Ako postupovať pri mailoch z Nigérie?
Prosím Vás všetky o pomoc.... Predám po internete Casualplay S6 a ozvala sa mi jedna pani a najprv mi napísala,že má záujem a či jej ju viem poslať...Napísala som,že nech napíše adresu a zistím si poplatky a dám jej vedieť,koľko ju to víde... 😒 a ona mi toto odpísala:
Ello
Am Dr Yvonne forme Holland a som záujem kúpiť Váš predmet
a. ja vám ponúknu 300Euro za položku vrátane lodných nákladov
cez miestnu pošte na môj klient adresu a ja prevedenie platby na
vám cez rýchle on-line banku, aby bankový prevod na váš bankový účet .. tak som sa
chcem, aby ste sa dostať späť ku mne s plnou bankové spojenie, aby mohol byť
platbu na svoj účet ..
Názov banky ...
Názov účtu ...
Číslo účtu.
Budem čakať počuť od vás čo najskôr, a tu je
adresu a ja čakajú na svoje plné bankové spojenie skoro, takže som
môže .... vykonať platbu čoskoro
Name: Sam Rotimi
Address :No 5 , Oke Iyin Road Akata
State :osun state
City: ilesha
Zip code: 234036
Country:Nigeria
Mobile #:08090730082
Vďaka .....
Čo si o tom myslíte???Už len to,že tam je nigéria mi to nesedí.... Dám jej číslo účtu a vyrabuje mi ho??? 😔 Neviem čo jej odpísať....A trochu ani tomu e mailu nerozumiem,... Poradte prosím...Ďakujem za každú radu.
Tak teraz som padla na zadok... ak si nedam do vyhladavaca, ze zasielky do nigerie, tak toto ani neobjavim.
Co poviete na toto : ramsontimi@gmail.com
tu je dodacia adresa:Meno: Peter Andrea
Adresa: No 20 Adediran street Oke-iTune Mokolo, UI POST OFFICE
Mesto: Ibadan
Štát: Oyo
Krajina: Nigéria
PSČ: 23402
Telefónne číslo: 08146797413
- chcel kupit notebok, a ja hus som mu uz napisala podklady k platbe. Co mi na to poviete? Toto bude asi tiez podvodnik.
Ako teraz z toho vycuvat?
Boze vy na toto potrebujete radu ako postupovať a zakladaš temu ????? Potom že je tolko ludí okradnutých....čo ty nemáš rozum? Ako prepáč ale toto mi hlava nebere. Ved jej daj číslo učtu a uvidíš či ti ho vybieli alebo nie...asi sa ešte nenašiel ziadny sudny človek čo by tak urobil tak budeš prvá. Taketo maily bezne chodia, oni skušaju na čo sa ludia chytia. Predavaj len serioznym zaujemcom...a nie nejakým pofidernym individuám, kde nemáš šancu si to potom ani vymahať späť..kde ju budeš v Nigerii hladať? Na tej adrese nie?
Fakt silná kava toto... 🙂
@janasydlovska daj si zablokovat učet...povedz že mas podozrenie ze ti nan mozu siahnut, povedz proste všetko tak ako to bolo. Ja by som nevahala a urobila tak...
@sardinka333 Ok, vdaka. A zdalo sa mi cudne, ze chce kupit az do nigerie, ako neposlala by som kym by mi neprisla sms z banky, ale..som hus no 🙂 😢
@sardinka333 napisala som mu, ze to rusim, lebo za to komlikovane to poslat, tak, ze uz poslal peniaze. Tak ja ze ked dojdu, tak poziadam banku aby ich vratila, tak napisal ak bol on-line prevod, tak sa uz peniaze nedaju vratit.
@sardinka333 uz sa ohana potvredin od Bank of Amerika, ci som ho dostala
@janasydlovska ako ja sa v tomto nevyznám...ale v dnešnej dobe internetu aby sa peniaze nedali vratiť? Možno nie tymto sposobom ale nejako určite.. 🙂
Fakt nabehni ,,na pobočku,, svojej banky a tam sa pýtaj, tam budu iste vediet uplne konkretne že čo a ako.
@janasydlovska a potom Ti pošle "oskenované" potvrdenie o uhradení platby. O Nigerijskych listoch sa na internete píše už viac rokov. Skúšajú, či im niekto tovar pošle na základe falošnej potvrdenky. Vždy sa nájde predajca, ktorý sa dá ukecať, tovar pošle, no peniaze nikdy neuvidí. Ale nepočula som, že by niekomu vybielili účet.
Vdaka, ozaj by ma ani vo sne cosi take nenapadlo. Ak by som sen neklikla, sice uz na starsiu debatu, tak o tom ozaj neviem. Jasne, ze uz pisal, ze uz mi mala jeho banka poslat akysi email, ze on ho uz ma....Tak ja som mu nato, ze ak mi pridu peniaze, ze mu ich vratim a zatial uz nepise viac. Tak snad budem i ja a moje ponaucenie sa dalsim prikladom pre ostatnych.
Dievcence tieto skomoleniny hadzte do kosa a netrapte sa co s nimi, na svk je dost serioznych mamiciek s ktorymi mozme obchodovat 🙂
@novana v banke mi dnes povedali, ze kym nema cislo karty, tak k uctu sa nedostane, chvalabohu. Ako sa hovori..aj hlupost je dar bozi 🙂 clovek sa uci cely zivot, na vlastnych chybach. Myslim, ze som sa ponaucila dostatocne. Stale vypisuje a uz sa aj ohana interpolom a pravjou cestou 🙂 ale samozrejme mu neverim. Tak snad tato moja hlupost pomoze i niekomu inemu, aby nezasiel az tam kam ja.
@lenka2036 ahoj, prosím Ťa, ja som presne v tej istej situácii ako si bola pred vyše rokom Ty.... Ja krava som naletela nejakej trúbke, ktorá si chcela odo mňa kúpiť kočík (mimochodom pani písala, že je zo Švédska, takže mi to neprišlo až také podozrivé), po pár mailoch mi napísala, že vybavila prepravnú spoločnosť, ale že treba vopred cez WU zaplatiť prepravné doklady, potom doklad o zaplatení poslať prepravnej spoločnosti a na základe dokladu mi pripíšu peniaze na virtuálny účet (niečo ako paypal účet, ale iná stránka). Ja blbá som im tiež samozrejme poslala fotku dokladu, kde boli moje osobné údaje ako číslo OP, adresa, dátum narodenia. Moje číslo účtu v banke ale nemajú. Chcela by som vedieť, či si podnikla nejaké ochranné opatrenia alebo kroky, informovala banku alebo niekoho v snahe ochrániť sa pred nimi a či si mala nejaké problémy po zaslaní dokladu, kde boli Tvoje osobné údaje z OP? Ďakujem za odpoveď.
Ahojte,
davam do pozornosti!
Dnes mi prisiel divny email z Nigerie od Cristina Carrera <carreracristina68@gmail.com>
Myslim si, ze je to CISTY PODVOD. 😖 Chcela kupit odo mna kopacky a pozadovala komplet udaje:
Name of Account Holder :
Name of Bank:
Account Number:
Email Address :
Total Price Include Shipment:
Your contact Number:
Country:
Tak som jej odpisala, ze posielam len v ramci Slovenska.
Mate niekto skusenost s touto osobou alebo nieco podobne?
Dakujem
@kvetinkacarovna123 určite by som nijakým spôsobom s ňou nekomunikovala, radšej ani neodpovedať na takéto maily a správy.
Tak isto je aj linda sue. Ponuka pôžičky. Kamoska naletela. Čo by mala robiť. Dá sa podať nejaká žaloba alebo niečo podobné

Jemu je jedno, koho obere o peníze. Když bude ztrácet čas s tebou a s úkolama, které ně něho navalíš, nebude mít čas ojebat někoho jiného, u koho by se mu to třeba povedlo. To je princip hry.
Daleko zábavnější hra je hra na posílání balíku do Nigérie. Uděláš ze sebe blbku, která je mu schopná poslat do Afriky třeba kočárek. Nejdřív po něm chceš platbu, protože nejsi žádná blbá blondýna. Pošleš mu vymyšlené číslo účtu v bance třeba VYJEB Bank Bratislava, a. s., SWIFTCODE třeba SKNASRAT. Druhý den ti přijde mailem potvrzení, že ti na tenhle účet poslal prachy, ale potřebuje potvrzení, že jsi poslala balík, tak mu pošleš oskenovaný podací lístek z pošty, ale z rubové strany. Furt prudí, že z toho nic nepřečte. Tak mu po pár dnech pošleš nějaký fiktivní formulář vytvořený v Malování ve Windows, na kterém je trackovací číslo a odkaz na nějakou stránku na nějakém freehostingovém serveru. Samozřejmě jako obrázek a všechno na tom obrázku je drobným písmem a slovensky a červeným písmem na šedém pozadí, vymluvíš se že máš špatný skener. Když chce něco zjistit, musí si to vyluštit a naťukat ručně do Google Translatoru, protože tomu slovensky prd rozumí. Po pár dnech, kdy ho necháš vycukat, mu pošleš stránku z Firefoxu s trackováním balíku ( tu si mezitím napíšeš ve Wordu). Balík na trase uváznul cestou do Afriky na Kanárských ostrovech...
Fantazii se meze nekladou. Když už konečně dorazí balík do Nigérie, tak mu pošleš z nějakého mailu na nějakém americkém freemailu zprávu, že adresát nebyl zastižen a že si balík má vyzvednout v depu. To je na druhé straně města (takový Ibadan má 20 mil. obyvatel a cesta na druhý konec města zabere trochu víc času než cesta do Petržalky). Bohužel na uvedené adrese není depo, ale policejní stanice nebo hřbitov. Telefonní číslo depa, které je v tom mailu uvedené je číslo jiného nigerijského podvodníka (čísel je plný internet, stačí trochu pohledat). Mezitím ho začnou opruzovat z luxusního hotelu ve vedlejší ulici, ve kterém jsi jménem adresáta balíku a na jeho telefonní číslo objednal ubytování a konferenční sál pro účastníky konference o sociálním inženýrství.
Je třeba je zaměstnávat a zahlcovat. Občas nigerijská policie udělá v těch jejich hnízdech trochu průvan, ale je to spíš boj s větrnými mlýny, chce to na ně používat i jejich vlastní zbraně.
Koukněte třeba tady http://www.419scambaiters.wz.cz/index2.php?page...