Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
@jasmia - 😀 😀 😀
tiež, ked som rodial mlú, na mna pozerali, že čo tam robím. ale to som bola na začiatku 8 mesica, tak to veeeeelikánske burcho som nestihla ale aj tak som mala asi 9 kil navyše a teraz, do tohoistého týždna to vyzerá, že by to vychadzalo rovnako...no, musím niekdam šupnúť drobca a ujsť nakupovať...ja to tak nemám rada....myslím nakupovanie
😀 😀 Susi,já jsem při těch dvou přibrala"jen 17kg",ale je zvláštní že mě pořád 7kg zůstalo a to jsem "1,5 "roku od porodu 😠 Břich mám jak velryba,vypadám jak 5 měsíci 😠 a nejde to dolu a nejde 😝 Už jenom čekám na to,až se mě začnou lidi ptát,jestli nečekám další 😀 .Když je zima tak to je hezky schovaný,ale až budou fakt parna přes léto,snad ani nebudu vylejzat 😀 Dneska mám balzám na nervy,děti jsou hodný,veselý 😅
Ahojte, mám dneska frmol, Justýna má teplotu, myslela jsem, že to budou zoubky, ale teď se vyšplhala už na 38,3, tak zítra razíme k doktorce. Ještě že je hnusné počasí, jinak bych byla naštvaná.
Holky tak já mám taky pořád pneumatiku, asi se ji už nikdy nezbavím ☹ , možná kdybych nebyla lenoch a cvičila, tak by zmizela, ale já pohyb tohoto druhu nesnáším.
cvičenie nepomáha. ja , ked som boal v GB, tak som chodila do posilky a za dva týždne nabrala 10 kíl. chodila som a revala, že ako je to možné. potom, ked som prišla domov, som necvičila, bolo leto, sem tam som sa prehnala na bicykli, korčule som vtedy ešte nemala a zleizlo zo mna ani neviem ako 15 kil🙂))pri malej detto, pribrala som sotva 10, schudla ete v nemocke, po porode mi ostalo 6 kil a ešte 10 šlo dole..ono to bolo aj nervymi kolo malej,s tresy, čo a ako bude, ner vy každý týžden u nejakého dokiho s malou, to cvičenie ma ubíjalo s nou, to som si odrevala aj ja, aj ona...
jasmi-to čo, to nejaký skrytí vírus sa šíri, že pomaličky každý chorlavie? aj aj som začala pokašliavať, to je ten moj nevyliečený prieduškový kašel, vonku vlhko, tak aj u mna🙂))
crca-a čo drobci a kadenie? bola si u dokiho?
moja malá tieto dva dni jedla ako keby roky nepapala...som zvedavá, ako bude zajtra ladovať, už nebude knedlík a ten ona miluje🙂))no a kadiť sa jej nejako nece🙂))ale že by oťažela🙂)))to má z toho čerstvého vzdruchu..dnes sa zasa vyziapala doobeda a o pol 11 už spala z trucu a unavy z plaču..do pol 1 schrupla a od pol tretej do pol 8 lietala po vonku🙂))a ted nie a nie spať potvora🙂
Jasmi,teda snad nebudete marodit,vždyť je léto 😀 😀 Když ono to počasí,je na prd,jeden den 40,druhý 12 🙄 Včera jsme byli venku v zimních bundičkách 😠 ,foukal ještě ke všemu silný a studený vítr 😠 Ať jste brzo v pořádku 😉
Susi,nebyla jsem s nima,ráno to bylo už docela dobrý,už byl i tuhoň 😀 ,pak přišel oběd a už zase jak prdli tak tekli,ale nic už teda tak hrozného a už jen asi 3x za den,tak ještě zítra počkám,dneska byli na piškotech, rohlíkách,k obědu jsem jim udělala rýži s mrkví,pak teda ke sváče jogurt,ale do toho jsem jim nasypala Lactobacili a k večeři jsem jim dala zbytek od oběda,ale zředila a ještě nastavila rýžovou krupičkou a rozmixovala na kaši 😅 ,ale teda holky mě už ke konci natahovalo,jak jsem tu lžičku občas olízla,chuděry,takovej hnus 😀 Tak uvidím jak v noci.
ma napadlo, čučoriedky su na to dobré..u vas tuším boruvky🙂))ja neviem, mna ked prehanalo, som zjedla aj 2 trocjdecové pohariky, čo som vlani pracne obrala a nič..a tento týžden som zistila, ž to asi z magnezka, davala som si 3x denne a jednoducho som behala....ked som to znižila, už je dobre🙂))
ty si dobrá, najprv ichnechavaš na piškotkach aa potom im švihneš jogurt🙂)))trdlo🙂))
no, moja malá bola vychcaná, čo som ja neolizla, to ona nezjedla, všetko musela pred ou chutnať...a ostalo jej to do teraz🙂)) musím jesť to, čo ma na tanieri aj ona🙂)iank zje ona to, čo tam mám ja🙂)a sleduje, čo sa dee s jej porciou🙂))neverí mi, si myslí, že jej davam gebuziny🙂)ale vlastne papáme už hodnú dobu rovnaké 😀
Susi ty borůvky vím,dělám jim čaj Rooibos s borůvkama,ale čerstvé nikde teď nejsou a neumím si představit jak by vypadali 😀 Dát jim je jedině ve vaně 😀 😀 No jo ten jogurt nebyl moc dobrý nápad,ale jsem si říkala,že když do toho nasypu ty Lactobacili,co jsou v jiných jogurtech,tak to nebude nic hrozného a hlavně,si to asi zase uhnali z jahod 😅 .Máme je na zahradě,jednou jsem je s nima šla trhat a teď jen co vylezeme ven na zahradu,tak první co je,tak ženou do jahod.....,no,neuhlídáš to 😀 😀 Dneska se mě posrala Michalka 2x za noc a to i během hodiny.Ráno taky vstala s kejdou 😀 .Maty je zatím už dobrý,v noci spal krásně celou noc a měl tuhoně 😀 .U nás teď svítí sluníčko-konečně,tak snad to chvíli vydrží 😒
S tím jídlem je to i u nás,nejdřív jim to musím teda dát jen oblíznout a pak teda jedí,já to naštěstí jíst nemusím,ale jinak co jím pak já,tak musí taky ochutnat 😀
Ahojte holky, jsem totálně mrtvá, celou noc jsem oka nezamhouřila ☹ , Justýnce se teplota vyšplhala ne 39,9 a já umírala strachy. U doktorky jsme byli a ta to vidí na virózu, tak nám vzala nějaký výtěry a moč a budem čekat, co se z toho vyvrbí. Chuděrka malá není schopna vůbec ničeho, jen tak leží a kouká a kňourá, je mi ji strašně líto ☹ . Teď se mi poblinkala z nurofenu a usnula prdelka. A já nějak usnout nemůžu i když teda sotva koukám. Snad jí to brzo přejde, je strašné vidět, jak se trápí a nemoct ji pomoc.
ahojte ja som bola na predlzeny vikend u mamy ale co sa týky spanku som nedohnala nic 😖 mala chce teraz len mna tak sa neda nic robit. uz tretiu noc buntosi asi sa zas hýbu zuby. tri mesiace nam isli spodne ocne to som myslela ze uz nevydrzim ale potom zrazu týžden klud. teraz zas idu horne ocne tak zas nespava.
nasej malej chutia jahody ale ma na ne alergiu lebo sa z nich vysypala takze uz ich nebudem davat. esteze je po sezone.
Jasmi,je to hrozný,když nemůžeš nějak pomoc viď? ☹ Hele a máš ty Paralenový čípky?Mě totiž Maty taky háže šavle po tom Panadolovým sirupu,tak mu dávám čípky a je to zázračný,do hodiny je o.k,sice se to pak po těch cca 5-6 hodinách vrací(když teda má teploty),ale aspoň mu to rychle ulevý,i se nají a napije 😉 Ať jste brzo fit 😉
Nelinka,já mít děti alergické na jahody,tak už snad ani nevylezem na zahradu 😀
@crca čípky mám, ale klesne to jen tak na 3 hoďky, tak ji pak dávám Nurofen a ten blinká. Teď ji teplota trošku klesla, tak je veselá, sice ji musím mít stále u sebe, ale to mě teď vůbec nevadí.
Tak já měla letos jen jednu jahodu 😒 , nějak jsem jich nestihla, než jsem došla na zahradu, byly sežraný 😀 .
crca : kaja sa vyhadzala az ku koncu teda po nejakých 5 dnoch a tak tam bolo uz len par tak som jej este dala ked pýtala ved zas dlho nebudu a ona ovocie nechce jedavat tak som rada ze vobec jedla jahody.
nam na teplotu pomaha nurofen ozaj a uhorku na zapastie si neskusala dat? to tiez stahuje ale bacha aby si ju zas nepodchladila 😅
@nikush mám a dávám.
Holky díky za rady a podporu. Už sotva pletu nohama, ale jak to tak vypadá, zase toho moc nenaspím. Malá nechce spát v postýlce, jenom se mnou a to se mě drží jak klíště, takže moc místa na posteli nemám a navíc se bojím kvůli tomu jejímu dýchání. Jsem zvyklá, že mi monitor pěkně bliká do ksichtu a teď ji musím kontrolovat, jestli dýchá 😒 . Snad ji zítra už bude líp, protože je to fakt záhul.
ahojte.
@jasmia -chudiatko malé, viem si ju predstaviť. snad už dnes je lepšie.davaj jej také letné zabaly na nožky a ručky, ja osm síce malú celú omývala alebo posadila do takej letnej vody, aby neboal studená, trošku sa pohrala a na teplotu to vždy zabralo.ale sestrička od dokiny vravela, že nie zábaly ale že ked tak, tak iba končatiny..ja neviem, n ás vždy balili...
@crca -chudiatka aj tí tvoji bobíci...ma napadlo, dokina mi pri malej kadení raz predpísala liek "costi", netuším , či je na predpis, ale malje som to davala podla príbalového letaku a zabralo. tiež aby nebola dehydrovaná taký nápoij od Humany, v lekarni by ti povedali....boli to také sačky, čo sa zarobili podla navodu do prevarenej a ochladenej vody, obsahoval minerali a vitamíny a neičo proti prehananiu.
ja osm dnes bola v poradni.zasa som došla neskoro, poradové čislo vysoké, tak som zašla k segre a potom udychčaná dobehla k dokimu. sestrička odmerala tlak, že 138/75 😀 😀 😀 aj tak som sa don dobre zmestila, taká zadychaná🙂))bruško rastie vraj v norme a asi tie lieky, čo mi dal na zniženie tlaku ho riadne znižujú, kedže normálne doma ho mavam nízky, teraz ho radšej nemeriam, lebo občas mám riadny kolotoč🙂))včra som si ich ani nedala a bolo mi rovnako 😀 dalšia kontrola o mesaic, páni, to už bude pred koncom materskej, čo ma trklo až doma, pruser, ak mi doki nenapíše MD 8 týždnov skor a ja ostanem doma bez príjmu až 24 dní
Ahoj holky,Jasmi,snad jste na tom už líp,ještě jsem si vzpoměla,že jsem jim při teplotách dávala zábal-jak píše Susi,ale s octem-do vody jsem nalila trochu octu,to krásně snižuje 😉
Susi,my dneska už docela v pohodě,jen polotuhoň a ne nějak často 😀
Utíká to viď?Vy máte číselný pořadník? 😲
Pia,to je hrozný co?Když člověk sám leze a pak ještě do toho dítě 😅 Mě se to už taky stalo a ještě se dvěma 😖 děs běs,tak ať jsi brzo fit 😉
Nám dneska přivezli uhlí,tak manžel bude skládat 😀 ,ale asi mu nechám děti aspoň na hodinu a šla bych klidně já,aspoň něco 😉 Zase by byla trochu změna 😅
Ahoj holky, tak dnes už byla procházka růžovým sadem 😀 , Justýnka měla sice v noci 39, ale pak až do 14.00 byla bez teploty a po podání Nurofenu, je zas v pohodě. Celý den jsme si hrály a užívaly si. Teď se budu modlit, aby to nechytly holky nebo já.
@crca přesně měla jen teploty, myslela jsem i na šestou nemoc, ale zatím se neosypala, tak to byla asi nějaká viróza. Na večer byla tak rozvířená, že jsem ani nevěděla, jak ji zklidnit a teprve teď usla. Asi byla rozradostněná, že už jí je líp.
Dneska bylo u nás krásně a my zavření doma 😠 a to má Nelinka v sobotu rozloučení ve školce a přijede mi bratránek a bude grilovačka, tak se budem muset nějak vystřídat s mojim v hlídání Justýnky. Začnou prázdniny a já začínám mít traumata, že budu mít holky celé dny doma, doufám, že si Áďu vezme tatínek na nějaký čas k sobě, protože poslední dobou jak jsou spolu pět minut, tak se pořád hádají 😠 .
Ahojte, tak už se osypala , takže moje podezření se potvrdilo, byla to šestá nemoc.
U nás je dnes krásně, od rána svítí sluníčko, asi nechám Justýnku tatínkovi a já si půjdu na kafíčko ke kámošce, pěkně si ho na zahrádce vychutnám 😀 .
ahojte kocky, vobec nemam na vas cas ☹
ale prisla som si po radu - od vas, skusenejsich...
uz treti den bojujem s malym (ma 7,5 tyzdna) a jeho naladami. neviem, co sa stalo, ale cez den mi vobec nechce spinkat, podari sa to az k veceru/vecer. v noci nie je problem.
papa pekne, piska aj kaka pekne.
cez den sa ale strasne zlosti. neviem, co mu je. skusame papat, zuzlat bradavku (zadrieme a pusti ju), hrat sa, cumlik, prebalit, na brusko, a stale dookola... vsetko je ok, ale len na 30 sekund, max. na par minut. potom sa zacne zlostit strasnym sposobom, ako keby som mu nohu rezala. je mi ho velmi luto, ked neviem, co chce, nehovoriac o tom, ze som strasnym sposobom cez den vycerpana a nestihnem sa ani najest ani umyt. tych 5-10 min., na ktorych mi zadrieme cca kazdu hodinu a pol, je sakra malo.
kolika to myslim nebude, lebo on neplace, ani neprdi a kaka pekne.
neviete mi prosim poradit, co to moze byt?
Jasmi,včera jsem už neodpověděla,ale taky mě právě napadla ta 6 nemoc a chtěla jsem ti napsat,že máš jeden den čas na osypání 😀 Hlavně,že už je to za vámi 😉 Já dneska byla s Míšou na těch nožičkách a je to prý zcela normální(hurá,nemusíme cvičit 😅 ),má hlavně nosit botičky s tvrdou patou,když jsem mu řekla,že máme boty od Santé,tak nás pochválil,že je to to nejlepší i když jsou dost drahý.Ale nám je kupuje babička s dědou z mojí strany,bere to přímo od výrobce tak je to přeci jen o 200kč levnější 😅 .
Shaarka-kolika to klidně může být i když dobře kaká a prdí,kluk to měl do půl roku,už jsem nevěděla co sním.......,a ty kojíš,nebo jste na UM?A hlavně,nám je 14 měsíců a jsem taky vyčerpaná pořád 😀 ,najíst se taky nestíhám a umýt...o tom už ani nemluvím 😀 Kolikrát přijede pošťačka v 10 a já jdu otevřít ještě v pyžamových kalhotech 😀 ,ale jinak vím jak se cítíš.A nemůže to být i růstový spurt?
@shaarka tohle mi dělala i Justýna, spala jedině na mě 😀 , když jsem ji dala do kolíbky, byla hned vzhůru, tak jsem ji nechala spát pěkně na mamince, taky jsem ji často chovala, vlastně pořád 😀. Třeba chce být jen s tebou, ale klidně to může být i kolika, jak píše crca. U nás tohle období trvalo asi do třetího měsíce, takže vím jak ti je.
Ale mám dojem že máš ešte mini mimi. No tak aby si bola v obraze so spánkom. TAk malý mi ako mini mimi chodieval spávať o 24 hod v noci. A vstával tak o 8 mej ráno. Celý den NIČ nespal. Jeden spánok za den mal až po 8. mom mesiaci a 2 x za den začal spávať až po 10. mesiaci. 🙄 A to chodieva spávať o 22.30. Teraz ked sa vylieta vonku tak aj o 22 😉 Ale zato mi skáče ráno od 7 mej po hlave.
Ak sa kojíte tak v 6 až 7 týždni zvykne byť laktačná kríza. Aj my sme tak mali. To bol taký zlý týžden. Že sa telo regenerovalo a bolo menej mliečka. Tak sa malý zlostil že je málo. Ale nedávajte UM., Vydržte. Telo sa zregeneruje a bude zasa dobre 😉 Treba len vydržať. Možno si len vyžaduje maminku k sebe. Skús nejakú nosítko napr. Manducu. Budeš mať volné ruky a malý bude spokojná že je s tebou.
@vinifera Shaarka píše 7,5týdne,takže to vlastně odpovídá tomu,co má v pase-1,5 měsíce 😅 😀
Tak s kojením zkušenosti nemám,ale jestli je na UM,tak může mít problémy z mlíčka,nebo alergii.... 😕 Jinak teda nevím,prostě asi potřebuje opravdu jen maminku,ale kdyby to ějak trvalo,asi bych si třeba radši zašla k dr.
Maty měl pupeční kýlu a jak mě řval do půl roku,tak jsem se taky bála kolikrát aby si jí neuskřípl.

@jasmia 😀 😀 😀