icon

Ako prežiť bez technológie?

10. máj 2022

Ahojte 🙋 chcela by som vedieť váš názor, čo by ste robili keby sa zrazu zničila všetka technológia na planéte. Zaujímajú ma najmä názory starších ročníkov, ktoré tak v detstve, mladosti naozaj žili. Napíšte mi prosím váš život v porovnaní s tým dnešným. Čo ste robili a ako ste robili, kľudne konkrétne príklady, napríklad miesto rádia sme si spievali, čítali sme len dennú tlač v novinách a odtiaľ sme mali info o svete a tak.. ďakujem ❤️

Strana
z2
1ryba
Autor odpoveď zmazal
lemra
10. máj 2022

@hiro v zime a pri paseni sa dalo čítať. Šindle sme kupili. My sme stavali dom a nonstop nevládzes robiť. Super bola prvá zima, keď sme spali hneď ako sa zotmelo.

nominativ
10. máj 2022

No, asi by sme pomreli od hladu a začala by tu apokalypsa, pretože by NIČ nefungovalo. 🙂

ckatka
10. máj 2022

Ja som pragmatik...
Keby sa také niečo stalo, v prvom rade by som šla vykradnut najbližšie polovnictvo/obchod so zbraňami a zabezpečila si dostatok munície a survival naradia. (Akože...mame toho doma celkom dost ale to by bolo treba viac). Pretože bude nedostatok zdrojov a vtedy sa ľudia zmenia na zvieratá a o zdroje bojujú. Keďže v nádrzi mam vždy minimálne polovicu, plus nejaké kanistre doma, sadla by som do auta, nalozila ho jedlom koľko sa zmestí a Zasila by som sa s deťmi na chatu do lesa kde je studnička /potôčik aby som mala vodu a pripadne zver. A potom vykradla najbližšie tesco alebo niečo podobné plus zabezpečila sadenice a semena všetkého na čo si spomeniem.
😉

dreamss
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
11. máj 2022

Toto si mozes sama vyskusat. V ramci moznosti prestan na mesiac pouzivat vsetky elektro spotrebice a dopravne prostriedky.
Zivot bude ovela fyzicky narocnejsi, lebo budes chodit peso a vsetko robit v rukach.
Mne by najviac chybala asi pracka. Par krat ked sa nam pokazila som prala vsetko v rukach vratane obliecok a to bola ina makacka. Najvacsi sok by ale bolo zit izolovane bez dnesneho sposobu komunikacie.
Vies ze namiesto google, mali ludia doma 10 zvazkove encyklopedie, kde si vyhladali informacie. A tiez vela veci vedeli... ja sa uz nenamaham pamatat si ako vyratat obsah kosostvorca, alebo ako previes farenheit na celzius kedze si to mozem kedykolvek vyhladat. Je to skoda.

beronsche
11. máj 2022

@ckatka presne tak, dobry postoj... 🙂
Zbytocne sa budeme zamyslat nad tym, ako tazko by sa zilo bez pracky, chladnicky, ci googlu, ked v takej situacii by islo predovsetkym o zivot..
Rabovacky, bitky na zivot a na smrt kvoli kusku jedla, vsade pritomne nasilie a uvolnene tie najzivocisnejsie pudy.. Vyhodu by mali ti, co sa maju ako branit...

Niekde som citala, ze na uplny rozvrat spolocnosti staci tyzdenny uplny black out .. Uplny, cize ziadne emergency generatory, nic...

autorka - je to vcelku usmevne, ze si to predstavujes tak, ze vsetky technologie su out, tak zacneme zit ako kedysi pred vynajdenim elektriny.. Najprv by prislo dlhe obdobie kolapsu a az potom, neskor, ta hrska, co by prezila, by nakoniec zila tak nejako...
Takze si radsej pozri nejake apokalypticke filmy, historicke ti velmi nepomozu...🙂

ckatka
11. máj 2022

@beronsche presne. Ved sme videli ako stačilo troska krízy a ľudia sa doslova bili o hajzlak...🤷‍♀️ zvieratká...

bennn
14. máj 2022

Väčšina populácie by zahynula, bojovali by medzi sebou, možno aj kanibalizmus by nastal. Ak ste videli niekto Walking Dead, tak tak nejako na väčšie skupiny by boli rozdelené tábory a nažívali si ako polnohospodári na nejakej pôde. Bez dopravy by nebola praća, všetko by padlo. Zákon džungle.

Strana
z2