výcviku tohoto plemena. A vieš čo ani on ho nezvládol, ale našiel mu nový domov u jedného staršieho pána, čo celý život choval toto plemeno a tam je spokojný. Zo začiatku som celé dni za ním prerevala aj teraz na neho často spomíname. Ale podstatné je, že pes je spokojný a nikomu neškodí. Keď si ho pán bral dali sme mu jeho preukaz a nový majiteľ si ho prepísal potom na seba.
Takže nie vždy všetko je na škodu. Ak máš pocit, že psíkovi bude inde lepšie, tak mu nájdi nový domov.
@hennyinnsbruck kokos zatlieskat im za to treba, ze ho neuviazu 🤦🏻♀️
Ľudia ak sa neviete postarať ani o čivavu si už prosím žiadne zviera domov neberte a som fakt zvedavá ako zvládate dieťa keď ste nevedeli vychovať ani psa.
Ten pes má tiež city... Nie je to hračka.
Pes je inteligenciou na úrovni 3 ročného dieťaťa.Tak isto skúša hranice, vie sa uraziť, vyžadovať si pozornosť.Mám obrovské plemeno takže viem o čom píšem.
Môj muž mal oveľa väčšie plemeno v byte a na to aby sa o psíka vedel dobre postarať, vyštudoval kynológiu.
Len pre toho psa!
A neposlal ho preč ani keď bol starý a chorý.
Takže neviem, nedá sa... sú pre mňa výhovorky ako sa zbaviť zodpovednosti.
A keď raz viem, že chcem dieťa tak tomu prispôsobim aj život.
Pes nie je príťaž.Hračka ktorú zahodíme keď zlyhá výchova.Či aj dieťa dáte iným ľuďom keď prestane počúvať?
Zvieratá by mali mať len ľudia ktorý sa o ne vedia postarať a majú k tomu vzťah.
Dať psa preč lebo dieťa...
Výhovorka za 100 bodov.
Tak si psa neberiem keď viem, že obe nezvládnem.
@nikuska845 civavu schovas aj do vrecka. D.bnem do klietky a idem. Tvoja hlupost ze si ju nechala v byte bez dozoru a "na volno". Pes si to teraz odserie,pretoze ty si nezodpovedna?! Moje nervy🤦♀️Ale hej,daj ho prec,snad si najde lepsieho pana. Bol to vianocny darcek asi co🙄🤣
Človek sa už nemôže ani spýtať lebo sa mu dostane vlna kritiky 😂😂😂 pýtala som sa len na postup a to co spravím ja je moja vec takže mňa tu nikto poučovať nebude 🙂 keď sa to niekomu nepáči nech nekomentuje. Pýtala som sa len na postup nič viac.. Na ostatné nie som zvedavá.. A toho psa mam už dlhšie a nie nebol to vianočný darček 🙂 vás to nemá čo trapit 😁. Ďakujem všetkým za odpovede.
@janettdamian profesionalny cvicitel ho nezvladol a amater,ktory mal zjavne cit,ano? 👏
@nikuska845 ahoj ja ta nedsudzujem za to,ze ju chces dat prec asi ani mne by nebolo prijemne kebyze mam cely byt poobsraty a poostaty. Prave preto mam doma len fenky psa by som nechcela. Skus napisat do utulku mozu fotky prezdielat v skupinach hlavne si daj pozor aby sa nedostal k mnozitelom.
@zazvorka87 našťastie na neho nedvíha nohu len na jeho veci alebo čokoľvek kde ho ťahá. Ale tak rozhodla som sa ze mu dám prísnu výchovu.. Teda sa aspoň o to pokúsim.. Lebo co sa mi ľudia ozvali tak sami degeš a takým ľuďom ja psa určite nedám.
@zazvorka87 dobre ďakujem pekne. 😊
@nikuska845 už máte nového majiteľa pre psa? ak nie, tak skúste inzeráty, že darujete...potom ako tu niekto spomínal, u veterinára nahlásiť zmenu aj v očkovacom preukaze aj na čipe (v registri). To bude určite za poplatok. U veterinára požiadať aj o potvrdenie o zmene majiteľa a s tým odhlásiť na mestskom či obecnom úrade (daň za psa). Kým nájdete nového majiteľa milého psíka dávať do prepravky, prípadne do klietky pre psa po dobu, kým budete mimo byt. Tu je zase ale veľká pravdepodobnosť, že bude štekať a kňučať.
Tiež je tu možnosť osloviť útulok....a poznám aj prípady, kedy dal majiteľ psíka utratiť...to ale treba nájsť veterinára, ktorý bude ochotný utratiť zdravého jedinca...
Pevne verím, že sa vám v skorej dobe podarí nájsť niekoho, kto sa psíkovi bude trpezlivo venovať a vychovávať...naprávať pokazené u akéhokoľvek živého tvora chce veľa energie a odhodlania..
@nikuska845 koľko má ten tvoj nezbedník? Je to ešte šteňa?
Nestacim sa cudovat co tu niektore pisete. Co sme to za ludia, narod. Vsetko hned okomentovat negativne, hned odsudit, zaskatulkovat. Kto Vam pre boha dava pravo sudit ? Sme este velmi velmi daleko od vyspelich krajin zmyslanim. Pekny vzor davate svojim detom, vyrastie z nich Vas obraz, netolerantni, bezcitni jedinci bez ucty k druhym ludom. Uvedomte sa. Pani sj len pyta radu, nic viac. Nepoznate situaciu, tak nesudte! Ak neviete poradit, nekomentujte.
@lenadka rok a pol.. Strašne živý a hravý.
@amarilka26 tak vidíte tu sa niet čo čudovať.. Mne sa niekedy nad takými ľuďmi zástava rozum.
@nikuska845 to je ešte mladý psík, hádam sa ti podarí nájsť mu nový domov, držím palce. Mne sa strašne páčia tieto maličké plemená.
Tak uz ste rozhodnuta, neodsudzujem, len treba si urobit ,,plan,,, ako a kde zverejnit inzerat a tak pomoct VAM, ale aj civke, lebo ta potrebuje asi viac pozornosti a vy mom. mate svoje babatko, takze je prirodzene, ze si chranite,,svoje,, a psik zasa prirodzene obhajuje svoje teritorium. Ako pisu, bud by som kontaktovala najblizsi utulok - Haniska alebo, ak sa nebojite vlny ,,kritiky,,, tak skusit dat aj na FB asi len medzi prijatelov, popr. vyvesit v ramci sidliska oznam, ze darujete psika z rodinnych dovodov a pod.
@nikuska845 mam kamarátku, ktorá si zaobstarala jacka rusella, na ňu veľmi živé plemeno - jednoducho to nezvládali.. stáva sa.. rozpisali inzeráty, že ho darujú do dobrých rúk, našiel sa poľovník čo si ho vzal a pes sa tam má super.. vtedy sa psy ešte necipovali, takže to neviem ako sa nahlasuje, predpokladám, že sa to normálne v systéme prepise, nič zložité..
Podľa mňa je chvalihodne ak si niekto prizna, že už to ďalej nepôjde a hľadá ZODPOVEDNU cestu ako ho umiestniť niekam kde bude stastny.. nie ako niektorí ľudia, čo psa vyhodia von a prdia na to, čo sa s ním sfane... Naša nájdená fenka mala práve včera 5. "najdeniny".. nejaký slabomyselny blbcek ju vyhodil ako 3m stena do snehu v januari.. mala.z toho silný zápal moc.ciest a možno aj preto je dodnes celkom bojazliva, aj keď pojasena..
@nikuska845 Oslovte SAOZ či si psa nevezmú pod seba. Čivavu určite neinzerujte na stupidných portáloch ako bazos, bazar a pod.. kúpi ho akurá nejaký množiteľ.
Oslovte OZ- ká, nepredavajte nikomu ako dar pre dieťa.
Zviera nie je hračka.
A PROSÍM! Ďalšie zviera si už v žiadnom prípade nezaobstarávajte !

@nikuska845 nas civaviak robil presne toto iste ked sa maly narodil..... trvalo asi pol roka kym to prestalo. A to ma uz 8 rokov