Ako reagovať na arogantných ľudí?
Ako reagujete na aroganciu u ludi? Napriklad na urade, na poste, v obchode alebo aj policajt, ked je k vam arogantny.
Samozrejme, bavime sa o ludoch, ktori sa takto spravaju bez priciny, nie, ze sama by som to vyvolala svojim spravanim.
@anonym_autor u mňa zaberá,keď poviem,že aj ja robím s ľuďmi a keby som sa tak správala ako on( rozumej ten na úrade, pošte....) ,tak v tej práci nie som ani minútu. Väčšinou to zaberá.
Alebo v zdravotnictve 🙂
Ja som naposledy na urgente na doktorku vyskocila. Nie nebolo to hned, bolo to asi po jej 20tich sprostych zbytocnych debilnych poznamok kedy som bola fakt dlho uplne ticho ale dosla mi uz trpezlovost. A ano, aj som kricala.Zas odtial potial.Si myslela ze ked je doktorka tak moze s kazdym zametat jak so psom. Keby sa tak rozpraval moj muz s nejakym clovekom v praci,tak uz je v hlavnych spravach. Normalne ostala zarazena ze som jej potom povedala svoje, aj to co tu teraz pisem.Nonsens
@anonym_autor u mňa zaberá,keď poviem,že aj ja robím s ľuďmi a keby som sa tak správala ako on( rozumej ten na úrade, pošte....) ,tak v tej práci nie som ani minútu. Väčšinou to zaberá.
@blancheporte Diky, to uplatnim 🙂 Ja vacsinou zostanem zaskocena, lebo sama taka nie som a spravam sa k ludom s uctou. Proste slusne, nikdy po nikom nevysteknem, ani nie som protivna. O tom viac ma zaskoci, ked niekto len tak bez priciny je arogantny. Akoze mozno ma zly den, to chapem, ale aj tak..
Milo. Akoze extremne milo, az je to neprijemne. To ich zaskoci. A potom ich poslem velmi milo a asertivne do prdele tak, ze mi za to niektori aj podakuju.
@anonym_9c7314 presne toto, este aj siroky usmev nahodit milucky ton, aby ich aj vykotilo😄. Lebo takyto aroganti podla mna praveze cakaju ze aj ten druhy bude neprijemny a uplne sa chcu hadat a vyvolavat konflikty.
Opytam sa, ci sa mozem porozpravat s jeho nadriadenym🙂
@anonym_9c7314 presne toto, este aj siroky usmev nahodit milucky ton, aby ich aj vykotilo😄. Lebo takyto aroganti podla mna praveze cakaju ze aj ten druhy bude neprijemny a uplne sa chcu hadat a vyvolavat konflikty.
@flatwhite ano. Oni su pripraveni na konflikt, aby ich to este viac nastartovalo a mohli byt este hnusnejsi. Zato ja som milucka, s usmevom - cim je clovek hnusnejsi, tym ja som milsia so sirsim usmevom a to ich vyvedie z miery. Uzivam si, ako na nich vidim, ze im uz zacina kutikom mykat, ale nevedia, ako na tu moju milotu reagovat tak, aby ma zneistili. A nakoniec to zaklincujem nejakou poznamkou, ktoru hned nepochopia, ale podakuju, aby sa ma zbavili. Potom nad tym zacnu premyslat a dojde im, co som tym myslela a ze oni z toho nakoniec vyjdu ako idioti.
To ma ale takto kreovali roky prace s ludmi. Ja uz mam cloveka precitaneho po niekolkych vetach a viem, co povedat, aby ho to zabolelo.
@anonym_autor Väčšinou opak spomenutého funguje.
mňa to tak šokuje, že stratím reč 😒
keď na mňa niekto kričí alebo je inak agresívny, to sa viem asertívne brániť, ale aroganciu a debilné reči, na to nemám vôbec spôsob ako to spracovať…
Poviem, že sa tak môže baviť doma so svojou ženou, ak vôbec nejakú má.
A niekedy poviem, že im trčí šušeň z nosa a to ich značne zmätie 😀
mňa to tak šokuje, že stratím reč 😒
keď na mňa niekto kričí alebo je inak agresívny, to sa viem asertívne brániť, ale aroganciu a debilné reči, na to nemám vôbec spôsob ako to spracovať…
@biba_18 Mam to podobne, vzdy ma to zaskoci, lebo to necakam. A kolkokrat si poviem, ze mohla som im povedat toto a toto, no lenze uz je neskoro. Potom sa tym uzieram.
Ono sa to lahko hovori, ked nie som v tej situacii, aj teraz ma napada milion situacii a sposobov, ako na ne reagovat. Ale ked som "v tom", tak je to tazsie.
@tatiana288 ten šušeň z nosa ma rozosmial 😂😂
@anonym_autor ja sa tým nezožieram, len som v šoku možno aj pol dňa 😂
@tatiana288 ze šušeň z nosa😂😂som si predstavila typicku 100kilovu arogantnu zenu pracujucu v administrative, ze jej to povies😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
ja sa hned ohradim a hned maju povedane a priamo, lebo robim s ludmi a toto by som si nikdy v živote k nikomu nedovolila.
@flatwhite ano. Oni su pripraveni na konflikt, aby ich to este viac nastartovalo a mohli byt este hnusnejsi. Zato ja som milucka, s usmevom - cim je clovek hnusnejsi, tym ja som milsia so sirsim usmevom a to ich vyvedie z miery. Uzivam si, ako na nich vidim, ze im uz zacina kutikom mykat, ale nevedia, ako na tu moju milotu reagovat tak, aby ma zneistili. A nakoniec to zaklincujem nejakou poznamkou, ktoru hned nepochopia, ale podakuju, aby sa ma zbavili. Potom nad tym zacnu premyslat a dojde im, co som tym myslela a ze oni z toho nakoniec vyjdu ako idioti.
To ma ale takto kreovali roky prace s ludmi. Ja uz mam cloveka precitaneho po niekolkych vetach a viem, co povedat, aby ho to zabolelo.
@anonym_9c7314 zaujima ma priklad poznamky, ktoru hned nepochopia.. mozem ta poprosit o nejaku taku?
@anonym_autor ja sa tým nezožieram, len som v šoku možno aj pol dňa 😂
@biba_18 Ved aj ja, to myslim tym "zozieranim" 😀
Podla nalady. Akurat minuly tyzden som zazila aroganciu a debilne reci,ked som nieco pracovne vybavovala. Nemala som energiu den pred Vianocami sa branit a len ticho som pocuvala a nakoniec sa usmiala a popriala pekne sviatky. Ale inokedy by som bola ako med sladka,to vacsinou zabera.
@anonym_autor “velmi ma mrzi, ze mate zly den alebo vas niekto nastval predo mnou ale snazte sa so mnou bavit slusne nemusite milo staci slusne “ vacsina je tak zaskocena, ze zmeni hned ton
Velmi zriedkavo sa stane ze nie, tak ja na to kaslem , bavim sa s nim neurcito, jednoslovne, pozdrsvim sa a odidem
@anonym_autor žiaľ, v poslednom čase ich je veľa takých ľudí. Naposledy som šla so syncekom na pohotovost, 21.30. Mali pracovať do 22.00 a doktorka nás odmietla vyšetriť, ze mame ísť inde. Povedala som jej, že ešte pol hodiny majú pracovnú dobu, tak mi doktorka povedala, že sa mám spamätať a ona je tá ktorá určuje kedy konci. Podotýkam synček mal silnú laringitidu. Povedala som slušne doktorke aby sa ku mne slušne správala tak mi povedala, že už máme odist lebo jej berieme z jej času. Uplna psychopatka. Myslela som, že jej dám facku ale držala som sa. Od nej sme išli inde a hneď bol príjem synceka. Takze take kravy sú doktorky čo si myslia, že môžu všetko.
Mne nedávno zafungovalo, keď sa jeden zákazník v obchode začal rozdrapovať na jednu neznámu slečnu, ktorá stála v rade na pokladni predo mnou.
Vtedy som si len tak trochu silene odkašlal a mierne zvýšeným hlasom som oznámil okolostojacim, do zeme hľadiacim zákazníkom, že mám dcéru približne v jej veku a že keby sa k nej niekto takto arogantne správal a vyhrážal, asi by som mu hneď tam vykopal dušu z brucha.
Chlapík na mňa pozrel, ja som vytiahol ruky z vrecák, rozkročil som sa a pozrel mu so širokým úsmevom do očí.
Nato stíchol, bez slova sa zbalil a odišiel.
Mne nedávno zafungovalo, keď sa jeden zákazník v obchode začal rozdrapovať na jednu neznámu slečnu, ktorá stála v rade na pokladni predo mnou.
Vtedy som si len tak trochu silene odkašlal a mierne zvýšeným hlasom som oznámil okolostojacim, do zeme hľadiacim zákazníkom, že mám dcéru približne v jej veku a že keby sa k nej niekto takto arogantne správal a vyhrážal, asi by som mu hneď tam vykopal dušu z brucha.
Chlapík na mňa pozrel, ja som vytiahol ruky z vrecák, rozkročil som sa a pozrel mu so širokým úsmevom do očí.
Nato stíchol, bez slova sa zbalil a odišiel.
@anonym_b693a7 ,
pardon, nechtiac som to odoslal ako anonymný prispievateľ.
Alebo v zdravotnictve 🙂
Ja som naposledy na urgente na doktorku vyskocila. Nie nebolo to hned, bolo to asi po jej 20tich sprostych zbytocnych debilnych poznamok kedy som bola fakt dlho uplne ticho ale dosla mi uz trpezlovost. A ano, aj som kricala.Zas odtial potial.Si myslela ze ked je doktorka tak moze s kazdym zametat jak so psom. Keby sa tak rozpraval moj muz s nejakym clovekom v praci,tak uz je v hlavnych spravach. Normalne ostala zarazena ze som jej potom povedala svoje, aj to co tu teraz pisem.Nonsens
@ivik4 tiež som ti urobila, keď pohár pretiekol, po týždni totálneho nezáujmu o môjho príbuzného som si ho zobrala z nemocnice domov a lekárke som naložila, koľko sa do nej vošlo. Potom začala byť prehnane ochotná, div nás nevyprevadila k autu
@tatiana288 ten šušeň ma dorazil, sa tu rehocem, ako celý kolektív, to si musím zapamätať, zíde sa
Slušne. ....Nie som arogantná ako oni.
No keď čítam tie odpovede,tak ste rovnako drzi ako ľudia,na kt.akoze reagujete. Potom si nič iné ani nezaslúžite. Drzosť za drzosť. Už dávno ani v obchode a službách neplatí,že náš zákazník,náš pán. Tiež si každý zaslúži úctu.
Ja som sa naučila spýtať vždy tých ľudí s plnou vážnosťou “ste v poriadku?” Nič iné mi tak dobre nezaberalo. Avšak arogantných ľudí stretávam veľmi zriedka.
No keď čítam tie odpovede,tak ste rovnako drzi ako ľudia,na kt.akoze reagujete. Potom si nič iné ani nezaslúžite. Drzosť za drzosť. Už dávno ani v obchode a službách neplatí,že náš zákazník,náš pán. Tiež si každý zaslúži úctu.
@anonym_c479d4 jasne, drzosť za drzosť, aj si to čítaš poriadne? Prídem slušne pozdravím, spýtam sa a nejaká trúba na mňa vybehne. Nemala by ona reagovať slušne? Ja sa aj vtedy ešte krotím, lebo si poviem, možno má zlý deň, muža vyhodili z práce, dieťa prepadá, ráno oškrela auto, bolí ju zub...tak pokračujem mierne, ale v 99% to pokračuje tak, že sa jej arogancia zvyšuje, tak potom už treba postupovať ináč

Milo. Akoze extremne milo, az je to neprijemne. To ich zaskoci. A potom ich poslem velmi milo a asertivne do prdele tak, ze mi za to niektori aj podakuju.