Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Kupuju skleničky, tak zeleninku s brambůrky a masíčkem, minele jsem ji dala těstovinky, to ji šmakovalo, ale nechutná ji rýže, sice ji sní, ale tváří se všelijak. Má ráda i polívku s bylinkama. Z ovoce zatím jedla jablko a hrušku. Jakou dáváš kaši na noc, já už vyzkoušela snad všechny, ale Justuša jich nechce.
Tchýně k nám nechodí, my musíme za ní, tákže teď mě a malou minimálně měsíc neuvidí, jinak bych ji fakt přerazila.
My davame len nemliecne, mliecne nemozeme, tak mame ryzovu, psenovu a ideme na 4-zrnnu, velky vyber bezmliecnych kasi nie je, ale zatial zosrotuje vsetko
🙂
Tak to já jsem vyzkoušela snad všechny a prostě ji to nejede, tak budem asi bez kaší.
Dneska je malá zas pěkná protivka, tak jdem na procházku, ať se aspoň trochu vyspí, protože ona postýlku naprosto bojkotuje.
ahojte, ta simon jedine pri kasi ked je ku veceru nevymysla a nevvydava divne zvuky a netvari sa akoby om do neho neviem co pchala...zatial sme na ryzovej od nestle, taka co sa s vodou rozraba, lebo ja nie som schopna z jedneho prsnika odsat tolko mlieka...ale len tak 40ml mu davam...teraz mi zjedol akurat mrkvu s feniklom, tak mu to chutilo, ale nevyjadrujem sa k jeho krmeniu...snad to casom pojde lepsie 😀
dokonca uz spi sam na bruchu...jupiiii...konecne sa nato neprebudi 🙂 🙂
a chcem sa vas opytat, kedy zacali vase deti same sediet? a plazit sa...ten moj dzuk nadvihne ritu zaprie sa s nohou a odpinkne sa. ruky nepouziva, asi to nema este v hlavicke skorigovane. a za hrackou sa netaha predkom, ale sa gula z prava do lava az sa k nej dostane...vzdy ostanem v soku, akou rychlostou 😀
poradite mi este co mu mam varit? maso este neje, este mesiac ma casu...a asi sa mu deru zuby, lebo si pcha rucky jak besny, hoci uz neslini jak boxer. zacina byt aj nervoznejsi cez den...a uz sa prejavuju tie syndromy: kde si mama, nevidim ta 😖
brokolicu, zemiaky, mrkvu - my sme na tom doteraz. Nakoľko mi na alergologii povedali že je alergický na BKM, soja, zeler, treska, orechy..... x ďalších vecí. Pele, roztoče, plesne ... x ďalších vecí.
Tomáš mal 4mes a 2 týždne ke´d sa začal pretáčať z jednej strany na druhú. O dva mesiace na to už aj naopak. 8 aj pol keď si sám sadol. Asi od 7 meho plazil.
My zatial mrkvu, zemiak, jablcko a kase, mäso chcem dat az po roku. Kedze sme obaja alergici a maly nemoze laktozu, tak to kombinujeme hlavne s kasami, vyborne su Alnature z DM drogerie-dobry vyber a cena a hlavne bez pridavkov.
Co jsme se vrátili z venku, tak malá jen mrčí 😒 , asi ji prodám. Jinak Justýna se nepohne z místa ani o milimetr 😀 , vždycky začne řvat a maminka ji podá po čem touží 😀 , umí se už převracet z bříška na záda, ale moc to nepoužívá, použije svoji oblíbenou taktiku řvaní a maminka ji otočí 😀 . Bože už zase řve, mě snad trefí, jestli ty zuby brzo nevylezou, tak budu potřebovat dovolenou v Bohnicích 😀 .
ahojte.....
jasmi-kam ti nelinka odišla?...
inak, k tým prikrmom, malá mi šla trochu s vahou dolu, ked som azčla aj s príkrmami..jednoducho jej to moc nešlo..ešte tak mrkvička..ale to vycucla zriedené z flaše, lebo nevedlea ešte si to jazyčkom posuvať, tak som na to kašlala...a na to mliečko. som sa bala, že jej z toho niečo bude, naštastie nič....ale do teraz nemusí špena´t ani nezmaikovú kašu a polievky nabielo-my to volame nakyslo, tie tiež..a stale, čo nie je priesvitné, že do toho nevidí, jednoducho odmieta...to bude v školke zábava🙂))a kaše u nas nikdy nešli. ani domaca krupica, ani pudingy a troška zjedla tých kupovaných, ale to soms a vždy ešte dotlačila ja a ked zjedla všetko, tak potom polovica von....s mäskom prišiel úspech🙂))a s hryzením zasa🙂))
Ahoj holky,tak máme angínu 😕 ale teď měl jen 36,4,snad už to nebude tak lítat,dneska mě prospal i celou noc 😅
Teď mě tady chrní,holku si vzala tchýně ven,my nesmíme 🙄
Snad už bude dobře v sobotu,je u nás ta pouť,tak bych je chtěla na chvilinku vzít 😵
Jasmi,tohle mi dělal Maty 😀 😀 a nejvíc ho štvalo,když si dolezla už i Michalka a on zůsta v obýváku 😀 najednu stranu si říkám,že měl tahače,kdyby byl sám,taktřeba jen lezeme 😀
Ahojte holky, dneska jsme byli v Brně na kontrole s hemangiomem a na vyšetřeních s tou rýmou a to co jsem zažila, bych nepřála nikomu. Doktorka na kožním prohlásila, že moje pediatrička je blbá kráva, že neumí vyléčit rýmu a já jsem nezodpovědná matka, která chodí k takové doktorce a nejsem schopná si vyběhat vyšetření v odborných ambulancích sama. Jenže naše doktorka nás poslala na ORL u nás a ńic se nezjistilo. A samozřejmě dnes v Brně na ORL a na interně též ne, je naprosto zdravá, všechny výsledky v pohodě, nikdo neví, proč tu rýmu neustále má. Jsme objednaní na laryngoskopii, ale to se dělá v narkóze a musí být bez rýmy, takže zase dokola. Zítra jedem znovu na neurochirurgii a jesli bude mít zas někdo blbý keci, tak asi už vybouchnu, dneska jsem se držela, protože bych asi tu doktorku poslala do pi.e a to sprostá nejsu.
Susi Nelinka mi odjela na školku v přírodě na Radějov, je tam teprve druhý den a já jsem totálně vyřízená, strašně se mi stýská.
Crca jsem ráda, že Matýskovi je už líp. U nás bude o víkendu letecký den, tak se tam taky chystáme.
Jasmi 😀 to je huuuuuustýýýýýý,to bych se teda taky ozvala 😠 To bych jí to vpálila hned,že tady jsou asi taky divný,když na nic nepřišli 😀
Maty dnes bez teplot,jen jsem zvědavá,jak do něj dostanu teď v 8 a ve 4 ráno tu lžičku s antibiotikama 🙄
Crca je to hustý a to jsem ještě zapoměla napsat, že když nás milá doktorka objednávala telefonem na to ORL, tak si dala nohy na druhou stoličku, žrala při tom oběd a s doktorem z ORL se bavila, co ty jeho dvě krásky a kdy je přijde ukázat a řehonila se u toho jak puberťačka, tímhle stylem se bavila po telefonu asi pět minut a já tam seděla s Justýnou na klíně a musela to poslouchat a to má být kapacita ve svém oboru 😠 , u mě je to obyčejná koza, která by měla pracovat jako dlaždič a ne jako lékařka, v životě už k ní nepůjdu k pipině.
Tak s atb neporadím, mě doktorka vždycky psala atb po dvanácti hodinách, až teď když jsou holky velké, tak jim píše po osmi, ale i to je umění to do nich v noci dostat, spí totiž jak zabité, zvlášť Adéla, to je pravý medvěd.
Tak teď(teda v 8),jsme mu to dali na lžičce a musela jsem na dvakrát,ale tu druhou půlku už nechtěl,teď ještě ke všemu pořád venku světlo,ale jinak dobrý,ono je to takový sladký až po chvilce to trochu zhořkne,ale naštěstí to nevyblinkne,ale musel jít manžel se mnou,Matyho vzal s postýlky a já mu dávala tu lžičku.Teď by měl dostat ve 4,ale asi to protáhnem do 5,to manžel vstává do práce,tak mě kdyžtak zase pomůže........,to nemůžou vyrábět pro mimina všechny tyhle hnusy ve formách čípků?? 😖 bylo by po starostech...........
Souhlasím, Justýna mi skoro všechny sirupy pěkně vyblinká, má žaludek jak na vodě. Jsem ko, tak jdu do hajan, dobrou.
Jasmi to co bolo za kravu?!😠 A najhorsie je, ze takyto ludia maju na starosti pracu s detmi. Asi by jej mal fakt niekto pridr..at aby sa uvedomila. Baby dokedy vam mali "spickovali", ked ste ich postavili? My to mame ako najnovsiu dg. z neurologie, Simi baleti ako z Narodneho divadla 😒
Pia,mě holka baleti snad týden 😀 ,víc ne a kluk ten ani nestál sám a hned se rozběhl 😀
Dneska noc super 😵 ,ve 20.OOhod jsme dali Matymu ty antibiotika,no hrůza,ale spal až do rána do 7.00hod 😵 ,holka ta se vzbudila před 4,tak jsem toho hned využila a dala Matymu hned další dávku,tentokrát stříkačkou,sice se vrtěl,ale jak byl rozespalí,tak se hned napil a zase usnul 🙂 Ani nehořel,takže jsme už bez teplot,ale holka mě tak nějak troubí,když brečí 😒 tak uvidíme co se z toho vyvrbí 😔
No nám sa tiež "darí". Malý ma astmatický zápal priedušiek. A to len jeden den chrchlal a mal horúčku. A neviem prečo astmatický keď astmu ešte nemá...
Takže máme sirup od alergie, tabletku na alergiu, sirup od horúčku, sirup od kašľu, sirup ako anttibiotiká a sirup na podporu niečoho ...
Všetko je to hnusne sladké a už mi to nechce. Môžem mu to dať do čaju alebo UM?
Pia a odkiaľ že si keď si okrem Žilina?
Jasmia takéto baby by som do riti kopala.
Vini som zo Ziliny🙂
No potvora jedna - býva za rohom a ani sa neozve 😀 😠 😀
Vinie,já jsem dávala ten sirup Panadol proti horečce do čaje,protože jinak mě to vyblil 😎 ,ale my teda teď válčíme ☹ ,Maty sice bez teplot,ale dneska se osypal,takže zítra jedeme zase na krev a na stěry,ale vypadá to na alergii penicilinu 😠 ,ale copak to,ale dneska jsem byla s holkou a má laringitidu ☹ ,dneska než šla spát tak dostala Protazin a Prednison(naštěstí to nevyzvracela,tak aspoň to),ale bojím se dnešní noci fakt,ta sýpala no hrůza,už jsem radši sbalila věci,kdyby jsme museli volat rychlou.............když se to sere,tak se to sere 🙄
Dneska nestíhám, byli jsme v tom Brně na neurochirurgii a tentokrát si doktora nemůžu vynachválit, byl to příjemný chlap a všechno mi do podrobna vysvětlil a byl opravdu moc milí, jsme objednaní na 26.5 k té operaci, tak doufám, že zas malá neonemocní.
Vini a jak to všechno do malého dostaneš? Vždyť když všechno spolyká, tak je najezený 😀 . já Justýně dávám léky do UM a v pohodě i Adéle jsem dávala, co měla na ty ledviny a vždy v pohodě, takže mu to klidně dej do něčeho. Jen si přečti, jestli se ty léky snáší s mlékem, některé se nesnesou a může být malému špatně, tak ty bych dala do čaje.
Crca tak ještě ti onemocní Michalka a už se opravdu nudit nebudeš, tak držím palce, ať se vám to vyhne.
Pia Justýna je taky baletka, ale to byly i holky a nikdy jsem to neřešila, když začali chodit, tak to přestali dělat, kdyby ne tak bych to řešila. Nedělají diagnózu ze všeho? asi aby se nenudili.
Jasmi,tak to budu držet palce,ať už jdete do toho zdárného konce 🙂
Dneska mě spinkali úplně celou noc,Matyho jsem musela vzbudit o půl sedmé(kurňa,zrovna,když tak hezky spali 😠 )a jela jsem s ním na ty stěry a krev,naštěstí se spála nepotvrdila,tak to vypadá,že chytl angínu a rovnou se šestou nemocí,proto je osypaný,ale v úterý jedu s oběma na kontrolu,tak uvidíme co ty stěry a budou mu brát krev na protilátky.Zato Michalka mě strašně křápe,je to jak kdyby seděla celou noc v hospodě a pařila ☹ te(d mě spěj,ale ta už 3x kašlala takovým tím tuberákem 😒 nojo,laringitida je svině 😔
jasmia no už nijako.Už sa proste zaťal a už nechce nič. Žiaden sirup už do neho nedostanem. Ani lyžičkou ani striekačkou už ani v čaji ☹( Vyplúva. Vygrcá. A ešte ho začalo veľmi z niečoho preháňať. Už som ho 2 x dnes prezliekala. Zmordovaný je chudáčik môj. Jesť nechce. A to mi dnes alergolgička povedala že tak za 2 dni ani nebudem vedieť že bol chorý a o 3 dni to tu bude zasa nakoľko je silný alergik. Nahánam ho chudáka vysávačom. Potom mu fúkam do ksichtu cez takú dýchaciu masku nejaký liek. No proste ma chudák vidí a už mu je zo mna zle. 😝
Navyše ma včera ráno ešte aj chlap naporiadok vytočil svojím prístupom.
S malým som vnoci figu spala. Lebo horúčkoval a plakal... Od pol piatej už poriadne nespal. Od šiestej mi skákal po hlave že on je vyspatý. Od pol osmej som budila chlapa nech sa láskavo zdvihne a ide s nami na polikliniku lebo máme momentálne len jedno auto a kočíkom som nechcela nakoľko bolo škaredo a mal malý horúčku. Ledvo sa o 5min osem vyštveral z postele. Aký je on unavený a nevyspatý. Odšuchtal sa do kúpelky. Hovorím mu daj si čisté tepláky (lebo už dlhodobo nosí len tepláky, v rifliach ho tlačia gule) že nie že to má dobreé. Z auta som ho vyhnala že si ich ako fakt musí prezliecť lebo má na riti dieru. Tak sa ešte odšuchtal a prezliekol si aj tepláky a aj tričko! Podotýkam že má doma asi 10 teplákov Nebbia s rovnakým vzorom takže zmenou teplákov číslo 1 za číslo 7 nevyžadovalo zmenu trička!
Crca vidím že aj vy sa trápite.
Jasmia pošli takého lekára aj k nám do SR.
Vini nepošlu 😝 , pěkně si ho budu hýčkat u nás 😀 .
-zmenou teplákov číslo 1 za číslo 7 nevyžadovalo zmenu trička! -tak toto mě dostalo 😀 😀
Chudák Tomášek snad už mu bude líp, budu na vás myslet i když to vám asi prd pomůže.
Crca tak to tak vypadá, že Matýsek bude fit a štafetu přebere Michalka, ach jo to je hrozné ty nemoci.
Dneska byla zas Justýnka protivka, ráno se vzbudila s teplotkou 37,5 a pořád plakala, nakonec usla a s velmi krátkýma přestávkama na jídlo prospala polovinu dne.Ale po třetí hodině už byla zase bez teplot a usměvavá, tak to byli asi zoubky 😒 . Zítra dojede Nelinka ze školky v přírodě, už se nemůžu dočkat, strašně se mi po ní stýská.
Adéla mě zas dnes vytočila, ztratila klíče od bytu i ze školy od skříňky a čip na obědy, takže mě to vyjde na 300,-, opravdu paráda, navíc jsem zjistila, že začala prdět na školu, už si asi myslí, že jsou prázdniny. Je pravda, že jsem na ni teď neměla moc času, ale v páté třídě už může být trochu zodpovědná.Takže to vypadá, že bude mít trojku na vysvědčení, asi mě z ní trefí.
Pomoooc ja uz nechcem dazd!! Ja cem slnkoo a teploo a svetlooo☹
Já takyyyy!!!
Holky Justýnka se právě naučila dělat pá pá, jsem nadšená a pyšná.
jasmia: gratulujeeem
ahojte. tak ako som vás preletela, pomaly chorlaviete alebo sa uzdravujete...
tu tiež leeje. pršalo celu noc, doobeda preswtalo,a le ani soms a nesnažila ísť von a pred obedom znova lejak..snad nebude clé poobedei pršať, chcem vybehnuť s malou do obchodu, včera došli letaky, tak maju mať konečne nejaké leginy, lebo ich neviem zohnať na tu moju štíhlu babu..laj tak myslím, že to nebude mať elastické ako ju poznam....
vini-akto do neho nejako dostaneš, tak si dobrá..moja hned zistila, ked mala naiečo v čaji. do mlieka by osm to nedavala, niketroé lieky sa s mliekom nemaju v laske...
tiež moc nespím posledné týždne. malu v noci budím na ciaknie o tretej alebo o štvrtej, podla toho, kedy ide naposledy večer, tak aby mala medzitým apson 5 hodín, lebo viac nevydrží a ja potom už neviem zaspať. u našich som lušitevala križovky, sa mi rehotali, doma si zažnem v izbe a knižka ma občas uspí...už som aj poobede zrušila svoj šlofík popri malje, ale je to na prd aj tak, aj tak nespím potom a ja teraz nevladzem fungovať, ked spím iba 4-6 hodín.aj tuto noc som boal zasa hore od 4-5:30 a potom soms a naštvala a zobrala knihu a čítala. a ledva som zhasla a zaspala, došla malá vyspatá...včera som s nou poobee zalomila. pááááááni, na 2,5 hodiny, som nechapala, ale aj tak dobre, že vonku lialo, soms a do večera nevedela zobudiť a o pol 10 som už bola tvrdá znova🙂)) a prcek v brušku asi má nejaké otočené šichty..cez den spí a v noci sa začne prehadzovať🙂))
inak, malá sa začala otáčať ked mala 5,5 mesaica, plaziť sa asi 2 meaice na to a chodiť po 4 asi týžden pred 10.mesaicom...postavila sa prvýkrat o oporu ked mala niečo vyše orka ale sama chodiť začala až ked mala 18 mesiacov...potom načas prestala, neviem prečo a znvoa sa osmelila až skoro o 2 mesaice.....k tomu všetkému si odratajte 2 mesaice, čo bola skor narodená a mate vysledok🙂))vraj sme boli pozadu, ale čo tie dva mesaice nič nertobila a vlastne len ležkala, akoby bola v brušku a ratali by sme to od obdobia planovaného narodenia, tak bola na tom normálne....ozaj, sedieť začala neskroo, mala tiež okolo roka. rpesne to neviem, moje poznamky su zahrabené neikde v detskej knižke od Hami🙂))
babule, ak neviete, čo variť, tak si dajte stranku Hami, ja som odtial tiež čerpala a tuším ešte aj stranka www.alinka.sk, takm ich bolo vela

Crca kurna na tebe ocenujem, ze mam len jedno, pri dvojkach by som uz bola odvezena😉 Jasmi moja svokra este nevie, kde byvame, tak zatial pohoda, ale uz sonduje, tak sa tesiiim😠 Naj gol bol, ked som sa jej vcera pytala (nastastie len cez telefon🙂), kedy isli MM prve zubky, lebo je to dost dedicne a ona ze nevie. Podotykam, ze MM je jedinacik a svokrusa este dementna nie je, tak to potvrdilo, ze mala celu vychovu na klobase. Jasmi a co uz papate?