Ako postupovať, keď nedostanem blok?
Poradí niekto ako postupovať ak idem do prevádzky kde nedaju blok?
Príklad - idem platiť a nedostanem blok, môžem trvať na tom ze ten blok potrebujem alebo nezaplatit?
@maranco ja nechcem prepajat banking s nasim eshopom cez api, okrem toho to je u nas dost komplikovane, kedze mame eshop programovany na mieru, nami. Takto su platby kartou riesene, to ano, ale pristup k uctu je trosku ina vec u nas...
ja s tymto pokusy robit nechcem, konkurenica taketo cachre machre nerobi a je z coho vyberat.. :DDD budem riesit znizenie tych poplatkov v banke, inak vyberieme ineho "poskytovatela".
@sara07 a to čakáš ze z platby kartou by banka nemala dostať nič? Sak využíva ich služby bezhotovostných platieb. Jasne ze si za túto službu majú brat peniaze. Nemáš povinnosť prijímať platbu kartou. Nehovoriac obchodník ma mat nastavene ceny tak aby jeho cena pokryla poplatky aj banke.
@misanthropicdann samozrejme že sú nutné poplatky pre banky pretože aj ona má náklady a platí dan zo zisku atd .. nehovoriac že sú tiež oblubenou dojnou kravou pre štát
my sme sa bavili o niečom inom , o tom prečo nedá blok,
vysoké náklady , odvody je dôvod prečo riskneš a blok nedáš ale zákazník ich nevníma on len vidí cenu a nedal mi blok
@sara07 ved zakaznik ani nemusi brat do uvahy co je za tym ze niekto neda blok, akurat si porovna tovar / sluzbu podla toho co mu vyhovuje,
Od toho je konkurencia - niekomu sa dari viac a dokaze tie naklady pokryt, niekto zacina alebo sa mu dari menej tak nie
však ty si môžeš vybrat nie , tak ked ta to tak štve tak ho natri šoj a môžeš byt kludna , spokojná že si urobila velku vec pre štát
ak ti to vadí , tak si blok pytaj alebo proste tam znova nechod,
ja napr nechodím kde su protivne zdute predavačky a môžu si lepit bloky aj na čelo
my sme ti len chceli vysvetlit že keby mali živnostnici lahšie , mimochodom od 1,7 maju zase vyššie odvody nemuseli by toto riešit , ked raz dali nižšiu dph aj dane šli done , prejavilo sa to tak že štát vybral na daniach viac , o tom to celém je ,neriskuješ ked nemusíš
ty ten blok nedáš lebo vieš že ked poplatíš xy tak nemáš z čoho žit, skutočne ked sa si to zrataš je to šialena suma čo proste daruješ štátu
@stanulienkat to sú len kvapky v mori - to hore sa kradne v státisícoch
Jasne inak nezaplatim
@anouschka5 v milionoch. Ale to je problem tejto krajiny, aku zberbu ludia zvolili. To nie je ospravedlnenie pre to, aby kradol kazdy, lebo na Sk je to standard.
@sara07
tak v 97% percent ma bloky nezaujimaju,
3% su pripady kedy priklad -
tesis sa strasne kadernicke po xy mesiacoch,
cakas 3 mesiace na termin
a je totalne bezdovodne neprijemna,
vidis ze sa jej nechce,
peniaze ano, najradsej keby si ich tam len polozila a vypadla,
este ti aj pokazy cely den
a vzdy ked si na jej kadernictvo spomenies
- vtedy blok riesim,
Nastastie uz mam kadernicku zlatu dlho,
ta by mi blok dala ma tam kasu ale tej hned vravim ze nechcem blok
Mna by zaujimalo…vsetky tie co cakate na kazdy blok vzdy a vsade, co s nim spravite? Predpokladam, ze vyhodite do najblizsej popolnice. Hlavne, ze som u maleho sukromnika kupila dcere sponky za 2€, počkala si na blok, lebo ved musi mi ho dat a idem spokojne prec🙄
Pokladničný doklad alebo tzv paragon bez toho neodchadzam
@maranco zase nepreháňaj, že 20 percent z každej platby ide štátu. Pokiaľ myslíš platcov DPH, tak daň na vstupe si odpočítajú v zmysle zákona o DPH. A čo sa týka živnostníkov, tak medzi nimi až toľko platcov DPH nie je, pre účely dane z príjmov si majú evidovať príjmy a výdavky, to áno. A zase sme pri výdavkoch, pokiaľ sú oprávnené, tak znižujú základ dane, takže ani len z príjmu živnostník neodvedie celú daň. Teória je jedna vec a prax je druhá. A áno, som z fachu.
@maranco ako sa vola ta aplikacia prosim ta?
Používam vlastný systém ukladania bločkov do PC, ale z bežných aplikácií môžeš skúsiť
https://play.google.com/store/apps/details?id=s...
https://play.google.com/store/apps/details?id=c...
https://play.google.com/store/apps/details?id=s...
tá posledná je oficiálna štátna a tam majú predajcovia povinnosť akceptovať elektronický bloček pri reklamácii, ale môžeš si kombinovať že ukladáš inde a len na reklamáciu vytvoríš QR kód ktorý načítaš štátnou aplikáciou
@maranco 👍
nedajú blok neplať💅

@simca06022011 * Ucet sa neda na eshop priamo napojit, to jedine ak bude zamestnanec s pristupom do bankingu kontrolovat. *
Práve takéto fungovanie musíš zatrhnúť, to je oničom čakať kým niekto ručne spáruje platbu. Takmer každá banka ponúka API rozhranie na napojenie eshopu/účtovníctva aby sa automaticky vedelo o platbách. Niekde za to chce banka poplatok, FIO samozrejme bez poplatku.
Tu máš príklad https://doplnky.shoptet.sk/automaticke-parovani...
Ja som si robil vlastné napojenie cez bankové API, takže ak zákazník zaplatí prevodom tak do 5-10 minút (cez pracovný čas 1-2 minúty) má zaevidovanú platbu a môže začať čerpať naše služby. Robil som to pre prevádzku kde platbu kartou neberú z princípu, len hotovosť a namiesto kariet zaviedli si vlastné zákaznícke karty kde si dobíjaš kredit.
Na mieste môžeš platiť hotovosťou, zákazníckou kartou a okamžitým prevodom, majú vytlačený QR kód a ak objednávaš na diaľku môžeš platiť prevodom (okamžitý aj bežný), kreditom so zákazníckeho konta, alebo hotovosťou pri doručení.
Vyhli sa úplne kartám.