icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

vinifera
31. jan 2010

Diky pia 🙂) Som rada keď niekomu privodím úsmev na tvár 🙂

vinifera
31. jan 2010

No a o chvíľu budem "vyznievať" ako stará sentimentálna babka 😀

miluska.h
31. jan 2010

ahojte 🙂
pia: tak dnes maly znova plackal, ked videl sestrinho muza...boli sme u nich na takej kratkej navsteve...neviem, co s nim je, ked bol mensi tak sa ludi vobec nebal... a pritom svagor ho uplne zboznuje, tak nechapem... 😒

vinifera: citam tvoje prispevky a musim ti povedat, ze mas moj obdiv...ale urcite to ma svoj vyznam, podla mna ti to tvoj syncek vsetko vynahradi a ked bude vacsi, tak to bude najposlusnejsie dieta na svete 😉

pia22
autor
1. feb 2010

Dobre ranko🙂, miluska a to je na vsetkych muzov taky?
Vinifera a ako to s tatinom zvladate? My sme mali podobny problem zo starkou a nevedela som si predstavit, ako budeme s malym a nou fungovat a nakoniec zomrela 2 tyzdne pred porodom. Tak to zivot vyriesit.

pia22
autor
1. feb 2010

Opravujem - vyriesil 😀

miluska.h
1. feb 2010

Dobre ranko 🙂
pia, v poslednom case ked vidi nejakeho chlapa, tak place ☹ mozno je to separacnou uzkostou, neviem... dufam, ze to coskoro prejde... ked bol uplne malicky, tak sa na kazdeho usmieval...

babula90
1. feb 2010

vin, dobre si to vymyslela, ved cicik mal ako dudku potom!! žena sa môže aj zblázniť, len aby bol pokoj- v podaní muža, že jo? Ja spávam v inej izbe už dlhoooo, nehanbím sa za to, skratka mala neciti mlieiko a je pokoj, ale cez den sa teraz načisto zbláznila, ved kojím viav ako ked mala 8 mesiacov, dnes som sa rozhodla s tým seknúť, dnes som bola cely den mimo, bola OK a hned ako som prisla, ze cici, vravím, nie sú, hodila sa o zem, doniesla si vankúšik na kojenie a revala, až mi srdce pukalo 😔 neviem ako to zvládnem, ale už potrebujem brať lieky a tro sa pri kojení nedá... ach jo

babula90
1. feb 2010

pia 😀 😀 😀 😀
akože nevidel? chlapci sú ževraj tiež závisláci 😅

vinifera
1. feb 2010

pia no ja mám dojem, že s naším otcom to ešte stále nie je vyriešené. Pije dlhé roky. Niekedy viac niekedy menej. Najhoršie je to na jesen keď chytá takú tu jesennú depresiu a začne slopať. Trvá to rôzne dlho. Niekedy to do mesiaca odznelo. Dva roky dozadu dokonca 3/4 roka abstinoval. NO ale táto jesenná depresia trvala až do Vianoc. Najhoršie na tom je že keď je opitý tak si neuvedomuje aké hlúposti robí. Napr. Sedí v garáži. Horí mu tam piecka a s nou polka garáže. A on si tam sedí a spieva si horí ohník horí na Kráľovej holi.... To samé je aj v pivnici keď sa snaží kúriť. Ked sme mu zamkli garáž aj pivnicu tak začal byť agresívny (čo inak nikdy nebol) a rozkopávať dvere. Hlavná pričina ale nebola, že nemohol kúriť ale že tam v tom bordeli mal poschovávaný chlast. Vrchol bol ked tesne pred Vianocami zapol na plynovom sporáku vštetky 4 horáky. Na 3 zhasol plamen ale plyn nechal ísť s odôvodnením, že on potrebuje len jednu platničku... Keď mu mama chcela v tom zabrániť tak do nej začal vyskakovať. Tak prežil 2 týždne na psychiatrii. Ale potom nám ho vrátili - že je to hlbkový alkoholik a že nech ide na protialkoholické liečenie. No ale tu je pes zakopaný. On na liečenie nepôjde - lebo šak on nepije a on žiaden problém nemá. Donútiť ho nemôžeme. Prikázať mu to môže iba súd. Alebo ho môžme dať zbaviť svojprávnosti a nariadiť ústavnú liečbu...no to sa ale ľahko píše a už ťažšie realizuje.

pia22
autor
1. feb 2010

Babula ten moj krpulik fakt moje cicky nikdy nevidel🙂
Vini my sme zili s psychiatricky chorou (a neliecenou) starkou a alkoholikom otcom, teda s tym aj zijeme😖. Preto sa nad tym co pises smejem, ale inak mi je do placu, lebo to vsetko o com pises dost dobre poznam😔

susika
1. feb 2010

vinifera-tak to som sa na tom tvojom poslednom príspevku ansmiala. až mi slzy tečú...a halvne to s tou žehličkou...a moja malá ma v karte, že je hyperaktívna už od 3 lekárov. chdodíme kadekomu, lebo bola skor anrodená...a potom koho to máš ty?ked boal malá, na Jiske a v nemocke spala ako by ju do vody hodili, hned ako dojedla. doma tiež zaspávala po troch hodinách na flaši, ekd len na pol hodku, ale zaspala. 2x az den spavala tuším do 1,5 roka🙂))ked mala asi 18 mesiacov si zmyslela spať už len 1x za dne.a teraz zurim, ked je celýd en hore, že nech na 5 sekund vypnem. ale to je ptoom už večer tvrdá. aj ked občas vydrží vystrajať aj od rana od 7.00 do polnoci...ale iank je už o siedmej KO. normálne chodí spať aj o desiatej, ale to už teiž neriešim, čítame si v posteli....a ked sa v noci budila, ked boal malý prcek, tiež som všetkým svätým dalkovala, že nie je palčko. ja osm sa na nu v noci na krmenie zobudila na jej mrmlanie🙂)to bolo zalté, žiadny palč a pto za so svojim hmkaníma mrmlaním azspala. ked už v 8 mesiacoch vedela svoje rpvé slovo, tak zaspávala "bába"noa o 2 mesaice neskor už vymenovala celu familiu, kým zaspala🙂)teraz aj hodinu vyspevuje alebo drzo zlezie dole z postele a lezie hore z k nižkami.z izby oproti sa jej svieti, tak kolko -tolko vidí na obrazky a oan už vie, aká je basnička pri ktorom obrazku, tak "číta"🙂))no a vyspevujeeeeeeee.ale cez den sa jednudje a vrieskame, ked ju chytí rapel. od oktorbra mame vraj obdobie vzdoru. strašie že tak do 5 roku veku to trvá,a el neurologička hovorí, že snád len do 3. rokov🙂)oan bola od mala velký flegmatik,rpi ejj vyšetreniach vysela dole hlavou a kadejako za ruky a nohy a ona nič. jej sa to rátalo. sama čumela, že deti vreiskaju..sa smiala, že aká je popkojná...ona bola fakt pohodačka. a veru ju niekedy fakt nič nerozhodí. povie si a aj urobí ako ona chce. bože, čo bude, ked bude v puberte🙂 tak si fakt frajerka....my sme mali v rodoine alkoholika svokra. ale skončil si život sám, ale aj tak sme s ním nebývali, ja som to nezvaldla, sme odišli, ekdksom otehotnela....stáel tam neičo horelo, ked azbudol, že zapol plyn.....máš usper nervy... 😀

pia22
autor
2. feb 2010

Vini si tu za hviezdu😉.
No co ma dnes kto nove na zblaznenie😵? Mne sialene padaju vlasy a maly si stale ozuzlava pästicky. Takze nerobim nic ine len po nom hladam moje vlasy a vyberam mu prsteky z pusiny, na ktorych pravdaze nachadzam dalsie vlasy😒Hrozne sa bojim, ze ich spapa. Asi sa dam vyholit😎

danysek27
2. feb 2010

Pia ono by se zas tak moc nestalo - v životě sní i horší věci. Až budeš dohola, tak pošli fotku 😀 . My dneska nějak neblázníme - právě naopak. Jsme až podežřele hodní - asi něco provedla a já na to zatím nepřišla 😅 Ťuk ťuk - snad jsem to nezakřikla

babula90
2. feb 2010

aj moja je dnes nejaká dobrá 😀 len aby zaspala 😒

pia22
autor
2. feb 2010

Danysek 🙂 nam dnes tatino odisiel po mesiaci do prace, tak jasne ze sme horsi ako cely mesiac 😀

danysek27
2. feb 2010

Jú, co já bych za to dala mít měsíc nějakého pomocníka - vlastně by se hodil i týden 😀

pia22
autor
2. feb 2010

My byvame s nasimi, ale snazime sa to zvladat ako-tak sami. Ale ten mesiac bol fajn a s malym si vytvorili super vztah a hlavne prisiel na to, ze MD nie je az taka zabava😉

miluska.h
2. feb 2010

ahojte 🙂
pia, tak to ti zavidim, mat manzela doma cely mesiac. 😉 nas tatinko bol doma cez sviatky 10 dni a ja som bola taka happy, ze az... 🙂

maly vcera dostal soplik, teplotku chvalabohu nema, ale je to neprijemne... stale mu odsavam, nema toho vela, ale vidno na nom, ze mu to vadi. chystame sa ist autom pre mamu do prace, myslite, ze mozme, ked ma tie sople? uz druhy tyzden sme takmer stale doma a mne uz z toho hrabe... ☹

pia22
autor
2. feb 2010

Ahoj Miluska🙂 juj s tym cestovanim so soplikmi ti neporadim😒Ale ak pojdete a bude vonku, tak mu zakry salikom nostek a pusinu, lebo ten studeny vzduch je hrozny😉.

danysek27
2. feb 2010

Já mám jednu babičku 150 km daleko a druhou 250 -takže to musíme zvládat sami. Teď Matýska čeká první velké hlídaní - chci aby si to babička zkusila - koncem února chceme jet na otočku si zalyžovat. Tak jsem zvědavá. Manžel naštěstí pochopil velmi rychle, že MD jsou vlastně velké dostihy a moc pomáhá.

Miluska - já bych klidně vyrazila, pokud nemá teplotu, tak není důvod proč nechodit ven. Naopak by měl absolvovat denně zdravotní procházku - tedy pokud není -10. My máme taky rýmu a procházka mu spíš dělá dobře - lép se mu pak spinká.

miluska.h
2. feb 2010

kocky dakujem 🙂 tak sa predsa len vyberieme, maleho dobre obleciem a vyrazime, nech nie sme furt doma 🙂

pia22
autor
2. feb 2010

Miluska peknu vychadzku🙂
Danysek a kam pojdete lyzovat? Vies, ze ja by som brala babicky tak daleko? Nase su az prilis blizko😎

jasmia
2. feb 2010

Taky jsem dnes po 14 dnech vyšla ven a bylo to super, už mě z toho taky hrabalo.
Pia s těmi vlasy jsme na tom stejně, všude po bytě jsou jen vlasy, prostě katastrofa. Asi půjdu zase nakrátko a bude pokoj, to ale nechce můj chlap dovolit, tak nevím. Jenže už mě nebaví vytahovat Justýnce moje vlasy z pusy.

danysek27
2. feb 2010

Jezdíme do Jizerek na Paseky - je to menší středisko a čekací lhůty tam nejsou tak hrozné. Na víc dní pak jezdíváme do Śpindlu, ale ten letos padá 😀
pia - nemůžou být tak hrozný aby se nevyplatilo je mít tak do Šimonkových tří let po ruce

holky musím se pochlubit - konečně někam vyrazím. Od manžela jsem dostala za porod masáž lávovými kameny, tak 13. razím. Mooooooc se těším. Snad kvůli tomu nejsem moc špatná matka. Taťka bude prý pro jistotu kočárkovat v okolí.

pia22
autor
2. feb 2010

Danysek to je skutocne super darcek😨 Potom musis opisat co a ako a manzelovi odkaz, ze vie, co mamina na MD potrebuje
😉.

pia22
autor
2. feb 2010

Je tu niekto?😨

jasmia
2. feb 2010

halo, já tu jsem.
Konečně jsem uspala malou, dneska to byla fakt hrůza, prostě na zbláznění 🙄 🙄 .

pia22
autor
2. feb 2010

Ahoj jasmia😅, ani nehovor. Simi od piatej jacal akoby ho na noze brali, potom zaspal a ked sa zobudil tak pokracoval 😠. Blazninec. Ale uz je ticho. Ty si chcela chlapceka?

jasmia
2. feb 2010

Mě to bylo celkem jedno, ale můj se konečně chtěl dočkat pokračovatele rodu 😀 . Už se těšil, jak bude s malým chodit hrát fotbal a narve ho do dresu slavie a ono zase holka. Teď je rád, je z malé úplně na měkko.
A co ty jsi chtěla nebo ti to bylo jedno.

pia22
autor
2. feb 2010

V podstate mi to bolo jedno, ale v kutiku duse som bola presvecena, ze je to dievcatko. Aj meno som mala - Ester. Mne vsetci tvrdili, ze to bude dievca podla bruska, chuti a co ja viem coho a maly bol velmi stoceny, tak sa to na ultrazv. nedalo zistit, tak to bolo ine prekvapko. Nechapala som, ze o akom chlapcovi na sale tocia😀