icon

Ako riešiť zlý zápis šeku na pošte?

kika_9
10. aug 2025

Ahojte, mám na Vás otázku.
Pred pár mesiacmi mi na pošte spracovali zle šek. Úprimne poviem nikdy som šek nekontrolovala lebo preberajúca poštarka ho vždy skontrolovala. Teraz však tam bola nová poštárka a sek neskontrovala a zobrala peňažnú sumu.

Aby ste boli informovaní bol to vklad hotovosti tržby na účet zamestnávateľa. Šek a sumu som prijala od vedúcej a išla na poštu ako vždy (aj sumu sme preratavali každá)

A tu vlastne vzniká problém. Na šeku sa vypisuje trikrát suma. Dvakrát bola správna suma a raz o pár stoviek menej. Samozrejme poštárka zapísala do systému tú menšiu.

Podala mi šek a ja som ho bez kontroli podpísala ako vždy.

O pár mesiacov mi volali z podniku, že som o tisícku menej odviedla ako som mala napísané na sekoch.
No tak som išla na poštu a riešila. Poštárka samozrejme bola odmerana, že ona s tým nič nemá, že jej všetko sadlo a svojim podpisom som správnosť urcila šeku.
Na moje naliehanie som reklamáciu spisovala. To som nevedela že ona ju namiesto na svojho nadriadeného poslala na inú inštitúciu a to poštovú banku nie slovenskú poštu.
Tak nahnevaná som písala už sťažnosť a aj papier o reklamáciu na Slovensku poštu keď som to zistila. A ich odpoveď bola nemajú s tým nič lebo im sadla kasa. Ale kasa sadla aj mne a ja som tu sumu odviedla v ten deň. Tak a teraz sa neviem dovolat pravdy.
Mal niekto podobnú skúsenosť ? Ako ste to riešili?

Tak

zuzkaa1991
10. aug 2025

@kika_9 som veduca posty....ak ste robila vklad na ucet poštovej banky tak reklamacia ide tam nie na poštu postupovala správne.
Druhy bod ano stavaju sa chyby ale suma a udaje sa pisu do systemu dvakrát ako kontrola.
3. Bod svojim podpisom potvrdzujete správnosť ja vzdy klientom upozorňujem nech si skontroluju sme len ludia a mame toho vela pokial.nepotvrdim v systeme vzdy viem opraviť takze.vzdy cakam ked.klient. skontroluje a podpíše.
Bohužiaľ taky blby system je poštovej banky ze.ked potvrdim ukončím ukon uz sa.neviem vrátiť ani Bohužiaľ stornovať.

Ak vam z podniku pisali ze ste o.tisicku dali menej tak tych tisic ste mala mat navyse ako výdavok 🤔 ked ste davala tržbu....ako pisete ak postarka dala.zly udaj...ved mate potvrdenie.aku sumu zadala.

rozculena
10. aug 2025
@zuzkaa1991

@kika_9 som veduca posty....ak ste robila vklad na ucet poštovej banky tak reklamacia ide tam nie na poštu postupovala správne.
Druhy bod ano stavaju sa chyby ale suma a udaje sa pisu do systemu dvakrát ako kontrola.
3. Bod svojim podpisom potvrdzujete správnosť ja vzdy klientom upozorňujem nech si skontroluju sme len ludia a mame toho vela pokial.nepotvrdim v systeme vzdy viem opraviť takze.vzdy cakam ked.klient. skontroluje a podpíše.
Bohužiaľ taky blby system je poštovej banky ze.ked potvrdim ukončím ukon uz sa.neviem vrátiť ani Bohužiaľ stornovať.

Ak vam z podniku pisali ze ste o.tisicku dali menej tak tych tisic ste mala mat navyse ako výdavok 🤔 ked ste davala tržbu....ako pisete ak postarka dala.zly udaj...ved mate potvrdenie.aku sumu zadala.

@zuzkaa1991 ja som to pochopila tak,že na šek napísala 2x dajme tomu 10 000,a ten tretí údaj bol 9000............poštárka ale vzala 10 000 a do systému zadala 9000.......tú tisícku si strčila do vačku....jasné,že kasa im na pošte sedela,keď 1000 mala poštárka už vo vačku...ale nechápem,veď poštárka to tiež musela počítať a potom do systému zadá 9000,ona si snáď nepamätala,koľko napočítala? Neprišlo jej to divné?

rozculena
10. aug 2025

@kika_9 ja nerozumiem,ako si mohla napísať 2x jednu sumu a tretí krát inú.......

kika_9
autor
10. aug 2025
@zuzkaa1991

@zuzkaa1991 dobrý deň, viete áno mala som si skontrolovať tu sumu to uznávam. Len tu ide o to, že ja som jej tam doniesla o tu tisícku viac ako bolo udane v jednej kolónke na šeku. Som na kamere aj s vedúcou ako peňažný balík (aj tá suma nám sedi) dávam do obálky aj so sekom ako vzdy. A prosím Vás predtým čo bola poštárka tak keď som nemala len nuly za čiarkou dopísane mi šek vrátila na opravu. Tak teraz ho vôbec nekontrolovala. A mám viacerých svedkov ako preberala šeky (dokonca som im to aj v sprievodnom liste popísala čo uznali, že sa to nemôže a že upozornia na to danú poštárku). Preto neviem ako mám pokračovať a vraj na pošte nemajú kamery čo som z toho úplne mimo, že ako nemôžu mať kamery keď pracujú z hotovostou

kika_9
autor
10. aug 2025
@rozculena

@kika_9 ja nerozumiem,ako si mohla napísať 2x jednu sumu a tretí krát inú.......

@rozculena vypisovala to vedúca do hlavnej časti šeku kde sa píše suma číslo a slovom je rovnaká suma. Ale na časti čo sa trhá tam je o tisícku menšia (tá časť sa dáva ako potvrdenie pre mňa )

kika_9
autor
10. aug 2025
@rozculena

@zuzkaa1991 ja som to pochopila tak,že na šek napísala 2x dajme tomu 10 000,a ten tretí údaj bol 9000............poštárka ale vzala 10 000 a do systému zadala 9000.......tú tisícku si strčila do vačku....jasné,že kasa im na pošte sedela,keď 1000 mala poštárka už vo vačku...ale nechápem,veď poštárka to tiež musela počítať a potom do systému zadá 9000,ona si snáď nepamätala,koľko napočítala? Neprišlo jej to divné?

@rozculena presne tak to bolo s tými sumami. Tiež nechápem kde je tá tisícka. Lebo teraz ju po mne zamestnávateľ žiada a proste ja na to nemám.

martinkatinka
11. aug 2025
@kika_9

@rozculena presne tak to bolo s tými sumami. Tiež nechápem kde je tá tisícka. Lebo teraz ju po mne zamestnávateľ žiada a proste ja na to nemám.

@kika_9 dva utrzky isli tebe? Ak tvoja veduca dala do kasy tu mensiu sumu na utrzku, je to jej chyba. Na poste ti zapisali zrejme tu vyssiu a tu aj vzala. Chyba by mala byt v tych dvoch utrzkov, co sli tebe.

zuzkaa1991
11. aug 2025
@rozculena

@rozculena ked.si fakt zobrala 1000 do vacku velmi smutne... vzdy na všetko sa pride na poste 😇....da sa požiadať o fotokópiu dane tlačivá z BA (postovej banky) kedze na pravej strane je vypisane udaje klienta a stred udaje z pc😇

zuzkaa1991
11. aug 2025
@kika_9

@kika_9 ako som napisala vysse žiadajte fotokópiu potvrdenia....ale na zaklade reklamácie by sa to.malo dat plus fakt smutne ak si zobrala taku sumu ale to pochybujem to je velky obnos peniazi ze by tak.riskovala ppchybujem....plus ak nebola veduca dana osoba riesit s vedúcou posty

Citam vyssie o aku poukážku ide zelený sek alebo biely??

kika_9
autor
11. aug 2025
@zuzkaa1991

@kika_9 ako som napisala vysse žiadajte fotokópiu potvrdenia....ale na zaklade reklamácie by sa to.malo dat plus fakt smutne ak si zobrala taku sumu ale to pochybujem to je velky obnos peniazi ze by tak.riskovala ppchybujem....plus ak nebola veduca dana osoba riesit s vedúcou posty

Citam vyssie o aku poukážku ide zelený sek alebo biely??

@zuzkaa1991 ide o zelenú poukážku. Proste na tej väčšej časti mám dobrú sumu napísanú ale ten ustrizok čo sa dáva ako potvrdenie mne tak tam vedúca moja napísala o tisíc menej a z druhej strany jej to poštárka potvrdila. Pri nahlade šeku (tej veľkej časti) ja mám dve rovnaké sumy ale ona má zo zadu napísanú o tisícku menej

kika_9
autor
11. aug 2025
@martinkatinka

@kika_9 dva utrzky isli tebe? Ak tvoja veduca dala do kasy tu mensiu sumu na utrzku, je to jej chyba. Na poste ti zapisali zrejme tu vyssiu a tu aj vzala. Chyba by mala byt v tych dvoch utrzkov, co sli tebe.

@martinkatinka jeden udrzok ten menší si nechávam a väčšia časť šeku ostáva na pošte

maranco
11. aug 2025
@kika_9

@martinkatinka jeden udrzok ten menší si nechávam a väčšia časť šeku ostáva na pošte

@kika_9 fotokópiu väčšej časť šeku nosí poštárka listom príjemcovi platby
ukázali ti výpis z účtu že naozaj dostali o 1000€ na účet menej?
lebo pošta sa riadi podľa väčšej časti šeku a nie podľa menšej, ktorá ostáva platiteľovi
vtedy nekontrolovala sumu keď jej prišiel list z pošty?

tiež je možné vkladať peniaze na účet na pošte cez QR kód, nemusíš vypisovať šek, kód si vytvoríš na stránke https://www.payme.sk/vytvorte-payme to ukážeš v mobile alebo vytlačený a vytlačia ti na pošte potvrdenie

vaša banka nemá v tom meste vkladomat? mohla by si tržbu vkladať cez neho

maranco
11. aug 2025
@kika_9

@kika_9 podpísala si vedúcej prevzatie tržby v tej sume keď si išla na poštu?

zuzkaa1991
11. aug 2025
@kika_9

@zuzkaa1991 ide o zelenú poukážku. Proste na tej väčšej časti mám dobrú sumu napísanú ale ten ustrizok čo sa dáva ako potvrdenie mne tak tam vedúca moja napísala o tisíc menej a z druhej strany jej to poštárka potvrdila. Pri nahlade šeku (tej veľkej časti) ja mám dve rovnaké sumy ale ona má zo zadu napísanú o tisícku menej

@kika_9 ok ak je to zelena poukážka je to spracovanie sloven.posty da sa vyziadat pri.reklamácii fotokópia (poukazky ktora sa odoslala) plus v systeme vidno podla.podacich udajov aka.suma za nahodila v systeme treba ist na postu a poriesit to ;) ...ale cim.skor