icon

Ako proti arogantným psíčkarom?

dancul80
9. feb 2013

ahoj
strasne ale strasne ma rozculuju psie exkrementy vsade kam oko dovidi. na topankach, kociku, obleceni... mala som taky napad ze tychto panov a panicky budem fotit alebo natacat a zverejnovat na webe. ale nie som si ista ci to umoznuje zakon. ci je rozdiel ked im je vidiet do tvare a ked su chrbtom. mozno by stacilo aby sa sami spoznali podla vetrovky ci psa alebo ich susedia... neviem, uz som asi dlho na materskej a neustale pokrikovanie po detoch "pozor h...." ma uz fakt nebavi. neviete mi niekto poradit 🙂 pripadne ma niekto iny napad? dakujem

roxi
10. feb 2013

@33jaja neviem ako je to v iných mestách, tu v BA je tých košov a sáčkov v miestach voľných výbehov dosť, práve preto to veľa ľudí štve, lebo fakt sa tu nedá teraz v zime ani po chodníkoch chodiť, proste BA je celá zasr..., nevravím, stretávam aj normálnych slušných psíčkarov, minule mi dokonca kamoška vravela, že videla slepú pani s vodiacim psom a ona to chúďatko hľadala a pozbierala, čo v takom prípade by to každý normálny človek pochopil a neočakával by od slepca, že to bude hľadať a zbierať, ale bohužiaľ väčšinou vidím staršie panie ako to zbierajú a mladí ľudia na to kašlú a potom to tak vyzerá.

mima4
10. feb 2013

@33jaja ja som nikde netvrdila ze na retazi, ale som toho nazoru, ze drzat v byte zvieratko, ktore caka na pana aby sa mohlo ist vytoto je pre mna tyranie toho zvieratka. Je v pohode, ked zvieratko je aj vo vnutri domu, ale potrebuje ten psik aj zahradu, dvor, vybehat sa...

33jaja
10. feb 2013

@roxi ..... ale no !!!! o tých daniach by som pomlčala, tak ja by som dala platiť dane aj tým čo fajčia, ty si myslíš že špaky si zo zeme zodvihnú??? Veď to robí za nich mesto, len sa pozri okolo seba kolko je toho, ja som na zemi našla aj vložky použité - prečo si to dotyčný nezdvihla, zasraté plienky - prečo to mamička nezdvihla ??? a je toho dosť . Tak o daniach psssssssssssst . A som zvedavá či aj vo vašej rodine čo majú psov, sú taký inteligentný, že robia všetko ako majú a ako ty tu píšeš.

33jaja
10. feb 2013

@mima4 áno, to aj ja neuznávam, keď si zoberú psíkov a nemajú na nich čas a chodia do roboty. O tom sa dá dlho diskutovať, ale mi malá vstala tak nemôžem.

kvetinka211
10. feb 2013

@emakiki zelam ti aby sa ti tie psie hovienka rozkladali kazdy den na kolesach tvojho kocika, tvojich podrazkach a podrazkach tvojich deti. Inak zelam vsetko dobre, ale myslim ze samotne psie hovienka dokazu cloveku dost zneprijemnit zivot 😠 Teraz ako sa roztopil sneh je hovno fakt vsade. Hocikam sa clovek postavi tak najde v okruhu 1.5 metra minimalne jedno, niekedy aj dve. Syncek uz nevie kam ma stupit. Ja riesim ci si ich nevsimat a potom cistit, alebo za jednu prechadzku si prezriet okolo 50 nechutnych vykalov a nedobrovolne zistit ci ten pes jedol surove mäso, granule alebo mrkvu. Su to humusaci kto to tam nechava, ksicht by som im do toho namocila a nechala mesiac upratovat verejne hajzle nech sa uvedomia! Uz som aj upozornila ludi ze si nieco zabudli a ako nam tym skodia - a co sa stalo? NIC! IGNOROVALI A SLI DALEJ. Debili su to.

kvetinka211
10. feb 2013

@dancul80 tiez dlhsie nad takym niecim rozmyslam, vecer ak stihnem tak skusim tiez pridat nejake napady ...

denae
10. feb 2013

@emakiki ...ale aj ty tichúčko! pretože odpratávanie exkrementov po tvojom psíkovi je tvoja povinnosť, ktorú ti priamo nariaďuje VZN o dodržiavaní čistoty a poriadku na území tvojho bydliska a VZN o podmienkach držania psov tvojho mesta, obce, dediny alebo kde to bývaš. A až tak vysokú daň za psíka neplatíš, - nevyprávaj, v porovnaní s nákladmi na jeho celoročnú starostlivosť (strava, očkovanie, veterinár v prípade choroby a iné) je to úplne zanedbateľná suma - a platíš ju len raz ročne. A tie "tvoje" dane - vieš kam idú? Na kúpu, osadenie a zabezpečenie vyprázdňovania košov na psie exkrementy, papierové vrecká do týchto košov. Za svoje peniaze máš teda zabezpečený istý komfort, ktorý ty ale evidentne nevyužívaš, asi nevieš ako. Alebo je ti zaťažko zobrať si z domu mikroténové vrecko a urobiť pohyb naviac - čo znamená zohnúť sa a hovienko zobrať týmto vreckom a hodiť ho do kontajnera? a to vôbec ani nemusíš hľadať originálny kôš na exkrementy.

emakiki
10. feb 2013

@denae ty si nejaka moc mudra...!!! ty vieš hovno odkial som a ake dane platim!!! a čo z nich mám..tak sa staraj o seba! a rieš radšej akej farby je hovno tvojo decka...
@kvetinka211 ani sa nečudujem že ťa ignorovali, staráš sa do veci do ktorých ťa hovno...
MAJTE SA KRÁSNE...CMUK

roxi
10. feb 2013

@33jaja áno, môj brat chová psa v rodinnom dome okolo ktoré má 30 a pozemok, takže pes má dostatok miesta na pohyb a keďže je to strážny pes tak sa nešpacíruje po meste.
- a zas nepreháňaj, ale prirovnávať psie exkrementy k špakom je trocha od veci, od špakov som ešte topánky čistiť nemusela, (ale uznávam, že by sa povaľovať po ulici nemuseli a teda ani pohodenú plienku som ešte nevidela, dokonca keď dieťatko niekde na ihrisku pri ktorom nie je žiadne WC potrebovalo na veľkú, tak maminky si to pekne pozbierali do sáčka) na rozdiel od psíčkarov.
- takže o daniach nie pssst, lebo nič tak neobťahuje ľudí ako práve neporiadny majitelia psov.

roxi
10. feb 2013

@emakiki ty si teda poriadne zakompexovaná osôbka, šak počkaj, keď budeš pravidelne čistiť tvojmu dieťaťu topánky od psích sračiek, alebo keď sa rozbehne a pošmykne na nejakom hov... a padne rovno do druhého, to tu potom budeš inak vypisovať. A to bude ešte len ten lepší prípad, lebo ľudia ako ty nemajú psov ani na vôdzke a keď napadnú nejakého človeka alebo dieťa, tak sa tvária akože nič. Len aby to tvoje raz na nejaké takého milého psíčka nenatrafilo.

33jaja
10. feb 2013

@roxi áno,ale každý nemá na rodinný dom ako Váš brat, a ako píšeš, má ho na stráženie a nechodí s ním nikde. Tak potom ho má aby strážil a nie z lásky, že má psi rád. Áno !! budem prirovnávať špaky s ho....i , a keď sa jedná o plienky tak ja som ich videla či na chodníku alebo na tráve a tak isto aj ,,grcky,, To je krajšie?? . Ja mám tiež 14 mesačnú dcérku a psíka , tak ja sa stretávam aj so psíčkarmi a aj s mamičkami a rozprávame sa o všetkom. Tak že ma nemusíš poučovať a tú poslednú vetu, ako keby som ani neprečítala. Každý vidí len a len psíčkarov , a čo tak mládež ? ožratí čo pohadzujú plastové fľaše od ,,čuča,,?? zlodeji čo vykrádajú bezbranných starcov a starenky a zabíjajú ??? Oproti týmto skutočnostiam sú hovná ,,maličkosť,, !!!!!!!!

lylkatomaskova
10. feb 2013

@dancul80 No musím Ti napísať ,že presne na chlp si vystihla moju mienku!!!! ale na chlp.

lylkatomaskova
10. feb 2013

@33jaja Ale to zachádzaš do diametrálne inej problematiky opité deti atď.To je chyba spoločnosti v prvom rade rodičov!A áno je to smutné.Ale bavíme sa o psích h...kach ktoré nepatria do trávy ja sa s nimi stretávam na chodníku !!!!!pri bloku to je vrchol!Stavím sa ,že máš psa a bývaš v bloku aj ja resp.my s manželom a detmi tiež a psíka nemáme aj keby sme chceli lebo je istý sposob týrania toho psa bohužiaľ.

denae
10. feb 2013

@emakiki ...no áno, som múdra, rozhodne nie som sprostá 🙂 súhlasím @d 😀 en 😀 ae 😀 a je mi úplne fuk odkiaľ si, hlavne, že nie od nás t 😀 y 😀 ale že bude niekto tak reagovať na pravdu a fakty ako ty, to naozaj svedčí o voľačom 😀 😀 😀 howgh 😀 😀 😀

pietra
10. feb 2013

niektore prispevky mi tu pripadaju ako hon na carodejnice 🙄
psickari su uplne normalni ludia a tak ako vo vsetkych inych skupinach, aj medzi nimi sa najdu hovada, ktore po svojich psoch upratovat nebudu a budu ich aj na sidliskach a inych miestach s velkou koncentraciou ludi pustat na volno. Ale to su arogantni jedinci, ktori bordel robia urcite aj inym sposobom.
Sama psickarka som, exkrementy zbierame, psy maju vycvik a nielen zakladnej poslusnosti, napriek tomu su vzdy na ulici na vodzke, na odlahlych miestach, kde sa ludia velmi nevyskytuju su sice navolno, ale ked sa blizi iny clovek, tak maju povel ist k nohe a az po vzajomnej dohode napr. s inym psickarom su pustani navolno.
Psy pravidelne chodia na treningy, vyuzivani su ako terapeuti a maju dostatocne psychicke aj fyzicke vyzitie - urcite su spokojnejsi, hoci chovani v byte, ako vacsina psov nudiacich sa niekde na velkej zahrade pri dome, ktori nevedia, co je to aktivne straveny cas 🙄
Ano, tiez ma rozculuju hovna kade tade, hlavne ked zlezie sneh, je to neskutocne a az sa mi zaludok dviha. Ale rovnako ma rozculuje mnozstvo porozbijanych flias (na taku ked dieta padne, tak to moze dopadnut ovela horsie ako pad "len" do hovna), zvratky, ktorych je najma cez vikendove rana vsade plno, .... a takto by sa dalo pokracovat.
Tupych, arogantnych, humusackych, bordelarskych ludi zneprijemnujucich ostatnym zivot je plno a nie su to len psickari

dancul80
autor
10. feb 2013

@emakiki aj ja si svojho vencim a zbieram. a nenudim sa lebo sustavne z niecoho umyvam psie exkrementy. som zvedava na tvoj postoj ked si tvoje dieta bude vychutnavat slobodu pohybu ;)

@33jaja zle si to pochopila na psov sa nenadava lebo maju mozog velkosti orecha, zodpovednost maju pani. a ze ho nezbieraju lebo nemaju kam hodit? to je co za argument. lebo ty ked dojes banan a nevidis kos tak supku zahodis, pripadne obal s tycinky do krikov.

@sisaha diky za odkaz. ja to ani tak nepotrebujem aby platili pokuty ale aby bolo jasne ze ten s tym psom z nasho v chodu nam obs.... travnik. a to sa pozna aj odzadu 🙂

udaj z roku 2010 je ze v petrzalke zije cca 5000 psov, dan je cca 30e?. to je 150000 na mesiac to teda vychadza 12500e na udrzbu. minimalne 125 ludi za mzdu 1000eur moze mat v pracovnej naplni zbierat hovna. a ze sa udrziavaju vybehy pre psov mi pride uplne odveci ked svoju potrebu aj tak robia kdekolvek. ale to uz je o inom.

skusim a uvidime co sa mi podari 🙂

pietra
10. feb 2013

a ako proti takym arogantnym jedincom bojovat? My sme male sidlisko, v podstate ako dedina a skoro kazdy kazdeho tu pozna (aj ked teraz tu vystavali nove byty, takze je tu aj plno novych neznamych ludi). Kedysi sme zbierali po psoch jedini, ostatni psickari sa cudovali, niektori hlupejsi aj vysmievali, ale potvrdilo sa, ze najlepsi je osobny priklad. Dnes tu uz zbiera velke mnozstvo psickarov.
Ostatnych treba dookola upozornovat, ked ho osobne poznate, tak aj pohrozit podnetom na miestny urad a ten potom aj podat.

neviem, kto to pisal tu v diskusii, ez aj tak "to" potom nema kam hodit. Ma. Ak nie su k dispozicii specialne kose, moze sa exkrement hodit do bezneho odpadu. Mam to potvrdene z viacerych zdrojov, napr. z nasho miestneho uradu, kedze som niekolkokrat ziadala, aby na nasom sidlisku umiestnili aspon par specialnych kosov (doteraz tu nemame ani jeden).

a pre vyhovarajucich sa psickarov, ale aj pre inych, clanok s malym zamyslenim sa nad tym, preco zbierat
http://www.pesvmeste.sk/clanky/79-clanky/94-zbi...

emakiki
10. feb 2013

@denae 😀

33jaja
10. feb 2013

@dancul80 .... počúvaj, šupku z banána dám aj do vrecka ale hovno si daj ty do vrecka 😀 !!!

33jaja
10. feb 2013

@lylkatomaskova počúvaj,ten môj pes sa má lepšie ako ako napríklad tvoje dieťa, má všetko na čo si len spomenie, hovná po nej zbieram, a okrem lietadla bola všade to znamená, že ju beriem vždy a všade , aj keby nemohla, tak dám za ňu aj posledné peniaze aby tam mohla ísť / to je jedno kde/ , a veľmi si prajem, aby nepomáhali takým ľudom ako ste vy. Ty si myslíš, že aj tie psíky sú týrané čo sú pri chorých deťoch a pomáhajú im s chorobami??? pri slepcoch???? pri invalidoch???? Vy vidíte len že sú týrané ale keď pomáhajú zachranovať utopených, stratených , drogy atď. tak vtedy ich má každý rád a je happy. A neverím že v tvojej rodine nemajú psov !!!

lylkatomaskova
10. feb 2013

S tým uplne suhlasim ja osočujem alebo chcem karhať psíčkarov ktorí po sebe neupracu.Tak nechápem ak to tak robíš prečo Ťa to tak irituje.Dá sa diskutovať i sposobilejšie ja si Tvoje deti alebo dieťa neberiem do ust ani by som si tzo nikdy nedovolila tak diskutuj na urovni ja som Ťa nechcela uraziť.Chcela som zahriaknuť neporiadnych majiteľov.

dancul80
autor
10. feb 2013

@33jaja ehm no ked to doslo na malu a vylozila svoje exkrementy pod strom tak som si to veru odniesla az ku vzdialenemu smetiaku. je to v cloveku, od malicka nas viedli k tomu ze akykolvek odpad patri do kosa, aj ten biologicky ;)

kvetinka211
10. feb 2013

@emakiki Ludia ako ty - teda arogantni humusacki ignoranti ktori nevidia dalej od svojho nosa - su u mna vzdy nizsie nez vsetky skupiny obyvatelov, ktorymi ty opovrhujes a myslis si ze si nieco viac. Humusaci co sa im bridi upratat hovno po svojom psovi su nizsie nez posledny najspinavsi povalac. Su presne tym, co nechaju po svojom psovi na chodnikoch a trave.

33jaja
10. feb 2013

@dancul80 ... ako aj ekologický, a to môžem aj nemusím veriť, že tie exkrementy si odniesla. 🙂

dancul80
autor
11. feb 2013

@33jaja ryp ryp 😎

htomas
18. feb 2013

Psickari su nechutni, arogantni ludia, ktori zneprijemnuju zivot ostatnym ludom, znecistuju vsetky zelene plochy aj chodniky. Ohrozuju deti nielen tym, ze nechavaju svoje psy navolno, ale aj chorobami, ktorych povodcom su psie exkrementy. Tych chorob je cela kopa, od nepeknych alergii az po velmi vazne, kde hrozi poskodenie vnutornych organov, ochrnutie, dokonca az oslepnutie.
Ako proti nim? No, nebude to lahke, lebo slusny clovek v tomto state "taha za kratsi koniec".
Slusni ludia sa musia dat dokopy a vytvorit tlak verejnosti na riesenie tejto situacie. Mozno by to chcelo aj legislativne zmeny, zvysovat pokuty, ale hlavne zlepsit vymozitelnost prava, motivovat policajtov, aby tie pokuty rozdavali. Dobre by bolo zakazat vstup so psom vsade, kde sa hraju deti a pre psy vytvorit ohradene miesta na vencenie. Zvratene je, ze namiesto toho sa stavaju ploty okolo detskych ihrisk. Nezatvarajme deti do klietok!

petruska012345
18. júl 2014

Ahojte 🙂 Prosím Vás poradil by mi niekto? Mám 5 dní doma 7 týždňové šteniatko včera som muskúšala dať vodítko, ale nechcel to mať mnohí mi vravia že to bude strašne dlho trvať kým si na to zvykne 😢 neviete koľko to asi bude trvať? Vopred za radu Ďakujem

natuska87
18. júl 2014

@katy1979 je nasou povinnostou si po svojich milacikoch upratat...v mojom okoli to vela psickarov robi, samozrejme nam pripisuju aj exkrementy tulavych psov....dane platime 30 eciek za psa, takze nejaky stroj na upratovanie by sa zakupit dal....ja, ked idem popri Vahu na prechadzku so psom / chodim zasadne tam, kde je najmensi vyskyt ludi/ bohuzial , sa stretavam doslova s obsratymi chodnikmi, bocnymi cestickami...vsetko je od ludi na prechadzke, od rybarov...toaletnym papierom, alebo pap.vreckovkou si pes zadok asi tazko utrie...takze, tazko kritizovat konkretnu skupinu, ked sme vseobecne humusaci...a ti, co najviac kritizuje druhych, casto sa nevpracu do vlastnej koze....hlavne, ked mlada mamicka necha svoje deti nech obaly s nanukov a dzusov pohadzu na zem, este im to aj prikaze...

natuska87
18. júl 2014

@htomas vsetci psickari? Podla par arogamntnych a drzo vyzerajucich mamiciek, mame vsetky hodit do jedneho vreca??? Nezovseobecnuj...vsade su blbi a blbsi, moja!!!

natuska87
18. júl 2014

@natuska87 sorry..." z nanukov"