Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
jasmia,já ti asi neporadím ty co se mě líbí,by jsi stejně nemohla mít 😀 Teda dneska byla noc 😠 byla jsem u nich co hodinu,když ne jeden tak druhý 🙄 ale pěkně u nás fouká,tak je asi budil ten nárazový vítr.Te´d už tam zase dělaj kravál,ale dokud nezačnou brečet tak tam nejdu 😀
ahojte, dobre ranko prajem 🙂
vcera sme boli na tej oslave mojmu krsniatku Emmuske a prisli sme domov asi o pol 9, kym sme maleho okupali a uspali bolo pol 10 a ja uz som nevladala otvorit pocitac, tak som vas docitala az teraz. na oslave bolo fajn, vela ludi, bala som sa, ze Tomasko bude plackat, ale cuduj sa svete, len sa usmieval a to si vsetci podavali z ruk do ruk...
jasmia, my mame tieto golfky: http://www.e-kociky.sk/?121,slapi
v tej ciernocervenej farbe... mojim hlavnym kriteriom pri vybere bolo, aby sa dal polohovat do lahu a polohovatelna opierka noh. je fajn, lahky a ma velky nakupny kosik. ja ho nosim len v aute, napriklad ked ideme do obchodu, tak ho vytiahnem... inak mame este dalsie dva kociky..
crca: ja by som bola tiez rada za dvojicky, je to naraz, hned su dve deticky a starosti nie je dvojnasobne viac, ale asi tak 1,5 nasobne viac, nie? 😀 a krasne je, ze mate aj chlapceka aj holcicku 🙂
Dobre ranko🙂, my sme mali celkom fajn noc, az na ten skory ranny budicek. Ze som kedysi spavala 8 hodin sa mi dnes zda ako sci-fi. No ja som sa bala, ze budu dvojicky, z mojej aj manzelovej strany ich je strasne vela. Teta mala ako 20-rocna chlapceka a rok na to dvojcata a poriadne aktivne a to teda bylo neco😀
Miluska nas Simi miloval navstevy, dokonca aj z navstev u lekara bol happy, ale cez Vianoce sme boli na viacerych a viacero bolo i u nas a od vtedy ho tak rozrusuju, ze sme museli dat pauzu. Z poslednej navstevy svokrovcov sme ho davali, chudatko, do vecera dokopy 😖
Miluska-je to i dvojnásobná starost,ale o to větší radost 😉 prostě to jsou děti a kupodivu,každé je jiné povahou 😀 holka dá za kluka a kluk za holku 😀 koneckonců předpovídali mě,že druhý bude asi taky kluk na 90%(u holky)a ono to vlastně vyšlo,ona je fakt jak kluk 😀 ta je schopná prorazit zeď,dokud se nedostane na druhou stranu 😀 ,to matýsek ten se ducne a je řevu jak o pouti 😀
K těm golfkám,já bych chtěla jít do těchto
http://www.baby-toys.cz/detail.php?zbozi=865044 😅
Dobré ráno holky, my měli noc dobrou, ale teď to bylo horší, malá je chuděrka opruzená, tak jí to asi bolí. Má chuděrka z těch atb průjem, tak se mi oprudila, zítra půjdu koupit nějaké probiotika, aby se jí ten průjem zpravil.
Miluska na kočár mám stejné nároky jak ty a líbí se mi jich strašně moc a nemůžu si vybrat. Chci ho koupit až na léto, kdy jezdíme různě po výletech vlakem či autobusem, tak ať se nemusíme táhat s velkým kočárem.
Crca tak ty jsou úžasné, nevěděla jsem, že dělají i vícebarevné, jsou fakt super.
milushka PC nemusíš otvárať ked chcceš na kona - stačí zapnúť 😀
No tak noc bola desná. Teda večer som sa snažila drahého vyhodiť ale sa tváril že nepočuje a ustlal si na zemi. A Malý asi od 4 tej ručal a ručal - no ale už viem prečo. Máme nový zub 😉 7mi.
Moje dieťa je čisté cigánča komu ho dám s tým pôjde. Neviem či som to tu písala ale bolo to asi tým, že ked mal tri mesiace tak som mala štátnice. Tak ho v rámci možností opatrovali všetci. Takže nemá problém byť s ľudmi. Kdekoľvek s kýmkoľvek.
Vini vy mate dost temperamentny vztah, co?😉😀
caute 🙂
baby z ciech, rozmyslam na tym, ci by nebolo vhodne, aby som pisala s diakritikou, ci sa vam to nebude lepsie po mne citat... ja som zvyknuta pisat bez, ale ak by to bolo pre vas lepsie citatelne, nie je problem a doplnim aj diakritiku 🙂
pia: nas Tomasko, ked bol vo veku Simonka taktiez miloval navstevy...posledne dva mesiace ma obdobie separacnej uzkozti, tak to bude asi tym...
vinifera: myslela som to tak, ze otvorit notebook 😀
jasmia: skus este mrknut na chicco multiway, to vyzera byt dobry kocik...
crca: ten dvojkociarik v tych dvoch farbach je rozkosny 🙂
Miluska mě nevadí, že píšeš bez diakritiky. Ten chicco patří mezi favority, ale asi si vezmu nějaký od espira, mám od nich i kombinaci a jsem spokojená. Ale ještě uvidím do léta času dost.
Vinifera asi s tvojím máte podobný vztah jako já se svým. 😀
Právě přemýšlím, jak se nezbláznit. Nela si rozbila rošt u postele, takže dnes asi spí na zemi, jestli to můj nespraví, až dorazí z práce. Dětičky jsou fakt radost. 😀
milushka ja som to pochopila. Len prvé čo ma napadlo pod pojmom otvoriť PC - zobrať šrobovák rozmontovať skrinu od PC a vybrať hard disk🙂
Jasmia o roštoch z postele mi ani nič nehovor. Môj drahý má aktuálne 138 kg...
Takže prvú posteľ čo som mala (no dobre mala 40 rokov ale vydržala už aj viac) zdemoloval môj drahý. Na upresnenie situácie. Ležali sme večer v posteli. Ja som si čítala knihu (fakt) a jedla hrach. Drahý spal vedla mna. Ked sa obracal z boka na bok tak rupol celý rošt a zleteli sme na zem...
Tak som teda kupovala druhú posteľ. Je síce pravda že sme sa už 3 x sťahovali (ale to na rošt nemá žiadny vplyv lebo ten sa nerozkladá, rozkladajú sa len tie zvyšné časti postele) No v skratke - už zlomil aj tento ďalší rošt. Posteľ nemá ani 3 roky. 😠 Najskôr ho zlomil v strede na jeho strane. Tak tam podložil kýbel. Samozrejme ked si ľahol tak sa kýbel rozletel na milion kúskov 😠 Tak nakoniec rošt prišroboval napevno k posteli. Takže ked to je..e tak sa rozletí celá postel. Nehovoriac o tom že aj gauč čo som kupovala cez bazos už povolil(zlomil sa) na tej strane kde zvykol sedávať. Tak už aj to sme napevno prišrobovávali. Lebo inak by sme už sedeli na zemi. Som povedala že ak zlomí ešte nejaký rošt tak zavediem matracový systém. A všade budeme mať matrace rozložené na zemi! Aleby vyrazím jeho a budem mať svatý pokoj...
Vinifera dost dobrý, málem jsem se smíchy počůrala 😀 .
Vinifera,to fakt nebyl dobrý nápad jíst řízek a číst u toho tvoji povídku 😀
Jasmia,jdu je objednávat 😵
Dneska holka chtěla pořád chodit za ručičky a Matěj mě vysel na noze,takže docela pohodoví den 😀 ,teď uvidíme jaká bude noc 🙄
Osudná chyba naučiť vodiť za ručičky...
Jájí to neučila ona sama chce 😅
Tak a už jsou na cestě 😀
Crca keby si jej to neukázala nikdy by to od teba nevyžadovala. Proste by o tom nevedela. My sme to nikdy nepraktizovali - a ani sa to nemá z viacerých dovodov či už fyzilogických alebo psychologických. Tomáš pekne chodí okolo nábytku sám. Ked chce ísť dalej tak štvornožkuje a občas sa už pozabudne a krok dva spraví sám.
To jo,ale to co ty píšeš už máme za sebou 😀 sice ještě neudělá sama krůček,ale už chodí a leze na všechno co je pokud možno co nejvýš a co nejdál 😀 už i stojí sama 😅
Crca to je Michalka šikulka. Já bych taky nevodila za ručičky, dělali jsme to u Nely, protože ji to naučila tchyně
😠 a malá si zničila nožky. Od té doby nosíme ortopedické vložky a modelka už z ní nebude 😀 .
Ono to není,nějak dlouhá chůze,při dvou na to není moc času(v tom je to asi výhoda 😀 )je to třeba dvakrát za den a obejdeme obývák a kuchyň a ona už si sama kleká,tak jí samozřejmě nevláčím za sebou za ruce se slovy "tak jdeme" 😀 😀
Holky co zítra vaříte mrňatům?
Já mlíko,mlíko, mlíko a mám to vyřešený 😀
Crca nebudem sa tu s tebou hádať. Proste keď sa deti vodia za ruky ničí sa im koordinácia a stabilita a púšťajú sa chodiť neskôr. Môžu mať problémy s ručičkami a ramennými klbmi pretože je dieťa v neprirodzenej polohe. Dieťa má robiť len to čo zvládne samo a samo chce. A to že ju vodíš za ručičky nie je to že by to zvládla sama ale s tvojou pomocou. Z psychologického hľadiska sa tatko dieťa vyslovene spolieha na matku. Na to že tam je a takéto deti chodia neskôr. Neurologovia ani pediatri a psychologovia neodporúčajú vodiť za ručičky. Je jedno aká dlhá je to trasa. Jasmia ti sama napísala aký to u nich spôsobilo problém.
A nemyslím si že by ste boli ďalej. No možno áno. Náš logicky stojí kedžo chodí okolo nábytku však? Dokáže sám stáť v priestore. Dokáže sám v priestore spraviť dva kroky. Len na väčšie vzdialenosti chodí štvornožky. Tak nechápem akože v čom ste popredu?
Ahojte koceny🙂, tak som sa sem konecne dostala. Ale ste toho popisali😕 Dnesny zazitok dna-navsteva svokrovcov. Simi ju uspesne prespal, my ostatni sa pomaly spamätavame
😝.
Vinifera,já to neberu jako hádku,já jsem to také četla,že se to nemá a jak jsem napsala,při těch dvou na to stejně nemám moc času 😉 A ve předu jsem myslela to,že nám je teprve 9 měsíců 😉 Nemyslela jsem tím nic ve zlém 😉 Když jsme tenkrát byli na 3 měsíční prohlídce,tak dr.napsala do papírů omylem 6ti měsíční,protože holka už dělala to,co dělají děti v 6ti 😀
dobry vecer kocky 🙂
vinifera, ja som sa tiez pobavila na tvojom prispevku o posteli 😀 ja mam tiez takeho macka, vazi tusim 126 kg a ked sa v noci pretaca, tak to rachoti, ze sa s malym budime... ale rost zatial nezlomil 😉
s tym chodenim za rucicky...tiez si myslim, ze to nie je vhodne, dovody uz napisala vini... je pravda, ze kedysi sa to vo velkom praktizovalo, ale nie je to spravne
pia, svokrovci, to je urcite sprijemnenie nedele 😀 moja svokra tu bola raz, ked sa maly narodil a potom uz tu nebola, len my tam, aj to raz za cas... neviem, ale my nemame nejak zauzivane sa so svokrou navstevovat... zato u mojej mamy sme niekolkokrat do tyzdna... inak toto je uz moja druha svokra 😀
crca: ja so, dnes prave urobila zasoby mrazenej zeleniny, tak mu uvarim asi karfiol so zemiackom a maskom. nas Tomasko by najradsej jedol kupovane, ale snazim sa mu to striedat, aby si na to kupovane uplne nezvykol. este stale sa spamatava z tej crevnej chripky, tak to jedenie je teraz take biedne, skor mu chuti mliecko...
To Šimonek tak dlouho spal, nebo návštěva byla tak krátká 😀 .
Crca prave som citala tvoj problem v Babätkach-Bolesti v podbrusku. Skusala si caje?
Miluska moji svokrovci su kapitola sama o sebe😉.
Pia bolesti v podbříšku mě trápí taky, jaké čaje bys doporučila.
Holky jsem v šoku, viděly jste tu reportáž na čt 1 o létání miminek. Je to strašný normálně jsem u toho brečela.
Podle mě se ty matky už zbláznily.

No my si na golfac este pockame🙂 Koceny idem hajat, tak zelam pekny zvysok vecera a setrite pismenka aj na zajtra😉 Papa