Ako reagovať, keď vás niekto ignoruje?
Ahojte, spolužiačka ma sklamala. Napísala som jej slušne správu, že som z jej správania sklamaná. Ona to prečítala ale ignoruje ma. Myslela som si, že si to vysvetlíme, nič také od nej nehrozí. Ako by ste reagovali na ignoráciu?
ak ta v skole ignorovala a nebavila sa s tebou, tak si mohla za nou zajst a osobne sa jej spytat, co sa stalo a preco sa s tebou nebavi.. do oci sa ignoruje tazsie, ako cez smsky.. a podla jej reakcie by si uvidela, co dalej..
aj momentalne mozes byt kludne sklamana a citit sa urazena, ale nevin za to ju, ani to nechci nijako riesit.. proste to vezmi, ako to je, zrejme uz nebudete spolu cestovavat, mozno sa ti naskytne nejaka lepsia moznost..
ono ani sa nemusis naucit veci inak riesit.. skor ich neriesit.. skor sa naucit inak pristupovat k svojim emociam.. nepotlacat ich, ale ani nerobit inych za ne zodpovednymi.. lebo je rozdiel pripustit si a dat najavo, ze som dotknuta, sklamana, alebo cokolvek ine a rozdiel obvinit niekoho, ze sa ma dotkol, sklamal a ocakavat, ze to on bude nejak riesit, aby tie moje emocie osetril.. to je uz mimo.. svoje emocie si musi kazdy osetrit sam.. napriklad aj tak, ze prerusi styky s tym, pri kom sa teda neciti dobre..
a ten pristup, co planujes, ze budes uz teda mysliet len na seba - myslis, ze komu tym ublizis? asi najviac sebe.. lebo je to zas len dotknuta urazena reakcia.. ty predsa nechces mysliet iba na seba.. chces mat kamaratky, s ktorymi budete na seba mysliet vzajomne.. tak sa neuzatvaraj do ublizenej urazenosti, ale vyberaj si lepsie kamaratky 🙂 .. a tym 'lepsie' nemyslim, akoze henta je zly clovek 🙂, myslim tym lepsie ako vhodnejsie pre teba.. kompatibilnejsie s tebou a s tym, co ty v kamaratstve potrebujes
Tak tomu ver ze ta soferka ta tam nechcela. A preco by mala ? Lebo ty s mala nejaku dohodu? Ze mà kamoska Zohnat odvoz aj tebe ?? Tak jej Asi staci jedna vtirka v aute . Pokecat si lepsie aj bez teba.Bolo by dost trapne overovat si ze ci ozaj ta odmietla zobrat. Ved nema nikto povinnost ta vozit chapes ? Mozno sa snou mozes dohodnut ze jej prispejes na benzin a odvezie ta. Ty si sklamana z kamosky ze si dovoli fungovat aj bez teba. Ty mi pripominas jednu kamosku/spoluziacku bola hluchonema. Vela som sa jej venovala vysvetlila som jej vyznam slov ktore nepoznala. Mala som mega trpezlivost ale ked som ju zobrala von s inymi kamoskamy Tak som vzdy bola ta zla ! Lebo som sa jej venovala len 70% casu. Nestihala druhym odcitat z ust a musela som jej vsetko tlmocit . Cim ma uplne zamestnala a z konverzacie s druhymi odstavila. A na konci som este bola zla a dostala sms vecer ze malo Snou kecala a malo sa jej venovala, Uplne mà tym od seba odpudila. Niekolko x sa to opakovalo.. kym som to vzdala. Ty moc tlacis na pilu. Ved kludne budete kamosky ked budete spolu vo vlaku ci autobuse no nemozes trvat na tom ze VZDY musite ist spolu aj Keby traktore padali.
@h2 je jedno čo jej napísala, ale na rozdiel od kamošky sa ozvala prvá, a tým že sa ozvala prvá si to mohli konečne vyrozprávať, prípadne aj vykričať. Aspoň ona pre to niečo urobila, aj keď možno vyčítavo. A inak v poslednej dobe sa do mňa furt navážaš pritom som si vždy myslela že tvoje príspevky sú naj.k danej téme, vždy som s nimi súhlasila. Ale vidím že aj ty si rada kopneš. Už na mňa láskavo nereaguj.
@1sally12 Bože môj! 😧 Absolútne sa do teba nenavážam, aspoň si nič také neuvedomujem. Ja keď si prečítam príspevok, v ktorom mi niečo "cinkne", že chcem zareagovať, tak zareagujem a často si ani nevšimnem, kto ho písal. S tebou to nemá nič spoločné. Vážne, vážne proti tebe nič nemám. 🙏 Mrzí ma, že to tak berieš, nemyslím si, že by som na tomto fóre bola tá, čo si rada kopne. Ani tentokrát som to tak nemyslela. Skôr to bola reakcia na autorku, že sa čuduje, že jej kamoška neodpísala, keď jej to v podstate vytkla. ☮️❤️
Asi išla s nejakým chlapom a chcela byť s ním sama..nerieš..
Podľa mňa je normálne, že si čakala vysvetlenie. A úplne chápem aj tvoju reakciu. Nerobil by som nič. Možno ju to bude trápiť a sama sa ozve. Prajem ti aby si si našla kamošku, ktorá by s tebou išla aj na kraj sveta. Lebo by ťa mala rada.
Ja dochádzam do školy rovnako ako ty. Momentálne mám za sebou čoskoro 5 rokov a to, ako sa za ten čas pomenili "skupinky" v našej triede by si možno ani neverila. 🤷 Napríklad, aj mňa vozili dve baby (platila som im za benzín koľko si povedali) a už chodím bez vysvetlenia vlakom 🤷. Proste taký je život. Keby sa mám nad tým zamýšľať takto ako ty, tak ma hádam po dvoch rokoch omrzí chodenie do školy.
Ja sa snažím byť pri dohodách a sľuboch, taká ako ty, ale ostatných ovplyvniť nedokážem. Tak to aj beriem.
@reanda veď také mám, ktoré sú v symbióze so mnou. Už poznáme svoje muchy. Len nevidím zmysel povedať niekomu že som nahnevaná, keď sa to nerieši ďalej. To mu len tak oznámim?
@maribell musím si osvojiť takýto prístup, asi si všetko beriem osobne. Tým že ja sa snažím byť vždy ústretová k potrebám iných, som to brala, že to platí aj opačne.
@bloger ďakujem, popravde po odpovediach žien začínam o sebe pochybovať a premýšľam, či prísť za ňou prvá.
@reanda a ďakujem za rady, cítim sa ako u psychológa, dobrého samozrejme.
@miadi ja vždy prispievam na benzín, zadarmo nič nečakám. Šofér bola ďalšia spolužiačka. Ok, nebudem sa v tom rýpať. Aspoň som mala čas vo vlaku na čítanie knihy.
Ale aj ona sa možno snažila byť k tebe ústretová, len sú veci, ktoré nevie ovplyvniť. Naozaj ten, komu niekto robí láskavosť, nie je v pozícii, aby si diktoval podmienky ("ďakujem, že mi ponúkaš odvoz, ale musíme sa nutne zastaviť ešte pre ďalšiu osobu, ináč s tebou nejdem"). Oznámila to dopredu, že s tebou nepôjde. Čo viac mala urobiť? Odmietnuť odvoz a ísť s tebou vlakom, len preto, že ste si to kedysi povedali? (Už som sa raz na to pýtala, ale neodpovedala si: Kto z vás to navrhol a ako táto "dohoda" prebiehala?)
@h2 ona to navrhla, že budeme spolu vždy spolu cestovať, chodíme do veľkého mesta a smiali sme sa, že sme dve sedlacky v meste. Ako ja neklamem ale keby mňa zobrala iná spolužiačka a ju by nechcela zobrať, zo solidarity ku nej, by som odvoz autom odmietla. Asi som v tomto divná.
Vôbec nie skôr si dobrá kamarátka. Vernosť má pre teba veľkú hodnotu. To málokto takto má. Urob tak ako to cítiš. Dúfam, že pochopí čo má v tebe. Je úžasné mať takú kamarátku.
@bloger ďakujem, pre mňa je lojalita vo vzťahu akomkoľvek veľmi dôležitá. Podľa väčšiny názorov je normálne niečo niekomu naslubovat a potom si urobiť podľa seba. Veď nemáme dohodu spísanu u notára. To potom človek nemôže nikomu veriť.
ze si nahnevana, nemusis ani oznamovat, to ten druhy aj vidi.. len sa netreba tvarit, ze si ok a chovat sa, akoby sa nic nestalo.. teraz si nahnevana, to znamena, ze keby za tebou ona prisla a chcela by sa dalej bavit, ako keby sa nic nestalo, tak na to nepristupis a budes chciet od nej vyjadrenie k tomu, co sa ta dotklo.. najlepsie nejak vecne, nie prilis emotivne a obvinujuco.. ak sa ona o tom nebude chciet viac bavit, tak ani kamaratstvo asi nebude moct pokracovat, lebo nemozes byt predsa kamaratka s niekym, kto sa k tebe chova tak, ze ti to vadi a nema potrebu s tym nic robit.. aj to je riesenie.. ono sa to vyriesi vlastne samo.. nemusis sa do toho vkladat a vypisovat spravy, alebo za nou chodit a donucovat ju ku konfrontacii.. ved je to vlastne pre teba ponizujuce.. takze teraz mozes pockat, ako sa situacia vyninie.. predpokladam, ze najskor pri nasledujucej ceste do skoly sa asi stretnete a k nejakej konfrontacii dojde.. nemusis to zariadovat popredu.. a ked si ta nebude vsimat, no tak by som to nechala tak, s tym, ze to fakt nebola vhodna osoba pre teba
@reanda ďakujem, o dva týždne idem do školy, čiže keď ma dovtedy bude ignorovať, tak to mám nechať tak a čakať aká bude v škole? Najhoršie je, že sedíme spolu v škole.
Ale Ved Ty tej vasej dohode davas priliz velky vyznam. Mozes mat pocit sklamania ale vycitky koli tomu robit ? Ved nemate 16r. Ja svoje sluby dodrzim ale takuto talafatku by som jej nevycitala. Asi chcela byt stou spoluziackou bez teba. Pokecat veci ktore nechcela pred tebou riesit . Dost dlho to vydrzalo 3m ste chodili spolu len . Ale skola vam nezacala od noveho roka pred tym od septembra ste kym ste nemali tu dohodu Nebol problem. Ty si jej napisala ze si z nej sklamana. Jej reakcia ze to ignorovala znamena ze jej to je fuk. Nema chut citit sa zle koli tebe. A co ti mala oznamit ze officialne rusi vasu dohodu?
Mne by skor vadilo, ze sa s tebou v skole vobec nebavila.. akoze preco? Sprava sa ako decko.. ine kamosky/zname tam nemas? Musis s nou sediet?
Ona to navrhla a potom, keď jej to pre niečo nevyhovovalo, tak ti o tom dopredu napísala, že tentokrát to neplatí. Keby to nebrala vážne, tak ti ani nedá vedieť. Ber to tak, že tým vašu dohodu pre tentokrát zrušila. (Ja by som to vôbec ako dohodu, ktorá ma k niečomu zaväzuje, ani nikdy nebrala.) Tak už to tak neprežívaj, lebo tým, že jej dodatočne na druhý deň píšeš vyčítavú správu, ako veľmi ťa sklamala, zbytočne ohrozuješ vaše priateľstvo. Aké vysvetlenie chceš? Brala ju iná spolužiačka autom, teba brať nechcela/nemohla (tá druhá spolužiačka) a tá tvoja kamoška jej nemohla povedať, nech zoberie aj teba. Nie ste manželky, neprisahala ti vernosť, že by nikdy nemohla ísť s nikým iným. A dala ti o tom dopredu vedieť, aby si s tým rátala. Ja naozaj nevidím problém.
Co si jej vtedy odpisala ked ta informovala o svojich planoch?
@trema ona je naladova, keď má zlý deň ignoruje a nielen mňa ale aj iných spolužiakov aby sa toho nechytili iné
@whatever1 no že ako myslí
To je vsetko? Nic viac?
Urazila si sa na nu, urcite jej to bolo jasne z tvojej odpovede. Co ti mala v skole povedat, ospravedlnit sa? Ak by si jej odpisala” v pohode, vidime sa v skole” tak vsetko mohlo byt inak.

@reanda presne som ten typ čo je stále ticho a potom neadekvátne zareaguje na maličkost. Musím sa to naučiť inak riešiť.