icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

miluska.h
4. feb 2010

ahojte 🙂 hlasim, ze sme dnes boli u doktorky. malemu predpisala fenistil kvapky, vraj to pomoze na rozpustenie hlienov, inak nam nic nedala. som rada, ze nemusi brat ATB. musim sa teraz len modlit, aby tie hlieny nezatiekli do eustachovej trubice a nevznikol zapal uska. to je najvacsie riziko nadchy u babetka... dokina povedala, ze za take 3 dni by mal byt Tomasko v poriadku, tak dufam, ze tak bude...

jasmi, som rada, ze ti je uz lepsie a zavidim ten poobednajsi spanok 😉

vinifera, musis len verit, ze tvoj Tomasko bude coskoro normalne spinkat. sama si povedala, ze uz sa to zlepsilo, ze uz ti spi cez den 2x. ozaj a ako ho uspavas? skusala si nejake finty?

pia, ako si dopadla u gyndosa? ci to bolo len na krv?

susika, dobra finta na malu 😉

ja uz sa neviem dockat, ked budeme moct normalne chodit von... uz ma to doma ubija...

pia22
autor
4. feb 2010

U gyndosa este neviem ako co, podla vysledkov, ak budu na figu, idem na interne🙄 Maly dnes zase cely den prevrieskal, hneva sa aj ked sa nanho niekto pozrie. Normalne mi pokazil naladu😠 A to som mu dnes chcela kupit didakt. dosku od Fisher-Price. Nic nedostane😝

pia22
autor
4. feb 2010

A zase tu nikto nie je😢

jasmia
4. feb 2010

Už jsem tady. Malá se chuděrka úplně uřvala, nejprv u dávání atb a pak u vysávání nosu, ale udělat se to musí.
Teda Pio ty jsi ale zlá na toho vašeho kloučka 😀. Ta deska je co? To ještě nemáme, musím jít zjistit 😀.

jasmia
4. feb 2010

Tak teď jsem tady zase já sama ☹ .

pia22
autor
4. feb 2010

Uz som tu😉 Ta doska je taky velky pultik s takymi roznymi farebnymi srandickami, ktore sa daju tocit, natahovat a pod. Opis hodny K. H. Machu😀

miluska.h
4. feb 2010

pia, aj mna by zaujimalo co je ta didakticka doska... a nebud zla na krpca 😎

jasmia, nas maly tiez robi strasny cirkus, ked mu odsavame...od narodenia do nedavna mu to vobec nevadilo, vzdy ked som vytiahla vysavac, povedala som mu "Co ideme robit Tomasko"? "ideme odsavat nosik" a on na mna nahodil usmev a uz sme odsavali... 😉 uplne zlaty bol... neviem, co sa stalo, ale posledne dva tyzdne sa brani a kazde odsavanie je boj... asi je precitlively chudatko moje...

Tomasko zaspal o pol deviatej a od vtedy som ako na ihlach... vo vysielacke pocujem ako kasle, tak hned vyskocim z gauca a bezim do spalne ho kontrolovat... boze, aka bude noc... budem stale hore, lebo ja mam strasne tenke usi a slaby spanok...

jasmia
4. feb 2010

Hurá už tu nejsu sama 😀 😀 😀 .
Pia našla jsem na netu hrací stoleček, jestli je to ono, tak je to super, hned bych jeden brala pro sebe 😀 .
Miluska naše malá taky u odsávání dřív neplakala, spíš si to vychutnávala, ale teď to dělám skoro pořád, tak už jí to asi vadí.

pia22
autor
4. feb 2010

Jasmia stolcek to nie je, je to len taky pultik, tiez som to od Fisher este nevidela😉

jasmia
4. feb 2010

Tak jsem to nenašla, ale narazila jsem na pultík od Tiny love a asi jsem se zamilovala 😀 . Až přijde můj z práce, hned mu to ukážu a asi budem nakupovat.

pia22
autor
4. feb 2010

S cim sa radi hrate?

jasmia
4. feb 2010

Našla jsem to, jsem to ale holka šikovná.
U nás jasně vede tygřík od Lamaze a hrazdička a hrkávka špendlík, taky má v oblibě plenu, jak málo stačí k dětské radosti.

pia22
autor
4. feb 2010

Jasmia idem do hajan, lebo som uz polomrtva😝 Zajtra hracky doriesime 😉 Zelam krasnu dobru noc a Justinke nech sa dobre vyhaja 🙂 Pa

danysek27
5. feb 2010

Dobré ránko.
Neříkejte, že jsme jediní co vstávají každý den v 6 hodin? 😀 Koukám, že jste řešily hračky - tak naše nejoblíbenější hračka je teď mamka - hlavně když Matýska lechtá, dělá legrační obličeje, mění hlas atd. A pak asi deka - dlouho si s ní vydrží hrát - schovávat se, kousat ji, tahat a tak. Ale fakt má i normální hračky 😀

danysek27
5. feb 2010

jo taky ještě písnička Já jsem Chňapík, maličký krokodýl - mám ji v mobilu a ta nás skoro pokaždé uklidní, když je nejhůř

pia22
autor
5. feb 2010

Dobre ranko 🙂, danysek my vstavame v 4.008-( U nas tiez letia nizkorozpoctove hracky: numero 1 - prsty (hlavne v pusine) a deka (tiez hlavne v pusine), c. 2 je ocino, ked je doma a ja, ked ocino nie je doma 😀😀😀 A v pozitivnej chvilke hrazdicka a mesiacik od Chicca😉 A sup vsetci sem, nie ze tu budem zase sama😠😉

danysek27
5. feb 2010

Tak my si taky od 4 do 5 krásně pokecali, ale pak naštěstí ještě usnul 😀
Jo a my zas milujeme hudební housenku od Lamaze

danysek27
5. feb 2010

jinak taťka je u nás až na druhém místě - i když nevím jak ještě dlouho 🙂

pia22
autor
5. feb 2010

My este mame radi pesnicky, ktore pocuval v brusku, normalne si ich este pamäta😅

miluska.h
5. feb 2010

dobre ranko 🙂 ak maly sa dnes zobudil o tristvrte na sedem, co nie je u nas zvykom, zvykne vstava okolo pol osmej az osmej... odkedy mu nedavam v noci mliecko /ked mal minuly tyzden tu crevnu chripku/ tak vstava skor.
inak noc bola celkom fajn, som cakala, ze maly bude stale kaslat, ale on sa vykaslal tak do polnoci a potom uz nekaslal 🙂 vyzera to tak, ze mu je dnes lepsie... dufam, ze tak aj bude...

co sa tyka hraciek, nasho uz nebavia hrkalky a podobne veci, najradsej ma zvukove interaktivne hracky, klavir a nedavno som mu kupila hrajuce kluciky od FP.

danysek27
5. feb 2010

Matýsek si písničky z bříška taky pamatuje. A v poslední době si hrajeme s maňásky a já mluvím směšným hlasem a to se může uřechtat.
Jinak i my se ve spaní trochu zlepšili - ještě nedávno jsme krmili co dvě hodiny - teď až po čtyřech

miluska.h
5. feb 2010

danysek, to je dobre, tak sa aj vyspis 😉

pia a co robite od tej 4? uz normalne fungujete, alebo Simonko este zaspi?

jasmia
5. feb 2010

Ahoj holky, u nás noc byla taky dobrá, malá už moc nechrochtala, tak se vyspala dobře. Dokonce i dávání atb bylo v pohodě, asi si už zvykla.
Pia vstávat o čtyřech by mě zabilo 😖 , ještě že mám holky ospalky, všechny mi vstávali okolo šesté. Stačilo když jsem Nelu kojila každou hodku a to i v noci a normálně jsem se z toho po dvou měsících sesypala a přestala s kojením. Takže před tebou smekám.

pia22
autor
5. feb 2010

Miluska praveze uz nezaspi😢 Tak hodinku ho este hojdam a potom ho uz musim vybrat a normalne frcime 😝. Jasmia no dakujem, aj tak je to lepsie ako bolo, boli obrovske problemy. Som rada, ze je detickam a maminkam uz lepsie🙂 Co na dnes planujete? Lebo my absolutne nic 😀

jasmia
5. feb 2010

Tak já mám plán jasný, pouklízet byt, včera jsem se ještě léčila a nic nedělala. Můj chlap se sice perfektně postaral o děti, ale co se týká bytu nehnul ani brvou, prý nestíhá víc věcí najednou 😀. Taky Justýna potřebuje ostříhat nehty, to zas bude scéna. Nemáte nějaký tip, aby u toho tak neječela.

pia22
autor
5. feb 2010

Aj my dnes ideme na nechty😝 Tip od nas-manzel zoberie na ruky, da papat, maly je vtedy najpokojnejsi a ja mu ostriham pazuriky, najskor na jednej ruke, manzel prehodi na druhu stranu a ostriham na druhej. Nic ine nam nefunguje. Len to musim stihnut kym dopije😀 Kolegyna striha malej v spanku.

danysek27
5. feb 2010

No moc se tedy nevyspím - to že kojíme až po 4 hodinách, neznamá, že mezitím spíme. Jsou dny, kdy odcházíme třeba ve tři ráno si hrát a někdy zase co 15 minut podávám dudlíka.
Dnes mám práce až nad hlavu - muisím uklidit celý dům, vyžehlit, nachystat ložnici, neb nám v pondělí přijdou dělat skříně a mě s Matýskem sbalit - zítra jedeme na 5 dní potěšit mé rodiče. A až přijde manžel, tak budeme sestavovat nový botník. Takže pá - nakouknu až večer - tedy pokud nepadnu. 😝
pia - já zásadně stříhám nehty při houpání na balóně a zatím i bez nehody.

jasmia
5. feb 2010

Tak nehty už máme za sebou, nebyla to až taková tragédie. Stříhání u krmení u nás nehrozí, malou nesmí nikdo rozptylovat, jinak nejí, takže během krmení se u nás chodí po špičkách 😀 .

pia22
autor
5. feb 2010

No nas maly zase razi heslo: Ked nam v puse flasku-robte so mnou co chcete😀

crca
5. feb 2010

Mám 9 ti měsíční dvojčátka a nadpis této debaty je mi dost blízký 😀 Holka je jak tazmánský čertík a kluk je zase cíťa,takže když netahám jí někde ze skříně,tak kluk fńuká,protože se dostal pod stůl a neví jak ven 😀 ale není to hezké? 😀