icon

Ako reagovať na hrubosť inej matky?

22. máj 2025

Ahojte dievcence, chodim s malym na take cvicenie, kde su deti od 2,5-4r. Je tam jedna matka, ktora zakazdym nejako slovne zhodi svoju dceru pred vsetkymi a ja uz toho mam naozaj dost, dnes som sa uz skoro ozvala ale potom som sa zastavila, lebo co ked si to neskor vyvrsi na malej. Co by ste robili? Ako fakt mam chut jej uz dohovorit ale bojim sa, co by to malo za nasledok.
Dnes jej hnusne nadavala, ze je nemozna, pravidelne po nej huci, ci je hlucha a sprosta a raz jej povedala, ze je leniva svina (to som nestihla ani zareagovat, lebo som zostala v soku a riesila nieco so synom).

biba_18
22. máj 2025

akože cudzia žena nadáva tvojej dcére a ty sa pýtaš čo máš robiť? 😲

tairyx
22. máj 2025
@biba_18

akože cudzia žena nadáva tvojej dcére a ty sa pýtaš čo máš robiť? 😲

@biba_18 cudzia žena nadáva svojej dcére, autorka má syna.. píše to hneď v prvej vete - s malým

lukbe
22. máj 2025

Ak používa takéto slová a nadávky, ozvi sa, že si nezelas, aby takto v prítomnosti detí rozpravala, okrem toho, že spôsobuje traumu vlastnému dieťaťu.

tairyx
22. máj 2025

Autorka- neviem, či je dobré sa do toho starať... chápem, že je ti ľúto dievčaťa, ale podľa mňa by si viac priliala olej do ohňa, ako pomohla.. ak chceš, skús sa s tou ženou zblížiť, skamarátiť a možno potom jej nejako dohovoriť... alebo možno aj sama odkuká od teba, že sa dá s deťmi jednať s láskou a že sa jej to konieckoncov viac oplatí...

sara07
22. máj 2025

poprosila by som trenerku aby jej dohovorila niekde stranou

lukbe
22. máj 2025
@tairyx

Autorka- neviem, či je dobré sa do toho starať... chápem, že je ti ľúto dievčaťa, ale podľa mňa by si viac priliala olej do ohňa, ako pomohla.. ak chceš, skús sa s tou ženou zblížiť, skamarátiť a možno potom jej nejako dohovoriť... alebo možno aj sama odkuká od teba, že sa dá s deťmi jednať s láskou a že sa jej to konieckoncov viac oplatí...

@tairyx sú tam ďalšie deti, prečo by to mali počúvať? Kto sa ma ozvat, ak nie ine matky?

biba_18
22. máj 2025
@tairyx

@biba_18 cudzia žena nadáva svojej dcére, autorka má syna.. píše to hneď v prvej vete - s malým

@tairyx aha, nesústredím sa a potom píšem hlupociny, sorry… ale aj tak by som sa ozvala…

autor
22. máj 2025
@lukbe

Ak používa takéto slová a nadávky, ozvi sa, že si nezelas, aby takto v prítomnosti detí rozpravala, okrem toho, že spôsobuje traumu vlastnému dieťaťu.

@lukbe toto je velmi dobry point. Dakujem. Asi sa ozvem s tymto a budem pokracovat, ze nehovoriac o jej dcere.

Ono tie deti to nejako nepocuju, su zaujate hranim vo velkom priestore, len my rodicia sme tak blizsie k sebe a teda to clovek obcas zachyti.

lukbe
22. máj 2025

Jasne, držím prsty😊. Chúďa jej malá.

autor
22. máj 2025
@lukbe

Jasne, držím prsty😊. Chúďa jej malá.

@lukbe vsak to, ze chudatko mala, ale ona na to vobec nereaguje, akokeby na to bola v pohode zvyknuta

autor
22. máj 2025
@tairyx

@tairyx chapem, vsak preto som sa doteraz neozvala ale aj tak som taka, ze mozno ona matka sa nezmeni ale mozno jej dcera uvidi, ze niekto pokarhal jej matku a ze mozno toto nie je normalne a dobre

banalu
22. máj 2025

U nas minule v satni v skolke otec tak vyletel na syna - ako nepricerny po nom tak zvrestal, ze az som podskocila.. Tak som sa ozvala, ze ci to musi uz takto z rana tak kricat, ze som sa az zlakla.
Tak mu trocha docvaklo a uz mal len neprijemny ton.
Ale mi bolo luto toho chlapceka, od rana ked po nom takto otec vresti, co z neho vyrastie?
Lebo ok, ja netvrdim, ze som dokonala, ale navrieskat na dieta 3,5 rocne, lebo si dava pravu papucu na lavu nohu?

tairyx
22. máj 2025
@lukbe

@tairyx sú tam ďalšie deti, prečo by to mali počúvať? Kto sa ma ozvat, ak nie ine matky?

@lukbe to áno, ja som to pochopila skôr tak, že autorke skôr prekáža vzťah matka- dcéra, nie iné deti, alebo teda to, že to iné deti počujú. V podstate ak by chcela dievčaťu pomôcť, tak nejaké ostré výklady alebo akékoľvek výklady si matka k srdcu nevezme, môže docieliť skôr to, že matka prestane s dcérou na tieto aktivity chodiť, ale inde alebo v domácom prostredí bude vo svojom správaní pokračovať.. preto sa mi zdá rozumnejšie, ak ide o to dievčatko autorke, skôr matke skúsiť pomôcť.

vler
22. máj 2025

Clovek si ani nechce predstavit, co sa mozno deje za zatvorenymi dverami, ked si rodicia dovolia takto sa chovat k detom na verejnosti, pred inymi ludmi

autor
22. máj 2025
@tairyx

@lukbe to áno, ja som to pochopila skôr tak, že autorke skôr prekáža vzťah matka- dcéra, nie iné deti, alebo teda to, že to iné deti počujú. V podstate ak by chcela dievčaťu pomôcť, tak nejaké ostré výklady alebo akékoľvek výklady si matka k srdcu nevezme, môže docieliť skôr to, že matka prestane s dcérou na tieto aktivity chodiť, ale inde alebo v domácom prostredí bude vo svojom správaní pokračovať.. preto sa mi zdá rozumnejšie, ak ide o to dievčatko autorke, skôr matke skúsiť pomôcť.

@tairyx nepripada mi to ako zena, ktora je otvorena inym veciam. Taka biela ciganka (so vsetkou uctou k nim)

autor
22. máj 2025
@vler

Clovek si ani nechce predstavit, co sa mozno deje za zatvorenymi dverami, ked si rodicia dovolia takto sa chovat k detom na verejnosti, pred inymi ludmi

@vler vsak toto.

lucia13022023
22. máj 2025

Ufff. Ja sa priznám, že neviem čo v takýchto situáciách robiť. Som v tomto nováčik, a teda neviem, či je dobre starať sa alebo nie.
My sme zas boli minule na piesku, dievčatko mohlo mať rok, možno rok a pol, ešte tak horšie chodilo, vysypalo môjmu malému na nohy piesok. Ja som z toho nič nerobila, však aj tak mal nohy od piesku, neurobila to naschvál, len ako nevedela dobre chodiť tak sa jej z formičky piesok vysypal.. A jej mama ju okazmite zobrala z piesku, mala hneď rev, matka tam po nej začala vrieskat, že takto sa k iným deťom nespráva, že nebude mať kamarátov a chlapček je teraz smutný (synovi to bolo úplne jedno, ďalej sa hral v piesku, podľa mňa to ani nezaregistroval).. Ja som jej na to povedala, že ale ved nič sa nestalo, je to len piesok. Ona po mne vyskočila, že nech sa nestarám ze ona si takto vychováva dieťa. Keď dávala dcéru do kočíka tak jej ešte stihla povedať, že jej skazila deň a ze doma ešte uvidí. Mne bolo zle... Strašne mi bolo ľúto toho dievčatka.

zabka79
22. máj 2025

Tvoj ojedinely zasah nepomoze , pravdepodobne sa do teba pusti a prekroci hranicu...radsej bud pripravena...na druhej strane niekto jej to musi povedat..ale dievcatku to nepomoze...mamicka bude nejaka narcisticka matka odchovana rovnakou narcistickou matkou

evcagabi
22. máj 2025

Nikdy nepochopim, naco si taketo 🔶️ robia deti.

lukbe
22. máj 2025
@tairyx

@tairyx áno, ale jedno s druhým, začne všeobecne a reč sa isto zvrtne. Tamtá matka sa buď zahanbí alebo zautocí. Ktovie? Niektoré sú nepopouciteľné, ale možno jej to nastaví zrkadlo.

danieli
22. máj 2025

Skusila si vystihnut moment ked jej dcerka urobi nieco dobre a pochvalit ju? tak pomimo stylom sla som okolo “wau ty si sikulka”, niekedy pomoze, rodic mozno pochyti aspon nejaku stipku dobrej nalady

koniarova
22. máj 2025

Povedal by som jej. Nie pred všetkými ale osamote.

taktotedanie
22. máj 2025

A ty si doteraz bola ticho? Nevies si zastat vlastne dieta? Zamysli sa nad sebou mila mamicka a nabuduce sa postav za svoje dieta a nie ze si od strachu cveknes do gati
Ja normalne zasnem, co bude dalej? Rvoje dieta nadobudne pocit, ze sa nevie na teba spolahnut, ze sa ho nezastanes, nebude mat v tebe doveru
Takze sa pozbieraj a otvor si usta, moze ti byt jedno co si ta blbka, co sa nevie spravat a vo vychove urobili jej rodicia chybu bude mysliet a nezaujimalo by ma ani to co si pomyslia ostatni, su to cudzi ludia , ucty ti neplatia

autor
22. máj 2025
@taktotedanie

A ty si doteraz bola ticho? Nevies si zastat vlastne dieta? Zamysli sa nad sebou mila mamicka a nabuduce sa postav za svoje dieta a nie ze si od strachu cveknes do gati
Ja normalne zasnem, co bude dalej? Rvoje dieta nadobudne pocit, ze sa nevie na teba spolahnut, ze sa ho nezastanes, nebude mat v tebe doveru
Takze sa pozbieraj a otvor si usta, moze ti byt jedno co si ta blbka, co sa nevie spravat a vo vychove urobili jej rodicia chybu bude mysliet a nezaujimalo by ma ani to co si pomyslia ostatni, su to cudzi ludia , ucty ti neplatia

@taktotedanie precitaj si to este raz😀

janababana
22. máj 2025

Tu dohovorenie nestaci. Riesila by som cestou toho zariadenia kam chodite - zistit ake je meno tej matky a nahlasila na socialku. Chuda dieta, neviem si predstavit ake jazvy to v tom malom dietati zanecha. A zial nikdy clovek nevie, ako to potom jedneho dna v tom dietati buchne… tu na MK tusim aj je diskusia ako nahlasit

autor
22. máj 2025
@janababana

Tu dohovorenie nestaci. Riesila by som cestou toho zariadenia kam chodite - zistit ake je meno tej matky a nahlasila na socialku. Chuda dieta, neviem si predstavit ake jazvy to v tom malom dietati zanecha. A zial nikdy clovek nevie, ako to potom jedneho dna v tom dietati buchne… tu na MK tusim aj je diskusia ako nahlasit

@janababana fuh, myslim, ze az takto to treba riesit? To asi uz nie:/

janababana
22. máj 2025

Tazko povedat… kedze chodi do skupiny s malou, vidi spravanie inych matiek a ak ma vsetkych pokope musi vidiet, ze jej spravanie nie je normalne. Skoda, ze to nevidi nikto z lektoriek…

dory11
22. máj 2025
@vler

@vler ja len tak rodina repsitve rodiča a dieťa sa na vonok teda verejnosť a spoločnosť tváriť normálne ale doma to môže byť pre dieťa /deti peklo prípadne niekdy aj pre ženy alebo muža záleží kto je ten

abbey1
22. máj 2025

Bože, a teraz si predstavte, čo musí to úbohé dieťa zažívať doma.

osky
23. máj 2025
@taktotedanie

@taktotedanie prosim ta,vezmi si bryle a citaj poriadne!!!