icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

susika
15. jún 2010

jasmi- super, že pomohol....inak malá minule behala s prekrojeným citronom a že "mani"🙂))som žasla..ona kysle može, ale kyslí kompot som zistila, že jej nejde, ked tam je akože menej cukru..neberu jej ani marhule ani broskyne.ale tie nechce ani za surového stavu..a možno budeš mať vyhrané, že ti malá bude odmietať sladkosti🙂)malá si bočas dá, ael samu ju to nenapadne a ked je aj nejaký keksík, tak zje tak štvrťku a potoms a to týžden vala, kým to ja nezje, ak to nezjem hned🙂
žiarlenie očakávam, ved uvidíme. ale budem sa snažiť obom venovať rovnako, teda, ako sa to bude dať, akože neodmietať ju koli malému...malinký bude vyžadovať na začiatku viac starostlivosti, ale budem ju zapajať, ak sa bude dať. len škoda, že nechce spolupracovať velakrat...
ozaj, ak by sa ti vysipala trošku, tak sa neplaš, bude to citronom. sestrin malý bol trošku na tvaričke z kyslého, ono to prejde, také minibodočky.
no Neli nemá chybu🙂)už je pod obraz boží a to len taká malá🙂))
v Liberci mi býva kamarát z GB, len či si ma pamätá po 10 rokoch....

jasmia
15. jún 2010

@crca já si teprve teď všimla té fotky ze včera, je božská, jde vidětm, že jsou to dvojčat, jdou stejným směrem 😀 😀 .

@susika třeba malá žárlit nebude, mě Adéla nežárlila,když se narodila Nela a to jí byly 4 roky a teď už byly větší, takže taky v pohodě. Hlavní je to dítě připravit, že příjde nový človíček, denně si o tom vykládat a hlavně jí říkat, že bude velká sestra a že miminko ji bude potřebovat, u nás to zabralo. Navíc se bude cítit strašně důležitě 😀 a hlavně ještě jedna rada, až se ti malý narodí, tak ji od něho neodstrkuj, myslím abys malá neslyšela pořád nešahej na něj, jdi dál atd. Právě proto by mohla začít žárlit a malému i ublížit. Neber to, že tě poučuju, ale pár kamarádek něco podobného dělaly a dopadlo to tak, že starším sourozencům dlouho trvalo, než se smířili s miminem.

Dneska se mi vůbec nechce spát, zase budu čumět do zdi bůh ví do kdy 😒 .

vinifera
15. jún 2010

@jasmia Nečum do zdi - prídi mi dožehliť 😀

jasmia
15. jún 2010

@vinifera tak já jedu, ale asi do té dálky dojedu až příští týden 😀 😀 .

vinifera
15. jún 2010

@jasmia v pohode 😉 Z vlastnej skúsenosti viem, že tá kopa prádla nikam sama neodíde kým ju sama nezdolám. A to sa mi fakt nechce. Takže počkáááá 🙂 😀

susika
16. jún 2010

jasmi-no, vd to rpave že dufam, že nebudem robiť. nie som zasa taký nejaký bojko, že by soms a bála, že neičo bábu urobí. už mala bábo aj sestra, a malá boal nadčená a to bola o rok a pol mladšia, a boli swem aj na jednej navšteve u 3 mesačného babätka a malá boal hotová, iba ho hladkala a pusinkovala. nechala som ju, kým to tej mamine nevaedilo. tá bola v pohode, tak sme jej dali aj pohajkať na rukách, bola zlatá🙂)))aj kočikovať bude mocť, ved ak bude rozumná a nebude robiť hovadiny, niet prečo zakazovať.
včera tu bola dobrá asistentka mojej mamine.som čumela, lebo doma mi tiež akože pomáha, no ale nemala chybu, ako ju to chytilo🙂))kd má svoj den, je všetko lepšie....
vini-ja byo som ti aj ožehlila, ja žehlenie možem🙂)len si ňdaleko🙂))aj mamina tu ma také kopy, keby nehundrala, že ako to žehlím, ako to skladám, tak už to mohlo byť hotové. ona povbie, kedy to má robiť, ja neviem, asi som multifunkčná, ked stiham skro všetko...ona je ešte stará škola a musí to byť ako ona chce🙂mne ked raz kamoška žehlila, ekd došli kuk malú, ešte asko pártýždnové bábo a ja som k tomu odsavala mlieko, tak som bola rada, že to niekto spravil a rpi najhoršom len preskladala, aby sa to do skrinky zmestilo..ved aj tak to ma človek na sebe a s to dokrčí a osušky aspon prejdú teplou parou....

vinifera
16. jún 2010

No comment - nemvládzem - rozmedzie asi 10 min - aj tú papuču som mu medzitým už raz obúvala ...

jasmia
16. jún 2010

@vinifera k tomu opravdu není co dodat 😀 .

Holky dneska jsem naprosto nepoužitelná a to jsem si schrupla dopoledne i odpoledne a jsem pořád jak mátoha, nic se mi nechce a ani nemám na nic sílu, asi jsem dostala spavou nemoc 😀 , nebo že bych byla jen líná.

crca
17. jún 2010

Vinie,koukám jako u nás 😀 Včera jsem jim koupila další bačkory,tentokrát na ten pásek s dírkama na zapínání,protože se mě ze všeho dostanou 😀
Dneska byla příšerná noc-opět 😒 Do půl jedenácté ani nekvikli a jakmile jsem zalehla,tak to začalo a ještě jsem ke všemu oba musela přebalovat protože byli posraný a to hned 2x za noc 😕 Vůbec nevím co se s nima děje,přes den to je taky každou hodinu,mají v gatích a jen takový řiďunk ,asi je to k zoubkům,protože teda jinak jim nic není,baští taky normálně,teplotu nemají,jsou vytlemený 😅 K dr.asi nepojedu protože co by mě dala?Nic,nařídila dietku,tak dneska jim vařím jen rýži a budou mít dietku u mě 😅 Koupila jsem jim čaj Rooibos s borůvkou,můžou to i děti,protože to neobsahuje kofein 😉 Včera jsem měla nákupní den,tak si manža pohlídal a hlavně mě zadělal plotem zahradu,abych je mohla vypustit a nelítat za nima,když zdrhali kam neměli 😀
S tím žehlením ani nemluvím,mám tady už týden hromadu prádla,ale já jsem prostě večer tak k.o,že na to prdím 😔Ono,až nebudou mít co,tak začnu vybírat to nežehlený a ono to zmizí 😀

Dnes v 10:09 • 2 děti

jasmia
17. jún 2010

Ahojte holky, tak dnešek byl katastrofa, Justýna zas protivná jak pes 😒 , tak jsem ji předala tatínkovi, ať si taky užije 😅. Já jsem sice předevčírem vyžehlila, ale už jsem zase stihla vyprat, takže se mi to tu zase kupí, je to prostě pořád dokola.
Včera jsem byla u doktorky a stěžovala jsem si, že Justuša nepije, tak mi řekla, že do ní prostě tekutiny musím nějakým způsobem dostat, fakt rada nad zlato 😒 . Zkusím ji koupit džus, třeba ten pít bude, jinak fakt nevím. navíc mi teď přestává pít mléko a jogurty nechce, tak s tím taky nevím co dělat, abych do ní dostala aspoň těch 500 ml. Za to po masu se může utlouct, nejvíc ji šmakují špagety, to se jí dělají boule za ušima 😀 .

vinifera
17. jún 2010

Máte pestrejší jedálniček ako my. Dnes dala svokra malému mrkvu. Alergická reakcia jak svina. Už ani mrkvu nemôžeme -(
Inak som dnes stihla umyť dve okna. Zlikvidovať staré matrace ešte z dedkovej postele. Aj z gauča. Oco popílil aj gauč. Zas o kúsok viac voľného miesta. + sme s maminou povyhadzovali staré kožuchy ešte po babke a pár iných rárohov. Kto má záujem o nejaké historické relikvie a artefakty nech si príde vybrať je to ešte v dodávke všetko 🙂))

susika
18. jún 2010

@jasmia -my sme si tým prešli teraz pár týždnov dozadu, ked sme sekli s flašou, inak vybrala si to malá, že už neche. a z hrnčeka vela nevypila a čo sa týka tekutín, to bola tiež bieda...ptom sme si prešli obdobím bileeho kakania, ale to fakt bileho a ptoo to akosi všetko rpešlo a už pije aj mlieko z hrnčeka. akože Nesquika a zo zajačikovej nesquikovej šialočky, trocha vypije a niekedy aj 1,5 šialky takej asi 2,5 dcl.ked nie, tak to neriešim už...v jednej relacii jedna pediatrička vravela, ež aj syry sa ratajú, čo je logické, ale čo povedala, je jeden trojuholník syra, je ako 100ml mlieka, tak ratam to aj ja. jeden jogurt, tuším 200ml, je ako 200 alebo 250 ml mlieka....už si nepamätám. bolo to v damskom magazíne tento týžden na stv1, možno v utorok alebo v stredu, fakt neviem. a je to v ich archive.u nas tiež velmi nejdu jogurty, ale propbio su aj v milačikovi, to mi zje a laduje aj termix. aj Bobíka, ale kupujem lacnejšiu nahradku u nas je Dobrotka🙂)pribinaky jej nejdu, iba občas..moc sladké veci do nej nechcem velmi džgať, nech si dieťa nezvykne.džusi jej ried, lbo potom ti nebude chceiť nič iné. ja je urobím takú vodu, aby to malo len inú porichuť.už vypije aj čistu vodu a čaj ked je, tak jej poviem, že je taký dobrý cukrikový🙂)

jasmia
18. jún 2010

@susika s tím jídlem je fakt kříž, já to řešila u Adély, ta mi taky nic nejedla, Za to Nelina jedla vše, co našla 😀 a teď zas vymýšlení, abych do ní dostala to potřebné. Dneska zas vypila mléko jen 50ml a to bylo ráno, když by měla mít hlad po noci. Asi ji budu dělat kaši a mlíkem to jen zapije, protože kaši mi už jí pěkně, ale zase nemůže jíst 3x denně kaši, abych do ni nacpala tu normu 500ml. Jogurty nejí žádné, chutná ji lipánek, ale ten ještě nesmí, měla snad jen dva.
S tím čajem bída, včera vypila jen 20ml a to jsem ji dávala snad co pět minut,prostě nechtěla, tak zítra koupím ten džus a uvidím,samo že ho budu ředit.
Zas je u nás bouřka jak blázen a to jsem se chystala jít s malou ven, tak budem zas zavření doma, ach jo.

susika
18. jún 2010

@jasmia -vieš čo, my sme tiež mali také obodbie nepitia, kd bola malá.išlo ma rozhodiť. ešte tak trošku vypila feniklový čaj, z kupvanej koreniny fenikel,trošku som dala do rpevarenej vody a ešte trošku prevarila a nech si každý vravel čo czhcel, ja som kupila hroznový cukor a pila to. aj slabý mätový. traz ho nehcce ani citiť🙂)alebo ked bola staršia, ja neviem, či to tovjej nebude ešte moc, tak som kupila ten džus Kubík a to som riedila. už ked som nevedela čo s nu.skus, uvidíš..pri najhoršo ho baby vypijú 😀 😀 😀
mna skoro pred hodinou rozhodilo, naši si vzali alú, boal som doma a oni boli v meste tiež, že nech idem pobehať, čo potrebujem a ja prídem a že čo pila a že nič. kurnik, som narobila krik..mamina, že ona robila večeru. do prdele, ona si sama nevypíta, tak ja keby nie som s nou pol horuceho dna, tak jej nikto nedá piťm lebo ona si nevypúýta a to isté mi robí aj moj chlap. ja sa do nj snažím natlačiť aspon niečo, lebo pije tiež málo...dnes to bolo ale snad aj 4 deci, lenže zasa mlieko rano nič a teeraz večer asi tiež nebude, lebo je rozblaznená...takže tiež bieda...zajtra si to bude musieť dobehnúť
ozaj, ma napadlo, sestra má s malým tiež problemy s jedením. ten má 8 a že už rok asi odmieta. ja ho často nevidím, ale moj ocino vravel, že sa stráca....

crca
18. jún 2010

Ahojky,jen v rychlosti,dneska jsem si pohrála s bazarem,naházela jsem tam spoustu věcí 😀 a už sotva koukám.Jinak dneska jsem byla s nima kvůli té srajdě u dr.,ale dneska ráno už měl Maty spíš tužší hovínko,tak jsem byla ráda,dala nám Smectu a nějaké Lactobacili,ale co mě mohl šlak trefit.....,Michal je vzal pak odpoledne k babí přes silnici a víte co udělala?Dala jim jahody!!!!!!! 😠 No a co myslíte,vykoupali jsme je oblíkli,dali mlíčko a Maty udělal prd,šplouch a teklo mu to až po nohách 😀 tak s ním zase šel manža do sprchy 🙄 já myslela,že mě šlak trefí,tak já jim tady dávám dietku,aby už neměli průjem a ona je narve jahodama 😝 Jsem zvědavá na tuhle noc 😒 Jinak jim ale nic není.

nikush
19. jún 2010

ja to nestiham vsetko precitat, ja len, ze si ten moj dudnak konecne sam sadol 😀 😀 😀 ta ja som taka happy, ze sa z toho asi pototo 😀 co tak dat ho spat do vnutra? uz za nim o chvilu nebudem stihat. a v jednom kuse mi tu zuje brudny kabel od netu 😠 asi ho prerazim

susika
19. jún 2010

čo by som ja za to dala, keby mi malá zjedla aspon jednu jahodku....ona to nechce...do roka soms a bala alergie, potom bola zima a jahody neboli a zamrznuté ma ani nenapadlo a vlani už ich nechcela a tento rok tiež....iba ak v džeme, ale ani džemom velmi neublíži, lebo by sa zašpinila, hygienička moja🙂)
@crca - no teda, nezávideniahodná situácia..aj si jej niečo povedla k tomu? asi by ju prerazila

crca
20. jún 2010

Nikush gartuluju k posedu 😀 To je jak Maty,ten si taky sedl až v 8 měsíci 😅 a koukej teď padl rok a běhá jak ztřeštěnej 😅
Susi,já u toho nebyla,to mě řekl manžel až když se Maty posral a to jsem jí neviděla a včera jsem jí viděla až odpoledne a to jsem tak nějak vypustila,ale to víš,že jí to řeknu 😖 Ale srajdíme pořád 🙄 když jim dáme černý uhlí,tak pak vykakaj normál a když nedám tak je to tekutý 😒 No,asi s nima zítra pojedu radši na výtěr 😒 na zuby už mě to příjde dost dlouhá doba,vždyť už to mají týden,ne li vc.
Teď jsem se tady moc neohřála,dávala jsem věci na bazar,po večer jsem jim třídila oblečení a měnila skříňky s oblečením co mají jen na doma a na ven a ve druhé mají ty hezké,bez fleků apod. 😉 Skončila jsem až kolem půl desáté a to jsem jen nakoukla a už pořádně ani neviděla,v noci se pořád moc nevyspím,to jsou tak 3 hodiny za noc 😒 Taky jsem jim už druhou večeři změnila.....,nedávám kaši ve flašce,protože mě přišlo,že jim to už bylo málo 😀 Tak dávám v 18-18.15 buď to co zbylo od oběda,nebo něco jiného,ale v židličkách a na lžičku,pak je nechám ať se dojedí sami lžičkou,u toho se ještě pobaví ,pak koupeme a potom jim dám jen mlíko.
Dneska jsme teda vstávali v 7.15hod 😕 a to jsem vylítla jak Jánošík 😀 ,no,ale stejně mě zase teď spěj od 10.00hod 😀 ,jenže když nespí pořádně v noci,tak to musej někde dohnat a já jsem ráda,že mám aspoň chvíli klid 😅

nikush
20. jún 2010

no mne Simon teraz tiez kaka 3krat do dna, take polotuhe, tak to asi budu horne zuby, leno ani mi nedovoli sa co i len priblizit s prstom k jeho ustam 😀 . minulu noc sa budil v jednom kuse, dnes to bolo konecne lepsie, inac by som si cez den asi ani neprdla 😀

crca
20. jún 2010

No Nikush,u nás to bylo minulý týden jednou za půl hodiny,a vyloženě jen vodový 😒 ,ale dneska už je to docela dobrý,tak uvidím jak bude do rána a asi bych se vyprdla na ty stěry.tahat je zase brzo ráno k dr. 🙄

susika
20. jún 2010

@crca -škoda, že ste za hranicami. mne by bodli chlapčenské veci..príde mi , že ich mám dosť, ked to pomiešam aj s malej pár farebnými vecami alebo ked prižmurim oči,može mať drobec aj ružové body k modrým alebo šedým gaťušom🙂))
moc s mi to rpedavať neche, ked vidím, ako mi to z toho bazara neodbuda....

jasmia
20. jún 2010

Holky pomóc asi ty moje děti přetrhnu, jsou protivné jak psi, nic jich nebaví, jen otravujou, už mi dochází nápady jak jich zabavit.

@susika já nakupuju na aukru. To že bude mít malý pár věcí po malé nevadí, holky mi taky chodí někdy vyoblíkané jak kluci a kámoška, co měla věci po mojich holkách, zase svojeho chlapečka taky oblékala do růžového 😀 .

@nikush gratuluji k sezení, Justýna si snad sedne až v roku lenoch jeden.

crca
20. jún 2010

Susi,pokud by se ti fakt něco líbilo,tak si myslím,že by to neměl být problém 😉 Nějak by jsme se dohodli 😉 Mě to taky nikdo moc nekupuje,očumujou fest,ale nic moc zájem 😀 A to to mám dané ještě na mimibazaru 🙄
Jasmi,já jim všechno kupuju na Brumla.cz,jsou to všechno kvalitní a levné věci,většinou to je značka Marks@spencer,Next,....schválně jukněte 😉 teď jsem jim objednala zase za 1000kč 😀
Jinak k té protivosti,dneska měla nějakej blbej den Míša,zato Maty pro změnu byl v poho 😅 Šli spát až o půl osmé 😀 koukali jsme na Princeznu ze mlejna,u toho jsme si hráli,byl zase po dlouhé době takový klidný večer před koupáním 😵

jasmia
20. jún 2010

@crca co jsi mi to provedla 😀 , jukla jsem na toho Brumlu a 600 je fuč, to zas bude keců, až to můj zjistí, ale prostě nešlo odolat 😀 .

Dneska byl fakt den pitomec, všichni protivný, uřvaný a nakonec mi Adéla oznámila, že ztratila žákovskou, ji asi picnu 😠 , je to strašný bordelář. Teď už konečně spí a můj má noční, tak mám bejvák jen pro sebe 😉 , bude mejdlo u PC. Zítra potřebuju do města, tak doufám, že nebude pršet, jako dneska, už by zase mohlo být léto.

crca
20. jún 2010

Jasmi 😀 😀 sorry,ale aspoň nejsem jedinej"uchyl"(pardon)na věcičky 😀 😀 😀 To se prostě nedá 😀 Já si to teda vždycky rezervuju,je to fajn věc,věci ti nezmizí,máš je tam rezervované 14 dní a pak když to neukončíš dřív sama,tak to posílají automaticky a můžu si tam zase třeba za 3 dny juknout a doplnit 😉 A mám to za jedno poštovný 😉

jasmia
20. jún 2010

@crca já jsem super uchyl, Justýna má šatník plné hader, ani to nevynosí, ale prostě já furt nakupuju a holky jak nemají aspoň 8 riflí a 10 mikin, tak už valím na net, o tričkách, kraťasích, šatech to už vůbec nemluvím, navíc holky mají skoro stejnou velikost, tak si věci půjčují, ale já furt kupuju 😀 . Ale abych si koupila něco na sebe, to mě ani nenapadne, já mám zase prázdnou skříň ☹ , jenže mě nakupování pro mě moc nebaví, vždycky si představím, co bych za ty prachy mohla koupit holkám a je po nákupech.

crca
20. jún 2010

Jasmi-jsi stejná jako já 😀 Šatník můj prázdný,kor teď po porodu na sebe nic nedostanu pořád,na léto mám jedny 3/4 od ťamanů a když si je nnáhodou ušpiním nebo je peru,tak se modlím aby bylo aspoň dva dny šeredně a zima,abych mohla nosit rifle 😀 😀

jasmia
20. jún 2010

@crca jsme dvojčata, můj šatník je nachlup stejný 😀 .

susika
20. jún 2010

ja som rovnaká, idem do obchodu, elbo niečo potrebujema ato už vžeňdy kupim aj malej. šla som synovcovi kupiť niečo na narodky a zasa som vyšla s dvoma gaťušami pre mimi a tepláčkami a super tričkom peňre malú🙂)
tiež mam veci na MMB aj na babybazare a len očumujú.
kuknem tie habky, ted sa mi moc neche, ale mrknem to......
kua baby, mam asi len 4,5-5 kil viac a ja nemám čo na seba koli mojej prdeli. to je strašné a tak som boal v pohode, že ved mám veci tehu po malje, tričká to už bude nula bodov, mám také brucho,a ko pri malej, ked som šla rodiť a prdel, ako lodný kufor, včera mi praskli gate, čo som nosila ako tehu pri malej ale nosila som ich aj normálne, také volnejšie....dnes som šla v teplákoch a balerinkach ako taká sedlač, lebo tenisky mám doma a som stale u našich a tie gate som neriskla. v stredu som zvedavá, ao sa do nich napracem k lekárovi do poradne 😀

jasmia
20. jún 2010

@susika já když si vzpomenu, jak jsem vypadala v těhu při Justýně, chce se mi brečet, byla jsem jedna obrovská koule, přibrala jsem 17kg,bylo mi malé i těhotenské. A to jsem při holkách měla jen 6kg navíc a když jsem šla rodit, vypadala jsem jak v 6 měsíci. Holt každé těhu je jiné a tobě nezbyde, než si něco pořídit nové, jinak půjdeš k doktorovi nahá 🙂 , ale třeba by mu to nevadilo 😉 .