icon

Ako riešiť problém so sťažnosťami na poštárku?

23. okt 2024

Ahojte, kde vyššie ako na poštu môžem poslať sťažnosť na poštárku? Bývame v malej dedine, nemáme poštu chodí k nám pojazdná pošta. Bývame v tej istej dedine ako svokra a poštárka je jej veľmi dobrá kamarátka. Máme so svokrou neutrálny vzťah, muž ju tiež nemusí, extra sa nestretávame a keď už tak je to na takej úrovni ako keby to bola nejaká vzdialená rodina. No svokra chce asi vedieť o nás viac a dohodla sa s poštárkou že našu poštu bude nosiť ku svokre. Zo začiatku sme to ešte prekusli že teda po pomýlila sa, lenže neskôr to prišlo k tomu že k nám nechodila žiadna pošta ani balíky ale všetko nám nosila svokra a veľakrát aj otvorené. Muž to riešil so svokrou a ja som si odchytila poštárku. No posunuli sme sa tam že ku nám nosí len moju poštu a mužovú stále nosí ku svokre, občas tam prihodí aj moju ale to už málokedy. Ja mám aj splnomocnenie preberať mužovú poštu a nikdy mi ju nechce dať, aj keď viem že čaká nejaký dôležitý list vraj mamička má právo podpisovať za neho a nie žena...už sme písali 8 sťažnosti na Slovensku poštu, vždy dostaneme odpoveď že to vyriešili dohovorom, upozornením a takto, raz sme dokonca dostali odpoveď že je to tvrdenie proti tvrdeniu a poštárka si nieje ničoho takého vedomá. Kde sa dá ešte podať sťažnosť? Ďakujem

Strana
z4
sterbulka
27. okt 2024

necitala som predosle odpovede,ale toto ma totalne dostalo,aby som sa slusne vyjadrila..v prvom rade,posta je povinna dorucovat na adresu trvaleho pobytu na meno...to splnate ako som pochopila...mamicka ak nema neobmedzene splnomocnenie na preberanie zasielok,nema sa co akychkolvek zasielok co chytat(pevne verim,ze manzel nepozabudol na nejake splnomocnenie co jej kedysi dal bez obmedzenia platnosti hoci aj pred 10 rokmiak take niekedy existovalo,treba ho pisomne odvolat na centrale posty).tvojou povinnostou nie je dokazovat nic,posta ma povinnost preukazat,ze postu dorucila osobe na adresu alebo splnomocnencovi...a baliky?kurier nevola?neexistuje bez suhlasu dat ani na adresu ked tam nieje objednavatel a nie ze inam nosit...mailom neposielam osobne nic...vsetko pisomne,doporucene a nech tak isto aj odpovedaju...staznost pisomne na konkretnu osobu zo ziadostou,ako preukazuje dorucenie posty,ziadne slovo proti slovu,ona je postarka a maju postupy,nech preukaze kam dorucila,kto podpisal...aj tie podpisy na prebratie zasielok sa samozrejme daju pravne napadnut,napr.aj falsovanie podpisu trestnym oznamenim(bez sradny,osobna skusenost),tak smelo do toho...ak by sa toto dialo mne,tak pojazdna posta by mala rake divadlo zahnane do extremu,ze by ich to preslo raz dva...

sterbulka
Autor odpoveď zmazal
sterbulka
27. okt 2024

inak toto je naozaj extrem za mna,normalne podaj trestne oznamenie falsovanie podpisu a porusenie zakona o ochrane osobnych udajov...fakt by som sa nesrala svokra-nesvokra...ked sme s manzelom prerabali a mali pred svatbou,chodila nam posta kazemu domov,k rodicom...vzdy nam zavolali,mate postu a iba s nasim zvolenim cez telefon si ju dovolili otvorit ak sme potrebovali vediet obsah a bolo to dolezite...inak ani ja neotvaram manzelovi ziadnu postu,ani on mne nie ze by sme nemohli,ale kurna tak to ma byt...nebabraj sa s postou,je to banda debilov,mne raz postovy kurier do p*ci nadal,lebo mi dal 4x po sebe uplne rozbity balik...

sterbulka
27. okt 2024

@hipuska doporucene prebera iba konkretny adresat,keby som nemala plnu moc,nedaju mi to ani ako manzelke a nemusi to byt ani do vlastnych ruk...

sterbulka
27. okt 2024

@jaja20 ani v meste ani na dedine nedaju doporuceny list hocikomu v domacnosti bez splnomocnenia...nemusi byt do vlastnych ruk...

asod
28. okt 2024

@simca06022011 Presmerovanie posty na inu adresu. Ja som to mala lebo nevesta mi otvarala postu. Spociatku to bolo zadarmo neskôr to spoplatnili. Aj tak je to dobra vec.

simca06022011
28. okt 2024

@asod nemajú rovnakú adresu

jaja20
28. okt 2024

@sterbulka To nie je pravda.

hipuska
28. okt 2024

@sterbulka to nie je pravda, mas pravo preberat tu postu. Vravim, posta je jeden skorumpovany podnik, kde si kazda posta stanovuje svoje pravidla. Nad nich proste nie je

cacianka
28. okt 2024

@sterbulka ani my si doma neotvárame poštu.ok. ale ak u autorky trvá takýto stav dlhšie, nepomohol dohovor svokre, poštárke a nezabrala ani vedúca, tak naozaj volám redaktora z tv, každý región má svojich, a podávam trestné oznámenie. Nech majú tety riadnu hanbu a opletačky. Že by sa narušili vzťahy so svokrou ? Veď už sú a ona si robí z mladých veľkú prdel. A hlavne stoja s mužom za rovno, tiež vie akú má matku, tak nebude sama proti presile rodinky úžasných

ema22270
28. okt 2024

@cacianka suhlasim s tebou a hlavne to je chyba tej postarky lebo ona porusuje pravidla, zmluvu, toto ona nemoze robit ani keby co bolo, aj ked sa pozna so svokrou a kamaratia sa.

cacianka
28. okt 2024

@ema22270 môže sa kamošiť s hocikým, ale služobné veci neexistuje porušovať. Ani ja nevynašam info o pacientoch , ani nikto iný si to nemôže dovoliť. O nikom. Rozdávať listy ako z javora do dvora.

cacianka
28. okt 2024

Mmch.nezabudni sa nám ozvať a napísať ako si pokročila v riešení doručovania zásielok a upratani svokry aj poštárky

majla87
13. nov 2024

Ahoj autorka, vyriesili ste to nakoniec nejako?

Strana
z4