icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

vinifera
8. feb 2010

No ja som si dnes užila detí a detí. Na obed som bola u kamošky čo má mesačného Branka. Ale to celé prespal 😀 a poobede som bola ešte u kamošky čo má o 1,5 mes mladšiu babenku. Tak sa celkom pekne bavili. Aj keď ona je umrnčanejšia ako my. Moje dieťa aktuálne polieva kulmu čajíkom ----- a kukám kulma je stále v elektrike

jasmia
8. feb 2010

Vinifera vy jste teda dobrý. Já jdu krmit divou zvěř, tak za chvíli tu budu coby dup.

pia22
autor
8. feb 2010

Vini dnes si vlasy radsej nekulmuj
😀

crca
8. feb 2010

Ahojky,Pia díky 😉 uvidíme zítra,ale docela se obávám další revize 🙄 Jinak teda pokračuju 😀
5 let jsme jezdili na umělé oplodnění-výsledek vidíte 😀 ,předtím jsem pracovala na expedici uzenin v jednom podniku 7 km od mého bydliště.Jeden den jsem zase začala jezdit na další umělko,když druhý den nám firma oznámila že končíme 😠 ,no ale asi mě to tak nějak nakoplo a tím,že jsem spíš přemýšlela,kde si seženu práci,tak jsem nemyslela nad bobinama co jsem měla v bříšku 😀 a díky bohu nemusím přemýšlet ještě dva roky 😀
Takže tak nějak ve zkratce o mě 😀

jasmia
8. feb 2010

Tak konečně už všichny spí, dnes to teda byla fuška. Justýnka byla protivná, asi zoubky rostou, protože se mi zdá, že má opuchlé dásně.
Crca pět let snažení, to byla dlouhá doba, ale dětičky máš krásné, tak to stálo za to.

crca
8. feb 2010

Jasmia byla to dlouhá doba,ale v tu dobu to strašně utíkalo,když jsme se brali,tak jsem si říkala,že do 25let,jedno dítě a do 30 druhé, a najednou 25,26,27,28 a pořád nic,jednou jsem otěhotněla,ale bylo z toho tzv.zamlklé těhotenství a musela jsem na revizi a to asi bylo nejhorší 😔 ,když už se konečně zadařilo,tak jsem musela jít na vyčištění,protože nebilo srdíčko 😔 ,ale asi taky na něco dobré,protože jak mě vyčistili,tak jsem měla i takový lepší pocit,že mě uvnitř vlastně obnovili a vyčistili po těch hromadách injekcí a prášků s hormonama a ejhle.......oni se chytli další pokus obě a drželi a drželi a drželi 😀 až vydrželi do ukončeného 38tt 😀 😀 a jak píšeš ....A stálo to ale za to! 😎

jasmia
8. feb 2010

Je to nespravedlnost, někdo se musí fakt snažit několik dlouhých let a o mě se otřou trenky a jsem v tom 😀. Dneska jsme se dívali na dokument o miminkách a mě se zastesklo po úplně malém miminku, po tom štěstí když ho poprvé uvidíte a políbíte. Tak jsme se s mojím na sebe koukli a oba zároveň pronesli, "že by jsme šli do čtvrtého"? Za minutu jsem to ale zavrhla, snad za 10 let, nějakého benjamínka, jenže když to bude zas holka, tak mojeho trefí šlak 😀 .

crca
8. feb 2010

Jasmia 😀 😀 ...My tam teda taky máme ještě dvě zamražený,ale to jsem zvrhla já 😀 jak se znám tak při mém štěstí by se zase chytli najednou obě a to nevím kam by jsme naskládali 😀 😀 Máme sice baráček (monťák)3+1,ale je to malý a mě už ty dva čertíci stačí 😅 .
No nic jdu se rozloučit,pořád nám tam nějak pobrekávajíchvílema,tak jdu lehnout aspoň na chvíli 😅

susika
8. feb 2010

aj ja som chcela študovať popri krpcovi. nevyšlo to. predtým sme sa sťahovali, kadejaké problémy sa vyskytli, ja sama tehula na rizikovom doma a tatino dlhé týždne preč a nejako som zabudla poslať prihlášku a potom sa aj tak malá talčila von 2 mesiace skor a pomoc naokolo žiadna, tak som sa na to vybodla. aj tak si gazdujeme samé, neviem, ako by som to stihala.vyšku som skušala ešte po strednej, skončila som ekonomiu, no vyška bola nula bodov. zo 4500 sa bralo 500, takže riadne sito a samozrejme som s mojim šťastím cez to sito vypadla...a už som to viac neskušala...vybrala som sa preč zo SR a myslela, že tam aj ostanem, ale ružové okuliare mi rýchlo spadli, aj ked možnosť zamestnať sa tam s mojim vzdelaním bola ovela väčšia ako tu.lenže vtedy ešte neboli rpac. víza možné,t ak zasa nič a ja som sa po 2,5roku vratila s dlhým nosom domov....robila som v administratíve, ale praca o ničom. tiež som milovala učtovníctvo a veci tomu podobné a nikdy som sa k tomu nedostala a už sa asi ani nedostanem, kedže som z toho riadne vypadla a veci sa tu tak zmenili, že len kukám.....tiež som zvažovala aj nejaký učto kurz, ale som akýsi strachoprd. skor ma mrzí ten jazyk, ktorý som už dlho nepoužívala a rada by som oprašila, lebo velmi vyfučal....škoda, ked nemám inšpiráciu,t ak ma to samu nebaví doma....a v práci som ho používala minimálne...a kedže by osm rada mala ešte 2 mimčo, aj ked som hrozný strachoprd, aby to nedopadlo ako pri prvom, tak som zvedavá, kedy sa k tomu viac dostanem...pri dvoch detičkách je to tažšie veci zorganizovať ako pri jednom...už si pripadám ako neschopačka....

jasmia🙂)ja osm tiež musela davať pozor, aby sa o mna nič neobtrelo, lebo som si pripadala horzne plodná🙂))a veru malá bola planovaná a išla na istotu a hned na prvý šup🙂)to som sama ostala prekvapená. uvidíme, či aj druhé sa tak zadarí🙂))

miluska.h
8. feb 2010

ahojte kocky 🙂
len teraz som si sadla, strasne ma boli hlava ☹
boli sme dnes u mojej mamy a pred tym na dvojhodinovej prechadzke. musela som s Tomaskom ist von, lebo bol strasne mrzuty dnes... ale vonku sa ukludnil a potom uz bol smejko najvacsi 🙂 tato prechadzka bola prva po dvoch tyzdnoch choroby, takze si to uzil 🙂

o chvilu pojdem do hajan, zelam vam krasnu dobru noc 🙂

vinifera
8. feb 2010

Čo je to zamlklé tehotenství?

pia22
autor
8. feb 2010

Ja viem len co je to zamlkly potrat.

vinifera
9. feb 2010

Kristova noho to bola zasa noc. Tak ledvo zaspal pred 23. Hore je už od 7 mej. A to bol vnoci hore asi stále a reval. Od rána už chrchle. Hlavu mi ide urvať ako som nevyspatá ☹

jasmia
9. feb 2010

Dobré ránko, tak u nás noc celkem dobrá, ale to ráno, holky se pohádaly o poslední jogurt v lednici 😝 . Dnes jdu po týdnu s malou ven, už se nemůžu dočkat.

crca
9. feb 2010

Ahojky,děti spí a já čekám na manžu až přijede a já jedu k té dr 😒 U nás taky noc na prd 😠
Zamlklé těhu je,že plod se stále drží,ale nebije srdíčko,nevím asi je to stejný pojem,jako zamlklý potrat 😅 ,nepotratila jsem spontáně,ale muselo to ven zákrokem(tou revizí)No nic jdu ještě do sprchy a odpoledne juknu,jestli mě to ti dva dovolí 🙄 dneska mají den D,jsou protivní,ufňukaný 🙂

miluska.h
9. feb 2010

Dobre ranko 🙂
u nas bola noc lepsia, ako minula, ale maly ma uz o siedmej budil... este hodinu som chodila po byte ako matoha 😀
vyzera, ze dnes krpec nebude az taky mrzuty ako vcera...

vini, ja som sa tak citila vcera... absolutne nevyspata a este k tomu sme mali aj tazky den a vecer mi isla prasknut hlava...no hroza

baby, pustate detom bebe?

pia22
autor
9. feb 2010

Ahojte kocky 🙂 My noc fajn, az na na to po... rano. Od 4.00 do 7.00 Simi rucal ako tur.
Potom ho to prestalo bavit a stichol, len ja si este davam nervy dohromady 😝. Crca drzim palce, nech to dobre dopadne😉
Jasmia mala si ten jogurt zjest ty a hotovo.
Miluska co je bebe?

jasmia
9. feb 2010

Pia taky jsem to tak vyřešila, prostě jsem ho zabavila a měly po ptákách. 😀
Miluska taky by mě zajímalo co bebe.
crca taky držím palce a dej vědět jak jsi dopadla.

susika
9. feb 2010

ahojte. čo je BEBE?ak niečo s pesničkami,t ak beriem aj ja🙂))
u nás noc v pohode, ako vždy. ráno skoro hore,a le zasa má nervy od rána....ked jje nie je po voli,t ak reveeeee.
dnes som chcela nejaké veci vybaviť, ale neche sa mi do tej zimy...bolo by dobré s malou ísť aj k dokine, ten kašel neprechádza....aj ked kašle iba ráno, hned po sirupe a potoma jked jej ho dám cez den, už nezakašle, iba ked fakt zaipe a jeduje sa....soplíky už polavili skoro uplne. ale aspon nech by jej popočuvala preidušky, akosi jej tam chrchle a to máem o týžden kontrolu koli nedonosenosti u kardiologa po roku....
jasmia, ako sa ti malá rpehrala, ked mala cez dva roky?mna ide proaziť, z ničím sa nece hrať.vlastne som s nou v izbe ahram sa ja🙂))uvarime kašičku pre bábiky a potom akože ich ona nakrmi a aj to sa jej musí chcieť, vysvetlial aosm jej že veci sú anjväčšie a najmenšie, tak ich triedi--najväčší maco, najmenší maco....malá bába, velká bábá🙂))okrem knižiek je to ostatné nulové....kocky ju v živote nebavili, mala na nich nalepené obrazky,t ak pozerala, čoje na tom obrázku a akje je to farby...už po pár hrách s nimi si pamätala presne, čo je na krotej kocka a to ich je asi 20 kuskov a na každej jednej strane kocky je iný obrazok.....čo ju baví su fakt tie basničky a pesničky, tých vie neurekom, naratala som ich 40 😀 😀 😀 a čo dokaže sledovať je slovenksá Bambulka, elbo sa tam spieva..ale to jej nepušťam denne, aby si nezvykla...

susika
9. feb 2010

http://www.ct24.cz/domaci/80401-kurz-letajicich...

http://www.facebook.com/video/video.php?v=12399...

toto ste spomínali, že to bežalo na čt? horzea. až mi prišlo zlôe, ako tá matka tam lietala s tým mimčom.....uplne sa zbláznili

pia22
autor
9. feb 2010

Mne to nejde spustit, ale musi to byt sila😠 Susika tak to mas inu sikulku, ked vie triedit a poznava farby. Nezabavila by sa tym, ze ti bude "pomahat"? Napr. ides nieco robit, tak dopredu nachystas par veci, ktore ti bude mat doniest, bude napodobnovanim "robit presne" to co ty, vymysli veci, ktore moze robit len ona a pod. So samostatnym hranim u takych drobcov je to tazsie, ale skus ju namotivovat napr. pesnickami, ked ich ma rada, napr. ty si robis svoje v jej dosahu, ona sa hra, ale spolocne spievate. Tym bude mat pocit, ze si s nou ale nebudes musiet pri nej sediet😉

miluska.h
9. feb 2010

kocky, bebe je televizny kanal pre babatka, je tam taka prijemna hudba a behaju po obrazovke vselijake zvieratka a deticky, ovocie, zeleninka a vselico ine. ma to mat vplyv na psycho vyvoj babatka. ja to nasmu pustam kazde rano 🙂

crca
9. feb 2010

Ahojky,tak jsem zpátky,všechno u vnitř naštěstí v pořádku,dal mě nějaké prášky a pak mám přijít na hormonální profil,tak uvidíme.vtipálek se zeptal,jestli nejsem těhotná 😀 ono není z čeho,jedině,že bych byla panna Marie,když pořád špiním 😀 😀 Holky dvě hodiny hlídal manža,ale když jsem přijela,tak jsem měla pocit,že u nás bouchla bomba 😀 ,ale aspoň udělal oběd,tak to ho omluvilo 😅 .Jsem mu říkala,že aspoň vidí,co dělám celý den 😀 děti po obědě vypadaj jak malý cigánčata a to mě říkal,že to ještě smejval ze zdi 😀 ,ještě,že máme dřevěné palubky a né tapety 😀

pia22
autor
9. feb 2010

Aha no tak tento kanal nepoznam. Ale spravila si mi chut na Bebe keksy 😀

vinifera
9. feb 2010

Ahojte ženy. Tak sme úspešne dospali noc. Spali sme neuveriteľné tri hodiny. Síce ja som bola pár krát hore. Ale aj tak je to na nezaplatenie.
Crca u mna to tiež vyzerá ako keby buchla bomba. Dala som malému chleba do ruky a teraz je chleba všade 😒 Teda ale vôbec sa mi nechce upratovať. Asi budem musieť zasa vypnúť notebook až aspon niečo urobím.

pia22
autor
9. feb 2010

Vini neprovokuj s dennym spankom, ja uz ani neviem, co to je. Kocky vy co mate mensie babätka, neuvazovali ste o znakovani? Ja by som do toho isla, zda sa mi to fajn.

miluska.h
9. feb 2010

caute 🙂

kazdu chvilu sem ma prist pani, co chce pozriet kocik.. ja mam z toho normalne blbu naladu, lebo za tym kocikom mi bude strasne smutno...sice mame este dva, ale nechce sa mi ho vzdat... to manzel tlaci, lebo nam tu zabera miesto...

pia, ze bebe keksy 😀 dnes bolo nieco o znakovani v damskom magazine, ale nemohla som to pozerat, stale som sa motala v kuchyni...

vini, ak sa mozem spytat...tvoj Tomasko odkedy papa cele kusky? nas zatial len mixovane a ked mu dam napr. rozok alebo kukuricnu chrumku, tak mi to moc nechce a najhorsie je, ze ho napina a uz parkrat povracal... ☹ uz ma skoro 10 mesiacov, tak uz je nacase, aby som ho naucila jest aj kusky, no nejak nam to nejde...

crca, aj tak mas obdivuhodneho manzela, ktory dokaze popri opatrovani dvojiciek este aj navarit obed 😉

jasmia
9. feb 2010

Holky vy jste toho teda napsaly, to byla doba než jsem to přečetla 😀 .

Susika: Adéla když měla dva roky, tak byla úplně zlatá, hrála si sama, nejradši kreslila a hrála si s kuchyňkou. Nela to už bylo horší, tu bavilo dělat bordel 😀 , ale zase si s ní hrála Aďa, takže taky bez promlémů. Uvidím jak to bude s Justýnkou s tou už si s ní holky nebudou chtít rád, tak to zbude na mě. Ještě jsem si vzpoměla, že obě měly rády společenský hry, rtakže jsme hrály pexeso, člověče nezlob se, kloboučku hop atd.

Miluska tak ten pořad nemáme, škoda ráda bych viděla, co tam dávají.

Právě jsem se vrátila z venku a je ze mě zmrzlý sněhulák, já chci jaro, aspoň 15 stupňů to by byla nádhera.

vinifera
9. feb 2010

NO s denným spánkom neprovokujem 😀 Šak konečne niečo spíme.

milushka no ja netuším kedy začal hrýzť prvé kúsky. Tuším už v tých kupovaných výživách od 8. meho mesiaca sú kúsky. Naštastie nikdy s tým nemal problém. Aj včera som mu dala rožok (až je chvíľu ticho lebo furt vreštal) a celý ho spapal. No mala som síce namrvené v celej obývačke a spálni ale kým nespapal tak bolo ticho a díte bylo štastné🙂) V pohode si odkusáva aj z makkej hrušky a banána (ale ten dávame málo) Nedávam mu kusať jablko lebo s tými kúskami sa dusí☹ Keď mu varím doma tak sa snažím to nakrájať na mini kúsky a ešte to prebehnem ked je to uvarené jemne s tyčovým mixérom. Ale už nemixujem dohladka. My máme skôr problém aby stále niečo nehrýzol. Neexist aby pred ním človek niečo jedol. Musí aj on jesť.

Ja chcceeeeem leto.

jasmia
9. feb 2010

vini nebuď náročná 😀