icon

Ako riešiť konflikt susedy s naším psom?

sivana09
6. aug 2019

Téma celkom od veci, ale zaujima ma nazor inych ludi..
S manzelom mame psa stredneho vzrastu (2,5roka), zili sme do konca minuleho roka v byte, vsetko bolo fajn.. az na unavne venčenie xkrat denne...
Rozhodli sme sa zalozit rodinu tak sme sa prestahovali do domu, kupili sme starsi dom (10 rokov neobyvany), ktory rekonstruujeme, stale je tu kopec roboty, chceme menit aj plot, no nechavali sme si to ako poslednú prioritu..
Z oboch stran mame susedov, z jednej strany stareho mileho dedka a z druhej staru neprijemnu babku.
Z kazdej strany je cast plotu plna, bud murovany alebo plechovy a cast len taky pletivovy plot.
Babka ma zahradu velku ale vzdy bola pre nu najzaujimavejsia cast 30cm*2m nalepena na pletive k nasej strane.. ked sme boli v zahrade, vzdy tam prisla a mracila sa.. pritom sme vzdy na nu mili, zdravili ju atd.. ked som raz sama doma lezala v hojdacej sieti v záhrade, zrazu pes zacal stekat, tak som sa otocila a okrikla ho aby nestekal, no hned na mna zacala kricat babka (ktora na mna uprene pozerala dotykajuc sa pletiva plotu, co sa psovi nepacilo) ze drazdim psa aby na nu stekal, ze to sa neda pocuvat, ze to bude musiet riesit inak... Ze ona nema 20rokov aby to pocuvala atd... Tak som jej este milo odpovedala ze snažím sa aby nestekal a odisla som so psom do domu. Vsade v okoli tu maju susedia take nesocializovane psy, ktore stekaju aj niekolko hodin v noci.. nas taky vobec nie je, stekne len cez den pri hre, prípadne ak na nieco upozornuje ze sa nieco deje - niekto bucha do brany a podobne, nie je to taky klasicky dedincan co steká vzdy keď niekto prejde po ulici. Potom ako mi vynadala sme hned na dalsi víkend natiahli na plot nepriehladnu sieťku, samozrejme sme sa jej najprv spytali ci jej to nebude prekazat - pytal sa moj otec a ona bola taká falošne mila, vsetko dovolila... Chvilku nebol ziadny problém a po par tyzdnoch zacala vyliezat na poschodie domu a pozerat z okna k nam - zije sama v obrovskom poschodovom dome, neviem si predstavit, co moze robit na poschodí, ale je to jej dom, jej vec.. tak tento vikend opat cez den pri hre pes dvakrat stekol a suseda uz z okna kricala ze "len ho drazdite aby stekal, pojdem sa stazovat"... Ja vazne neviem, co s takým konfliktom? Co jej na to povedať? Kvoli susede vychadzam ovela menej von a snazim sa so psom hrat sa v dome, nie vonku - co je podla mna chore, ved som tiez doma.. a to zachvilku pribudnu deti... Bude nadávat aj za to ze placu/smeju sa/hraju... Muz aj rodičia mi hovoria ze sa tym nemam trapit, no pre mna je to stresujuce a nepríjemné, ta suseda si dovoluje nadavat vzdy iba mne ked som sama a ja som teraz pred narodenim dietata uz na materskej doma a je leto, paci sa mi travit cas v zahrade, no kvoli susede to je nepríjemný zážitok. Pripada mi to az smiešne, v byte kde s kazdym susedom sme mali spoločné steny sme nikdy ziadny problem nemali a teraz v dome, kde susedime len pozemkami toto...

Strana
z2
evinkakub
6. aug 2019

mame tiez 90 rocnu susedu a zo zaciatku ked sme postavili, tak jej vsetko ale ze VSETKO vadilo!!!!! az jej raz manzel vykrical, ze ju utopi v potoku co nam tecie pred domom, a odvtedy je taka mila ako nikdy.... a zijeme si tu ako susedia bez konfliktov... musi vidiet ze sa jej nezlaknes..... drzim palce....

ktochytavzite
6. aug 2019

@sivana09 do 22 pes moze stekat

ktochytavzite
6. aug 2019

@bubli21 no tak teba by sim za susedi nechcela mat.Ako v poho,psy stekaju ale ty pises ze stale?A susedov z tych ustekancov este nepiclo?

gabatkoo
6. aug 2019

ja by som si položila otázku, prečo ten dom už 10 rokov nikto nekúpil? asi sa vedelo už o tej babke a nikto ju nechcel za susedu. Asi by som sa najprv opýtala niekoho blízkeho z dediny, prečo je taká aká je môžno sa dozvieš medzi rečou ako na ňu 🙂

kikus2411
6. aug 2019

@sivana09 ahoj som na tom podobne ako ty...akurát,že ja už mám 8 mesačného syna a mame v byte staforda ktorý ešte ani raz nezastekal je priateľsky, milý a ľudia sa v dedine na nás sťažujú že je to nebezpečný pes a starosta nám kvôli nemu nechce predĺžiť zmluvu na budúci rok. Tiež som si takto nepredstavovala leto, že sa budem bat ísť po vonku s kočíkom a so psom...pritom všetci sa do teraz pri nás zastavovali že aký krásny pes obdivovali ako poslúcha na slovo a teraz toto, nechápem kto sa môže sťažovať keď do teraz sme žiadny konflikt skoro 3 roky nemali. Ľudia sú svine falošné 🤮

stanik_67
6. aug 2019

ono sa podla mna v kazdom pripade najde aspon jeden takyto sused, ktory ma tak povediac bezdovodne dovody na to, aby sa niekde na vas stazoval. najlepsie je to ignorovat

bubli21
6. aug 2019

@ktochytavzite kto pise ze stale? Citaj s porozumenim ;) a po 22? To co pises? Tvoj pes ma nejake hodinky v tele zabudovane ? 🤣 stekaju ked nieco/ niekto ide 🙂 od toho su

zuzana76
6. aug 2019

sice nesuvidi s temou, ale mna teda zarazili niektore komentáre, isteze, starsi ludia su asi konfliktnejsi, maju rozne choroby, casto ich nieco boli atd.... bola by som zvedava aki budete vy, mozno podaktori este horsi, nebudu vam sice vadit psy, ale mozno deti, vysavanie, kosenie, cokolvek

luba41
6. aug 2019

@zuzana76 ale prvé bolo - že pani suseda vyslovene sleduje a šmíruje..a od toho sa odvíjajú "jej problemy", ktoré má s celým okolitým svetom / pravdepodobne/..

zuzana76
6. aug 2019

@luba41 ale tak ma, ona si tiez moze robit na svojom pozemku co chce, ci ona nie? len u druhzch mozu stekat psy a pod...? je to asi jej zivotny styl, zrjeme nikoho nema, co tak spytat sa, ci nieco nepotrebuje

sivana09
autor
6. aug 2019

Dakujem za komentare, suseda ma 78rokov, ma dve dcery, ktore maju svoje rodiny, ma vnucata a aj pravnucata, jedna jej dcera zije v tej istej dedine, druha v okresnom meste, chodia za nou nie velmi casto... Tento dom sme kupili v dedine, kde som zila 20 rokov so svojimi rodicmi a babkou, babka nasu susedu pozna od detstva a hovorí ze bola vzdy divna a vsetci od nej usli... Ale ze sa budem stresovat a obmedzovat v chodení von kvoli tomu ze nechcem aby po mne hulakala, to som necakala

mata1001
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
6. aug 2019

@bubli21 po 22 je uz nocny klud,ked Ti stekaju,treba uch na noc zatvarat.

0silvia0
6. aug 2019

@ktochytavzite ale baby, zas to tu tak nehroťte... keď v noci o 23:00 pár krát zašteká pes, keď prejde okolo pripitý hlučný sused, prebehne mačka alebo potkan, zas kvôli tomu nejdeme hádam všetci budovať voliéry pre psov, lebo 22:00 hod. padla a treba bezhlukový čas až do 6:00 hod. Mne tu húkali a pískali celú jar sovy a veru aj po 22:00, susedove papagáje tu škriekajú celý boží deň ako v amazonskom pralese už od 4:00 hod. a to by som ešte veľmi rada spala, do toho zaštekajú psy hoci v noci... je to taký dedinský folklór a je to bežné. Poďme zatvoriť kohúty, aby nekikiríkali ráno o štvrtej, zatvorme psy, aby nezaštekali o 22:00, odchyťme sovy a sláviky, aby nepískali a nevyspevovali v noci. A to my bývame pri potoku a od mája celé leto tu kŕkajú, aj v noci... mám ich odchytiť a odniesť kam?

bubli21
6. aug 2019

@ktochytavzite nie nezavrem ich veru ;) kazdy sused tu ma psov a ked steka jeden stekaju vsetci ;) pes bohuzial nepozna hodinky ..a nech si zasteka kedy chce 🙂

ivanka12311
6. aug 2019

Veď jej povedzte že keby vedel ten pes spievat tak spieva.Ta suseda nemá problém s vašim psom ale sama zo sebou 😌nebabrat sa poslať ju volade a povedať že ste na svojom pozemku a že ten pes jedine čo nevie bohužiaľ spievať aby to veličenstvu nevadilo 😃 prajem pevné nervy a nedať sa!💪

rebeca40
6. aug 2019

@sivana09 len jej povedz ,ze nočný kľud neruší ten je od 22 do 6:00 a viac sa ani nebav

0hena0
6. aug 2019

@sivana09 treba pani pozvat k vam na navstevu. Upecte jej bublaninu, babovku, venujte jej trochu pozornosti. Mozno to zaberie.

0silvia0
6. aug 2019

@0hena0 no nie je babka ako babka, moja babka by si tú bublaninu nezobrala, lebo by nevedela, či si gazdinka pred podávaním poriadne umyla ruky😂😂

0hena0
6. aug 2019

@0silvia0 stary ludia byvaju osamotení, zial. Tazko si k sebe sice niekohu pripustia, ale treba sa snazit skor tym krajsim sposobom. Skutocne, nieco jej ponuknut. Nieco, co bude len jej. A ked to prijme, ako napr. Ten zakusok, pri cajiku a jedeni kolacika, sa babka mozno zamysli. Nie su to jednoduche kroky, ja by som sla tymto smerom a nevzdavala by som to. Sposobov je velmi vela.

midka
6. aug 2019

@zuzana76 ,, prepac,, ale toto je vyslovena protivnost,, vyssi vek automaticky neznamena vyssi stupen konfliktnosti,, je velmi vela ludi,, ktory maju aj podstatne vyssi vek,,,,a vobec nie su problematicky pre svoje okolie,,,,, ja si myslim, ze to je skor o povahe,, kto je protivny a konfliktny cely zivot je taky aj na starobu,,,,,,takze vek by som az tak za aliby nebrala.... a autorku uprimne lutujem,,, takuto susedu by som nechcela...je kopec starych babiek,, ktore su mile, velakrat trochu nahluchle, ci zvedave,, lebo u nich doma sa uz fakt nic zaujimvave nedeje,,, ale skor ponuknu kolacikom, len, aby sa mali s kym porozpravat,, , tato vasa bude asi z ineho cesta,, .....aj take poznam,,,, 🙂

diewcatqoo
6. aug 2019

@sivana09 tak ked sa s tou susedou pozna tvoja babka uz od detstva, mohla by jej dohovorit ;)

suge
6. aug 2019

Myslím, že ľudia si často iba myslia, že majú strašných susedov a až keď dostanú ešte horších zistia, že to vtedy nebolo také zlé.😉 Neodporúčam riešiť agresívne, robiť naschvály, posielať niekam atď. Určite by som skúsila "podobrotky" a keď nevydá, držať si odstup. Dobré ploty robia dobrých susedov.😀

alexandraalexandrova
6. aug 2019

@sivana09 musite jej obaja jednotne s muzom ukazat ze si nenechate skakat po hlave a nedate sa obmedzovat. Slusne si uz skusala, vidis ze nepomohlo. Skus inak. Ironia, rypanie, kopirovanie jej spravania, vyhrazanie sa ze sa na nu pojdete stazovat...toto vsetko prichadza do uvahy ako sposob ju umlcat. Mala som takeho suseda, stareho, tiez mu vsetko vadilo, vykrikoval na mna kvoli dietatu ze vraj robi hluk ( normalne dieta, nic extremne ) a prestal s tym az ked som mu povedala ze este raz a idem na policiu podat trestne oznamenia za to ze nas obtazuje a obmedzuje. Odvtedy ani tuk, bol pokoj...treba zistit co na nu zabera a pouzit to proti nej. Urcite sa nedajte nijako obmedzovat kvoli nej. A samozrejme vyssi a neprihladny plot, fazula, brectan na vysoke tyce, nech vam do dvora nevidi...

zuzana76
6. aug 2019

@midka a co myslis, tu je kolko takých protivnych mladych ludi / nenarazam konkretne na nikoho, ale vseobecne, co clovek cita /? kolko sebcov, egoistov atd... vyrasta v tejto dobe? by som povedala, ze omnoho viac ako kedysi, /ked sa ludia museli jednoducho viac prisposobovat, tolerovat, pomahat si, lebo doba bola tazka - vojna, nedostatok atd...,/ dnes su to helikopteroví rodicia, deti na piedestali, zvierata na piedestali, ale chyba ta uplne obycajna UCTA, tymto netvrdim, ze ta babka je OK, ale teda rozhodne by som jej " jednu nenad.bala"

marsmykkok
6. aug 2019

a koľko je takých blbcov mladších, čo im všetko vadí, babku ospravedlňuje aspoň vek. skús normálne povedať, že každý pes občas zabreše, nehuckáš ho k tomu a ked nepomôže tak jej povedz že nech sa ide sťažovať (aj tak nepochodí) ty sa nemáš čoho obávať.

ivkaui
7. aug 2019

@sivana09 moze sa stazovat, ale dovod musi byt adekvatny, cize pes by musel v kuse stekat, mala by vyhotovenu nahravku, v noci moze dokonca privolat policiu, ak by psik v kuse stekal. Toto ale nie je tvoj pripad, takze sa nemas coho bat 😉

Strana
z2