icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

miluska.h
18. feb 2010

ahojte 🙂

dnesna noc bola nic moc, kazde dve hodiny som bola hore a o siedmej sme uz definitivne vstavali...

crca, dobre spravy o dnesnej noci 🙂

panelak je serial na joj, ale myslim, ze ho aj na prime davaju

vinifera
18. feb 2010

Panelák je serial tu u nás v SR.
Tak Tomáš práveže vnoci knúral. A ešte som myslela že drahého prerazím. Šla som spať o polnoci. On došiel o 1 lebo bol pre auto. A ešte ma budil kde sú klúče od druhého auta že ho chce preparkovať. No a ráno o 6.30 mu už vrieskal budík aby vstával čo sa samozrejme nekonalo akurát mi zobudil malého 😠 To je chlap na odstrel...

Inak ma už dva dni bolí hlava. A dnes už aj hrdlo. Moja mama chodí spuchnutá čo ju bolí zub a nechce isť k zubárovi trúba jedna. No a treba dať naporiadok celý dom lebo vo sobotu máme oslavu malého 1. roka a dodatočne aj krstiny. A u nás to vyzerá jak v lazarete.

susika
18. feb 2010

ahojte. som tu dávno nebola. soms a zdekovala ku rodičom. tatino zasa išiel zarabať nejaké euriky, tak asi do velkej noci pobudneme my dve samé..uff...tak PC tu je v inej izbe ako telka a mamina zapína olympiadu, tak čučím s nou🙂)samu by ma to ani nenapadlo🙂))

vini-uprimnu sustňstrasť..my sme posledný polrok maly samu tragediu..ani to sem nejdem popisovať....

znakovanie soms a ja dozvedela neskoro, ked už malá mala rok a už brblala a ona nemá trpezlivosť niečo ukazovať.ona to skor odrapoce....veru,niekedy by som boal rdšej, keby zankuje, elbo kvaka už teda riadne vla🙂)včera sme boli po roku an kardio na kontrole koli nedonosenosti,všetko OK, ale o rok na kontrolu znaov...hm....a je to asi tak hodku cesty, podal toho, aké je počasie a ona celu cestu, že čo ešte vieme a išli teda basničky a pesničky, až som lovila v pamäti, čo ešte vie, elbo doma tomám všetko na dvoch papieroch A4obojstranne,lebo už mi pamäť nesluži🙂))čo som na MD🙂)))

tak letím za malou, poriadne vás dočitam, asi poobede, ked bude spať...inak, čo sme tu u našich,t ak malá tu suprovo spí..poobede zalomí hned, ako ju uložím, včer už o 20:00 spí a rano do nejakej 6:30-7:00 a to celu noc. doma ma zobudí aj 3x,čo mi vlezie do postele..tu je nejaká lepšia aura🙂))

aj z Paneláka mám raidne resty..netuším, čo sa tam deje..snad na archive dopozerám🙂))no Angelika je smiešna-ked azčínali stále tej barmanke, nech im zaplatí to a to..podaj niekomu rpst a schmatne celú ruku..a ešte aj tu opatrovateľku🙂)))

crca
18. feb 2010

Tak to my Primu nechytáme,ani JoJ 😀 už aby bylo to digi vysílání 😀
Vini,ty se fakt nenudíš co? 😀 Chjo,právě se mě vzbudili děti,tak snad po obědě nakouknu 😀

blazka24
18. feb 2010

tak včera som sa zbláznila o jednej po celodennom plači som to vzdala, nasadila si MP3 a vešala prádlo, malý ziapal o dušu ............nespal vôbec a ešteže prišiel o pol tretej mm a zobral ho von, dnes by sme boli v správach v kriminovinách 😀

pia22
autor
18. feb 2010

Ahojte kocky🙂, Blazka normalne si mi zlepsila naladu😀😀😀

sorciera24
18. feb 2010

ahojte zienky, tema ako stvorena pre mna, mozem sa k vam pridat? 🙂

pia22
autor
18. feb 2010

Sorciera vitaj a cit sa tu ako doma😉, teda aj lepsie😀

jasmia
18. feb 2010

Ahojte holky, dneska mám dosti velkou lenoru, jenom vylézt z postela, byl pro mě nadlidský úkol 😀, panelák jsem zaspala, tak vím prd. Rozhodla jsem se stávkovat, takže o malou se stará můj a já nevařím, dojí se zbytky z mražáku 😀.
Susika vím co to je když dítě pusu nezavře a to já mám stereo 😀 a za chvíli nastoupí trio.
Blazka dost dobrý 😀 😀 .
Sorciera vítej mezi námi.

zanulienka
18. feb 2010

cafte,tak my trio uz mame,sice ma elaia len 10 mesiacov,ale prekrici kazdeho z nas doma 😀 .a uz normalne mi sama chodi aj po ulici bez pomoci,este odlozit tie hrube kabaty a moze aj utekat

sorciera24
18. feb 2010

vy aj stihate pozerat TV?...tak ste na tom lepsie ako ja 😀 ja idem spat o pol 8, aby som aspon co to pospala... 😒

crca
18. feb 2010

Sorciera ahoj 🙂 Tak už mě zase chrupou,ale Jasmia z tou lenorou to mám dneska taky tak 😀 Naštěstí jsem měla navařené od včera jak pro mě tak pro prcky 😀 Teď do sebe tlačím koblihu(né koňskou 😀 😀 ).ve 12.00hod si odvezl ten kočár,tak jsem zvědavá 😒 Doma bordel jak tanku,ale co,hlavně že jsou děti spokojený 😀
Jinak Sorciera,já chodím spát nejdřív ve 22.00hod 😀
Zanulienka-tak to jste dobré a šikulky,já mám pocit,že nás to taky brzo čeká 😀
Se úplně bojím cvakat na klávesnici,abych je nevzbudila a hlad mám jak sviňa,ale pouštět mikrovlnku taky nebudu a počkám až se vzbudí,kamna mě vyhasli,ale rachtat s tím taky nebudu,abych je náhodou nevzbudila 😀 😀

miluska.h
18. feb 2010

ahoj sorciera 🙂 co tvoj krpcek ta nenech spat?

zanulienka, elaia je strasne sikovna, nas Tomasko este nechodi, ale uz robi pokusy na sedacke alebo v ohradke 🙂

vini, moj muz robi obcas s tym budikom to iste, nastavi si ho, my sa zobudiem a on drichme dalej 😠

crca, tebe drobci spinkaju o pol desiatej a potom este aj na obed?

ozaj baby, chcela som sa spytat, ako uspavate deticky...v postielke alebo na rukach alebo ako?

sorciera24
18. feb 2010

nie,nenecha....neviem co to mame za obdobie, ale budime sa kazdu 1,5-2 hodky 😒 no hruuza.....uz to trva nejaky mesiac a idem sa zblaznit 😀 a to v 3 mesiacoch pekne spinkal a budil sa 2krat na papnie a teraz, neviem, co ho furt vyrusuje...
miluska....mne maly zaspi len v kociku alebo na cici...jedine vecer zaspi sam v postielke....

nikush
18. feb 2010

tak to bola coolova noc...vreskot o raty, odmietanie cicky, oci mam jak skrecok...aspon ze zajtra idem do divadla, aj to na musel pozvat 15rocny brat, nikoho ineho to totiz nenapadne 😠 ...chcem byt chlap!!!

sorciera24
18. feb 2010

nikush 😀

vinifera
18. feb 2010

Vitaj sorciera.!No tak ja chodievam spávať tak o polnoci. Najradšej totiž o 23 žehlím alebo balím balíky na poštu. (predávam cez MMA posteľné prádlo). Inak mne môj malý tiež do 6 mes vstával 2 x za noc na kojenie. A od 7 mesiaca to bolo len horšie a horšie. V 10. mes aj 10 x. Môže to byť aj zubami.
Milushka ale môj chlap to robí stále. Proste si dá budík na 7 alebo 8 ale do roboty odíde tak o päť minúť devať....
Ženy je tu niektorá ktorá kojila dlhšie ako rok? Veď to je katastrofa. Malý sa mi furt hrabe do výstrihu. To aby som roláky nosila. Keď nechcem dať tak vreští - ale že strašne. A najnovšie už sa hrabe po cickoch aj mojej mame, svokre... nehanebník jeden 😀

blazka24
18. feb 2010

ahojte babule, tak som tu znovu aby to para tlačila, zase varím pri koníku - muž už skonštatoval že sa cíti ako vo vojenskej jedálni - ryža prihorená, cestoviny prevarené - tak má aspoň pekné spomienky, dnes som urobila cestovinový prívarok namiesto slížov 😕

je net návykový? asi som už závislák............

dnes som bola ukážková mama, malého som šlahla do kočíka v najlepšom reve a zo začiatku kukal jak puk že či som kompletná ved on nechce spať, ale dala som mu hračku a chcel nechcel zaspal........prebudil sa že herečka daj ma von a ja prišla dala hračku a odišla, zase chudák musel zaspať čo iné mu zostávalo 😀

vinifera
18. feb 2010

blazka net je návykový. Ja už som ťažko závislá. 😒

blazka24
18. feb 2010

vinifera vážne? a ja že čo ma vedie k tomu ubližovať mužovi ked sa za komp posadí 😉

nikka23
18. feb 2010

Ahojte, Vinifera, ja eštestále kojím. V noci sa mi budí už len dva krát no bolo to aj horšie, niekedy aj 7 krat. A to ze ide druhym do vystrihu, tak to je normalne.

eveluska
Odpoveď bola odstránená
miluska.h
18. feb 2010

to je pravda s tym navykom na net...

"volam sa Milka a som zavisla na internete od cias, ked som bola tehotna" 😀 😀 😀

jasmia
18. feb 2010

Závislí na internetu je celá naše rodina(kromě Justýny, to ale časem přijde) a jelikož máme jen jeden počítač, tak to u nás někdy vypadá zajímavě 😀. Doufám,že až budenm v novém, zbydou penízky i na druhý holkám do pokojíku.
Jinak moje lenost stále pokračuje, jsem úplně vyplivlá, nic mě nebaví, asi je něco ve vzduchu.

miluska.h
18. feb 2010

nas Tomasko je uz tiez zavisly, ked ho si ho dam na kolena a mam otvoreny notebook pred sebou, tak sa hrabe stlacat klavesnicu 😀

danysek27
18. feb 2010

Ahoj - my opět nestíháme.
crca - díky za tip na gel - máme ho doma a zkoušela jsem ho asi třikrát, ale Matěj má tak rychlý jazýček, že to na dásni vůbec nevydrží. Nakonec má znecitlivělý jen ten jazyk 😀
Dnes jsme byli koupit něco pro naši potenciální nevěstu - narodila se před 14 dny jako nedonošeňátko. A koupili jsme tak krásný šatičky, že přemýšlím, jestli si je nemám nechat pro další mimi - ale při mém štěstí by to pak byl kluk 😀
Tak kromě toho, že stále nespíme, mě ten můj krokodýl začal pěkně kousat - obzvláště v noci, když je nedočkavý. Ale taky si začíná sedat - tak alespoň něco pozitivního - tedy možná

pia22
autor
18. feb 2010

Ja zavislak niee soom😝
Blazka ty mi asi budes vzorom pohodoveho pristupu a za opakovane zlepsenie nalady mas u mna cokoladu😀
Kocky zajtra nam drzte palce, ideme na tu nestastnu neurologiu😝

crca
18. feb 2010

Danysek-občas je to tak i u nás 😀 ale já jim to mažu až když jsou večer po jídle a polomrtví,ale taky prskaj 😀 Jsem zvědavá jaká bude dnešní noc 🙂
Pia tak zítra tfuj tfuj tfuj 🙂 Šimonek je šikulka určitě bude v pořádku a ukáže tam dr.co je to za chlapáka 😉
Jinak teda nevím jestli jsem závislačka na netu,ale asi to taky začalo po nejvíc,když jsem byla do v těhu 😀 ,byla jsem hned od začátku(respektive od prvního dne 😀 ) a nejhorší bylo,když jsem byla měsíc v nemocnici před porodem 😀 😀

miluska.h
18. feb 2010

pia, drzim palceky, nech vam to dobre dopadne 🙂

u nas sa spi od deviatej, dnes uspavanie trvalo "iba" pol hodinu, tak som spokojna... prave som dopozerala ordinaciu a v telke dnes uz nic nejde...

dnes som urobila dobry biznis... hladala som ohradku, ktoru by som dala k mojej mamine. chodime tam skoro kazdy den a krpca musim mat stale na ociach, tak som si povedala, ze ohradka by sa tam zisla. nechcela som kupovat novu, ved ju vyuzijem len na par mesiacov. na mimibazare som nasla skladaciu cam america, bola som ju okuknut a hned som ju kupila 🙂 je ako nova a stala iba 35eur. a este mi ta pani ponukla novu cestovnu postielku, tak aj tu som zobrala 🙂

nikush
19. feb 2010

guten morgen...pozeram, ze som prva, tak to je ale vec 🙂 . maly zaspal v kociari, tak mozem ist navarit na zajtra, nech mu to drzi aspon 2hodiny 😀 .

miluska - dobry obchod sa ti podaril
nemala niektora z vas, ktora dojci po leziacky problem, ze jej male nechcelo papat na jednom boku? simonovi uz druhy den sisi, odmieta mi lezat na lavom boku a tak jest. ked ho vezmem na ruky, kus pocuca a tak s nim lahnem je vsetko OK. a na druhom boku tazka pohoda 😠...to je ale zivan